Pinout o motherboard connectors

Pin
Send
Share
Send


I luga o le motherboard o loo i ai se tele numera o tele fesoʻotaʻiga ma fesoʻotaʻiga. Lenei matou fia faʻailoa atu ia oe

O uafu autu o le motherboard ma le latou pinout

O fesoʻotaʻiga o loʻo i ai i le motherboards e mafai ona vaevaeina i ni vaega: mana fesoʻotaʻi, fafo pepa, peripherals, ma coolers, faʻapea foʻi ma pito i luma laupepa fesoʻotaʻiga. Sei o tatou mafaufau iai.

Faigaluega

E tuʻuina atu le eletise i le motherboard e ala i le eletise, lea e fesoʻotaʻi e ala i se fesoʻotaʻiga faʻapitoa. I aso nei ituaiga motherboards, e lua ituaiga: 20 pine ma le 24 pine. E foliga mai lea.

I nisi o tulaga, e fa isi faʻaopopo i soʻo se fesoʻotaʻiga autu, mo le tuʻufaʻatasia o iunite ma isi motherboards.

O le filifiliga muamua o le matua, o lea ua mafai ona mauaina i luga o motherboards gaosia i le ogatotonu o 2000s. Lona lua o mea e talafeagai i nei aso, ma ua faʻaaogaina toetoe lava o soʻo se mea. O le pine o lenei fesoʻotaʻiga e foliga faʻapena.

I le ala, e ala i le tapunia fesootaiga PS-IINEI ma le FESOASOANI E mafai ona e siakiina le faʻatinoga o le eletise sapalai.

Faitau foi:
Faʻafesoʻotaʻi le paoa i le motherboard
Faʻafefea ona ki le latou moli e aunoa ma se motherboard

Peripherals ma fafo masini

Connectors mo peripherals ma fafo masini aofia ai fesoʻotaʻiga mo le hard disk, uafu mo pepa fafo (ata vitio, leo ma fesoʻotaʻiga), sao o ituaiga LPT ma COM, faʻapea foi USB ma PS / 2.

Faiva malo
O le autu hard drive connectors o loʻo faʻaaogaina nei o SATA (Serial ATA), peitaʻi i le tele o motherboards o loʻo i ai foi se IDE taulaga. O le eseesega taua i le va o nei fesoʻotaʻiga o le televave: o le muamua e televave lona saoasaoa, ae o le lona lua e malo ona o le fetaui lelei. Tagata fesoʻotaʻi e faigofie ona iloga foliga - latou te foliga faʻapena.

O le pine faʻamau o nei taulaga o loʻo ese mai. O le mea lea ua foliga mai le IDE pinout.

Ma o lenei SATA.

I le faʻaopopoga i nei filifiliga, o nisi taimi e mafai ai ona faʻaogaina se sao SCSI e faʻafesoʻotaʻi ai le peripherals, ae i luga o komepiuta i fale, e seasea lava. I se faʻaopopoga, o le tele o nei ituaiga vaʻaiga tisaini ma maneta faʻaaoga foi nei ituaiga o fesoʻotaʻiga. Matou te talanoa e uiga i le auala e faʻafesoʻotaʻi saʻo ai i seisi taimi.

Fafo pepa
I aso nei, o le autu fesoʻotaʻiga mo le faʻafesoʻotaʻi kata fafo o PCI-E. O lenei uafu e talafeagai mo leo leo, GPUs, network cards, faʻapena foʻi ma diagnostic POST-cards. O le pine o lenei fesoʻotaʻiga e foliga faʻapena.

Nofoaga pito i luga
O le ulumatua o taulaga mo masini fafo fafo o LPT ma COM (aka o laina ma laina tutusa). O nei ituaiga e lua ua manatu ua le toe aoga, ae o loʻo faʻaaogaina lava, mo se faʻataʻitaʻiga, e faʻafesoʻotaʻi ai mea tuai, e le mafai ona suia i se faʻaonapo nei. O le pinout o nei connectors foliga mai o lenei.

O keyboard ma isumu e fesoʻotaʻi i PS / 2 port. O lenei faʻatulagaina e taua foi ua le toe aoga, ma ua tele lava na suia i se sili atu USB taimi nei, peitaʻi, PS / 2 maua nisi filifiliga mo soʻotaga fesoʻotaʻiga masini e aunoa ma le auai o le faʻagaioioiga faiga, o lea o lo o faʻaaogaina pea. O le pine ata mo lenei uafu foliga faʻapena.

Faʻamolemole ia matau o keyboard ma isumu sao e faʻatapulaʻaina lelei!

O se sui o se isi ituaiga o fesoʻotaʻiga o le FireWire, aka IEEE 1394. O lea ituaiga o fesoʻotaʻiga o se ituaiga o taʻimua a le Universal Series Bus ma o loʻo faʻaaoga e fesoʻotaʻi ai nisi o mea faʻapitoa multimedia masini e pei o camcorder po DVD player. I motherboards faaonapo nei, e seasea, ae o lona uiga, matou te faʻaali atu ia te oe lana pine.

Lapataiga! E ui i mea e tutusa ai, o le USB ma FireWire ports e le o fetaui!

O USB e mamao atu le sili ona faigofie ma lauiloa soʻotaga mo le faʻafesoʻotaʻi o peripherals, mai taʻavale moli i fafo atu digital-to-analog converers. I le avea ai o se tulafono, mai 2 i 4 uafu o lenei ituaiga o loʻo i ai i luga o le motherboard ma le ono mafai ona faʻateleina a latou numera e ala i le fesoʻotaʻi o le pito i luma (e uiga i lalo). Le ituaiga malosi o USB ua i ai nei o le ituaiga A 2.0, e ui i lea, o tagata gaosi oloa e faasolosolo malie mai agai i le tulaga masani 3.0, o lona faʻafesoʻotaʻiga ata e ese mai i le faʻaaliga muamua.

Luma vaega
O fesoʻotaʻiga mo le faʻafesoʻotaʻi o le laupepa pito i fafo e tu i fafo: galuega i le pito i luma o le vaega o le vaega o nisi taulaga (mo se faʻataʻitaʻiga, laina laina poʻo le 3.5 mini-jack). O le fesoʻotaʻiga auala ma le pineout o fesoʻotaʻiga ua uma ona iloiloina i luga o la matou 'upega tafaʻilagi.

Lesona: Faʻafesoʻotaʻi le pito i luma o le laupapa i le motherboard

Faaiuga

Ua matou iloiloina le pouout o sili ona taua fesoʻotaʻiga i luga o le motherboard. Otooto, matou te maitauina o faʻamatalaga na faʻaalia i totonu o le tusitusiga ua lava mo le averesi tagata faʻaaoga.

Pin
Send
Share
Send