Faʻafefea e siakiina le gaioiga o le eletise sapalai ile PC

Pin
Send
Share
Send

Oe, pei o le tele o tagata faʻaaoga a latou komipiuta a le tagata lava ia, atonu ua uma ona feagai ma faʻafitauli eseese e fesoʻotaʻi ma le faʻaleaogaina o soʻo se mea taua vaega. O le mana eletise PC e fesoʻotaʻi tonu i ia auiliiliga, e foliga mai e malepe ma le lava maualuga maualuga le tausiga mai le e ona.

I totonu o le tusitusiga o lenei tusitusiga, matou te iloiloina uma metotia talafeagai i le taimi nei mo le siakiina o le PC mana sapalai mo le faagaoioia. E le gata i lea, o le a tatou vaʻavaʻai foʻi i se vaega tutusa faʻafitauli e feagai ma tagata faʻaaoga komepiuta.

Siakiina o faʻatinoga o le paʻu sapalai

E pei ona matou fai atu i luga, o le komipiuta PSU, tusa lava poʻo a isi vaega o le faʻapotopotoga, o se taua taua. O se iʻuga o lea mea, o le faʻaletonu o lenei vaega e ono oʻo atu ai i le faʻatamaia atoa o le vaega atoa o le iunite, lea e avea ai le faʻailoaina o ma sili atu ona faigata.

A le ki lau PC, e masalo e leʻo le PSU e tuʻuaʻia - manatua lenei mea!

O le lavelave atoa o le faʻailoaina o mea ia, o le leai o se malosi i le PC mafai ona mafua mai e le gata i le eletise sapalai, ae faʻapea foi ma isi vaega. Lenei e moni lava ile tutotonu ole gaʻo, le malepe lea e faʻaalia i se tele tele o faʻaiuga.

Matou te fautua atu ia oe faʻaeteete muamua e saili le faʻataʻitaʻiga o le faʻapipiʻi masini.

Vaʻai foʻi e: Faʻafefea ona e mauaina PC auiliiliga

Ia e pei ona mafai, fuafuaina o faʻafitauli i le faʻagaioiga o le mana sapalai masini o se faʻasologa o le sili atu faigofie nai lo i faʻaletonu o isi elemene. O lenei faʻaiuga e mafua mai i le mea moni o le vaega filifilia o naʻo le pau lea e mafai ona maua ai le malosi i le komepiuta.

Metotia 1: Siaki Mana Tuuina atu

Afai i soʻo se taimi i le taimi o le faʻagaioiga o lau PC e te mauaina e le aoga, e tatau ona e vave siaki le avanoa o le eletise. Ia mautinoa e lelei le fesoʻotaʻiga ma fetaui lelei ma manaʻoga o le eletise sapalai.

O nisi taimi, e mafai ona tupu se mea malosi, ae i le tulaga lea, o faʻaiuga e faʻatapulaʻa ile tapeina o oe lava le PC.

Vaʻai foi: Faʻafitauli ma komipiuta lava tapunia

O le a le o se mea e sili ai le faʻalua-siakiina le paoa eletise e faʻafesoʻotaʻi le paoa eletise i le fesoʻotaʻiga mo le vaʻaia leaga. O le auala sili suʻega o le taumafai lea e faʻafesoʻotaʻi le uaea mana faʻaaogaina i se isi atoatoa PC galue.

Ile tulaga ole faʻaaogaina ole komepiuta, o sitepu e aveese ai le i ai o faʻafitauli ile eletise e tutusa uma ma mea o loʻo faamatalaina i luga. Pau lava le eseesega iinei o le mea e tupu pe a le lelei ma le laupepa uaea, suia o le a tau ai se poloaiga o le lapoʻa sili atu taugata nai lo le faʻaaoga atoa PC.

E taua le asiasia ma vaʻai totoʻa le mea e alu ai le paoa, pe o se i fafo pe o se puipuiga puipui. Uma le mulimuli mai vaega o le tusitusiga o le a faʻasaga faʻapitoa i le eletise sapalai, o lea e taua tele le fofoina uma faigata ma le eletise muamua.

