Faʻafefea ona e faʻamauina faʻamatalaga i luga o le komupiuta

Pin
Send
Share
Send

Pei ona e iloa, e faʻaaoga e tagata e ona le komipiuta a le komepiuta e teu ai soʻo se faʻamatalaga, pe o se mea a le tagata lava ia pe faigaluega. O le mafuaʻaga lea o le tele o tagata e ono fiafia i le mataupu o faʻamaumauga faʻailoaina, o lona uiga o le faʻatulagaina o ni tapulaʻa faatatau i le avanoa i faila e tagata le faʻatagaina.

I le gasologa o le mataupu, o le a matou faʻaalia mea taua o faʻamaumauga faʻapitoa, faapea foi ma talanoa e uiga i polokalama faʻapitoa-faʻamoemoe.

Faʻamaumauga o komepiuta

Muamua lava, o se auiliiliga e pei o le faʻafaigofie faigofie o faʻamaumauga o puipuiga i luga o le komepiuta o loʻo faʻatautaia ai polokalama faʻagaioia e aoga tele. O lenei mea e faʻaalia ai tagata le poto masani, o latou gaioiga e ono aʻafia ai le faʻaitiitia o le ulufale atu i faʻamaumauga.

O le faʻamalamalamaga lava ia o le nana poʻo le feʻaveaʻi o faʻamatalaga taua i se nofoaga e le mafai ona ofi atu i ai isi tagata. E masani na faia se faʻailoga faʻapitoa ma se faʻamatalaga e faʻaaoga mo nei mafuaʻaga, e avea o se mea e le tumau poʻo se teu tumau.

Mulimuli i taiala e aloese ai ma faigata faigata mulimuli ane.

Vaʻai foi: Faʻafefea ona nana se faila i le Windows

I le faʻaopopo atu i luga, e taua tele le faia o se tuʻuaga e ono faia ai le faʻailoaina o faʻaaogaina e faʻaaogaina ai ni metotia, e tele lava e matua ese mai le tasi i le isi. E le gata i lea, o le filifilia auala e matua atagia mai i le tulaga o faamatalaga saogalemu ma e ono manaʻomia ni meafaigaluega faaopoopo, mo se faʻataʻitaʻiga, o le faʻaaogaina o le aufaʻasese o faʻasalalauga. O nisi metotia o faʻamaumauga faʻamalamalamaga tuusaʻo faalagolago i le faʻapipiʻi lomiga o le faʻafoega o le polokalama.

I totonu o le tusiga o lenei tusitusiga, tatou te iloiloina le faiga o le encoding faamatalaga i luga o se PC e ala i le tele o polokalame. E mafai ona e faʻamasani oe i le lisi atoa o polokalama, o lona autu autu o le puipuia o faʻamatalaga a le tagata lava ia, faʻafetai i le tusitusiga i luga o la matou '' upega tafaʻilagi. Polokalama o mea autu, ae le o le pau auala o le nanaina o faʻamatalaga.

Faitau atili: Faila ma faila faila faʻailoilo

A e malamalama i mea taua, e mafai ona e alu i se auiliiliga auiliili o metotia.

Faiga 1: System Tools

Amata i le vaega lona fitu, o le Windows e faʻaaogaina le sisitema faʻaaogaina ua faʻaavanoaina ma faʻamaumauga o puipuiga, BDE. Faʻafetai i nei mea faigaluega, soʻo se tagata faʻaaogaina OS e mafai ona vave faia ma, taua, faʻapipiʻi faʻamatalaga lilo.

O le a tatou mafaufau atili le faʻaaogaina o faʻailogaina o se faʻataʻitaʻiga o le vaega valu o Windows. Ia faʻaeteete, pei ona i se tasi fou fou o le faiga o le faavae faʻagaioiga o loʻo faʻaleleia.

Muamua lava, o le mea taua faʻapipiʻi meafaigaluega, taʻua o BitLocker, e tatau ona faʻamalosia. Ae ui i lea, e masani lava ona oʻo mai le OS ile komipiuta ma e mafai ona mafua ai ni faʻafitauli pe a oʻo mai lalo ile faiga.

E mafai ona e faʻaogaina le BitLocker tautua i le OS e le i lalo ifo o le faʻapolofesa lomiga.

Ina ia suia le tulaga o BitLoker, e tatau ona faʻaogaina le vaega faʻapitoa.

