Amataina ma le Windows 8

Pin
Send
Share
Send

I le taimi muamua na tilotilo i le Windows 8, atonu e leʻo manino atoa pe faʻapefea ona faatino ni gaioiga masani: o fea o iai le pule, pe faʻapefea ona tapunia le Metro talosaga (e le o iai se "satauro" mamanuina mo lenei), ma isi. Lenei tusitusiga i totonu o le Windows 8 faasologa mo tagata amataina o le a taulai atu i le auala e galue ai i luga o le home screen, ma le auala e galue ai i luga o le Windows 8 desktop ma le leiloa amata menu.

Pupuni 8 Aʻoaʻo mo tagata amata

  • Muamua tilotilo i le Windows 8 (vaega 1)
  • Faʻalelei i le Windows 8 (Vaega 2)
  • Amataina (vaega 3, o lenei tusitusiga)
  • Suia le mamanu o le Windows 8 (vaega 4)
  • Faapipiiina Talosaga (Vaega 5)
  • Faʻafefea ona toe foʻi le Amata i le Windows 8
  • Faʻafefea ona sui ki mo le suia o le gagana i le Windows 8
  • Ponesi: Faʻafefea ona download le Scarf mo le Windows 8
  • Fou: 6 fou togafiti ile Windows 8.1

Windows 8 login

A faʻapipiʻi Windows 8, e tatau ona e faia se username ma upu faataga o le a faʻaaogaina mo login. E mafai foi ona fausiaina ni tala se tele ma sefe i lau Microsoft account, lea e aoga tele.

Pupuni 8 loka mata (kiliki e faalautele)

A e ki luga o le komepiuta, o le ae vaʻaia se loka lau ma le uati, aso ma faʻamatalaga aikona. Kiliki i soo se mea i luga ole mata.

Windows 8 login

Lau igoa igoa ma le avatar o le a aliali mai. Ulufale lau upu faataga ma fetaomi Enter e ulufale ai. E mafai foi ona kiliki le Back button o loʻo faʻaalia i luga o le screen e filifili ai seisi tagata e te saini i ai.

O le iʻuga, o le ae vaʻaia le Windows 8 Amata mata.

Ofisa i le Windows 8

Vaai foi: O le a le mea fou i totonu o Windows 8

E i ai le tele o elemene fou e puleaina i le Windows 8, pei o gaioiga totoo, keyboard auala 'alo ma faʻagaioiga pe afai o loʻo e faʻaogaina se laulau.

Faʻaogaina Active Angles

Uma i luga o le laulau ma luga le lau lau, e mafai ona e faʻaogaina togi malolosi e faʻatautaia i totonu o le Windows 8. Ina ia faʻaogaina le gaioiga galue, na o le faʻaʻalu o le mouse poʻa i se tasi o tulimanu o le mata, o le a tatalaina se laupepa poʻo se faʻamau, se kiliki i luga e mafai ona faʻaaogaina. mo le faʻatinoina o nisi gaioiga. O tulimanu taʻitasi o loʻo faʻaaogaina mo se galuega patino.

  • Lalo agavale agavale. Afai o loʻo iai sau tusi talosaga, o lona uiga e mafai ona e faʻaogaina lenei tulimanu e toe foʻi ai i le mataʻitusi muamua e aunoa ma le tapunia o le tusi talosaga.
  • Agavale i luga. O le kilikiina o le pito i luga tauagavale o le a suia ai oe i le muamua o se tasi o taufetuli talosaga. Faʻapea foʻi, faʻaaoga o lenei tulimanu faʻagaioiga, o loʻo taofia le pegi o le isumu i totonu, e mafai ona faʻaali se laulau ma se lisi o polokalama tamoe uma.
  • Uma taumatau tulimanu - tatala le Charms Bar panel, lea e mafai ai ona e ulufale i tulaga, masini, tape pe toe amataina le komepiuta ma isi galuega.

Faaaogaina keyboard auala 'alo mo folauga

Pupuni 8 ei ai tele auala 'alo auala faigofie mo le faʻatonutonuina.

Fesuiai i le va o apps ma Alt + Tab

  • Alt + Tap - Fesuiaʻi i le va o faʻatautaia polokalame. E galue i luga ole laulau ma luga ole laupepa amata ole Windows 8.
  • Pupuni ki - Afai e iai sau talosaga e faʻatautaia, o le ki lea o le a suia ai oe i le muamua lau e aunoa ma le tapunia o le polokalama. E faʻatagaina foʻi oe ona e toe foʻi mai le komepiuta i le laupepa muamua.
  • Pupuni + D. - Suʻe ile le Windows 8 desktop.

