Matou te fuafuaina le faʻataʻitaʻiga o le motherboard

Pin
Send
Share
Send

I nisi o tulaga, tagata e tatau ona sailia le faʻataʻitaʻiga ma le atiaeina o le motherboard. E ono manaʻomia lenei mea ina ia saʻili ai ona faʻamatalaga faʻatekinisi ma faʻatusatusa ma mea masani ile tala fatu. Le igoa o le motherboard faʻataʻitaʻiga e tatau lava ona lauiloa i lea taimi ina ia sailia ni avetaʻavale talafeagai mo ia. Sei o tatou sailia pe faʻafefea ona fuafuaina le igoa o le motherboard i luga o se komepiuta o loʻo faʻatautaia e Windows 7.

Metotia mo le fuafuaina o le igoa

Le filifiliga sili ona manino e fuafua ai le faʻatusa o le motherboard o le vaʻai lea i le igoa i luga o lona chassis. Ae mo lenei mea e tatau ona e tatalaina le PC. O le a matou iloaina le auala e mafai ona faia lea e naʻo le polokalama, e aunoa ma le tatalaina o le PC mataupu. Pei o le tele o isi mataupu, o lenei faʻafitauli e mafai ona fofo i ni vaega se lua o metotia: faʻaaogaina polokalama o le vaega lona tolu ma le faʻaaogaina naʻo mea o loʻo fausia i totonu o le galuega faʻafoe.

Metotia 1: AIDA64

O se tasi o polokalame e sili ona lauiloa e mafai ai ona e faʻamautuina ia tulaga faʻavae o se komipiuta ma se polokalama o le AIDA64. I lona faʻaaogaina, e mafai foi ona e fuafua le faʻailoga o le motherboard.

  1. Faaoso AIDA64. I le itu tauagavale o le talosaga Ofisa, kiliki i le igoa Laupapa.
  2. Tatala se lisi o vaega. I totonu, kiliki foi ile igoa Laupapa. Ina ua mavae lena, i le ogatotonu o le faamalama i le vaega Ofisa o meatotino O le manaʻomia o le a faʻailoa atu. Faafeagai le aitema Laupapa O le faʻailoaina o le ata ma le igoa o le gaosi oloa a le motherboard. Faafeagai parameter "Komiti Faʻafoe" o lona numera numera o loʻo tu ai.

O le vaivaiga o lenei metotia, o le vaitaimi o le saʻolotoga faʻaaogaina o AIDA64 faʻatapulaʻa i le naʻo le tasi le masina.

Metotia 2: CPU-Z

O le isi polokalame lona tolu-pati, lea e mafai ai ona e mauaina faʻamatalaga matou te fiafia iai, o se tamaʻi aoga CPU-Z.

  1. Faaoso CPU-Z. Ua maeʻa i le taimi o le tatalaina, o lenei polokalame e auiliiliina lau sisitema. A uma ona tatalaina le faʻamalama tusi, alu i le lau "Mainboard".
  2. I se laupepa fou i le malae "Gaosi oloa" o lo o faʻaalia le igoa o le tufuga o le system board, ma le fanua "Faʻataʻitaʻiga" - faʻataʻitaʻiga.

E le pei o le fofo muamua i le faafitauli, o le faʻaaogaina o le CPU-Z e matua leai se totogi, peitaʻi o le faʻaoga o le interface ua faia i le Igilisi, e ono foliga mai e le talafeagai mo tagata i totonu o le atunuʻu.

Metotia 3: Speccy

O leisi talosaga e mafai ona maua ai faʻamatalaga tatou te fiafia iai, o le Speccy.

  1. Faʻaola Speccy. Ina ua uma ona tatala le polokalame faʻamalama, amata loa le otometi o le suʻesuʻega PC.
  2. A maeʻa le auiliiliga, o faamatalaga talafeagai uma o le a faʻaalia i totonu o le faʻamalama tele. O le igoa o le motherboard faʻataʻitaʻiga ma le igoa o lona tagata atiaeina o le a faʻaalia i le vaega Laupapa.
  3. Ina ia maua sili atu faʻamatalaga saʻo i luga o le motherboard, kiliki i le igoa Laupapa.
  4. Tatala sili faʻamatalaga faʻamatalaga e uiga i le motherboard. Ua i ai nei le igoa o le gaosi oloa ma faʻataʻitaʻi i laina eseese.

