Afifi le laina i totonu o le sela i le Microsoft Excel

Pin
Send
Share
Send

E pei ona e iloa, i le tulaga masani i se tasi sela o le Excel laupepa e tasi le laina ma numera, tusitusiga poʻo isi faʻamatalaga. Ae o le a le mea e fai pe a fai e te manaʻomia le faʻasalalauina o tusitusiga i totonu o le tasi sela i le isi laina? O lenei galuega e mafai ona faia e faʻaoga i nisi o foliga o le polokalame. Sei o tatou vaʻai pe faʻafefea ona fai se laina laina i se sela i le Excel.

Tusitusiga Wrap Metotia

O nisi tagata faʻaaoga taumafai e fesiuaʻi tusitusiga i totonu o le sela e ala i le oomiina se ki i luga o le keyboard Ulufale. Ae na o le latou faʻatinoina lea i le sosoʻo o le faʻataʻitaʻi i le isi laina o le laupepa. O le a tatou iloiloina le fesiitaiga filifiliga i totonu o le sela, e faigofie uma ma sili atu lavelave.

Metotia 1: faʻaaoga le keyboard

Ole auala pito sili ona faigofie e momoli atu ai ileisi laina, o le tuʻu lea ole pegi i luma ole vaega lea e te manaʻo e momoli iai, ona faʻaigoaina lea ole keyboard shortcut ile keyboard Alt + Ulufale.

E le pei o le faʻamau se tasi faamau Ulufale, faʻaaogaina lenei metotia o le a ausia tonu le faʻaiuga ua seti.

Lesona: Excel hotkeys

Metotia 2: formatting

Afai e le tiute le tagata e faʻaaogaina i le fesiitaiina ma le faʻamatalaina upu i se laina fou, ae naʻo le manaʻomia e ofi i totonu i le tasi sela e aunoa ma le alu i tua atu o ona tuaoi, ona mafai lea ona e faʻaaogaina le mea faʻatulagaina meafaigaluega.

  1. Filifili le sela le mea e alu ai tusitusiga i tua atu o tuaoi. Ole a matou kiliki i le ki ole ki taumatau. I le lisi e tatala, filifili "Faiga sela ...".
  2. Ua tatalaina le faʻamalama faʻailoga. Alu i le tab Ogatasi. I le tulaga poloka "Faaali" filifili tapulaa Upu Afifii le kiina. Kiliki le ki "Ua lelei".

Ina ua mavae lena, pe a fai o le faʻataʻitaʻiga auga i tua atu o tuaoi o le sela, ona otometi lava ona faʻateleina i le maualuga, ma o le a amata ona faʻaliliuina upu. O nisi taimi e tatau ona faʻalautele tapulaʻa tapulaʻa.

Ina ia aua le faʻatulagaina vaega taʻitasi taʻitasi i lenei auala, e mafai ona e vave filifilia se atoa vaega. O le vaivaiga o lenei filifiliga o le faia o le soʻona faʻamamaina pe a fai o upu e le ofi i totonu o tapulaʻa, e le gata i lea, o le solia e faia otometi aunoa ma le amanaia o le tagata e manaʻo.

Metotia 3: faʻaaoga le fomula

Oe mafai foi faʻatautaia le fesiitaiga i totonu o le sela faʻaaoga formula. O lenei filifiliga e fetaui lelei pe a fai o le mea e faʻaalia e faʻaaoga galuega, ae mafai ona faʻaogaina i mataupu masani.

  1. Faʻatulaga le sela e pei ona faʻamatalaina i le lomiga muamua.
  2. Filifili le sela ma ulufale i lalo le faʻaaliga i ai i totonu poʻo le faʻasologa fula:

    = Kiliki ("TEXT1"; SYBBOL (10); "TEXT2")

    Ae le o mea FAASINO1 ma le FAASINO e tatau ona sui upu poʻo seti o upu e te manaʻo e faʻaliliuina. E le tatau ona suia isi tagata o loʻo i le faʻasologa.

  3. Ia faʻaali le iuga i luga o le pepa, kiliki Ulufale luga o le keyboard.

O le autu le lelei o lenei metotia o le mea moni e sili atu le faigata i le faatinoga nai lo filifiliga muamua.

Lesona: Uiga aoga Excel

I se tulaga lautele, e tatau i le tagata faʻaaogaina ona filifili mo ia lava poʻo fea o metotia ua fuafuaina e sili ona faʻaaogaina i se tulaga faapitoa. Afai e te manaʻo i mataʻitusi uma e fetaui i totonu o tuaoi o le sela, ia na ona faʻatonutonuina pe a manaʻomia, ma e sili le faʻatulaga o le ato atoa. Afai e te manaʻo e faʻatulaga le faʻaliliuina o ni upu faʻapitoa, ona faʻailo lea o le talafeagai pili faʻapipiʻi, e pei ona faamatalaina i le faʻamatalaga o le muamua metotia. Ole vaega lona tolu ua fautuaina e na ona faʻaaogaina pe a toso mai faʻamaumauga mai isi laina faʻaaoga se fomula. O isi mea, o le faʻaaogaina o lenei auala e le faʻapitoʻese, ona e tele faigofie filifiliga mo le fofoina o le faʻafitauli.

Pin
Send
Share
Send