  1. Tatala le amataga menu ma tatala le faʻamalama e ui atu ai i totonu "Pulea vaega".
  2. Tusi i lalo le laina atoa o vaega i le pito i lalo ma filifili BitLocker Drive Faʻailogaina.
  3. I le eria autu o le faʻamalama e matala, filifili le local drive e te manaʻo e faʻapipiʻi ai.
  4. Uma tisiketi disk mafai ona encrypted, faapea foi ma nisi ituaiga o USB masini fesootai i se PC.

  5. O le filifiliga i luga o le disk, kiliki i luga o le sooga i tafatafa o lona foliga Faʻatino le BitLocker
  6. A e taumafai e faʻatino puipuiga faʻamaumauga i se sisitema drive, o oe, e foliga mai e ono feagai ma se TPM sese.

E pei ona e ono taumate, o le TPM hardware module ei ai lana lava vaega ma faʻatonuga i le Windows faʻafoe faiga.

  1. Tatala le faʻamalama Windows e faʻaoga i le keyboard auala 'alo "Manumalo + R".
  2. I le pusa tusitusi "Tatala" faʻaopopo se faʻatonuga faapitoa ma kiliki ile faʻamau Ua lelei.
  3. tpm.msc

  4. I le Trusted Platform Module (TPM) pulega faʻamalama, e mafai ona maua puʻupuʻu faʻamatalaga e uiga i lona faʻatino.

Afai e te le i iloaina le sese faʻailoaina, e mafai ona e faamisi le seti nei faatonuga, alualu i luma vave i le encryption faagasologa.

Ina ia aveeseina lenei mea sese, e tatau ona e faia se faʻaopoopoga o isi laʻasaga e fesoʻotaʻi ma le suia o le lotoifale vaega faʻavae o le komipiuta. I se taimi vave, ia maitauina i le tulaga o soʻo se mea e leʻi fuafuaina ma e le afaina, e mafai ona e toe fauina le auala i le amataga tulaga e faʻaaoga ai le gaioiga Faiga Toefuataiga.

Vaʻai foi: E faʻafefea ona toe fai le Windows OS

  1. I se auala tutusa e pei ona taʻua muamua atu, tatala le system search window Tamoefaʻaaogaina o ala 'alo kuki "Manumalo + R".
  2. Faʻatumu le faʻapitoa tusitusiga fanua "Tatala", toe fai le tonu le suʻesuʻega na matou avatu.
  3. gpedit.msc

    Tagaʻi foʻi: Bug faʻalelei "gpedit.msc le maua"

  4. Ina ua maeʻa ona faʻatumuina le fanua patino, faʻaaoga le faʻamau Ua lelei po o le ki "Ulufale" luga o le ki e amata ai le faʻagasologa o le faʻagaioiga o le apalai laiga poloaiga.

Afai na faia mea uma le saʻo, o le ae mauaina oe lava i totonu o le faʻamalama "Sui o le tuʻufaʻatasiga o Faiga Faavae a le kulupu.".

  1. I le lisi autu o faila i le poloka "Fetuunaiga komepiuta" faalauteleina le vaega o tamaiti Faʻataʻitaʻi faʻataʻitaʻi.
  2. I le lisi lea, faʻalautele le faʻasino Pupuni Vaega.
  3. Mai le lautele o lisi lisi o faila i le faʻalauteleina vaega, saili le aitema "O lenei faiga faʻavae faʻatagaina e mafai ona e filifilia BitLocker Drive Encryption".
  4. Le isi e tatau ona e filifilia se faila "Faagaioiga polokalama tisaina".
  5. I le potu faigaluega autu, tu i le itu taumatau o le poloka ma le faila faila, fesuiaiga le vaaiga auala i "Tulaga".
  6. E faʻatagaina oe e suʻe ma teuteu tapulaʻa talafeagai ma le sili atu le faigofie.

  7. I le lisi o pepa na tuʻuina atu, suʻe ma tatala le alualu i luma faʻamaoniga vaega i le amataga.
  8. E mafai ona e tatalaina le faʻatonutonuina faamalama, pe e ala ile kiliki-lua LMB, pe ala i le aitema "Suiga" i le RMB lisi.
  9. I le pito i luga o le matala matala, saili le faʻatonutonu poloka poloka ma filifili le filifiliga faʻafeagai i le filifiliga Malosiaga.
  10. Ina ia mafai ona aloese mai faʻafitauli e ono tutupu i le lumanaʻi, ia mautinoa e siaki le pusa i le faʻamalama. "Filifiliga" sosoo ma le aitema faʻailoa i le faʻamalama.
  11. Ina ua maeʻa faʻatulaga tulaga fautuaina mo le Faiga faʻavae Polokalama, faʻaaoga le faʻamau Ua lelei i le pito i lalo o le galue faamalama.

