Faʻafefea ona filifili le saʻo router

Pin
Send
Share
Send

Ole laina ole laina faʻasalalauga e faia e se masini faapitoa - o le router, o le router. I taulaga talafeagai, o se uaea mai le tautua ma komipiuta o le fale e fesoʻotaʻi i le fale e fesoʻotaʻi atu i ai. Ma le isi, o loʻo i ai le Wi-Fi tekonolosi e faʻatagaina ai oe ona e fesoʻotaʻi i le Initaneti e aunoa ma se mea. O le fesoʻotaʻiga masini ua faʻatuina i totonu o le fale e tuʻufaʻatasia ai foʻi tagata auai uma i le tasi vaega o le lotoifale.

E pei ona e vaʻai, o se mea faʻapitoa e taua tele le mea taua i le faʻatulagaina o se fale Initaneti, o le mea lea e tatau ai i tagata uma ona latou maua. Lenei aso o la tatou tusitusiga ua faʻapitoa lava mo le filifilia o lenei masini. O le a matou taʻu atu ia te oe le auiliili mea e tatau ona e mafaufau iai ma faʻapefea ona filifili le filifiliga sili.

Filifili se laina mo le fale

E eseese auala uma - e i ai a latou vaega ma uiga eseese, o loʻo iai se numera o uafu, fausia-i mea e faʻafaigofie ai ma faʻalelei tulaga lelei. Tagata e le i ai lava ni a latou router, matou te fautuaina oe e vave o i vaega ma se faʻamatalaga o mea autu. Mo i latou ua uma ona maua se masini faapena i le fale ma ua i ai fesili e uiga i le toe suia, ua matou saunia se tele o mea e iloa ai meafaigaluega le faʻaaogaina:

  1. E tatau ona e toe amataina le router e le itiiti ifo ma le tasi i le vaiaso, ma sili atu foi i taimi uma. E tupu lava o le masini e musu e galue, ae i le tele o taimi o lenei mea e mafua mai i lona soona aveina. Fesoasoani e faʻamama le masani tapunia ma toe amata pe a mavae ni nai sekone. Ova tele ona tupu ona o le tele o tafega o faʻamaumauga, ona o mea na o mea o le masini na ona le mafai ona taulimaina le fesiitaiga o se voluma ma avatu se le lelei.

    E naʻo le faʻatupuina lava, talu ai ua tofu tagata o le aiga ma latou lava masini feaveaʻi poʻo le PC, latou o atu foʻi i le Initaneti mai ia ma matamata, mo se faʻataʻitaʻiga, vitio i le FullHD uiga. O le mea lea, i le tele taimi o le manaʻoga mo le toe fai o le muamua mafuaʻaga e mafaufau ai e uiga i le toe suia.

  2. E le sao i le isi fesoʻotaʻiga le router. Naʻo le lisi o le fesoʻotaʻiga Wi-Fi e maua ai le tele o fesoʻotaʻiga iinā, aemaise lava peʻa e nofo i totonu o se fale mautotogi. I le avea ai o se tulafono, o le tele o masini e galue i le taimi o 2.4 GHz, o le a tatou talanoaina lenei mataupu i sili auiliiliga i lalo. Ona o lenei, ua aliali mai o le faʻailoga lelei o le a sili atu le malosi ma le router o loʻo i ai le sili antena. Afai oe fetaiai ma se faʻafitauli faapena ma e malamalama ai o le Wi-Fi faʻailoga o lau masini ua lava vaivai, vaʻai i isi faʻataʻitaʻiga ma faʻaleleia antena.
  3. Ole saoasaoa ole router. O nei i taulaga, ua leva ona avea ma tulaga faʻa-Initaneti i le saoasaoa o 100 MB / s. Ole faʻateleina, o tagata e fesoʻotaʻi latou lava ma tau o 1 GB / s, ma e sefulu taimi sili atu nai lo le faʻavae. A o faʻatautaia nei Initaneti, e moni lava, o le uaea ma se vaega o mea o fesoʻotaʻiga mea faigaluega ua sui, ae ui i lea, toʻatele tagata faʻaaoga latou te tuʻua le latou router tuai, o le mafuaʻaga lea ua tupu ai le ova. E le taulimaina foi na ituaiga faʻamatalaga ma maua ai se saoasaoa e sili atu le maualalo nai lo le faʻalauiloaina e le tautua.

