Fesuiai i le va o tagata e faʻaaoga teugatupe i le Windows 10

Pin
Send
Share
Send

Afai o ni tagata e faʻaaoga se tasi komupiuta poʻo le komepiuta, ona tatau lea ona e mafaufau e uiga i le fausiaina o isi tagata teuga tupe. Lenei o le a faʻatagaina e faʻaʻeseʻeseina potu faigaluega, ona o tagata uma o le a maua 'eseʻese tulaga, faila nofoaga, ma isi. Ile lumanaʻi, o le a lava e seʻi ma seisi teisi tupe maua. E uiga i le auala e faia ai lenei mea i le Windows 10 faʻafoe faiga o le a tatou taʻuina atu i le faʻavae o lenei tusitusiga.

Metotia mo fesuiaiga i le va o tala i Windows 10

E tele auala eseʻese e ausia ai lea sini. E faigofie uma, ma o le iʻuga iuga o le a tutusa lava. O lea la, e mafai ona e filifilia mo oe le sili sili ona talafeagai ma faʻaoga i le lumanaʻi. Naʻo maitau o nei metotia e mafai ona faʻaogaina i le lotoifale teugatupe ma faʻamatalaga Microsoft.

Metotia 1: Faʻaaogaina le Amata Lisi

Tatou amata i le sili ona lauiloa metotia Ina ia faʻaaogaina, e tatau ona e mulimuli i laʻasaga nei:

  1. Saili le faʻamau ma le logo ata i le pito i lalo tauagavale o le komepiuta "Pupuni". Kiliki i luga. Ma le isi, e mafai ona e faʻaaogaina se ki ma le tutusa mamanu i luga o le laupapa.
  2. I le itu tauagavale o le faʻamalama e matala, oe o le a vaʻai i se tūlaga o le lisi o galuega. I le pito i luga o lenei lisi o le a avea ma ata o lau teugatupe. E tatau ona e kiliki ai.
  3. O loʻo aliali mai le gaioiga o lenei tala. I le pito i lalo o le lisi o le a e vaʻai ai i isi usernames ma avatars. Kiliki LMB i luga o faʻamaumauga e te manaʻo e sui ai.
  4. Ile taimi lava e maeʻa ai, o le login laiga e aliali mai. O le a vave ona musuia oe e ulufale i le sa filifilia muamua. Ulufale upu faataga pe a manaʻomia (pe afai o se tasi ua setiina) ma oomi le faʻamau Ulufale.
  5. Afai o loʻo e ulufale mai e avea ma sui o le isi tagata faʻaaoga mo le taimi muamua, ona e tatau lea ona faʻatali sina taimi aʻo faʻataunuʻuina le faiga. E na o nai minute. Ua lava le faʻatali seʻia leiloa le faʻaaliga igoa.
  6. A mavae sina taimi, o le a e i luga o le laulau o le teugatupe filifilia. Faʻamolemole ia matau o le OS faʻatulagaina o le a toe faafoi i le latou tulaga muamua mo taʻitasi fou talaaga. E mafai ona e suia mulimuli ane pe a e manaʻo ai. Latou te sefe ese mo tagata taʻitasi.

Afai mo nisi mafuaʻaga e le fetaui ma oe, ona mafai lea ona e masani oe i faigofie auala mo le fesuiaʻiina o talaaga otooto.

Metotia 2: O le keyboard shortcut "Alt + F4"

O lenei metotia e faigofie atu nai lo le taimi muamua. Ae ona o le mea moni e le o tagata uma e iloa e uiga i tuʻufaʻatasia 'eseʻese o tuʻufaʻatasiga o faʻatonu faiga faʻatulagaina, e le masani ai i tagata faʻaaoga. O le mea la e pei o le faʻataʻitaʻi:

  1. Suʻe le komipiuta komipiuta ma fetaomi ki i le taimi e tasi "Alt" ma le "F4" luga o le keyboard.
  2. Faʻamolemole matau o le tuʻufaʻatasiga lava lea e mafai ai ona e tapunia le faʻamalama na filifilia e toetoe lava o polokalame. O lea la, e tatau ona faʻaogaina i luga o le laulau.

  3. O se tamai faamalama e aliali mai ma se mataʻu i lalo lisi o gaioiga talafeagai. Tatala i luga ma filifili le laina e taua "Sui le tagata faaaoga".
  4. Ina ua uma, fetaomi le faʻamau "Ua lelei" i le lava faamalama.
  5. O se taunuuga, oe o le a maua oe lava i le muamua tagata faʻaaoga filifiliga menu. O le lisi oi latou o le ai ai i le itu tauagavale o le faamalama. Kiliki LMB i luga o le igoa o le manaʻomia talaaga, ona ulufale lea i le upu faataga (pe a talafeagai) ma fetaomi le faamau Ulufale.

Ina ua mavae ni nai sekone, e aliali mai luga o le laulau ma e mafai ona e amata faʻaaogaina le komipiuta poʻo le komepiuta.

Metotia 3: O le keyboard shortcut "Windows + L"

O le metotia faʻamatalaina o loʻo pito i lalo e faigofie. O le mea moni o lea e faʻatagaina oe e fesuiaʻi mai le tasi faʻamatalaga i le isi e aunoa ma ni mataua i lalo menu ma isi gaioiga.

  1. I luga o le laulau a se komepiuta poʻo le komepiuta, tuʻu faʻatasi ki "Pupuni" ma le "L".
  2. O lenei tuʻufaʻatasiga e mafai ai ona e vave alu i fafo i le taimi nei le teugatupe. O se taunuuga, o le ae vaʻaia vave le login faamalama ma se lisi o avanoa avanoa. E pei ona iai muamua, filifili le ulufale manaʻomia, ulufale i le password ma fetaomi le faamau Ulufale.

A faʻapipiʻi e le polokalama le ata filifilia, o le komipiuta e aliali mai. O lona uiga e mafai ona amata faʻaaoga le masini.

Faʻalogo i le mea moni o loʻo i lalo: afai e te alu ese atu e fai ma sui o se tagata e le manaʻomia le tala e le tala, o le isi taimi e te liliu ai le PC poʻo le toe amataina o le a amata otometi le faiga e avea ai ma sui o se faʻamatalaga faʻapitoa. Ae afai o iai sau faʻaupuga, ona e vaʻai lea i se faʻamalama ulufale i totonu o le ae manaʻomia ai ona e ulufale atu i ai. A manaʻomia, e mafai foʻi ona sui le teugatupe.

Na o le pau na o auala matou te manaʻomia e taʻu atu ai ia te oe. Manatua o faʻamatalaga le aoga ma le faʻaaogaina e mafai ona tapeina i soʻo se taimi. Sa matou talanoa e uiga i le auala e faia lea i le auiliiliga i isi tusitusiga.

Nisi faʻamatalaga:
Aveesea o se Microsoft account i le Windows 10
Aveesea faʻamaumauga i totonu o le Windows 10

Pin
Send
Share
Send