Faʻafefea ona faʻamama se kata manatua

Pin
Send
Share
Send

Malosiaga manatua e masani ona faʻaoga o se avetaavale faʻaopopo i tagata folau, telefoni, ma isi mea ma isi mea e faʻaaluina i se avanoa talafeagai. Ma pei o toetoe o soʻo se masini faʻaaogaina e teuina ai faʻamaumauga a tagata, o lea na aveina ai le tomai o faʻatumu. Taaloga o aso nei, ata maualuga-lelei, musika e mafai ona nofoia le tele gigabytes i luga o le taʻavale. I le mataupu lea, matou te taʻuina atu le auala e mafai ai ona faʻaleagaina mea e le tatau ai i le SD card i Android ma Windows faʻaaogaina polokalama faʻapitoa ma meafaigaluega masani.

Faamamaina o se kalama i luga ole Android

Ina ia faʻamama aveina atoa mai le faʻamatalaga, e tatau ona faʻataʻitaʻia. Lenei polokalama faakomepiuta o le a faʻatagaina oe e vave tape uma faila mai le kalama, e te le manaʻomia le soloia o faila taʻitasi taʻitasi. Lalo o le a tatou mafaufau i le lua fufulu metotia e talafeagai mo le Android OS - faʻaaogaina meafaigaluega masani ma se tasi vaega-vaega polokalama. Tatou amata!

Vaʻai foi: Tusi Lesona mo le taimi e le faʻatulagaina ai le kalama

Metotia 1: SD Card Cleaner

Ole faʻamoemoe autu ole ole SD Card Cleaner o le faʻamamaina lea o le Android system o faila e le talafeagai ma isi lapisi. Le polokalama tutoʻatasi maua ma faʻavasega faila uma i luga o le kalama i vaega e mafai ona e tape. O loʻo faʻaalia ai foʻi le pasene o le taʻavale ae tumu i nisi vaega o faila - o le a fesoasoani lea ia te oe e malamalama ai e le gata i le itiiti avanoa i luga o le faʻafanua, ae o le a foi le tele o ituaiga ala o faʻasalalauga aveina avanoa.

Sii mai SD Card Cleaner mai Play Maketi

  1. Faʻapipiʻi le polokalame lea mai le Play Market ma amata. Ole a matou faafeiloaia e se lisi ma mea uma drive o loʻo i totonu o le masini (o se tulafono, e fausia-i totonu ma fafo atu, o lona uiga, a memory card). Filifili "Fafo" ma kiliki "Amata".

  2. A maeʻa le talosaga siaki la matou SD card, e aliali mai se faʻamalama ma faʻamatalaga e uiga i mea o loʻo i totonu. Faila o le a vaevaeina i vaega. O le ai ai foi ni lisi se lua - avanoa gaogao ma toe lua. Filifili le manaʻomia ituaiga faʻamatalaga ma kiliki i lona igoa i lenei lisi. Mo se faataitaiga, e mafai "Vitio faila". Manatua a maeʻa ona e alu i seisi vaega, e mafai ona e asiasi i isi e tape faʻafitauli faila.

  3. Filifili faila tatou te mananao e tape, ona kiliki lea i le ki "Tapē".

  4. Matou te tuuina atu avanoa i le data fale teu oloa i luga o le telefoni ala i le kiliki Ua lelei i le popup window.

  5. Matou te faʻamaonia le faʻaiuga e tape faila e ala ile kiliki Ioe, ma o lea e soloia ai faila eseese.

    Metotia 2: Android Faʻavae-Tools

    E mafai foi ona tape ese faila faʻaaogaina meafaigaluega masani a le sili ona lauiloa telefoni feaveaʻi polokalama.

    Faʻamolemole matau e faʻatatau i le atigi ma le lomiga o Android i lau telefoni, le Ofisa e mafai ona eseese. Ae ui i lea, o le faiga e tumau talafeagai mo uma faʻamatalaga o le Android.

    1. Matou te ulufale i totonu "Tulaga". O le auala 'alo e manaʻomia e alu ai i lenei vaega e foliga o le mea e alu ai ma e mafai ona tu i luga o le komepiuta, i le laupepa o polokalame uma pe i le faʻasalalauga menu (se tamai faʻamau o se ituaiga tutusa).

