Faʻafefea ona nana se faila i luga o le komepiuta

Pin
Send
Share
Send

E masani lava, o tagata e manaʻomia ituaiga eseese o le Windows e faʻaaogaina ai le polokalama e manaʻomia le nanaina o soʻo se faʻasinomaga faʻasino ma faila. E mafai ona faia lenei i le tele o metotia i le taimi e tasi, lea o le a tatou talanoaina mulimuli ane i le faʻagasologa o lenei tusitusiga.

Nana mea gafa i Pupuni

Muamua lava, e taua le faia o se tuʻuaga lea i se vaega ua uma ona tatou paʻi i le mataupu o le nanaina o faʻavaʻa ma faila i le Windows e faʻagaioia faiga i nisi tusitusiga. Mo lenei mafuaʻaga, matou te toe tuʻuina atu fesoʻotaʻiga i faʻamatalaga talafeagai.

I le avea ai o se vaega o le faʻavae faʻavae, o le a tatou ufiufi ai ituaiga eseese o le Windows faʻafoe faiga. I le taimi lava lea e tasi, ia e iloa o le mea moni e leai se OS OS, amata mai le lona fitu, e iai lava se eseʻesega malosi ese mai isi lomiga.

Faʻaopopo i mea o loʻo i luga, matou fautuaina foʻi oe e te mafaufau lelei i le tusitusiga lea i le autu o le faʻaali atu o mapuea. E mafua mai i le mea moni o le tasi auala pe o le isi, atonu e manaʻomia e toe faafoi le suia tulaga i lo latou tulaga muamua.

Vaʻai foi: Faaali natia faila ma faila

Metotia 1: Faʻalilolilo Faʻatonuga i le Windows 7

E pei ona matou taʻua muamua, o le a matou ufiufi le faiga o le nana o faʻapipiʻi i luga o lomiga eseese o le Windows faʻaogaina le polokalama. Peitaʻi, e ui lava i le faia ai o lenei faiga, o fautuaga e aoga mo le gata i le iloiloina manatu, e faʻapea foi i isi.

A o lei faia e foia le faafitauli, e taua le taʻua o soo se lisi e mafai ona natia i le tutusa auala e pei o faila. O lea la, o lenei aʻoaʻoga e tutusa lelei i soʻo se pepa talafeagai, pe o ni tusi pe o ni faʻasalalauga.

E mafai ona e nanaina soʻo se faʻamatalaga, e tusa lava poʻo le a le atoa.

O se tuusaunoaga i tulafono lautele mo le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o le nanaina o faʻasino o loʻo tuʻuina atu faila. E faʻapena foʻi i laiga lata mai ma muamua foi o Windows.

I le faiga o le tusitusiga o loʻo i lalo, o le a matou talanoa e uiga i le auala e mafai ai ona e nanaina soo se ituaiga o faʻamatalaga e faʻaaoga ai auala eseese. E faapitoa le moni lea mo auala e mafai ai ona faʻapitoa ai polokalame.

Faʻamolemole ia matau mo tagata lalagaina tagata faʻaaogaina, e mafai ona faʻalautele tele meafaigaluega meafaigaluega ona o le faʻaaoga malosi o le laina faʻatonu. O le fesoasoani a oe e mafai ona faʻatinoina faʻavavevave faʻamaumauga lalafi e faʻaaogaina na o nisi faʻatonuga o le faʻagaioioiga faiga.

Faʻatele: Faʻafefea ona nana se faʻasino i totonu o le Windows 7

I luga o lenei faʻatasi ma le Windows 7 faʻatulagaina faiga e mafai ona uma.

Metotia 2: Faʻamalama faila i le Windows 10

A e maise mo tagata o loʻo faʻaaogaina le Windows o le sefulu vaega, na matou saunia foi se faʻatonuga i le nana o faʻavaʻa ma le faʻamaninoina o itu uma. I le taimi lava e tasi, ia iloa e tutusa lelei mo tagata faʻaoga e le gata o le Windows 10, ae o loʻo muamua foʻi.

Faitau atili: Faʻafefea ona nana se faila i le Windows 10

I le faʻavaʻa o le tusitusiga o loʻo i luga, sa matou paʻi atu i le ono mafai ona faʻaaogaina ni polokalama o le vaega lona tolu a le tutoʻatasi e atiaʻe faʻapitoa e faʻafaigofie le faiga o le puleaina o se komipiuta ma, aemaise lava, nana le tele o ituaiga faʻamaumauga. E le gata i lea, ina ia faʻataʻitaʻia mea uma oe lava, e te le tau faʻatauina polokalama talafeagai, talu ai e sau i luga o le faʻavae saoloto.

E taua tele le faia o se tuʻufaʻatasiga pe a fai o loʻo tele ni faila ma tuʻufaʻilagi i le mea o loʻo natia, o le faʻagaioiga o le nanaina atonu e manaʻomia se taimi faaopoopo. I le taimi lava e tasi, o le saoasaoa o faʻamaumauga tuusao faʻalagolago i luga o le hard disk faʻaaogaina ma nisi o uiga o le komepiuta.

