Faʻafefea ona maimoa

Pin
Send
Share
Send

Maimoaga Maimoaga - O se tasi o le tele o faʻamatalaina mea faigaluega a Windows e maua ai le agavaʻa e vaʻaia uma mea na tutupu o loʻo tupu i totonu o le sisitema faʻafoeina. I totonu o nei mea o ituaiga uma o faʻafitauli, mea sese, faʻalavelave ma feʻau fesoʻotaʻi uma i tuusaʻo i le OS ma ona vaega, faʻapea foi ma vaega lona tolu talosaga. Faʻafefea ona tatala le mea na tupu log on le sefulu vaega o le Windows mo le faʻamoemoe o lona faʻaaogaina atili mo le suesueina ma faʻamamaina ni faʻafitauli e ono talanoaina i la tatou tusitusiga o aso nei.

Matamata mea tutupu i totonu o le Windows 10

E i ai le tele o filifiliga mo le tatalaina o le mea na tupu log i luga o se komepiuta ma Windows 10, ae i le aotelega latou te paʻu uma i lalo i le lima le faʻalauiloaina o le faila faʻatinoina poʻo le sailia mo ia tutoʻatasi i le sisitema faʻagaioia siosiomaga. O le a matou faʻamatala atu nisi mea e uiga ia i latou taʻitasi.

Metotia 1: "Pulea Vaega"

E pei ona taʻu le igoa, Vaega ua fuafuaina e faʻatautaia le faʻagaioiga o galuega ma ona vaega o loʻo i ai, faʻatasi ai ma le vave valaʻau ma faʻavasega tulaga masani meafaigaluega ma mea faigaluega. E le o se mea e ofo ai le faʻaaogaina o lenei vaega o le OS, e mafai foi ona e valaʻau i luga o le mea na tupu log.

Vaʻai foʻi e: Faʻafefea ona tatala le "Control Panel" i le Windows 10

  1. I soo se auala talafeagai, tatala "Pulea vaega". Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻamau i luga o le keyboard "MATUA + R", ulufale i le faʻatonu laina i le faʻamalama e matala "pulea" aunoa ma ni upusii, kiliki Ua lelei pe "Ulufale" e tamoe.
  2. Saili le vaega "Pulega" ma alu i ai e ala i le kiliki i le itu tauagavale isumu (LMB) i luga o le igoa talafeagai. A manaʻomia, muamua sui le faʻaaliga. Vaega on Ata Laiti.
  3. Saili le tusi talosaga ma le igoa Maimoaga Maimoaga ma tamoe i le lua-kiliki LMB.
  4. O le Windows event log o le a tatalaina, o lona uiga e mafai ona e alu e suʻesuʻe i mea o loʻo i ai ma faʻaaoga le faʻamatalaga na maua e faʻateʻa ai ni mea e ono tupu i le faʻagaioia faiga poʻo le le malamalama foi i mea o loʻo tupu i lona siʻosiʻomaga.

Metotia 2: Tamoe faʻamalama

Le filifiliga faigofie ma vave e faalauiloa ai Maimoaga Maimoaga, lea sa matou faʻamatalaina i luga, pe a manaʻo iai, e mafai ona faʻaititia ma faʻavave.

  1. Valaau faamalama Tamoei le omiga o ki i luga ole keyboard "MATUA + R".
  2. Ulufale le faatonuga "mea e tupu" aunoa ma ni upusii ma kiliki "Ulufale" pe Ua lelei.
  3. O le loka mea na tupu o le a tatalaina vave.

Metotia 3: Suʻesuʻe le faiga

O le sailiga galuega, e aoga tele ile sefulu vaega o Windows, e mafai foi ona faʻaaoga e valaʻau ai sisitema eseese vaega, ae le gata i latou. O lea la, e foia la matou faʻafitauli i aso nei, e tatau ona e faia mea nei:

  1. Kiliki i luga o le sailiga sailiga i le faʻamasinoga i le itu tauagavale isumu pe faʻaaoga ki "MATUA + S".
  2. Amata ona faʻailo se fesili ile pusa saili Maimoaga Maimoaga ma, peʻa e vaʻaia le fesoʻotaʻiga faʻapitoa i le lisi o iʻuga, kiliki i luga ma LMB amata.
  3. O lenei e tatalaina le Windows faʻamau log.
  4. Vaʻai foʻi i luga: Faʻafefea ona fai e manino le taskbar i le Windows 10

Fausia se auala 'alo mo le vave oso

Afai e te fuafua e faʻafesoʻotaʻi masani pe sili atu mai lea taimi i lea taimi Maimoaga Maimoaga, matou fautuaina le fausiaina o se auala 'alo i luga o le laupepa - o le a fesoasoani lea e faʻavavevave tele le faʻalauiloaina o le talafeagai vaega vaega.

  1. Toe fai laasaga 1-2 na faamatalaina i totonu "Metotia 1" lenei tusitusiga.
  2. Ua maua i le lisi o tulaga masani talosaga Maimoaga Maimoaga, kiliki i luga i le ki taumatau faamau (RMB). I le tusiga menu, filifili mea ia sui "Lafo" - "Desktop (faia se auala 'alo)".
  3. Ile taimi lava e maeʻa ai nei laasaga faigofie, o le a aliali mai se auala 'alo ile luga ole komepiuta Windows 10. Maimoaga Maimoaga, e mafai ona faʻaogaina e tatalaina ai le vaega talafeagai o le faʻagaioiga system.
  4. Vaʻai foi i luga: Faʻafefea ona fatuina se "Laʻu komepiuta" auala 'alo i luga o le laupepa Windows 10

Faaiuga

I totonu o lenei puʻupuʻu tusitusiga, na e aʻoaʻoina pe faʻapefea ona vaʻavaʻai i le faʻasologa na tupu i luga o le Windows 10 computer. E mafai ona e faia lea i le tasi o auala e tolu na matou suesueina, ae afai e te masani ona e oʻo atu i lenei vaega o le OS, matou te fautuaina le fausiaina o se auala 'alo i luga o le laupepa e vave amataina. Matou te faamoemoe o lenei mea na aoga ia te oe.

Pin
Send
Share
Send