Faiga 2: Faʻaaoga le Jumper

O lenei metotia e talafeagai mo le muamua suʻega o le PSU mo lona faʻatinoina. Ae ui i lea, e aoga le fai o se tuʻuaga muamua pe a fai e te le i faʻalavelave muamua i le faʻagaioiga o mea eletise ma e le malamalama atoatoa i le faʻavae o galuega a le PC, o le auala sili lava o le faʻafesoʻotaʻi tagata tomai faʻapitoa.

Afai e te iloa ai ni faʻafitauli, e mafai ona lamatia lou ola ma le tulaga o le PSU i se tulaga lamatia!

O le vaega atoa o lenei vaega o le tusitusiga, o le faʻaaogaina o se masini faia jumper mo le mulimuli ane tapunia o fesoʻotaʻiga o le paoa sapalai. E taua tele le maitauina o le metotia e sili ona lauiloa i tagata e faaaogaina ma lenei, i le isi itu, mafai ona fesoasoani tele i le tulaga o soʻo se feteʻenaʻi ma le faʻatonuga.

A o le i alu saʻo i le faʻamatalaga o le metotia, oe manaʻomia le tatalaina o le komipiuta muamua.

  1. Aveese uma paoa mai le PC.
  2. I le faʻaaogaina o se seti seti o mea inisinia meafaigaluega, tatala le pusa PC.
  3. Mea e lelei ai, e tatau ona e aveese le paoa sapalai, ae e mafai ona e faia e aunoa ma ia.
  4. Aveese uma uaea fesootai mai le motherboard ma isi vaega o le faʻapotopotoga.
  5. E fautuaina i se isi itu puʻeina foliga o mea e fesoʻotaʻi ina ia i le lumanaʻi e leai ni faʻafitauli e le tau iai.

  6. Saunia le fale faigaluega mo le toe tagofia o le autu fesoʻotaʻiga.

E mafai ona aʻoaʻoina atili ni mea e uiga ile faʻamaloloina o le PSU mai se tusitusiga faʻapitoa.

Vaʻai foi: Faʻafefea ona faʻafesoʻotaʻi le sapalai o le paoa i le motherboard

I le maeʻa ona faʻataʻitaʻia le folasaga, e mafai ona e agaʻi atu i le suʻesuʻega e ala i le faʻaaogaina o se jumper. Ma i le taimi lava lea e ao ona maitauina e o le mea moni o lenei auala sa faamatala muamua ia tatou, talu ai na faia muamua lava mo le ono mafai ona amata le PSU e aunoa ma le faʻaaogaina o se motherboard.

Faitau atili: Faʻafefea ona ki le moli eletise e aunoa ma le motherboard

O le faʻamasani oe lava i le PSU amataga metotia na tuuina atu i luga, pe a uma ona faʻaogaina le mana, e tatau ona e mafaufau lelei i le ili. Afai o le main cooler o le masini e le faʻaalia ai faʻailoga o le ola, e mafai ona saogalemu faia se faʻaiuga e uiga i le le aoga.

O le motusia o le eletise e sili ona suia pe toe faʻaleleia e se nofoaga tutotonu.

Vaʻai foʻi i luga: Faʻafefea ona filifili se PSU mo se komepiuta

Afai o le amataga o le cooler o loʻo galue lelei, ma o le PSU lava e faia uiga faʻapitoa, e mafai ona fai atu ma le maualuga maualuga tulaga o le masini i totonu o le tulaga galue. Peitaʻi, e ui lava i ni tulaga faʻapenei, o le faʻamaoniga faʻamaonia e fai si mamao mai le lelei ma o lea matou te fautuaina se sili atu loloto iloiloga.