    O le mea moni, le tele o Initaneti tautua tautua latou te le aumaia le faʻailoaina o faʻailoa, peitaʻi, afai i le taimi o se suʻega saoasaoa, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻaaogaina la matou auaunaga, e te maua ai le le tutusa o sili atu nai lo 30%, e tatau ona e faʻatau se router e sili atu malosi ina ia mafai ona taulimaina avega na atofaina.

  4. Suʻega saoasaoa o le Initaneti

O lenei ua matou fuafuaina pe faʻatau se masini fou, ua oʻo i le taimi e talanoa ai e uiga i mea e te vaʻavaʻaia pe a filifilia se mea faapena ma o a uiga e taua.

Vaʻai foi: Router faʻaititia le saoasaoa: foia le faʻafitauli

WiFi

O lenei toetoe lava o tagata taʻitasi o loʻo i ai ni komepiuta komipiuta, papa ma mea puʻupuʻu ile fale, ma le i ai o komepiuta komepiuta e tele ina le sili atu ma le tasi. O le mea lea, le mea muamua e tatau ona e faʻalogo i ai pe a filifilia se router o le Wi-Fi. O mea taua e faʻamautinoaina le lelei o le faiga e mafai ona matauina:

  1. Ole numera o antena. Afai o lau Initaneti ole saoasaoa e le sili atu i le 70 MB / s, meafaigaluega ma le tasi antena fafo o le a lava. Peitai, ile saoasaoa tele, ole latou numera e tatau ona faaluaina. I se faʻaopopoga, o le i ai ma le faʻalauiloaina o antena fafo e aʻafia ai le aotelega o le malepe mafai ma faʻailo lelei.
  2. Lua-vaega faʻagaioiga. Ole numera tele o routers fou e mafai ona galue i le lua fusi. I le le faʻatonuina faʻatulagaina, o lau uaealesi avanoa ulufale o le a faʻagaioia i se taimi o 2.4 GHz, e masani lava o lenei auala e faʻateleina ma isi fesoʻotaʻiga. Afai e te sui i le tele o 5 GHz, o le a e mauaina oe lava i sili avanoa avanoa. I se faʻaopopoga, e tatau ona manatua, o le laina lona lua e le lava le malosi o le talepe, ona o latou tuaoi o fesoʻotaʻiga ua le uma le uma i lou fale poʻo le fale, ma faʻatagaina ai lau Wi-Fi e galue lelei.
  3. 802.11ac faʻavae. I nai tausaga talu ai, o se tulaga fou mo le Wi-Fi tekonolosi ua taʻua 802.11ac tu mai. Faʻafetai ia te ia, le saoasaoa o faʻasalalauga faʻasalalauga i luga o se 'uaealesi fesootaiga faʻateleina avea sili atu maualuga. O lona uiga, pe a filifilia se router, matou fautua e utagia le uiga lea.
  4. Faʻailoaga O le uaealesi puipuiga faiga o loʻo faʻavae i luga o faʻataʻamilosaga encryption. E ui i lea, mo le latou saʻo gaioiga e manaʻomia e le lagolago masini e lagolagoina foi le galuega ma le ituaiga faʻailogaina o loʻo faʻaaogaina. O le mea lea, matou te fautua atu ia e uaʻi atu i na faʻataʻitaʻiga o loʻo tuʻufaʻatasia le aofaʻi o faʻataʻitaʻiga. O mea autu ia: WEP, WPA / WPA2, WPS ma QSS.
  5. Vaʻai foi: Matou te faʻateleina le saoasaoa o le Initaneti e ala i se Wi-Fi router

Faiga faʻapitoa

O le faʻatinoga o masini fesoʻotaʻiga e fesoʻotaʻi tonu i le mea o loʻo faʻapipiʻi ai i totonu. A filifilia se faʻataʻitaʻiga mo le mauaina, e taua le mafaufau i le tele o vaega sili ona faavae:

