Google Pepa mo Android

Pin
Send
Share
Send

O masini feaveaʻi faʻa onapo nei, pe telefoni poʻo papamaa, o aso nei i le tele o itu, e le soʻona faʻatauvaʻa i o latou uso matutua - komepiuta ma komipiuta. O lea, galue ma tusitusiga tusitusiga, lea sa avea muamua ma pule faapitoa o le mulimuli, ua mafai nei i masini ma Android. O se tasi o tali sili ona talafeagai mo nei faʻamoemoe e Google Docs, lea o le a tatou ufiufi i lenei tusitusiga.

Fausia tusitusiga tusitusiga

Tatou amata la tatou iloiloga i le sili ona manino o le tusitusiga faʻatonutonu mai Google. O le faia o pepa iinei e ala i le tataina i le faʻaaogaina o le virtual keyboard, o lona uiga, o lenei faiga e tutusa lava le tutusa i luga o le laulau.

I se faʻaopopoga, pe a e manaʻo ai, e mafai ona faʻafesoʻotaʻi le laina o le mouse ma le keyboard e toeititi lava soʻo se mea poʻo se telefoni poʻo le tablet i le Android, pe a fai e lagolagoina le OTG tekonolosi.

Vaʻai foi: Faʻafesoʻotaʻi isumu i se masini Android

Seti o mamanu

I Google Docs, e le gata e mafai ona e faia se faila mai le maʻimau, faʻafetaui i ou manaʻoga ma aumaia i le foliga e manaʻomia, ae faʻaaoga foʻi se tasi o le tele na fausia faʻavae. Ma le isi, o loʻo iai le avanoa e faia ai au oe lava tusitusiga pepa.

Ua vaevaeina i latou i vasega tuʻufaʻatasi, taʻitasi ma tuʻu mai ai se numera ese o avanoa. Soʻo se tasi oi latou e mafai ona kopiina e le mafai ona faʻamaonia pe, i se isi itu, faʻatumuina ma teuteuina i se mea faʻalilolilo - e faʻalagolago uma lava i manaʻoga tuʻuina atu i le galuega mulimuli.

Faiaoga o faila

O le mea moni, na o le fatuina o tusitusiga mo tusitusiga e le lava. O le mea lea, o le Google fofo ua maua faʻamanuiaina i se isi mau faʻapitoa o mea faigaluega mo le faʻatonutonuina ma le faʻatulagaina o tusitusiga. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, e mafai ona suia le fausaga lapoʻa ma sitaili, lona sitaili, foliga ma le lanu, faʻaopopo indents ma interval, faia se lisi (faitaulia, faailogaina, tele-tulaga) ma sili atu.

O nei elemene uma o loʻo faʻaalia i luga o pito i luga ma lalo. I le typing mode, latou nofoia le tasi laina, ma ia maua le avanoa i meafaigaluega uma na e te manaʻomia e faʻalautele le vaega oe e te fiafia i ai pe faʻamau i luga o se mea taua. I le faaopoopo atu i nei mea uma, o pepa aloaia ua i ai se tamai seti o sitaili mo ulutala ma ulutala, e mafai foi ona suia.

Galue i fafo

E ui i le mea moni o le Google Docs o se mea muamua o se 'upega tafaʻilagi tautua, faʻamaʻimauina mo le galue i luga o le initaneti, e mafai ona e fatuina ma vaʻaia tusitusiga faila i totonu e aunoa ma le mauaina o le Initaneti. Ole taimi lava e te toe faʻafesoʻotaʻi ai i le fesoʻotaʻiga, o suiga uma na faia o le a tuʻufaʻatasia ma le Google account ma o le a avanoa i luga o masini uma. I se faʻaopopoga, soʻo se tusitusiga e teuina i le ao teuina ua mafai ona avanoa i fafo atu - mo lenei mea, o se isi mea e tuʻuina atu i totonu o le lisi menu.

Fetufaaiga ma Galulue Felagolagomai

O pepa aloaia, pei o isi vaega mai le ofisa ofisa o le Dobro Corporation, o vaega ia o le Google Drive. O le mea lea, e mafai lava ona e tatalaina avanoa i au faila i le ao mo isi tagata, ona ua maeʻa fuafuaina a latou aia tatau. O le mea mulimuli e mafai ona aofia ai e le gata i le mafai e vaʻai, ae o loʻo faʻasaʻosaʻo ma faʻamatalaga, e faʻalagolago i le mea oe lava manatu oe talafeagai.

Manatu ma Tali

Afai e te tatalaina le avanoa i se faila faila i se tasi, faʻatagaina lenei tagata faʻaaoga ona faia ni suiga ma tuʻu faʻamatalaga, e mafai ona e masani oe i le faʻafetai mulimuli i se isi faʻamau i luga o le pito i luga. O faʻaopopoga faʻaopopo e mafai ona faʻailoaina o le faʻamaeʻaina (e pei o "Fesili ua fofoina") pe tali, ona amata loa lea o se fetusiaiga atoa. A galulue faʻatasi i luga o poloketi, e le gata e talafeagai, ae e masani ona tatau ai, aua e maua ai le avanoa e talanoaina ai le aano o le pepa atoa ma / poʻo ana vaega taʻitasi. O le maitauina e mautu le nofoaga o tala taʻitasi, o lona uiga, a e tuʻu ese le mau e fesoʻotaʻi i ai, ae aua le kilia le faʻatulagaina, e mafai lava ona e tali i le itu tauagavale.