Manaia Panel

Talofa vaega i le Windows 8 (kiliki e faalautele)

O le Charms panel i le Windows 8 o loʻo i ai ni aofaʻiga mo le ulufale atu i vaega talafeagai uma o le faʻagaioiga.

  • Saili - Faʻaaoga e suʻe ai apalai, faila ma faʻapipiʻi, faʻapena foi ma tulaga mo lau komepiuta. E i ai se auala faigofie e faʻaogaina ai le sailiga - na o le amata ona taia ile Amata mata.
  • Fetufaaiga - o le mea moni, o se mea faigaluega mo kopi ma faʻapipiʻi, faʻatagaina oe e kopi faʻapitoa ituaiga eseese o faʻamatalaga (ata poʻo tuatusi 'upega tafaʻilagi) ma faapipii i se isi talosaga.
  • Amata - fesuiaʻi oe i le amataga lau. Afai o oe na i ai i luga, o le mulimuli o taufetuli talosaga o le a aofia ai.
  • Masini - Faʻaaoga e ulufale ai i masini tuʻufaʻatasia, pei o mea pueata, mea puʻeata, mea e lolomi ai, ma isi.
  • Tapulaa - o se elemene mo le ulufale atu i le tulaga faʻavae o le uma komipiuta atoa ma le talosaga o loʻo tamoe nei.

Galue e aunoa le Amata lisi

O se tasi o faitioga autu i totonu o le tele o tagata Windows 8 o le leai o se Start menu, o se taua taua elemene i le muamua lomiga o le Windows e faʻaaogaina le faiga, tuʻuina atu avanoa e faʻatulagaina polokalame, saili mo faila, pulea vaega, tape pe toe amataina le komipiuta. O lenei o nei gaioiga e tatau ona faia i auala ese teisi.

Tamoe polokalame i luga o Windows 8

Ina ia amataina polokalame, e mafai ona e faʻaogaina le apalai o le faʻapipiʻi i luga o le laupepa komipiuta, poʻo le ata ile laupepa lava ia poʻo le faʻailoga i luga ole laupepa.

Uma Lisi Lisi i le Windows 8

Faʻapea foʻi i luga o le laupepa muamua, e mafai ona e taumatau-kiliki i luga o le tile-free spot i luga ole laupepa muamua ma filifili le "All Applications" faʻailoga e vaʻai uma polokalame faʻapipiʻi i luga o lenei komepiuta.

Saili tusi talosaga

I se faʻaopopoga, e mafai ona e faʻaogaina le sailiga ina ia vave faʻalauiloa le talosaga e te manaʻomia.

Pulea vaega

Mo le ulufale atu i le panel faʻatonutonu, kiliki le "Filifiliga" aikona i le Charms panel, ma filifili "Pulea Lisi" mai le lisi.

Tapeina ma toe amataina le komipiuta

Tapeina lau komepiuta i le Windows 8

Filifili le tulaga mea i le Charms panel, kiliki le Shutdown aikona, filifili le mea e fai i le komipiuta - toe fai, tuu i le moe moe, pe tapuni.

Galulue ma faʻapitoa i luga ole laupepa muamua ole Windows 8

Ina ia amataina se tasi o tusi talosaga, na o le kiliki i luga o le sikuea tutusa o lenei Metro talosaga. O le a matala i le faʻavailiili tulaga.

Ina ia tapunia le faʻatauga Windows 8, "puʻe" i le pito pito i luga ma le isumu ma toso i le pito i lalo o le lau.

Ma le isi, i le Windows 8 ua e maua le avanoa e galulue ai ma le lua Metro talosaga i le taimi e tasi, lea e mafai ai ona tuʻuina i luga o itu eseese o le laupepa. Ina ia faia lea mea, faʻalauiloa se tasi apalai ma toso i le pito i luga i le itu tauagavale po o le itu taumatau o le mata. Ona kiliki i le avanoa avanoa, lea o le a ave ai oe i le Amata mata. A uma lena, faalauiloa le lona lua talosaga.

O lenei faʻatulagaina e faʻaavanoaina lea mo naʻo ni mata lautele lautele ma se faʻaiuga ia le itiiti ifo 1366 × 768 pixels.

Pau lava lena mo le aso. Lesi taimi o le a tatou talanoa ai e uiga i le faʻapipiʻi ma le faʻapipiʻi o le Windows 8 talosaga, faʻapena foʻi ma talosaga na e o mai ma lenei faʻagaioiga polokalama.

Pin
Send
Share
Send