Tulaga i le hexadecimal liua i luga ole laiga

Pin
Send
Share
Send

Faaliliuga mai le tasi numera numera o leisi i le isi e manaʻomia ni numera numera faʻapitoa ma se malamalamaʻaga muamua o le faʻatulagaina o se faʻapitoa faiga. Mo le faʻafaigofie ma faigofie, o tautua faʻapitoa i luga ole lugalaina ua atiaeina i fea le faʻaliliuga o loʻo fai otometi.

Totonu i le hexadecimal liua

O lenei e lava tautua i luga o le fesoʻotaʻiga i le mea ua tuʻuina atu i luga ole laiga calculators, faʻafaigofie le faʻaliliuga faʻagasologa. O nei aso matou te vaʻavaʻai i luga o nofoaga lauiloa, mafaufau i mea lelei ma mea le lelei.

Metotia 1: Math Semestr

Math Semestr ua atoa faaliliuina i le Lusia. E tatau naʻo i le tagata faʻaaogaina ona ulufale i le numera manaʻo, faʻaali le numera numera ma filifili le faiga e faia ai le fesiitaiga. O le 'upega tafaʻilagi o loʻo iai faʻamatalaga vaʻaia, e le gata i lea, o faʻaiʻuga e o faatasi ma le tele o faʻamatalaga i foliga * .doc.

O vaega o lea tautua e aofia ai ma le agavaʻa e ulufale ai fuainumera ma le koma.

Alu i le Math Semestr 'upega tafaʻilagi

  1. Alu i le tab Lafoga luga ole initaneti.
  2. I le fanua "Numera" ulu atu i le numera e liliu.
  3. I le eria "Faaliliuga mai" filifili "10", e fetaui ma le decimal number system.
  4. Mai le lisi "Faʻaliliu i" filifili "16".
  5. A faʻaaogaina se numera vaevaega, faʻaali mai pe fia numera o loʻo i lalo o le numera.
  6. Kiliki le ki "Fofo".

O le faʻafitauli o le a foʻia otometi, o le puʻupuʻu auala o fofo o le a avanoa mo le tagata faʻaaoga, lea o le a fesoasoani e malamalama i le mea na sau ai le numera mulimuli. Faʻamolemole ia matau, mo se fofo manuia, e fautuaina e tape le poloka poloka.

Metotia 2: Planetcalc

Uma se lauiloa tautua e mafai ai ona e faʻaliliu se numera mai le tasi numera polokalama i le isi i le mataupu o sekone. O aoga e aofia ai le faigofie tele ma fegalegaleaiga faʻaaoga.

E le iloa e le calculator pe faʻafefea ona galue ma vavaeʻese fuainumera, peitaʻi, mo le faigofie fuafuaina, o lona faʻatinoina e lava lava.

Alu i le 'upega tafaʻilagi Planetcalc

  1. Ulufale le numera manaʻo i le fanua "Uluaʻi".
  2. Matou te filifilia le faʻavae o le numera muamua.
  3. Matou te filifilia faʻavae ma numera numera mo le tali.
  4. Kiliki le ki "Fuafua".
  5. O le iʻuga e aliali mai i totonu o le malae. "Faʻaliliu Numera".

E le pei o isi tautua faʻapena, e leai se faʻamatalaga o se fofo, o le a avea lava ma faʻafitauli mo se tagata le iloa faʻatoa iloa poʻo fea na sau ai le faʻaiuga mulimuli.

Metotia 3: Matworld

O le Lalolagi o Matematika o se aoga faʻaoga lea e mafai ai ona e faia le tele o faʻataʻitaʻiga matematika i luga o le initaneti. Faatasi ai ma isi mea, o le saite e mafai ma faʻaliliu numera numera i le hexadecimal notation. Matworld saunia tele auiliiliga faʻamatalaga faʻamatalaga o le a fesoasoani ia te oe e malamalama ai i le fuafuaina. E mafai e le faiga ona galue i fuainumera.

Alu i Matworld

  1. Ulufale oe i numera manaʻomia i le eria "Le numera muamua".
  2. Filifili le numera numera muamua mai le lisi paʻu i lalo.
  3. Filifili numera numera lea e te manaʻo e fai ai se fesiitaiga.
  4. Ulufale i le numera o nofoaga decimal mo vaevaega taua.
  5. Tulei "Faʻaliliu"i le eria "Iʻuga" o le numera matou te manaʻomia e aliali mai.

O le fuafuaina e faia i totonu o se mataupu o sekone.

Sa matou suesueina nofoaga sili ona lauiloa mo le liliuina mai le decimal i le hexadecimal. Uma auaunaga galulue i luga o le mataupu faavae tutusa, o lea malamalama ia i latou e faigofie.

Pin
Send
Share
Send