Faʻaliliuga numera i luga ole laiga

Pin
Send
Share
Send

E i ai ituaiga eseese o faʻafitauli numera, i le tulaga o loʻo e manaʻo e faʻaliliuina se numera numera mai le tasi numera faʻatonuga i le isi. O lea taualumaga e faia e tusa ai ma le faʻapitoa algorithm, ma, o le mea moni, manaʻomia le malamalama o le mataupu faʻavae o fuafua. Peitaʻi, o lenei galuega e mafai ona faʻafaigofie pe a e liliu i luga o fesoʻotaʻiga i luga ole laiga mo se fesoasoani, lea o le a talanoaina i la tatou tusitusiga i aso nei.

Faitau foi: Faʻaopoopoga o numera numera luga ole laiga

Matou te faaliliuina numera i luga ole laiga

Afai mo se tutoʻatasi fofo e manaʻomia le iai o le poto i lenei matata, ona, o le liliuga i luga o le upega tafailagi ua atofaina mo lenei mea e manaʻomia ai e le tagata faʻaogaina na te setiina mea taua ma amata le faʻagaioiga. O la matou 'upega tafaʻilagi ua i ai faʻatonuga mo le faʻaliliu o numera i totonu o faʻamaumauga muamua. E mafai ona faʻamasani oe ia i latou i le kilikiina o fesoʻotaʻiga nei. Ae peitaʻi, afai e leai se mea e fetaui lelei ma oe, matou te fautuaina oe e faʻalogo i metotia nei.

Nisi faʻamatalaga:
Tulaga i le hexadecimal liua i luga ole laiga
Tesimale i le decimal faaliliuga luga o le initoneti

Metotia 1: Calculatori

O se tasi o sili ona lauiloa Lusia-gagana 'upega tafaʻilagi tautua mo galulue ma numera i le tele o matata o Calculatori. O loʻo i ai le anoanoai o mea faigaluega mo matematika, faʻamalositino, vailaʻau ma faʻavasega astronomical. I aso nei, tatou te iloiloina na o le tasi calculator, o le galuega o loʻo faia e faʻapea:

a href = "// calculatori.ru/" rel = "noopener" target = "_ blank"> Alu i le upega tafailagi Calculatori

  1. Faʻaoga le fesoʻotaʻiga luga e te alu ai i le itulau autu o Calculatori, lea, muamua, filifili le gagana malamalama talafeagai.
  2. Le isi, agai i le vaega "Matematika"i le agavale-kiliki i luga o le vaega talafeagai.
  3. Muamua i le lisi o lauiloa mea fuafua o le faʻaliliuga o fuainumera, e tatau ona e tatalaina.
  4. Muamua, matou te fautuaina le faitauina o le manatu i le alu i le laupepa o le igoa tutusa. O faʻamatalaga o loʻo tusia i le aotelega, ae malamalama i le gagana, o lona uiga e le tatau ona e iai le faigata i le faʻamatalaina o le numera numera.
  5. Tatala matau "Mea fuafua" ma i le fanua filifilia, tusi i le numera e manaʻomia mo le liliuina.
  6. Faailoga ma se faailoga lana numera numera polokalama.
  7. Filifili aitema "Isi" ma taʻu numera oe lava pe a le o loʻo manaʻomia le lisi.
  8. O lenei e tatau ona faʻailoaina le faiga o le a faia le fesiitaiga. E faia foʻi lea i le faʻatulagaina o se faʻailoga.
  9. Kiliki i luga "Faʻaliliu"e amata le faʻagasologa gaosi.
  10. Oe o le a faʻamasani i le fofo, ma oe mafai ona mauaina faʻamatalaga o lona mauaina e ala i le agavale-kiliki i luga ole sootaga "Faʻaali mai pe na faʻafefea ona tupu".
  11. O se sootaga tumau i le fuafuaina iuga o le a faʻaalia i lalo. Sefe pe a e manaʻo e toe faʻafoʻi i lenei faʻaiuga ile lumanaʻi.

Na o matou faʻataʻitaʻia se faʻataʻitaʻiga o le liliaina o se numera mai le tasi numera numera i le isi faʻaaoga se tasi o le initaneti calculators luga o le Calculatori 'upega tafaʻilagi. A o e vaʻai, e oʻo lava i se tagata fou faʻaaogaina o le a mafai ona taulimaina le galuega, aua e tatau ona e ulufale atu numera ma kiliki i le faamau "Faʻaliliu".

Faiga 2: PLANETCALC

A o mo le liua o decimal fasi vaega i numera numera, e faia ai lenei ituaiga o taualumaga, oe manaʻomia le faʻaaogaina o se isi mea fuafua le mafai ona faʻafetauiina nei faʻamaumauga sili atu sili. O le 'upega tafaʻilagi e taʻua o le PLANETCALC, ma e aofia ai ma le mea faigaluega matou te manaʻomia.

Alu i le 'upega tafaʻilagi PLANETCALC

  1. Tatala PLANETCALC e ala i soʻo se faigofie web browser ma alu saʻo i le vaega "Matematika".
  2. Saili ulufale "Faaliliuga o fuainumera" ma kiliki i "Saili".
  3. O iʻuga muamua o le a faʻaalia ai le meafaigaluega Faʻafeiloaʻi o fuainumera numera mai le tasi numera numera i leisi numera ''tatala.
  4. I le laina talafeagai, lolomi le numera muamua, vavaeʻese le integer ma vavaeʻese vaega ma se togi.
  5. Faʻailoa le base base ma le base o le iuga - o le CC lea mo le liliuina.
  6. Moe le faasee "O le saʻo o le fuafuaina" i le aofaʻiga manaʻomia e faʻailoa ai le numera o decimal nofoaga.
  7. Kiliki i luga "Fuafua".
  8. Lalo oe o le a folasia atu ma le iʻuga ma auiliiliga ma faʻaliliuga sese.
  9. Oe mafai ona vaʻaia le faʻatulagaina i totonu o le laupepa e tasi, tuʻu le laititi i lalo.
  10. E mafai ona faʻasaoina pe lafoina le iuga i uo e ala i fesoʻotaʻiga lautele.

O lenei e faamaeʻaina le galuega ma le PLANETCALC 'upega tafaʻilagi calculator. O lona aoga faʻataga oe e faʻaliliuina vave le talafeagai fractional numera i le numera polokalama. Afai, e ala i tuutuuga o le galuega, oe manaʻomia le faʻatusatusaina o vaega pe faʻaliliu latou, fesoasoani i luga ole laiga e fesoasoani foi, lea e mafai ona e aʻoaʻo e uiga i isi a matou tusitusiga i sootaga i lalo.

Faitau foi:
Faatusatusa viliʻaga vavaega luga ole laiga
Liliu le desimal i le masani le faʻaaogaina le luga o le initaneti
Vavaeina nofoaga decimal faʻaaogaina se komepiuta luga o le initaneti

Luga, sa matou taumafai e taʻu atu ia te oe le auiliili ma faigofie ona mafai e uiga i luga o le initaneti calculators o loʻo tuʻuina mai mea e tatau ai mo le vave faaliliuina numera. A faʻaaogaina ia nofoaga, e le manaʻomia le tagata e iai le malamalama i le malae o talitonuga, aua o le faʻasologa autu e faia otometi. Afai o iai pea au fesili i lenei mataupu, aua neʻi e fesili atu ia i latou i tala ma o le a matou taumafai e vave tali atu ia i latou.

Faitau foi: Morse code faaliliuga lugalaina

Pin
Send
Share
Send