O lenei metotia tuʻufaʻatasia ai itu lelei o filifiliga e lua na muamua atu: leai se totogi ma le gagana Rusia.

Faiga 4: System Information

E mafai foi ona e mauaina le manaʻomia faʻamatalaga e faʻaaogaina ai le "mea moni" meafaigaluega a le Windows 7. Muamua lava, o le a matou iloaina auala e faia ai lea faʻaaoga le vaega Ofisa o faʻamatalaga.

  1. E alu i ai Ofisa o faʻamatalagakiliki Amata. Le isi filifili "Polokalama uma".
  2. Ona alu lea ile faila "Tulaga".
  3. Sosoo kiliki i luga o le faʻatonu "Auauna".
  4. Ua tatalaina se lisi o fesoasoani. Filifili i ai Ofisa o faʻamatalaga.

    E mafai foʻi ona e alu i totonu o le faʻamalama manaʻomia i se isi auala, ae mo lenei mea e te manaʻomia e manatua le ki autu ma le faʻatonuga. Vili Manumalo + r. I le fanua Tamoe ulufale:

    msinfo32

    Kiliki Ulufale pe "Ua lelei".

  5. E tusa lava pe o le a e galue e ala i le faamau Amata pe ma se mea faigaluega Tamoe, o le faamalama o le a amata Ofisa o faʻamatalaga. I totonu, i le vaega o le igoa tutusa, matou te sailia le faʻataʻitaʻiga "Gaosi oloa". O le aoga lea o le a fetaui i ai, ma faʻailoa atu ai le gaosi oloa o lenei vaega. Faafeagai parameter "Faʻataʻitaʻiga" O loʻo faʻaalia le igoa ole faʻasologa o le motherboard.

Metotia 5: Command Prompt

E mafai foʻi ona e mauaina le igoa o le tagata faʻatupulaia ma le faʻataʻitaʻiga o le vaega ole mea e fiafia iai matou e ala ile ulufale i le faʻaaliga i Poloaiga laina. Ma le isi, e mafai ona e ausia lea i le faʻaaogaina o ni filifiliga mo le tulafono.

  1. Ia e toaga Poloaiga lainanusipepa Amata ma le "Polokalama uma".
  2. Ina ua uma na filifili le faila "Tulaga".
  3. I le lisi o mea faigaluega e matala, filifili se igoa Poloaiga laina. Kiliki i luga ma le taumatau faamau isumu (RMB) I le lisi, filifili "Tamoe e fai ma pule".
  4. Ofisa o loʻo faʻamalosia Poloaiga laina. Ina ia maua le faʻamatalaga o faʻamatalaga, ulufale i le tulafono lea:

    Faigaluega

    Kiliki Ulufale.

  5. O le aoina o faʻamaumauga faʻamatalaga amata.
  6. A maeʻa le faʻatinoga, saʻo i totonu Poloaiga laina Ua faʻaalia se lipoti o mea faʻavae i le komipiuta. O le a tatou fiafia i laina Faiga Faigaluega ma le "Faiga faʻataʻitaʻiga". I totonu ia i latou e faʻaalia igoa o le tagata atiaʻe ma le faʻataʻitaʻiga o le motherboard.

O loʻo i ai se isi filifiliga e faʻaali atu faʻamatalaga tatou te manaʻomia e ala i le faʻaaliga Poloaiga laina. E sili atu ona talafeagai ona o le mea moni o nisi komipiuta muamua auala atonu e le aoga. O le mea moni, o ia masini e leai se mea o le tele, ae, e ui i lea, i luga o le PC vaega na o le filifiliga o lo o faamatalaina mai lalo o le a mafai ai ona tatou iloa le mataupu o le popolega ia i tatou faʻaaogaina le fausia-i OS meafaigaluega.