Metotia 3: faʻaaoga se multimeter

E pei ona vaʻaia tuusaʻo mai le igoa o le metotia, o le metotia e aofia ai le faʻaaogaina o se masini faʻapipiʻi faʻapitoa "Lautele '. Muamua lava, e manaʻomia le mauaina o se suʻega tutusa, faʻapea foʻi ona aʻoaʻo faʻavae o lona faʻaaogaina.

E masani lava, i totonu o tagata faʻaaogaina le poto masani, o se multimeter fa' taʻua o se suʻega.

Vaʻai le muamua atu metotia, mulimuli i faʻatonuga uma suʻega. A maeʻa lena, ia mautinoa o loʻo faʻagaioia ma tausia tatala avanoa i le uaea autu o le paoa sapalai, e mafai ona e alu i le gaioiga gaioiga.

  1. Muamua e tatau ona e sailia tonu le ituaiga o uaea faʻaaogaina i lau komepiuta. I le aotelega, e lua ituaiga:
    • 20 piano;
    • 24 pine.
  2. Oe mafai ona faia le fuafuaina e ala i le faitauina o le faʻamatalaga faʻapitoa o le mana sapalai pe o le faitauina o le numera o fesoʻotaʻiga o le tagata fesoʻotaʻi manually.
  3. Fuafua i le ituaiga uaea, o gaioiga fautuaina e ese teisi.
  4. Saunia se laʻititi ae ua lava faatuatuaina uaea, lea e manaʻomia e tapunia nisi fesoʻotaʻiga.
  5. Afai e te faʻaaogaina se 20-pine PSU connector, e tatau ona tapuni le 14 ma le 15 fesoʻotaʻiga ma le tasi le isi faʻaaogaina se uaea.
  6. A faʻapea e faʻaaoga le eletise sapalai mai le 24-pin connector, oe tatau ona tapunia le 16 ma 17 pine, faʻaaoga foi o se uaea saunia muamua.
  7. I le maeʻa ona faia lelei o mea uma e tusa ma faʻatonuga, faʻafesoʻotaʻi le tautua moli ma le paoa.
  8. I le taimi lava lea e tasi, ia mautinoa o le taimi o le mana sapalai ua fesoʻotaʻi i le fesoʻotaiga, leai se mea e faʻafuaseʻi ma le uaea, pe o lona tauʻave.

Aua nei galo e faʻaaoga le puipuiga lima!

E pei ona i le amataga auala, pe a uma ona tuʻuina atu le eletise, le PSU atonu e le amataina, lea e taʻu saʻo ai se mea le lelei. Afai o loʻo galue lava pea le faʻaola malulu, e mafai ona e agaʻi atu i se faʻamatalaga sili atu auiliiliina i le faʻaaogaina o se suʻega.

  1. Ina ia faafaigofieina le malamalamaaga, o le a matou avea o se faavae le lanu lanu o fesootaiga, e tusa ai ma a latou matafaioi.
  2. Fua le voltage eletise i le va o moli moli ma uliuli. Le faʻailoga ua faʻaalia ia te oe le tatau ona sili atu 3.3 V.
  3. Fai se suʻega voltage i le va o violet ma pou uliuli. O le voltage eletise e tatau ona iai 5 V.
  4. Tago moli mumu ma uliuli. O iinei, pei ona iai muamua, e tatau ona i ai se voltage i luga o le 5 V.
  5. Oe tatau foi ona fuaina i le va o le samasama ma le uliuli uaea. I lenei tulaga, o le numera mulimuli e tatau ona 12 V.

Uma le taua ua tuuina atu o le faataamiloina o nei faailoilo, talu ai laiti eseesega e mafai lava ona mafua mai i nisi tulaga.

Ina ua maeʻa o matou manaʻoga, ia mautinoa o faʻamaumauga maua mai e tausisia le voltage tulaga tulaga. Afai ua e matauina ni mea taua tele, o le mana sapalai e mafai ona mafaufauina o vaega sese.

Ole maualuga ole voltage na tuʻuina atu ile motherboard e tutoʻatasi mai le PSU model.

