Tatala ODS faʻafanua laulau

Pin
Send
Share
Send

O faila ma le ODS Extension e leai se laupepa. Talu ai nei, o loʻo faʻateleina latou tauva ma le masani Excel ituaiga - XLS ma XLSX. Tele ma sili laulau e sefe o ni faila ma le faʻalauteleina faʻapitoa. O le mea lea, o fesili e talafeagai, faʻafefea ma pe faʻapefea ona tatala le ODS format.

Tagai foi: Microsoft Excel Analogs

ODS Talosaga

O le ata ODS o se laupepa lea o se faʻasologa o tulaga tatala o ofisa OpenDocument, na fausia i le 2006 o se counterweight i Excel tusi e leʻi i ai se agavaa tauva i lena taimi. Muamua lava, e leai se totogi o tagata atiaʻe polokalama i lenei faʻatusa, mo le tele o lea ua avea ma mea autu. Le taimi nei, toetoe o laulau uma sui tauva i le tasi tikeri poʻo se isi e mafai ona galulue ma faila ma le ODS faʻaopoopoga.

Mafaufau i filifiliga mo le tatalaina o faʻamatalaga ma le faʻalauteleina faʻapitoa faʻaaogaina polokalama eseese.

Faiga 1: OpenOffice

Tatou amata le faʻamatalaga o filifiliga mo le tatalaina o le ODS format ma le Apache OpenOffice office suite. Mo le Calc laulau gaioiga e aofia ai i lana tuʻufaʻatasiga, o le faʻaopoopoga faʻapitoa e faigofie pe a faʻasaoina faila, o lona uiga, faʻavae mo lenei talosaga.

Sii mai Apache OpenOffice mo fua

  1. A faʻapipiʻi le OpenOffice afifi, e faʻatonu mai i le seti faʻatulagaina o polokalame, i le tulaga masani, o faila uma ma le ODS faʻaopoopoga o le a tatalaina i le Kalk polokalama o lenei afifi. O le mea lea, afai e te le suia i le lima le igoa setiina e ala i le faʻatonutonu laupepa, ina ia amata ai le pepa o le faʻapitoa faʻalauteleina i OpenOffice, na o le alu i le faʻatonu o lona tulaga faʻaaoga le Windows Explorer ma kiliki lua-kiliki i luga o le faila igoa ma le ki o le ki.
  2. Ina ua maeʻa nei sitepu, o le laulau ma le ODS faʻalauteleina o le a faalauiloa e ala i le Calc application interface.

Ae o loʻo i ai isi filifiliga mo le tamoe ODS laulau e faʻaaogaina OpenOffice.

  1. Faaoso le Apache OpenOffice afifi. Ole taimi lava ole amataga matala ma le filifiliga o talosaga ua faʻaalia, matou te faia se tuʻufaʻatasia ki Ctrl + O.

    O se isi itu, e mafai ona kiliki i le ki "Tatala" i le ogatotonu o le faʻamalama tatalaina.

    O le isi filifiliga e aofia ai le fetaomiina o se faʻamau Faila i le amataga faamalama lisi. A maeʻa, e tatau ona e filifilia se tulaga mai le mataua i lalo lisi. "Tatala ...".

  2. Soʻo se mea o nei gaioiga e oʻo atu i le mea moni o le faʻamalama masani mo le tatalaina o se faila e faʻalauiloa, i totonu e tatau ona e alu i le faʻatonu o le laulau e te manaʻo e tatalaina. A maeʻa, faʻailoga le igoa o le pepa ma kiliki i luga "Tatala". O lenei o le a tatalaina le laulau i Calc.

E mafai foi ona amata amataina le laulau ODS tuusao e ala i le Kalk Ofisa.

  1. Ina ua amata Kalk, alu i le vaega o lana lisi e taua Faila. Ua tatalaina se lisi o filifiliga. Filifili se igoa "Tatala ...".

    Tulaga ese, e mafai ona e faʻaogaina se masani masani tuʻufaʻatasiga. Ctrl + O pe kiliki i le aikona "Tatala ..." i le faʻailoga o se avanoa matala i luga o le meafaigaluega meafaigaluega.

  2. Lenei e tau atu i le mea moni o le faila tatala matala o loʻo faʻamalosia, lea na matou faʻamatalaina o sina taimi muamua. I totonu, i le auala tutusa e tatau ona e filifilia se pepa ma kiliki i le ki "Tatala". A uma lena, o le laulau o le a tatalaina.

Faiga 2: LibreOffice

O le isi filifiliga mo le tatalaina o laulau ODS aofia ai le faʻaaogaina o le LibreOffice office suite. E i ai foi se laulau e faʻaaogaina ma le tutusa lava igoa tutusa ma OpenOffice - Kalk. Mo lenei talosaga, o le ODS faʻafanua e faʻavae foi. O lona uiga, e mafai e le polokalame ona faatino uma togafiti ma laulau o le faʻavasega ituaiga, amata mai le amata ma le faʻaiʻu i le teuteuina ma sefe.