Suʻega sili atu

Afai o se tusitusiga tusitusiga e aofia ai faʻamatalaga e manaʻomia ona faʻamaonia e mea moni mai le Initaneti pe faʻaopopo i se mea faapena i le autu, e le manaʻomia le faʻaogaina o se mobile browser. Nai lo lena, e mafai ona faʻaaogaina le suʻega alualu i luma avanoa maua i le Google Docs menu. O le taimi lava e suʻesuʻe ai le faila, o le a maua se suʻesuʻega laʻititi i luga o le mata, o iʻuga e oʻo i le tasi tikeri poʻo se isi e ono fesoʻotaʻi ma mea i totonu o lau poloketi. O tala na folasia i totonu e le gata e mafai ona tatalaina mo le maimoaina, ae faʻapipiʻi foʻi i le poloketi o loʻo e fatuina.

Faʻaofi faila ma faʻamaumauga

E ui lava i le mea moni e faapea, o tusi talosaga, e aofia ai Google Docs, e sili ona taulai atu i le galulue ma tusitusiga, nei "tusi canvases" mafai ona faaopoopo i taimi uma ma isi elemene. Liliu ane i le "Insert" menu (le "+" faamau i luga o le toolbar pito i luga), e mafai ona faaopoopo sootaga, manatu, ata, laulau, laina, itulau malologa ma itulau numera, ma vaefaamatalaga i le faila faila. E tofu lava ma se mea ma le mea.

MS Upega fetaui lelei

I aso nei, o le Microsoft Word, e pei o le Ofisa atoa, o loʻo i ai ni nai faʻafitauli, ae o loʻo avea lava ma tulaga lautele na taliaina. O ituaiga na o faila na fausia ma lana fesoasoani. O Google Docs e le gata e faʻatagaina oe e tatalaina faila DOCX na faia i le Word, ae e faʻasaoina uma galuega i nei faʻatulagaina. O le lava faʻatulagaina ma lautele sitaili o le pepa i mea uma e lua tumau tumau.

Meli siaki

Google Documents ua i ai le fausia-i sipelaina-siaki, lea e mafai ona mauaina e ala i le talosaga lisi. I tulaga o lona tulaga, e oʻo lava ia e le oʻo atu i se tali tutusa i le Microsoft Word, ae o loʻo galue pea ma e lelei e saili ma faʻasaʻo masani aʻoaʻoga sese ma lona fesoasoani.

Auina atu i fafo filifiliga

I le tulaga masani, o faila na fausia i Google Docs o loʻo i le GDOC format, lea e mautinoa e le mafai ona taʻua lautele. O le mafuaʻaga lea na faʻapupula ai e le au fai pisinisi le agavaʻa e momoli atu (sefe) ni tusitusiga e le gata i totonu, ae o loʻo i ai foʻi ma le masani ai, tulaga masani mo le Microsoft Word DOCX, faʻapea foi i le TXT, PDF, ODT, RTF, ma e oʻo lava i HTML ma ePub. Mo le tele o faʻaaoga, o lenei lisi o le a sili atu nai lo le lava.

Add-on Lagolago

Afai o le aoga o Google Pepa aloaia mo oe mo nisi mafuaaga foliga mai e le lava, e mafai ona faʻalauteleina ma le fesoasoani o faʻaopoopoga faʻapitoa. E mafai ona e amata downloading ma faʻapipiʻi le mulimuli e ala i le lisi o feʻaveaʻiga feaveaʻi, aitema o le igoa lava lea e tasi o le a faʻasinoina oe i le Google Play Faleoloa.

O le mea e leaga ai, o aso nei e naʻo le tolu faʻaopoopoga, ma o le tele, e naʻo le tasi o le a fiafia i ai - se mea e suʻe ai pepa faʻapitoa e faʻatagaina oe e faʻanumeraina soʻo se tusitusiga ma sefe i le PDF format.

Lelei

  • Faʻatauga faʻatauga faʻataʻitaʻiga;
  • Lagolago gagana Rusia;
  • Avanoa i luga o telefoni feaveaʻi uma ma komepiuta tulaga;
  • Leai se mea e sefe ai faila;
  • Le mafai ona galulue faʻatasi i luga o poloketi;
  • Vaʻai le talaʻaga o suiga ma se talanoaga atoa;
  • Faʻatasiga ma isi kamupani kamupani.

Le atoatoa

  • Faʻatapulaʻaina le mafai ona teuteu ma faʻavasega tusitusiga;
  • Le o le sili gofie meafaigaluega meafaigaluega, o nisi taua filifiliga e faigata tele ona maua;
  • Faʻafesoʻotaʻi i se Google account (e ui lava e le o se mea e mafai ona taʻua o se mea leaga mo le kamupani lava ia oloa e tasi igoa).

Google Docs o se sili ona lelei talosaga mo galulue ma tusitusiga faila, lea e le gata ua faʻaeʻeaina ma le tatau seti o mea faigaluega mo le fausiaina ma le faʻatonutonuina o latou, ae maua ai foʻi le tele o avanoa mo le galulue faʻatasi, ua sili ona taua i le taimi nei. Ona o le mea moni o le tele tauvaga fofo o totogi, ia e le maua ai ni filifiliga aoga.

Talia Google Docs mo le leai

Sii mai ai le lata mai faʻamatalaga o le app mai le Google Play Store

Pin
Send
Share
Send