I le faia o mea uma e tusa ma o matou manaʻoga, o le ae le toe fetaiaʻi ma le TPM platform module error.

Ina ia mafai ona suia suiga, e le manaʻomia se reboot. Ae peitai, afai e i ai se mea na sese ia te oe, toe amata le polokalama.

O lenei, o le feagai ai ma uma sauniuni nuances, e mafai ona agai vave i le puipuia o faamatalaga i tisiketi.

  1. Alu i le faʻamalama faʻamalama faʻamalama e tusa ai ma muamua faʻatonuga i lenei metotia.
  2. O le faʻamalama manaʻomia e mafai foi ona tatalaina mai le vasega vasega "Lau komepiuta"i le kilikiina luga o le manaʻomia drive i le taumatau mumu faamau ma filifili Faʻatino le BitLocker.
  3. Ina ua uma manuia amataina le gaioiga, o le BitLoker o le a otometi lava siaki le fetaui o lau komepiuta faʻatulagaina i tulaga otometi.

I le isi laasaga, oe manaʻomia le filifilia o se tasi o le lua filifiliga enkripsi.

  1. Afai e te manaʻo ai, e mafai ona e fatuina se faʻamatalaga mo le sosoʻo mulimuli atu i faʻamatalaga.
  2. I le tulaga o se upu faataga, o le a manaʻomia oe e ulufale i soʻo se mea talafeagai amio seti i le atoatoa tusa ai ma manaʻoga o le polokalama ma kiliki i le faʻamau "Le isi".
  3. A iai sau USB drive, filifili "Faaofi USB flash drive".
  4. Manatua e faʻafesoʻotaʻi lau masini USB i le PC.

  5. I le lisi o avanoa avetaavale, filifili le masini manaʻomia ma faʻaaoga le faʻamau Sefe.

Poʻo fea lava metotia faʻamau vaʻai e te filifilia, oe o le a mauaina oe lava i luga o le faʻatulagaina fatuga itulau ma le ki.

  1. Faamaoti le ituaiga o faila sili ona talafeagai mo oe mo le teuina o le avanoa ulufale ma kiliki i le faamau "Le isi".
  2. Matou te faʻaaogaina le teuina o le ki i luga o le flash drive.

  3. Filifili le metotia o faʻamalamalamaga faʻamaumauga i luga o le disk, faʻatonutonuina e le fautuaga o BitLoker.
  4. I le laasaga mulimuli, siaki "Tamoe BitLocker System Faʻamaonia" ma faʻaaoga le faʻamau Faʻaauau.
  5. O lenei i totonu o se faʻamalama faʻapitoa kiliki i le faʻamau Toe fai nei, aua nei galo e faʻapipiʻi se flash drive ma se ki e faʻamau ai le ki.

Mai le taimi nei, o le otometi faagasologa o encoding faamatalaga i luga o le disk filifilia o le a amata, le taimi o le faʻatonu saʻo i luga o le komepiuta faʻatulagaina ma nisi isi tulaga.

  • I le maea ai o le toe amataina o se faʻamatalaga, o le data encryption service icon o le a aliali mai i luga o le Windows taskbar.
  • Ina ua uma kiliki i luga o le faʻatulagaina faʻailoga, o le a faʻaalia ai ma se faʻamalama ma le gafatia e alu ai i BitLocker faʻatulaga ma faʻaalia faʻamatalaga e uiga i le faʻailogaina gaioiga.
  • I le taimi o le faʻagaioiga, BitLoker faʻatupuina le lelei tele avega i luga o le tisiki. Lenei e sili atu ona matauina i le mataupu o le galueaina o se polokalama vasega.

  • I le taimi atoa o le coding, e mafai ona faʻaogaina le gaosi disk e aunoa ma ni faʻafitauli.
  • A maeʻa le faʻamatalaga puipuia le taualumaga, o le a faʻailoa mai se faʻasilasilaga.
  • E mafai ona e le tumau i le faʻamamaina e puipuia le disk e ala i le faʻaogaina o se mea faʻapitoa i le vaega pulea BitLocker.
  • Le faʻagaioiga o le puipuiga polokalama toe otometi pe a uma ona tape pe toe amataina lau komepiuta.

  • A manaʻomia, o suiga e mafai ona toe sui ile amataga faʻaaogaina le aitema Faʻamuta le BitLocker i le faʻatonutonu laulau.
  • Faʻaletonu, faʻapea ai ma le faʻatagaina, e leai se faʻatapulaʻaina o oe i lau PC.
  • Decryption mafai ona sili atu taimi nai lo encoding.

