Faʻafefea ona tatala le xsd file

Pin
Send
Share
Send


O faila XSD e tele lava ina tupu le le mautonu ile faʻaaogaina. E mafua ona o loʻo i ai ni ituaiga se lua o lenei faiga, e matua eseʻese ituaiga o faʻamatalaga. O le mea lea, aua e te ita pe a le mafai e le tusi talosaga ona tatalaina. Masalo e naʻo se isi ituaiga faila. O a eseesega i le va XSD faila ma o polokalame e mafai ona e tatalaina latou o le a talanoaina mulimuli ane.

XML Pepa Faʻapitoa

XML pepa aloaia ata (XML Schema Oefinition) o le taatele o ituaiga XSD faila. Ua lauiloa o ia talu mai 2001. O nei faila o loʻo aofia ai le lautele ituaiga o faʻamatalaga e faʻamatala mai ai faamatalaga XML - o latou fausaga, elemene, uiga, ma sili atu. E tele auala e tatala ai se faila o lenei ituaiga. Ma mo se faʻataʻitaʻiga o le a tatou avea le sili ona faigofie faʻataʻitaʻiga o lea faʻatulagaga (le faʻatulagaina o le faʻatauina oka) lea e ofo mai e Microsoft.

Metotia 1: XML Editors

O le faatonu XML e sili atu ona talafeagai polokalama mo le tatalaina o faila XSD, aua o lo latou fesoasoani o faila o lenei ituaiga ua faia. Sei o tatou mafaufau i nisi oi latou i sili auiliiliga.

Tusitusiga nota XML

O lenei polokalame o se tasi o filifiliga mo Notepad mai Microsoft, ua faʻapitoa ina ia galue ma faila XML. E tusa ai, XSD mafai ona tatala matala ma teuteu faʻatasi ma lona fesoasoani.

O le XML Notepad o loʻo iai ni ata se tele atu nai lo polokalame o loʻo taʻua i luga. I le faʻaopopoga o le faʻataʻitaʻiga o loʻo tuʻufaʻatasia, ma faʻaalia le faʻatulagaina o tusitusiga e faʻaalia i se faiga talafeagai mo le maimoaina ma le teuteuga.

Oxygen XML Faʻatonutonuina

E le pei o le taimi muamua, o lenei masini komepiuta o se sili atu ona ogaoga meafaigaluega mo le atiaʻeina XML pepa aloaia. E faʻaalia le fausaga o le faila XSD o se laulau lanu

O lenei polokalame e tele-tulaga faʻapei o se tu tumaʻoti talosaga, ma avea ai ma se Eclipse plugin.

Sii mai Oxygen XML Faatonu

E mafai ona e tatalaina XSD faila faʻaaogaina sili "mamafa" polokalama polokalama, mo se faʻataʻitaʻiga, pei o Microsoft Visual Studio, Progress Stylus Studio ma isi. Ae o latou uma o ni mea faigaluega mo polofesa. Faʻapipiʻiina na o le tatalaina o le faila e le talafeagai.

Faiga 2: Suʻesuʻe

O loʻo tatala faila e XSD ile soʻo se browser. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻaaogaina le faʻasino mataupu menu po o le lisi Faila (pe a maua i le browser). Pe e mafai ona na e lesitala le ala i le faila i le tuatusi pa o le browser pe toso i totonu o le web explorer faamalama.

Ole mea lea e faʻaalia e la matou faʻataʻitaʻiga ile Google Chrome:

Ma o le mea lea, ae ua iai i Yandex Browser:

Ma o lea ua iai nei i le Opera:

E pei ona e vaaia, e leai se eseʻesega taua. E tatau ona na o maitauina e faʻaavanoa browser e talafeagai mo le vaʻaia o faila o lenei ituaiga. E le mafai ona teuteu se mea i totonu.

Metotia 3: Tusitala Faʻatonutonu

Ona o le faigofie o lona fausaga, faila XSD ua faigofie ona tatalaina e toetoe lava soʻo se tusitusiga tusitusiga ma e mafai ona suia saoloto ma sefe iina. O le eseʻesega ua naʻo le aoga o le vaʻai ma le faʻatonutonuina. E mafai ona tatala saʻo mai i se tusitusiga faʻatonutonu, pe mai le tusiga lisi e ala i le filifilia o le filifiliga "Tatala ma".

O nisi nei o faʻataʻitaʻiga o faʻafefea ona e faia lenei mea i tusitusiga eseʻese

Tusi api

Lenei o le faigofie talosaga mo le galue ai ma faila faila, i le masani ai o loʻo i ai i soʻo se ituaiga o Windows. O le auala lea na faʻaalia ai la matou faʻataʻitaʻiga i Notepad:

Ona o le le lava o mea lelei, o le teuteuina o le XSD faila i totonu o le a faigata, ae atonu Notepad galue lelei mo se vave tilotilo i ona anotusi.

Upega tafaoga

Seisi vaega e le masuia o Windows, pe a faatusatusa ma Notepad, lea e sili atu alualu i luma galuega faʻatino. Ae e le afaina ai le tatalaina o le XSD faila, talu ai o lenei faʻatonu e le saunia foi ni mea faʻaopoopo mo le maimoaina ma le teuteuina.

E pei ona e vaʻaia, seʻi vagana ai le polokalame ole polokalame, e leai se mea o faʻaalia ile faila o le XSD, pe a faʻatusatusa i le Notepad, e le i suia.

Tusipepa ++

O le polokalame lenei o loʻo tutusa ai le "Notepad", peitaʻi ma le tele o isi faʻaopoopoga, e pei ona faʻamaonia e tulaga lelei i le igoa. O lea, o le XSD faila na tatalaina i le Notepad ++ foliga sili atu ona matagofie ona o le syntax faʻamalamalamaina galuega. Ole mea lea e sili atu ona faigofie ile teuteuga.

E mafai ona e tatalaina XSD faila i sili atu lavelave upu faʻapitoa, pei o le MS Word poʻo le LibreOffice. Ae talu ai o nei polokalama oloa e le o faia faʻapitoa mo le teuteuina o ia faila, o le a faʻaalia i se auala tutusa i Notepad.

Cross kolosi mamanu

O le isi hypostasis o le XSD faʻasolosolo o le koluse-stitch mamanu. E tusa ai, i lenei tulaga, o lenei faila faila o se ata. I totonu o nei faila, e faʻaopopo atu i le ata lava ia, e i ai foi le lanu talaʻaga ma le faʻamatalaga auiliili mo le fausiaina o ie. E tasi lava le auala e tatala ai se XSD faila.

Mamanu na faia Mo Cross Stitch o le mea autu mo le tatalaina o tuʻuga mamanu, pei ona mamanuina faapitoa mo le fausiaina ma le teuteuina. O le mea lea ua faʻaavanoaina le XSD faila i le Pattern Maker.

E tele mea faigaluega o le polokalama. Ma se isi mea, e mafai ona faigofie ona suʻesuʻeina. Ma leisi, e tufatufaina leai se totogi.

O le mea lea, o le XSD faila faʻatulagaina o le XML pepa aloaia. Afai e le o tatalaina ma tusitusiga faʻatonutonu, o lona uiga ua i o tatou luma se faila o loʻo iai le koluse-stitch mamanu.

Pin
Send
Share
Send