Faagaioiga vevela ma overheating o vitio pepa

Pin
Send
Share
Send


Po nei ata pepa o ni komepiuta atoa ma a latou lava masini, manatuaina, mana ma le maalili faiga. O le malulu o se tasi lea o vaega sili ona taua, talu ai le GPU ma isi vaega o loʻo i luga o le lolomiina laupapa e maua ai le tele o le vevela ma mafai ona toilalo o se faʻaiuga o le soona vevela.

O le aso o le a tatou talanoa e uiga i le vevela o loʻo faʻatagaina ai le faʻagaioiga o le vitio card ma pe faʻapefea ona aloese mai le soona vevela, ma o lea mafuaʻaga le maalofia i le faʻatusa o le toe faaleleia taugata, pe a fai o le afi mu

Ata kalafi ata faagaoioia vevela

O le mana o le GPU tuusaʻo afaina ai le vevela: o le maualuga le uati saoasaoa, o le tele tele o numera. Faʻapena foi, eseʻesega faʻamamaina faʻafilemuina ese vevela. Tusitaiala faʻataʻitaʻiga e masani ona faʻamalosia sili atu le malosi nai lo pepa faʻapitoa ma faila e leai ni faʻamatalaga (tu).

Ole masani masani faagaoioia ole ata fetuunai e le tatau ona sili atu 55 tikeri ile taimi le aoga ma 85 - lalo o se avega o 100%. I nisi o tulaga, o le pito i luga o le tapulaʻa mafai ona sili atu, aemaise lava, lea e aoga i ata tetele ata mai AMD pito i luga vaega, mo se faʻataʻitaʻiga, R9 290X. Faatasi ai ma nei GPU, ua mafai ona tatou vaaia le taua o le 90 - 95 tikeri.

I faʻataʻitaʻiga mai le Nvidia, i le tele lava o taimi, o le mafanafana o le 10-15 tikeri maualalo, ae peitaʻi o lea e aoga i tupulaga o loʻo iai nei GPU (10 faasologa) ma le lua muamua (700 ma 900 faasologa). O laina tuai e mafai foi ona vevela le potu i le taumalulu.

Mo kalafi pepa o tagata gaosi uma, o le tapulaa maualuga le vevela i le nei aso o le 105 tikeri. Afai o fuainumera e sili atu i luga taua, o lona uiga ua ova le lelei, lea e matua taua ai le lelei o le fetuunaiga, lea e atagia i le "telegese" o le ata i taʻaloga, twitching ma faʻataʻitaʻiga i luga o le mataitu, faʻapea foi i se mea le mautonu reboots.

Faʻafefea ona e mauaina le vevela o se vitio pepa

E lua auala e fuaina ai le vevela o le GPU: faʻaaogaina o polokalame poʻo le faʻaogaina o mea faʻapitoa - a pyrometer.

Faitau atili: Faʻafefea ona siaki le vevela o le vitio pepa

Mafuaʻaga o le siitia o le vevela

E tele ni mafuaʻaga mo le soona vevela o le ata vitio:

  1. Le faʻaititia o le vevela conductivity o le vevela faʻaoga (thermal paste) i le va o le GPU ma le pito i lalo o le radiator o le faʻamamaina faiga. Ole tali i lenei faʻafitauli o le sui o mea vevela.

    Nisi faʻamatalaga:
    Suia le gaʻo vevela i luga ole ata vitio
    Filifilia o le masini vevela mo le vitio card cooling system

  2. Tagata leaga sese i luga o le vitio card cooler. I lenei tulaga, e mafai ona e foia le faʻafitauli mo se taimi le tumau i le suia o le suauʻu i le tauʻave. Afai e le aoga lea filifiliga, ona tatau lea ona toe sui le ili.

    Faitau atili: Leaga fan i luga o le vitio pepa

  3. Mafiafia efuefu i luga o sulu o le radiator, lea e faʻaititia tele lona mafai ona faʻapeina le vevela lafoaʻi mai le GPU.
  4. Mativa mataupu komipiuta feula.

    Faitau atili: Aveese le soona vevela o le vitio pepa

I se aotelega, tatou te mafai ona fai atu le mea lea: "faʻagaioia vevela o se pepa pepa" o se manatu soʻona fai, ua naʻo ni tapulaʻa i luga atu o overheating tupu. O le vevela o le GPU e tatau ona mataituina i taimi uma, tusa lava pe o le masini na faʻatauina fou i se faleoloa, ma e siaki foʻi i taimi uma pe faʻafefea ona galue tagata ma pe o le pefu ua faʻaputuputu i totonu o le masini faʻamaloloina.

Pin
Send
Share
Send