  1. RAM manatua. Ole avanoa e manatua ai (RAM) le faʻapitoa mo le teuina ma le lafoina ole komipiuta. O le tele o lona voluma e faʻapipiʻi ile masini, o le a sili ona mautu lona faʻagaioiga. Matou te fautua atu i le router e le itiiti ifo i le 64 MB le RAM.
  2. ROM manatua. O le flash memory (ROM) teuina o le firmware ma le polokalame polokalame pulega o le router, faʻapitoa, o le tele o ia, o le sili multifunctional le polokalama faʻapipiʻiina o lo o iloiloina. Ole tele ole ROM e amata ile 32 MB.
  3. Vaega tutotonu o fale gaosi. O le CPU e faʻatinoina le gaioiga o le faʻagaoioiga o faʻamatalaga ma e masani lava ona gafa ma le faʻagaioiga atoa o le masini. O lona malosi e fua ile MHz. Le sili atu le aoga o le 300, ae o se masini faʻaaogaina ma le mana e sili atu nai lo 500 MHz o le sili filifiliga.

Sooga fesoʻotaʻi

E masani lava, o taulaga uma o loʻo i ai i le router o loʻo i le itu poʻo le pito i tua. Sei o tatou vaʻai i latou taʻitasi ma vaʻai poʻo le a le mea ua nafa ai:

  1. FIAFIA. Le tele o taimi, o le masini faʻaogaina i le naʻo le tasi se fesoʻotaʻiga. O se uaea mai le kamupani fesoʻotaʻiga e fesoʻotaʻi ma ia, ma tuʻuina atu se fesoʻotaʻiga i le lalolagi atoa. O nisi taimi e iai se faʻaopopoga WAN, e tele lava ile ASUS models. O lenei fofo e tatau ai ina ia paleni le uta ma aveese faʻatu. O lona uiga, afai e tasi le fesoʻotaʻiga ua le aoga, o le a otometi le lisiti i le filifiliga faaleoleo.
  2. LANA - Ole taulaga autu e fesoʻotaʻi ai komepiuta e ala ile uaea fesoʻotaʻiga, e faia ai se upega tafailagi. I tulaga faʻavae, o le masini ei ai 4 o nei fesoʻotaʻiga, ae afai e manaʻomia, e faigofie ona e mauaina faʻataʻitaʻiga ma le tele o latou.
  3. USB Faateleina, tasi pe lua uafu USB o loʻo maua i routers fou. E ala ia i latou, le fesoʻotaʻiga o flash drives, fafo faigata hard drive, ma lagolagoina foi 3G / 4G modem. I le tulaga o le faʻaogaina o se modem, faʻafetai i le router, faʻaopopoga avanoa avanoa, mo se faʻataʻitaʻiga, uaealesi faʻaliliuga faʻamatalaga ma otometi suiga i tulaga faʻaavanoa.

Foliga Vaaia

E moni, o le foliga mai o fesoʻotaʻiga masini fesoʻotaʻiga e iloga i le tulaga muamua, ae e le o le sili ona taua lea e mafaufau i ai pe a filifilia se masini. O nisi taimi e le faʻaopopoina e ni tagata gaosi ni masini fafo i le router mo le lelei o se matagofie minimalistic mamanu, ae o lenei fofo o loʻo iai foʻi ni faaletonu. E pei ona taʻua i luga, o le i ai o na antennas e faia ai le uaea ulufale avanoa. E leai se isi fautuaga mo foliga; filifili se faʻataʻitaʻiga e faʻavae i luga o au fiafia.

I luga o lenei mea tatou tusitusiga e oʻo i se faʻaiuga talafeagai. Matou te leʻi fautuaina ni gaosi, talu ai e toetoe lava o i latou uma e faia mea e tutusa, i se mea e ese ai i nai isi galuega faʻaopoopo ma foliga. A filifilia se router, gauai atu i iloiloga o tagata moni moni, ina ia aua le fetaiai ma ni faafitauli mafai.

Pin
Send
Share
Send