Galulue ma faʻaseʻe i le PowerPoint

Pin
Send
Share
Send

Leai i tulaga uma canvases o faʻaaliga - slides - i la latou faʻavae faʻavae i le tagata faʻaaogaina. E ono selau mafuaaga. Ma i le igoa o le faia o se faʻataʻitaʻiga lelei-lelei, e le mafai e se tasi ona tuʻu i se mea e le talafeagai ma tulafono lautele ma tulafono. O lea e tatau ona e faia se laiga solo.

Faʻatonutonu foliga

O le PowerPoint faʻaaliga o loʻo i ai se lautele tele o meafaigaluega o le a mafai ai oe e suia faʻaolataga tele tele tulaga masani.

E le gata i lea, o lenei polokalame e faigata ona taʻua o se tulaga lautele. A e vaʻai atu i paʻaga a le PowerPoint, e mafai ona e vaʻai pe fia ni foliga o loʻo totoe pea i lenei tusi talosaga. Ae ui i lea, i le laititi lava, e mafai ona e faʻasaʻoina ata faasolosolo.

Suia foliga vaaia

O le faʻalauiloaina o faʻamanuiaga faia ai se sao taua, faʻatulagaina o le amio masani ma le leo o le atoa pepa. Ole mea lea, e taua le faʻatonutonu lelei.

O mea faigaluega talafeagai o loʻo iai ile laupepa "Fuafuaga" i le talosaga ulutala.

  1. E taʻua le vaega muamua Mataupu. Lenei e mafai ona e filifilia muai filifilia tisaini filifiliga filifiliga. Latou aofia ai le lautele lisi o suiga - tuaʻaiga, faʻaopopo mea teuteu elemene, tusitusiga filifiliga i eria (lanu, fon, tele, nofoaga) ma isi. E tatau ona e le itiiti ifo taumafai se tasi e iloilo ai le auala o le a foliga mai i le faaiuga. A e kiliki i mataupu taʻitasi taʻitasi, e otometi ona faʻaaogaina i le folasaga atoa.

    E mafai foi e le tagata faʻaaoga ona kiliki i luga o se faʻamau faʻapitoa e faʻalautele le lisi atoa o avanoa faʻaavanoa.

  2. Eria "Filifiliga" ofo atu 4 filifiliga mo le autu filifilia.

    Lenei oe mafai kiliki i luga o se faʻamau faʻapitoa e tatalaina se faʻamalama faʻaopoopo mo le faʻatulagaina o filifiliga. O iinei e mafai ona e faia ia sili atu le loloto ma sili atu le saʻo seti sitaili pe a fai o se mea i totonu e le fetaui ma oe.

  3. Eria Faʻavasega tautua e toe suia ma ulufale atu i se sili foliga foliga foliga.

E uiga i le mea mulimuli e aoga le talanoa ese. I totonu "Talaaga Otooto" aofia ai se numera tele o 'eseʻese tulaga. E masani ona vaevaeina i 3 laupepa.

  1. O le muamua o "Faʻatumu". O iinei e mafai ona e filifilia le tulaga lautele o le ata e faʻaaoga e faʻatumu, faʻatumu mamanu, ata, ma isi.
  2. Lua - "Aafiaga". Lenei oe mafai mafai ona configure faaopoopo elemene o teuteuga.
  3. O le lona tolu e taʻua "Ata" ma faʻatagaina oe e fai ni seti pei o le ata i tua.

Soo se suiga iinei e faʻa otometi. E taua le maitauina o le faʻatulagaina i lenei auala e naʻo le sifi na faʻapitoa ona filifilia e le tagata faʻaaogaina. Ina ia faʻalautele le iʻuga i le faʻaaliga atoa, se faʻamau o loʻo tuʻuina i le pito i lalo Faatatau i ata faasolo uma.

Afai e leʻi filifilia muamua se ituaiga faʻasologa fuafuaina, ona i ai lea o le tasi laupepa - "Faʻatumu".

