Faʻaopopo koluma i se itulau i le Microsoft Word

Pin
Send
Share
Send

Ole avanoa ole MS Word, ua mamanuina e galue ai ma tusitusiga, e toetoe lava leai se gataaga. Faʻafetai i le vaega tele o mea faigaluega ma le tele o mea faigaluega i lenei polokalama, e mafai ona foia soʻo se faʻafitauli. O lea, o se tasi o mea e ono tatau ona e faia i le Word o le manaʻoga lea e gagau se itulau poʻo itulau i ni koluma.

Lesona: Faʻafefea ona fai se pepa cheat i le Word

E faatatau i le faʻafefea ona fai koluma pe, e pei ona faʻaigoaina foi, koluma i se pepa e iai pe leai ni tusitusiga o le a matou talanoaina i lenei tusitusiga.

Fausia koluma i le pepa vaega

1. Faʻaaoga le isumu, filifili le fasi vaega poʻo le itulau o loʻo e manaʻo e vaelua i ni koluma.

2. Alu i le laupepa “Fuafuaga” ma kiliki iina faʻamau “Koluma”lea e tu i le kulupu “Itulau Faatulagaina”.

Tusi: I ور Word versi na muamua atu ile 2012, o nei meafaigaluega e iai ile laupepa “Itulau Faʻataʻitaʻi”.

3. I le pop-up menu, filifili le manaʻomia numera o koluma. Afai e le fetaui lau numera numera o pou, filifili “Isi koluma” (pe “Isi koluma”, faʻatatau i le lomiga o MS Word faʻaaogaina).

4. I le vaega “Talosaga” filifili le mea manaʻo: “I tusitusiga filifilia” pe “Seʻia oʻo i le iʻuga o le pepa faʻapitoa”pe a e manaʻo e vaelua atoa le tusitusiga i se numera numera o pou.

5. O le fasi vaega filifilia, itulau poʻo itulau o le a vaevaeina i se faʻamaonia numera o pou, pe a maeʻa ona e tusia le tusitusiga i se koluma.

Afai e te manaʻomia le faʻaopopo o se laina tulimanu e manino vavaeeseina ai pou, toe kiliki le faʻamau “Koluma” (vaega “Fuafuaga”) ma filifili “Isi koluma”. Siaki le pusa i autafa “Vavaeese”. I le auala, i le lava faamalama e mafai ona e faia ni tulaga talafeagai e ala i le setiina o le lautele o pou, faapea foi ma faamaoti le mamao i le va oi latou.


Afai e te manaʻo e sui le faʻailoga i vaega nei (vaega) o le pepa o loʻo e galue ai, filifili le vaega taua o le tusitusiga poʻo le itulau, ma toe fai le laasaga i luga. O le mea lea, oe mafai, mo se faʻataʻitaʻiga, fai ni koluma se lua i le tasi itulau i le Word, tolu i le isi, ona toe foʻi lea e lua.

    Fautuaga: A manaʻomia, e mafai lava ona sui le itulau taiala i le Word pepa aloaia. E mafai ona e faitau e uiga i le auala e faia ai lea i la matou tusitusiga.

Lesona: Faʻafefea ona fai lau itulau itulau faʻasino i le Word

Faʻafefea ona tatala se koluma gau?

Afai e te manaʻomia e aveese koluma faaopoopo, mulimuli i laasaga i lalo:

1. Filifili le fasi vaega o le tusitusiga poʻo le itulau o le pepa lea e te manaʻo e aveese koluma.

2. Alu i le laupepa “Fuafuaga” (“Itulau Faʻataʻitaʻi”) ma oomi le faʻamau “Koluma” (vaega “Itulau Faatulagaina”).

3. I le pop-up menu, filifili “Tasi”.

4. O le koluma malologa o le a mou atu, o le pepa o le a ave i luga o le masani foliga.

A o e malamalama, o koluma i le pepa e ono manaʻomia mo le tele o mafuaʻaga, o se tasi o latou o le fausiaina o se faʻasalalauga tusi tusi poʻo polosiua. O faʻamatalaga auiliili pe faʻapefea ona faia o loʻo i lenei tulaga ile upega tafailagi

Lesona: Faʻafefea ona fai se tusi i le Upu

Na o le pau lava lena. I lenei laupepa puʻupuʻu, matou talanoa e uiga i le faiga o koluma i Upu. Faʻamoemoe e te mauaina lenei mea fesoasoani.

Pin
Send
Share
Send