Opera Browser: Fetuunaiga o Plugins

Pin
Send
Share
Send

O le galuega o le tele faʻapipiʻi i totonu o mea e suʻesuʻeina, i le taimi muamua na tilotilo ai, e le o vaʻaia. E ui i lea, latou te faia taua galuega e faʻaalia ai mea i luga o itulau i luga o upega tafailagi, tele lava mea faʻasalalau. E masani lava, e le manaʻomia le faʻapipiʻi nisi tulaga faʻapitoa. Peitaʻi, i nisi tulaga e iai tuʻusaunoaga. Sei o tatou mafaufauina pe faʻafefea ona faʻatulaga plugins i Opera, ma pe faʻafefea ona fai ia aoga.

Plugin Nofoaga

Muamua lava, tatou saili i le mea o i totonu o le Opera.

Ina ia mafai ona alu i le vaega plugins, tatala le lisi lisi, ma alu i le "Isi meafaigaluega" vaega, ma kiliki i luga o le "Faaali developer menu" aitema.

E pei ona e vaʻai, a maeʻa ona faʻaalia lea, o le "Atinaʻe" aitema o loʻo aliali mai i le vaega autu o le browser. Matou te o atu i ai, ona kiliki ai lea o le tusiga "Plugins".

Ae tatou te leʻi tatalaina le plug-in vaega o le Opera browser.

Taua! Amata i le Opera 44, e le maua i le browser seisi vaega mo plugins. I lenei tulaga, o loʻo i luga o faatonuga e aoga mo na o lomiga muamua.

Sii mai plugini

E mafai ona faʻaopopo se plugin i le Opera e ala i le puʻeina i luga o le atiaʻe 'upega tafaʻilagi. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le auala lea e maua ai le Adobe Flash Player plugin. O le faʻapipiʻi faila ua download mai le upega tafaʻilagi Adobe ma faʻalauiloa i luga o le komupiuta. Faʻapipiʻi e matua faigofie ma tupu fua. E na o le mulimulitaʻii uma uunaiga. Ile faʻaiuga ole faʻapipiʻiina, ole plugin ole a tuʻufaʻatasia i totonu o Opera. Leai se isi faʻatonuga e tatau ona faia i le browser lava ia.

I se faʻaopopoga, o nisi plugin ua maeʻa avea ma vaega o le Opera pe a faʻapipiʻiina i luga o se komipiuta.

Pulea le Pule

Uma foliga mo le puleaina plugins i le Opera browser e lua gaioiga: luga ma fafo.

E mafai ona faʻaleaogaina le plugin i le kilikiina o le faʻamau talafeagai i tafatafa o lona igoa.

O faʻapipiʻi ua faʻamamaina ile ala tutusa, naʻo le faʻamau e maua le igoa "Faʻalelei".

Mo faigofie faʻavasega, i le itu tauagavale o le plugins vaega faamalama, e mafai ona filifili se tasi o le tolu matamata filifiliga:

  1. faʻaali uma plugin;
  2. faʻaalia naʻo aofia ai;
  3. faaali naʻo le atoatoa.

Ma le isi, i le pito i luga taumatau o le faamalama o loo i ai se "Faaali Auiliiliga" faamau.

A e kilikiina, faʻaopopo faʻamatalaga e uiga i plugins o faʻaalia: nofoaga, ituaiga, faʻamatalaga, faʻalauteleina, etc. Ae o faʻaopoopoga foliga, o le mea moni, mo le puleaina plug-in e le o maua iinei.

Faatulagaga o le plugin

Ina ia alu atu i le faʻapipiʻi tulaga, e tatau ona e alu i totonu o le lautele browser tulaga vaega. Tatala le Opera menu, ma filifili le "tulaga" mea. Pe faʻaigoa Alt + P i luga o le keyboard.

Le isi, alu i le "Nofoaga" vaega.

O loʻo matou vaʻai mo le faʻatulagaina o poloka poloka ile itulau e matala.

E pei ona mafai ona e vaʻai, ia e mafai ona filifili i le faʻasologa e amataina ai plugins. O le tulaga faʻatulagaina o le "Taufetuli mea uma o plugins i mataupu taua." O lona uiga, faʻatasi ai ma lenei tulaga, faʻapipiʻi o loʻo aofia ai pe a manaʻomia se upega tafailagi patino se galuega.