Talu ai o le PSU o se mea faigata tele o se komipiuta a le tagata lava ia, e sili le talanoa i se tagata faʻapitoa e vaʻaia. E moni lava lenei mea mo tagata faʻaoga fou i le faʻagaioiga o masini eletise.

I le faʻaopopo atu i luga, o le multimeter e ono aoga tele i le faʻagasologa o le siakiina o le laptop laptop network adapter. Ma e ui lava motusia faʻaletonu o lenei ituaiga o PSU e seasea, e maua uma i ai ni faʻafitauli, aemaise lava pe a faʻaaogaina se komepiuta i tulaga faigata.

  1. Aveese le fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga mai le komepiuta a le komepiuta e aunoa ma le motusia o le masini faʻatonutonu ia lava mai le fesoʻotaʻiga maualuga-voltage.
  2. O le taimi muamua na fesuiaʻi le masini e fuafua ai le maualuga tulaga i volts, fai se fuataga.
  3. O loʻo manaʻomia e saili le tikeri o avega i le va o le ogatotonu ma itu itu e fesoʻotaʻi, tusa ai ma le ata puʻeina na folasia e tatou.
  4. Ole faʻaiuga ole suʻega e tatau ona latalata ile 9 V, ma ni suiga laiti e mafai ona suia.

E le afaina le ata ole komepiuta ile tulaga ole eletise na i ai.

I le leai o ni faʻailoga, e tatau ona e toe iloilo ma le totoʻa le fesoʻotaʻiga uaea, pei ona matou fai atu i le auala muamua. I le leai o ni vaʻaiga vaʻaia, na o se atoatoa sui sui mafai ona fesoasoani.

Metotia 4: Faʻaaogaina o le Mana Tuuina Tester

I lenei tulaga, mo auiliiliga, oe manaʻomia se masini faʻapitoa na fausia mo le faʻataʻitaʻiga PSU. Faʻafetai i lenei masini, e mafai ona faʻafesoʻotaʻi le fesoʻotaʻiga o vaega PC ma maua ai iʻuga.

O le tau o se suʻega, pei o se tulafono, e fai sina maualalo ifo nai lo le tau atoa.

Faʻamolemole ia maitau o le masini lava ia e ono eseese tele mai le tuʻuina mai e matou. Ma e ui lava o le mana sapalai suʻesuʻe sau i faʻataʻitaʻiga eseese e eseʻese i foliga vaaia, o le faʻavae o gaioiga e masani lava e tutusa.

  1. Faitau le auiliiliina o le mita o loʻo e faʻaaoga e aloese ai mai faigata.
  2. Faʻafesoʻotaʻi le uaea mai le PSU i le 24-pine connector i luga o le case.
  3. Fuafua i au oe lava fiafia, faʻafesoʻotaʻi isi fesoʻotaʻiga i soʻotaga faʻapitoa i luga ole mataupu.
  4. E fautuaina le faʻaaogaina o le Molex connector e aunoa ma le taunuʻu.
  5. E fautuaina foʻi e faʻaopopo le voltage mai le hard drive e faʻaogaina ai le SATA II interface.

  6. Faaaoga le mana faamau o le fuaina masini e ave le PSU faʻatinoga.
  7. Oe ono manaʻomia e taofi le puʻupuʻu le pu.

  8. I luga o le masini mata o le a folasia atu oe ma faʻaiuga faaiu.
  9. O faʻasino iloga e naʻo le tolu:
    • + 5V - mai le 4.75 i le 5.25 V;
    • + 12V - mai le 11.4 i le 12.6 V;
    • + 3.3V - mai le 3.14 i le 3.47 V.

Afai o lau faʻatusa mulimuli e maualalo pe maualuga atu nai lo masani, pei ona taʻua muamua, o le paoa sapalai e manaʻomia vave toe faʻafou pe sui.