Vaʻai foi: Faʻafefea ona nana mea lilo i totonu o le Windows 10

O mea e nana e seʻi e mou ese atu ma le totoa.

Afai e te manaʻo e vaʻai i latou, faʻaogaina le laupepa pito i luga.

Sa matou suesueina le faʻaaliga faʻaalia faʻamatalaga i auiliiliga i se faʻapitoa tusitusiga i luga o le tulaga.

Vaʻai foʻi i luga: Faʻafefea ona faʻaalia nofoaga lilo

Faʻasino taʻitasi ma se siaki i ona fanua Natia, o le a tu matilatila i totonu o isi faila ma le icon manino.

Mo le poto masani tagata e faʻaaogaina, faʻailoaina o faʻamatalaga lilo e le o se faʻafitauli. E moni lenei mea mo mea totino mea i soo se Windows faʻasoasoaina.

I se tulaga lautele, e pei ona e vaʻai, lilo o faʻavaʻa ma faila o loʻo faʻaaogaina le faʻavae ma e le gata i auala e iloa ai le tagata suʻesuʻeina o le faʻagaoioiga faiga e matua faigofie lava.

Metotia 3: Matou te faʻaaogaina polokalama vaega e tolu

I nisi tulaga, oe, o se tagata faʻaaogaina le Windows OS, atonu e manaʻomia se sili atu le talitonuina meafaigaluega mo le nanaina o faʻatonu ma faila, o le mea e faʻapitoa e faia e polokalama. I le faiga o lenei vaega o le tusitusiga, o le a tatou paʻi atu i luga o polokalama na faia e fesoasoani i tagata e faʻaaoga i tulaga o le nana o mapu.

Polokalama masani ona galue e tusa lava poʻo le a le mea faigaluega. O le mea lea, ona o le aveeseina o muamua faʻapipiʻi polokalama, o mea lilo uma o le a toe vaaia.

Faʻaliliu saʻo i le aano o lenei metotia, e taua le fai o se mea mautu i le mea moni o loʻo i ai i metotia muamua mafaufauina, ua uma ona tatou paʻi atu i nisi polokalame o le fesoʻotaʻi faʻamoemoe. Ae ui i lea, o le latou laina e le faʻatapulaʻaina i polokalama e taua, ma o lea atonu e te fiafia i nisi faʻapitoa tutusa talosaga.

Faitau atili: Polokalama mo le nanaina o faʻatonuga

E masani lava, polokalame e nana faila e manaʻomia oe e ulufale ma manatua se mea lilo mo le sosoʻo mulimuli atu i faʻamatalaga.

Afai e manaʻomia, i le auala lava e tasi e pei o le mataupu o faʻavaʻa, e mafai ona e faʻatinoina pepa eseese.

O nisi polokalame lagolago se faʻafaigofie pulega faʻataʻitaʻi i le tosoina ma le toulu ifo o mea lilo i totonu o le fale faigaluega. Lenei e mafai ona aoga pe'āfai e te manaʻomia e nana ni foloa e tutoʻatasi.

Faatasi ai ma isi mea, o le polokalama e mafai ai ona e faʻaogaina se faʻateleina o le tulaga o le saogalemu e ala i le faʻatulagaina o upu faʻatupu i faila ma faila.

E mafai ona e nana se faila, faatasi ai ma isi mea, faʻaaogaina se mea taua faʻaopopo faʻapipiʻi pe a faʻapipiʻi polokalama ma tuʻuina i le explorer mataupu menu.

Taʻitaʻia e le tuuina atu lisi o gaioiga, e mafai ona faigofie ona nana soʻo se faʻamatalaga tusitusi, e tusa lava poʻo le a le tele o lona atoaga. Peitai, e le tatau ona e faʻaogaina lenei polokalama e nana ai faila o faila ma faila, ina ia le fetaiaʻi ma mea sese ma faigata i le lumanaʻi.

Faaiuga

Ina ia maeʻa lenei tala, e taua le taʻua o oe mafai ona tuʻufaʻatasia metotia na faʻaalia, ma maua ai le faʻatuatuaina puipuiga mo faʻasinomaga faʻasino. I le taimi lava e tasi, ma le faʻaaogaina o le polokalama, aua nei galo e uiga i le upu faʻatonu, le leiloa o lea e mafai ona avea ma faʻafitauli mo le tagata fou.

Aua neʻi galo o nisi faila e mafai ona natia i se auala sili ona faigofie, e ala i le tapeina o ni mea lilo i le polokalama.

Matou te faʻamoemoe na mafai ona e malamalama i le aulelei faigofie o le nanaina faila faʻatonu i le Windows faʻafoeina siosiomaga polokalama.

Pin
Send
Share
Send