Ae e mafai e le tagata faʻaogaina ona suia lenei tulaga i mea nei: "Taumafai mea uma i totonu o plugins", "On demand" ma "Aua le tamoe plugins e le masani ai." I le tulaga muamua, plugins o le a galue pea e tusa lava pe o se nofoaga faʻapitoa latou manaʻomia. Lenei o le a faia faʻaopopo avega i luga ole masini suʻesuʻe, ma luga ole RAM polokalama. I le tulaga lona lua, afai e faʻaalia le anotusi o le upega tafailagi e manaʻomia le faʻalauiloaina o plugins, o le browser o taimi uma o le a fesiligia ai le tagata faʻaaoga mo se faatagaga e faʻamalosia ai i latou, ma naʻo le faʻamaoniga latou amata. I le tulaga lona tolu, plugins o le a le aofia uma pe a fai o le 'upega tafaʻilagi e le faʻaopopo i le aofia. Faatasi ai ma nei tulaga, o se vaega taua o le tele o mea o loʻo i luga o upega tafailagi o le a le faʻaalia.

Ina ia faʻaopopo se saite i tuʻufaʻatasiga, kiliki i le "Pulea tuusaunoaga" faʻamau.

Ina ua mavae lena, e matala se faʻamalama e mafai ona e faʻaopopo e le gata o le saʻo tuatusi o nofoaga, ae o templates. I nei 'upega tafaʻilagi, e mafai ona e filifilia le gaioiga faʻapitoa o plugins i luga o latou: "Faʻatagaina", "Otometi ona iloa le anotusi", "Reset" ma "Block".

A tatou kiliki i luga o le "Pule le tagata taʻitoʻatasi plugins", tatou te o atu i le plugins vaega, lea ua uma ona tatou talanoaina auiliili i luga.

Taua! E pei ona taʻua i luga, amata mai ile lomiga ole Opera 44, e tele suiga o latou tagata vaai e uiga ile faaaogaina ole plugins. O le taimi nei e le o iai tulaga i se isi vaega, ae faʻatasi ai ma tulaga masani ole Opera. O le mea lea, o le gaoioiga i luga mo le puleaina plugins o le a talafeagai mo na o 'auʻaunaga na faʻamatuʻuina muamua igoa. Mo lomiga uma amata mai le Opera 44, e pulea ai plugins, e tatau ona e mulimuli i le faʻatonuga o i lalo.

I le taimi nei, o loʻo faʻapipiʻiina e le Opera le tolu faʻapipiʻi:

  • Flash Player (tala le ata iila);
  • Lautele CDM (Puipuiga Aano Mea Faʻatinoina);
  • Chrome PDF (faʻaali pepa PDF).

O nei plugini ua uma ona faʻaaogaina muamua i Opera. E le mafai ona e tapeina. Faʻapipiʻiina isi plugin e le lagolagoina lomiga fou o lenei browser. I le taimi lava e tasi, e le mafai e tagata faaaoga ona pulea Widevine CDM. Ae o le plug-in Chrome PDF ma Flash Player, e mafai ona e faʻatinoina le faʻatapulaʻaina o pulea e ala i mea faigaluega ua tuʻu faʻatasi ma le lautele seti o le Opera.

  1. Alu i le faʻapipiʻi pulega, kiliki "Meaai". Le isi sosooga i "Tulaga".
  2. E tatalaina le faʻamalama faʻamalama. O mea faigaluega mo le puleaina o ia togi e lua o loʻo i ai i totonu o le vaega Nofoaga. Matou te faʻaaogaina e faʻaaoga ai le itu menu.
  3. Muamua lava, sei o tatou vaʻai ile tulaga mo le Chrome PDF plugin. O lo o tutu i le poloka. PDF Pepa aloaia tu i le pito i lalo ole faamalama. Ole puleaina o lenei mea e naʻo le tasi le palakalafa: "Tatala PDFs i le le aoga apalai mo le maimoaina o PDF".

    A fai se siaki i ona autafa, e manatu o le plug-in function ua le atoatoa. I lenei mataupu, pe a e kiliki i luga o le fesoʻotaʻiga e tau atu i le PDF pepa, o le mea mulimuli o le a tatalaina faʻaaogaina le polokalama ua faamaoti mai i totonu o le faiga e pei o le sese mo le galue ma lenei faʻatulagaina.