  1. Ina ia sailia le igoa o le motherboard atinaʻe, faʻatoagaina Poloaiga laina ma faʻaigoa i le faʻaaliga:

    wmic baseboard maua gaosi oloa

    Nusipepa Ulufale.

  2. I totonu Poloaiga laina Ua faʻaalia le igoa o le tagata atiaʻe.
  3. Ina ia saili le ata, ulufale i le faʻaaliga:

    wmic baseboard maua oloa

    Toe fetaomi Ulufale.

  4. O le igoa o le faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻaalia i le faʻamalama Poloaiga laina.

Ae e le mafai ona e ulufale mai nei faʻatonuga taʻitoʻatasi, ae tuʻu i totonu Poloaiga laina naʻo le tasi faʻaaliga o le a faʻatagaina oe e fuafua e le gata o le ituaiga ma le faʻataʻitaʻiga o le masini, ae o lona faʻaʻi numera.

  1. O lenei poloaiga o le a pei faʻapena:

    wmic baseboard maua gaosi oloa, oloa, serialnumber

    Nusipepa Ulufale.

  2. I totonu Poloaiga laina lalo o le palakalafa "Gaosi oloa" ua faʻaalia le igoa o le gaosi oloa, i lalo o le palakalafa "Oloa" - vaega vaega, ma lalo ifo o le palakalafa "Faasologa numera" - lana numera faʻasologa.

Ma mai Poloaiga laina e mafai ona valaʻau ai se masani faamalama Ofisa o faʻamatalaga ma vaʻai ni faʻamatalaga talafeagai i ai.

  1. Tape i totonu Poloaiga laina:

    msinfo32

    Kiliki Ulufale.

  2. Amata Window Ofisa o faʻamatalaga. O fea e sue ai mo le manaʻomia faamatalaga i lenei faʻamalama ua uma ona faʻamatalaina auiliili i luga.

Lesona: Faʻamalosia le Poloaiga Poloaiga i le Windows 7

Metotia 6: BIOS

Faʻamatalaga e uiga i le motherboard o loʻo faʻaalia pe a ola le komipiuta, o lona uiga, pe a iai i le mea ua taʻua o le POST BIOS setete. Le taimi nei, ua faʻaalia le laupepa boot, ae o le taʻotoga faiga lava e le amata amataina uta i ai. Tuuina atu o le utaina lau ua uma ona faʻaola mo se taimi puʻupuʻu, ina ua maeʻa le faʻagaioiga o le OS amata, oe manaʻomia ona faʻatautaia e suʻe faʻamatalaga talafeagai. Afai e te manaʻo e faʻasaʻo le tulaga o le POST BIOS ina ia mafai ai ona maua malie ai faʻamatalaga fuainumera, ona kiliki lea Faalologo.

I se faʻaopopoga, e mafai ona e mauaina faʻamatalaga e uiga i le faia ma le faʻataʻitaʻiga o le motherboard i le alu i le BIOS lava ia. Ina ia faia lea mea, kiliki F2 pe U10 le taimi o le faiga seevae, e ui lava e iai isi faʻatasiga. Moni, e tatau ona maitauina e le o faʻamatalaga uma o le BIOS oe maua le faʻamaumauga. E tele na mafai ona maua i faʻafou fou o le UEFI, ma i lomiga tuai na tele lava ina se.

I le Windows 7, e i ai ni nai filifiliga e vaʻai i le igoa o le gaosiaina ma faʻataʻitaʻiga o le motherboard. E mafai ona e faia lenei mea i le fesoasoani a isi-faʻamaonia polokalame faʻataʻitaʻi, pe ala i le faʻaaogaina na o mea o loʻo faʻatautaia ai mea faigaluega, faʻapitoa Poloaiga laina poʻo se vaega Ofisa o faʻamatalaga. I se faʻaopopoga, o nei faʻamatalaga e mafai ona vaʻaia ile BIOS poʻo le POST BIOS o le komepiuta. E i ai pea le avanoa e maua ai faʻamatalaga e ala i vaʻaiga vaʻaia o le motherboard lava ia, ina ua uma ona faʻasoea le PC mataupu.

Pin
Send
Share
Send