E le o manaʻomia le toe faʻafou o le faʻagaioiga o vaega i le taimi mulimuli.

Manatua o lenei ua e faia ni ituaiga puipuiga mo au oe lava faʻamatalaga, oe manaʻomia le faʻaaogaina pea o loʻo iai le pasi-password. A faʻapito, e faatatau lea i le metotia faʻaaogaina se USB drive, ina ia le fetaiaʻi ma itu faigata.

Vaʻai foʻi: E le matala faila a le komipiuta

Faiga 2: Tolu-vaega Polokalama

O le lona lua atoa-faʻaaogaina metotia mafai moni ona vaevaeina i tele tele sub-metotia ona o le i ai o le tele numera o eseʻese polokalame mamanuina faapitoa mo encrypting faamatalaga i se komepiuta. I le taimi lava e tasi, pei ona matou fai mai i le amataga, matou toe iloilo le tele o le polokalame, ma e tatau lava ona e filifili i le talosaga.

Faʻamolemole e matau o nisi polokalame maualuga uiga ma sau laisene totogi. Ae e ui lava i lea, e tele lava a latou filifiliga.

Le sili sili ona lelei, ma o nisi taimi taua, sili ona lauiloa polokalama faʻailogaina e moniCrypt. O le faʻaaogaina o lenei polokalama, e faigofie ona e faʻauia faʻapitoa ituaiga eseese o faʻamatalaga e ala i le fausiaina o ni ki faʻapitoa.

O le isi aoga mataina o le R-Crypto, ua mamanuina e faʻataʻamilo faʻamaumauga e ala i le fausiaina o pusa. I ia poloka eseese faʻamatalaga e mafai ona teuina, naʻo le faʻatonutonuina pe a iai ni ki avanoa.

O le polokalame mulimuli i totonu o lenei tusitusiga o le RCF EnCoder / DeCoder, na faia ma le faʻamoemoe e faʻapipiʻi faʻamaumauga vave. O le laititi o paʻu o le polokalame, o le laisene fua, atoa ai ma le mafai ona galue e aunoa ma le faʻapipiʻiina, e mafai ona avea lenei polokalama e taua tele mo le averesi PC tagata e fia fiafia e puipuia faʻamatalaga a le tagata lava ia.

E le pei o le BitLocker aoga na talanoaina muamua, o lona tolu-vaega faʻamaumauga faʻauiga polokalama e mafai ai ona faʻapipiʻi na o faʻamatalaga e te manaʻomia. I le taimi lava e tasi, le avanoa o le faʻatapulaʻaina o avanoa i le atoa disk o loʻo i ai foi, ae naʻo nisi polokalama, mo se faʻataʻitaʻiga, TrueCrypt.

Vaʻai foi: Polokalama mo faʻailogaina fusi ma faila

E aoga le tuʻuina atu o lou mafaufau i le mea moni e faʻapea, o se tulafono, o talosaga taʻitasi mo le faʻamauga o faʻamatalaga i luga o se komepiuta e i ai lana lava faʻasologa mo aga e fetaui ai. E le gata i lea, i nisi tulaga, o le polokalama e faʻatapulaʻa le faʻatapulaʻa i luga o ituaiga eseese o faila puipuia.

Pe a faʻatusatusa i le BitLoker tutusa, polokalama faʻapitoa e le mafai ona mafua ai faigata ma le avanoa i faʻamaumauga. Afai e tutusa faigata e ui i lea, matou te fautuaina oe e faʻamasani oe i se vaʻaiga lautele o avanoa mo le aveesea o isi vaega polokalama.

Vaʻai foi: E faʻapefea ona aveese se polokalama le faʻapipiʻi

Faaiuga

I le iʻuga o lenei tusitusiga, e taua le taʻua o le manaʻoga e sefe le avanoa ulufale pe a uma ona faʻailogaina. Talu mai pe a fai o le ki lea ua leiloa, e te ono le maua se faʻamatalaga taua poʻo le atoa hard drive.

Ina ia aloese mai faʻafitauli, faʻaaogaina naʻo masini USB mafai ona mulimulitaʻi ma mulimuli i fautuaga ua tuʻuina mai i le tusitusiga atoa.

Matou te faʻamoemoe na e mauaina tali i fesili e uiga i le coding, ma o le mea lea matou te faʻamaeʻaina ai le autu o faʻamaumauga puipuiga i luga o le PC.

Pin
Send
Share
Send