    Afai e le siakiina le siaki mai le aitema i luga (ma i le masani lava o lea), lona uiga la ua faagaoioia le plug-in function. Lenei tulaga, a e kiliki i luga o le fesoʻotaʻiga i le PDF pepa, o le a tatala saʻo i le browser window.

  4. O le faʻaopopoga o le Flash Player e sili atu lona tele. O loʻo tutu i latou i le tasi vaega. Nofoaga Lautele Opera nofoaga. O lo o tutu i se poloka valaauina "Sasaʻe". E i ai auala e fa o faʻagaioiga mo lenei plugin:
    • Faataga nofoaga e tamoe Flash;
    • Faʻamatala ma tamoe taua taua Flash;
    • I luga ole talosaga;
    • Taofi le faʻalauiloaina o Flash i luga o upega tafailagi.

    Fesuiaiga i le va o auala e faia e ala i le toe setiina le leitio faʻamau.

    I le faiga "Faʻatagaina nofoaga e tamoe Flash" e mautinoa lava e faʻasalalauina se mea i totonu o le browser soʻo se mea e i ai nei. Lenei filifiliga faʻataga oe e taʻalo vitio e faʻaaogaina flash tekonolosi e aunoa ma tapulaa. Ae e tatau ona e iloa a filifilia lenei auala, le komepiuta avea ma sili ona faigofie ona aafia i siama ma intruders.

    Faiga "Faʻamatala ma tamoe faitioga Flash mea" faatagaina oe e faʻatuina le sili atu paleni i le va o le mafai ona taʻalo mataupu ma le saogalemu sisitema. O lenei filifiliga e fautuaina e le au faʻaaogaina e faʻapipiʻi ia tagata atiaʻe. E faʻafaigofie.

    Pe a ola le faiga "I luga ole talosaga" pe afai o iai ni mea i totonu o le upega tafailagi, o le mea e suʻe ai oe, e faʻaosofia oe e amata faʻamau. O le mea lea, o le tagata faʻaaoga o le a filifili pea pe na te taʻalo le mataupu pe leai.

    Faiga "Taofi le faʻalauiloaina o Flash i luga o upega tafailagi" aofia ai se faʻamutaina atoa o galuega faʻatino o le Flash Player plugin. I lenei tulaga, o le flash mataupu o le a le taʻalo uma.

  5. Ae i se faʻaopopoga, e mafai ona tuʻu eseese seti mo faʻapitoa nofoaga, e tusa lava poʻo le a le tulaga o le ki faʻamatala o loʻo nofoia i luga. Ina ia faia lea mea, kiliki "Puleaina tuusaunoaga ...".
  6. Amata le faamalama Flash Tuusaunoaga. I le fanua Tuatusi Mautusi O le tuatusi o le itulau uepesite poʻo le 'upega tafaʻilagi o loʻo e manaʻo e faʻaaoga ni tuusaunoaga e tatau ona faʻaalia. E mafai ona e faʻaopopo le tele o upega tafailagi.
  7. I le fanua Amioga e tatau ona faʻamaninoina mai se tasi o le fa filifiliga e fetaui ma luga o ki ki:
    • Faataga
    • Otometi ona iloa mea;
    • E fesili ai;
    • E poloka.
  8. Ina ua uma ona faʻaopopo tuatusi o nofoaga uma e te manaʻo e faʻaopopo i le faʻatagaina ma iloa ai le ituaiga o browser amioga i luga oi latou, kiliki "Ua lelei".

    O lenei pe a fai e te filifilia le filifiliga "Faʻataga", tusa lava pe i nofoaga "Sasaʻe" Na faʻauʻuina le filifiliga "Taofi le faʻalauiloaina o Flash i luga o upega tafailagi", ma e ui lava i lea, o mea i totonu o mea o le a taina i luga o le lisi lisi.

E pei ona e vaʻaia, faʻatautaia ma le faʻavasegaina o plugin i le Opera browser e faigofie tele. O le mea moni, o tulaga uma e o mai i lalo i le setiina o le tulaga o le saʻolotoga o gaioiga uma plugins i le lautele, pe o tagata taʻitoʻatasi, i luga o nofoaga patino.

Pin
Send
Share
Send