Faatulagaina o le mouse mata i totonu o Windows 7

Pin
Send
Share
Send

O nisi tagata faaaoga talitonu o le fetuu i luga o le mataitu tali vave tele atu i le isumu feoai pe, i se isi itu, ia vave vave. O isi tagata e iai le fesili e uiga i le saoasaoa o faamau i luga o lenei masini poʻo le faʻaali o le gaoioi o le uili i luga o le mata. O nei faʻafitauli e mafai ona foʻia e ala i le fetuʻunaʻi o le lelei o le isumu. Sei o tatou vaʻai pe faʻapefea ona faia lea i le Windows 7.

Faapipiʻi isumu

O le mea faʻapipiʻi masini "Mouse" e mafai ona suia le maaleale o vaega nei:

  • Pointer;
  • Uili
  • Pulu.

Sei o tatou vaʻai pe faʻapefea ona faʻatino lenei faiga mo vaega taʻitasi.

Alu i isumu isumu

Le faʻamau o mea uma i luga, muamua alu i le isumu meatotino faamalama. Seʻi tatou vaai pe faʻafefea ona fai.

  1. Kiliki Amata. Tusi i totonu "Pulea vaega".
  2. Ona alu lea ile vaega "Meafaigaluega ma le leo".
  3. I le faʻamalama e matala, i le poloka "Masini ma Lomitusi" kiliki O le isumu.

    Mo i latou e le faʻaaogaina e faʻasolosolo vao "Pulea vaega", o loʻo i ai foi se faigofie auala o le fesuiaiga i totonu o le faamalama o meatotino o le isumu. Kiliki i luga Amata. Tusi le upu i le vaega saili:

    Se isumu

    I totonu o faʻaiuga o sailiga faʻaiuga i le poloka "Pulea vaega" e i ai le elemene e taua lena O le isumu. E masani lava ona i le pito i luga o le lisi. Kiliki i luga.

  4. Ina ua maeʻa ona faʻatinoina se tasi o nei lua algorithms o gaioiga, o le faʻamalama o isumu meatotino o le a tatalaina i ou luma.

Pointer lagona faʻalelei

Muamua lava, o le a tatou iloaina le auala e faʻafetaui ai le maʻaleʻale o le faʻasino, o lona uiga, tatou o le a faʻatonutonuina le saoasaoa o le faʻasino e faʻatatau i le gaioiga o le isumu i luga o le laulau. O lenei faʻatonuga e sili ona fiafia i ai le tele o tagata e popole i le mataupu na laga i lenei tusitusiga.

  1. Alu i le tab Filifiliga Faʻasino.
  2. I vaega fanua na matala, i le faʻatulagaina poloka "Agai" e i ai le slider e taʻu "Seti le faʻasino saosaoa". I le tosoina i le taumatau, e mafai ona faʻateleina le saoasaoa o le faʻatautau e faʻalagolago i le gaoioi o le isumu i luga o le laulau. Tosoina lenei faʻaseʻe i le itu tauagavale, i se isi itu, o le a faʻagesegese le saoasaoa o le ala. Fetuunai le saoasaoa ina ia faigofie mo oe e faʻaaoga le faʻamaopoopo masini. Ina ua maeʻa ona faia ni tulaga talafeagai, aua neʻi galo e fetaomi le ki "Ua lelei".

Uili le faʻapitoa fetuunaiga

Oe mafai foi ona fetuʻutuʻunaʻi lagona ole uili.

  1. Ina ia faia gaioiga e faʻatulaga ai le elemene e tasi, faʻasolo atu i le laupepa meatotino, lea e taʻua "Uili".
  2. I le vaega ua matala, ua lua poloka o faʻamasinoga e taʻu Matuu o loʻo gasolo ma le Tulimata Tusiina. I le poloka Matuu o loʻo gasolo e ala i le kiina o le leitio faʻamau, e mafai ona faʻailoa mai poʻo le a tonu le mea e mulimuli ai i le taamilosaga o le uili ma le tasi kiliki: tusi le itulau faʻata i luga i luga o le tasi laupepa poʻo luga o le numera faʻapitoa o laina. I le tulaga lona lua, i lalo o le faʻatulagaina, e mafai ona e faʻamaonia ai le numera o le lalagaina laina i le na o le aveina o numera i luga o le keyboard. O le mea masani lava, o laina ia e tolu. Lenei foi faʻataʻitaʻi e faʻaalia ai le siliʻaiga lelei numera mo oe.
  3. I le poloka Tulimata Tusiina faigofie pea. Lenei i le laufanua mafai ona e ulufale i le numera o le faʻamau sikulisi mataitusi pe a faʻafea le uili i le itu. E masani lava, o nei mataʻitusi e tolu.
  4. A maeʻa ona faia ni tulaga ile vaega lea, kiliki Apalai.

Faamau gofie le fetuutuunai

I le mea mulimuli, vaʻai i le auala e faʻafetaui ai le faʻapagofie o le ki faʻamau.

  1. Alu i le tab Pipi mo Peʻa.
  2. Lenei matou te fiafia i le faʻatonutonu poloka Faalua kiliki faʻatinoina saoasaoa. I totonu, e ala i le tosoina o le faʻaseʻe, o le taimi vaitaimi i le va o le kiliki o le faʻamau ua setiina ina ia faitaulia faʻalua.

    Afai e te toso le faasee i le itu taumatau, ina ia mafai ai ona manatu o le kiliki e lua faʻatasi e le faiga, e tatau ona e faapuupuuina le vaitaimi i le va faamau kiliki. A toso le faasee i le itu tauagavale, i se isi itu, e mafai ona e faʻaopopo le vaitaimi i le va o kiliki ma lua-kiliki o le a faitauina pea.

  3. Ina ia mafai ona e vaʻaia pe faʻafefea ona tali atu le faiga i lau lua-kiliki faʻatinoina saoasaoa i se vaega tulaga o le faʻaseʻe, faʻalua-kiliki i luga o le faila icon i le itu taumatau o le slider.
  4. Afai e tatalaina le faila, o lona uiga e faʻatatau e le system le kiliki e lua na e faia o se faaluaina kiliki. Afai o le faʻatonutonu e tumau i le tapunia tulaga, ona tatau lea ona e faʻaititia le vaitaimi i le va o kiliki, pe toso le faʻaseʻe i le agavale. O le filifiliga lona lua e sili atu ona lelei.
  5. O le taimi lava e te filifilia le sili ona lelei faʻasologa tulaga mo oe, kiliki Apalai ma le "Ua lelei".

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le faʻatonutonuina o le maʻaleʻale lelei o tikeri eseese elemene e le faigata. Faʻagaioiga e fetuunai le faʻailoga, uili ma faʻamau o loʻo faia i le faamalama o ana meatotino. I lenei tulaga, o le faʻatonutonuina le faʻavae autu o le filifilia o tapulaa mo fegalegaleaiga ma le faʻatulagaina masini o se tagata faʻapitoa mo le galuega sili ona manaia.

Pin
Send
Share
Send