    2. Saili aitema "Manatua" (pe "Mea teu") ma kiliki i luga.

    3. I lenei laupepa, kiliki i le filifiliga “Faʻamama le SD card”. Matou te mautinoa o le taua o faʻamaumauga o le a le leiloa ma o pepa talafeagai uma o loʻo teuina i luga o seisi taʻavale.

    4. Matou te faamaonia le faamoemoe.

    5. O se foliga alualu i luma faʻaalia o le a aliali mai.

    6. A maeʻa se taimi puʻupuʻu, ona tipiina lea o le kata manatua ma sauni mo le faʻaaogaina. Tulei Faia.

    Faamamaina o se kalama i Windows

    E lua auala e faʻamamaina ai le kata manatua i totonu o le Windows: faʻaaogaina o mea fauina i totonu o masini ma le faʻaaogaina o se tasi o le tele o vaega faʻapitoa polokalama. Le isi o le a tuuina atu le metotia o le format drive i totonu. Windows.

    Metotia 1: HP USB tisiki Teuina Faiga Meafaigaluega

    O le HP USB Disk Storage Format Tool o se mea aoga aoga mo le faʻamamaina o fafo drive. O loʻo iai le tele o galuega, ma o nisi o na mea e aoga ia i tatou mo le faʻamamaina o le memory card.

    1. Tamoe le polokalama ma filifili le masini manaʻomia. Afai matou te fuafua e faʻaaoga se USB flash drive i luga o masini ma le Android e faʻagaoioia faiga, ona filifili lea o le faila faila "FAT32"pe a fai o se komipiuta ma Windows - "NTFS". I le fanua "Lautele Faailoga" E mafai ona e ulufale i se igoa o le a tuʻuina atu i le masini pe a uma le faʻamamaina. Ina ia amata le faʻasologa o faiga, kiliki i le ki "Faatulagaina Tisiketi".

    2. Afai e faʻataunuʻu ma le manuia le polokalama, ona i ai lea i le pito i lalo o lona faamalama, pe o fea o iai le malae mo le faʻaalia o faʻamatalaga, e tatau ona i ai se laina "Faiga tisiki: Ua maeʻa ona lelei". Tatou tuua le HP USB Disk Storage Format Tool ma faaauau pea le faʻaaogaina o le memory card e pei e leai se mea na tupu.

    Metotia 2: Faʻavasegaina le faʻaaogaina o meafaigaluega masani a Windows

    O le mea faigaluega masani mo le faʻailogaina o avanoa avanoa e le sili atu le leaga nai lo polokalame lona tolu, e ui lava e aofia ai le itiiti galuega. Ae mo le vave faʻamamaina o le a lava foi.

    1. Matou te ulufale i totonu "Suʻesuʻe" ma taumatau-kiliki i luga o le ata o le masini, lea matou te kilia mai faʻamaumauga. I le lisi drop-down, filifili le filifiliga "Faatulagaina ...".

    2. Tatou toe fai le lua laasaga mai le "HP USB Disk Storage Format Tool" metotia (uma faamau ma fanua uiga tutusa lava, na o le auala luga o le polokalama o le Igilisi, ma iinei matou te faʻaogaina localized Windows).

    3. O loʻo matou faʻatali mo le faʻasilasilaga o le maeʻa o faʻatulafonoina ma o lenei ua mafai ona matou faʻaaoga le taʻavale.

    Faaiuga

    I le tala lea, tatou ufiufi SD Card Cleaner mo Android ma HP USB Disk Format Tool mo Windows. Na taʻua foi o mea masani a meafaigaluega o OS uma e lua, e faʻatagaina oe e tape le kalama, e pei o polokalame na matou iloiloina. Pau lava le eseesega o le formatters fausia i totonu o le faagaoioia faiga maua ai le tomai e na o le faamamaina o le tietie, ma i totonu o Windows oe mafai ona tuuina atu se igoa i le faamamaina o le voluma ma faʻailoa mai le faila faila o le a faʻaaoga i ai. A o polokalama lona tolu vaega e laititi tele lautele galuega, lea atonu e le aoga i le faʻamamaina o le faʻamamaina kata. Matou te faamoemoe e fesoasoani lenei tala ia te oe e foia le faafitauli.

    Pin
    Send
    Share
    Send