Sii mai LibreOffice mo fua

  1. Tatala le LibreOffice afifi. Muamua lava, mafaufau pe faʻafefea ona tatala se faila i lona amataga faamalama. O se aoao tuʻufaʻatasia e mafai ona faʻaogaina e faʻalauiloa ai le faʻamalama amata. Ctrl + O pe kiliki i le ki "Tatala faila" i le itu tauagavale.

    E mafai foi ona maua tonu le tali tutusa i le kiliki i luga o le igoa Faila i le pito i luga menu, ma mai le tuʻu i lalo lisi, filifilia se filifiliga "Tatala ...".

  2. O le laiga faamalama o le a faalauiloa. Tatou te oʻo atu i le faʻasino e tu ai le laulau ODS, filifili lona igoa ma kiliki i le faʻamau "Tatala" i le pito i lalo o le Ofisa.
  3. Le isi, o le laulau filifilia ODS o le a tatalaina i le Kalk talosaga o le LibreOffice afifi.

E pei o le mataupu o Tatala avanoa, e mafai foi ona tatala tatala le pepa aloaia i LibreOffice tuusao e ala i le Kalk Ofisa.

  1. Tatala le Calc laulau faʻapolosolo faamalama. Ma le isi, ia tatalaina le faʻamalama matala, e mafai foi ona faia nisi filifiliga. Muamua, e mafai ona e faʻaogaina se tuʻufaʻatasiga faʻasalalau Ctrl + O. Lua, e mafai ona e kiliki i le aikona "Tatala" i luga o le meafaigaluega meafaigaluega.

    Lona tolu, e mafai ona e alu i Faila lisi faʻamalama ma filifili le filifiliga mai le lisi paʻu i lalo "Tatala ...".

  2. A faʻataunuʻu nisi o gaioiga o loʻo i luga, o le faʻamalama ua leva ona tatou masani ai e tatala le pepa faʻamau. I totonu, matou te faia tonu lava taupulepulega sa faia i le tatalaina o le laulau e ala i le amataga faʻamalama o le Libre Office. O le laulau e tatalaina i le Kalk talosaga.

Metotia 3: Excel

O lenei o le a tatou taulaʻi atu i le auala e tatala ai le ODS laulau, masalo i le sili ona lauiloa o lisi lisi polokalama - Microsoft Excel. O le mea moni e faapea o le tala e uiga i lenei metotia sili ona lata mai, e mafua mai i le mea moni, e ui lava i le mea moni e mafai e Excel ona tatala ma sefe ni faila o le faʻatulagaina faʻapitoa, e le masani ona sao lenei. Peitai, i le tele tele o mataupu, afai e leiloa leiloa, o lona uiga e leai se taua.

Sii mai le Microsoft Excel

  1. O lea, matou te amataina le Excel. O le faigofie auala o le alu i le faila tatala matala i le kilikiina o le lautele tuufaatasiga Ctrl + O i luga o le keyboard, ae e i ai le isi auala. I le Excel faamalama, alu i le tab Faila (i le faʻamatalaga o Excel 2007, kiliki i luga o le Microsoft Office logo i le pito i luga tauagavale o le faʻaoga interface).
  2. Ona faasolosolo atu lea "Tatala" i le itu tauagavale.
  3. E amata se faʻamalama amata, pei o le mea na matou vaʻai muamua i ai ma isi apalai. Matou te o atu i totonu i le faʻatonu e tu ai le tapulaa ODS faila, filifili i ai ma kiliki i le faʻamau "Tatala".
  4. A maeʻa le faʻatulagaina o faʻasologa, o le ODS laulau e tatalaina i le Excel faamalama.

Ae e tatau ona faʻapea o faʻalogo muamua mai le Excel 2007 e le lagolagoina le galulue ma le ODS format. E mafua ona o le mea moni na latou aliali mai aʻo leʻi faia lenei faʻatusa. Ina ia tatalaina pepa ma le faʻalauteleina faʻapitoa i nei faʻamatalaga o Excel, e tatau ona e faʻapipiʻi se faʻapipiʻi faapitoa e taʻua o Sun ODF.

Faʻamau le Sun ODF Plugin

A maeʻa ona faʻamauina, se faʻamau na taua "Auina mai le faila ODF". Ma lana fesoasoani, e mafai ona e faʻaulufale mai faila o lenei faʻatusa i totonu tuai faʻamatalaga o Excel.

Lesona: Faʻafefea ona tatalaina se ODS faila i Excel

Sa matou talanoa e uiga i auala e mafai ai e tagata sili ona lauiloa laulau ona mafai ona tatala pepa i le ODS format. Ioe, e leʻo se lisi atoa lea, talu ai e toetoe o polokalame faʻaonapo nei o lenei faʻalauiloa lagolago lagolago le galulue ma lenei faʻaopoopoga. Ui i lea, sa matou taulaʻi atu i le lisi o talosaga, tasi ma le mea e toetoe lava o le 100% ono mafai faʻapipiʻiina mo tagata uma Windows.

Pin
Send
Share
Send