Metotia 5: Faʻaaogaina o mea Faigaluega

E aofia ai mataupu o loʻo i ai pea le PSU i le galue ma mafai ai ona e amataina le PC e aunoa ma ni faʻafitauli faʻapitoa, e mafai ai ona iloa faʻaletonu le faʻaaogaina o ni mea faigaluega meafaigaluega. I le taimi lava lea e tasi, ia maitauina le siakiina e manaʻomia naʻo le taimi o faʻafitauli manino, pei o le faʻafuaseia ki ma le matauina, e maitauina i amioga a le komepiuta.

Vaʻai foi: E liliu PC na o ia

Ina ia faʻataʻitaʻi faʻataʻitaʻiga, oe manaʻomia ni polokalama faʻapitoa-faʻapitoa. O le auiliiliga o iloiloga o polokalame talafeagai na faia e matou ile tusiga talafeagai.

Faitau foi: Polokalama mo PC faʻamaoniga

A o le i faagasolo i le tusi lesona lava ia, e tatau ona e malamalama o le fuafuaina o faʻafitauli ma le PSU e tupu e ala i le faia o faitauga mai lau masini ma le faʻatupulaia maualuga maualuga o le mana punavai. O lea, o gaioiga e faia e mafai ona maua ai faʻalavelave matuia.

  1. Tamoe le polokalame e faʻataʻitaʻi mea o le komupiuta ma suʻesuʻe ma le totoʻa mea o loʻo faʻaalia mai.
  2. Alu i se faʻapitoa nofoaga o loʻo e manaʻomia e faʻatumu uma fanua o loʻo tuʻuina atu e tusa ma faʻamaumauga mai le faʻailoaina o mea.
  3. Alu i le Power Supply Calculator 'upega tafaʻilagi

  4. I le poloka "Iʻuga" fetaomi le faamau "Fuafua"ia maua mai fautuaga.
  5. Afai e le tutusa le tutusa ma le PSU pasia ma fautuaina i le tulaga o voltage, e sili le lafoaia o le manatu o nisi suʻega ma maua se mea talafeagai masini.

I le mataupu pe a sili atu le mana o le sapalai eletise sapalai sili atu mo lava le tele avega, e mafai ona amata amata suʻega.

Vaʻai foi: Mauaina o galuega komipiuta

  1. Sii maia le polokalame OCCT mai le 'upega tafaʻilagi aloaʻia, faʻafetai ia e mafai ona faʻaosofia le maualuga avega PC.
  2. A uma ona faʻamatuina le downloadina ma faapipiiina polokalama, alu i le tab "Mana Tuuina atu".
  3. Afai e mafai, filifili le filifiliga faafeagai le aitema "Faʻaaoga uma loka talafeagai".
  4. Kiliki le ki "ON"amata le faʻailoga.
  5. O le faʻamaoniga faʻasologa e mafai ona tumau se taua taua taimi, e oʻo i le itula.
  6. A i ai ni faigata, o le faʻaletonu o le a faʻaletonu ona o se otometi restart pe tapunia o le PC.
  7. O faʻalavelave ogaoga e mafai foi, i le tulaga o le toʻilalo o nisi elemene poʻo le lanumoana mata o le oti (BSOD).

Afai e te faʻaaogaina se komepiuta komipiuta, o lenei ituaiga siaki e tatau ona faia ma le faʻaeteete tele. Lenei mea e mafua mai i le mea moni o le galulue elemene o le komepiuta komipiuta le predispose i mamafa avega.

I luga o lenei, le auala mafai ona manatu atoatoa, talu ai i le manuia faamaeaina o le suʻega, uma masalosalo o BP BP malfunction mafai ona aveeseina saogalemu.

I le faʻaiuga o le tusitusiga, e tatau ona matauina o loʻo i luga o le aotelega o loʻo iai le tele o faʻamatalaga i luga o le siakiina ma le toe faʻaleleia o le sapalai eletise i le fesoʻotaʻiga. Faʻafetai i lenei mea, faʻapea foi ma le matou fesoasoani e ala i faʻamatalaga, e mafai ona e faigofie ona e iloa le tulaga o iai lau PSU ma le komepiuta atoa.

Pin
Send
Share
Send