E taua tele le manatuaina o le vaʻaiga vaʻaia e manaʻomia foʻi le saʻo o se tusiata moni mo le faʻatinoina tatau. Aua e te le faʻaopopoina - e sili atu le faʻavasega o nai filifiliga nai lo le tuʻuina atu i tagata lautele ma se leaga foliga foliga.

E mafai foi ona e faʻaopopo au oe lava static element. Ina ia faia lea mea, ia faʻapipiʻi se vaega faʻapitoa poʻo se mamanu i le folasaga, kiliki taumatau i luga ma filifili le filifiliga i le pop-up menu "I le pito i tua". O lenei o le a faʻaali atu i le pito i tua ma o le a le faʻalavelave i ni mea.

Ae ui i lea, e tatau ona e faʻaaoga faʻataʻitaʻiga i sikuea taʻitasi faʻasolosolo lima. Lea e sili sili faaopopo na mea teuteu elemene i le mamanu, ae sili atu i luga o le isi mea.

Faʻataʻatiaga masani ma templates

O le mea lona lua e taua tele i le faʻaseʻe o lona anotusi. E mafai e le tagata faʻaoga ona faasaʻoina fua le tele o a itu faʻatatau ile faʻavasegaina o vaega mo le ulufale atu i lenei poʻo lena faʻamatalaga.

  1. Mo lenei faʻamoemoe, tautua areto. Ina ia faʻaogaina se tasi o latou i le ata toso, oe manaʻomia le taumatau-kiliki i luga o le ata i le lisi i le itu tauagavale ma filifili le filifiliga mai le pop-up menu "Faʻataʻoto".
  2. O le a tuʻueseʻese se vaega, i le mea o iai avanoa uma o le a folasia. Na saunia e le au atamamai polokalame ni templates mo toetoe lava o soo se taimi.
  3. A e kiliki i luga o le filifiliga e te manaʻo ai, o le laupepa filifilia o le a otometi lava ona apoiaʻi mo se faʻasee faapitoa.

E taua le maitauina o itulau fou uma o le a fausia pe a uma ona faʻaogaina foi lenei ituaiga o faʻamatalaga faʻataʻatiaga.

Ae ui i lea, e le masani ona avanoa faʻataʻitaʻi tulaga mafai ona faamalieina manaʻoga o le tagata faʻaoga. O lea atonu e tatau ona e faia lau oe lava lomiga ma filifiliga talafeagai uma.

  1. Ina ia faia lenei mea, alu i le laupepa "Vaʻai".
  2. Lenei matou fiafia i ai le faʻamau Ata faasolo.
  3. A uma ona fetaomi atu i lalo, o le polokalama o le a fesuiaʻi i se faʻapitoa auala mo le galulue ma templates. Lenei oe mafai fauina oe lava faʻaaoga le faʻamau "Faaofi le laulau"
  4. ... ma teuteu soo se tasi o avanoa e ala i le filifilia mai le lisi lisi.
  5. O iinei e mafai e le tagata faʻaaogaina ona faia soʻo se tulaga mo le ituaiga o ata faʻasolo, lea e mulimuli ane faʻaoga lautele i le faʻaaliga. Meafaigaluega autu ile laupepa Ata faasolo faʻatagaina oe e faʻaopopo nofoaga fou mo anotusi ma ulutala, faʻavasegaina le vaʻaiga vaʻaia, ma toe suia. Pau mea ia mafai ai ona fausia se a tulaga ese tulaga faʻapitoa mo le ata toso.

    Isi polokalame ("Fale", Faaofi, "Meaola" etc.) faʻatagaina oe e faʻafetaui le faasee i le auala lava e tasi e pei ona i ai i le faʻamatalaga autu, mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e setiina fausaga ma lanu mo tusitusiga.

  6. Ina ua maeʻa tapenaga o lau faʻatusa, e tatau ona e tuʻuina i ai se igoa eseʻese e ese ai i isi. E faia lea i le faʻamau. Faʻaigoa.
  7. E naʻo le alu ese mai le faiga o galuega ma templates i le kilikiina o le ki Tapuni faʻataʻitaʻiga auala.

O lenei, i le faʻaogaina o auala luga, e mafai ona faʻaogaina lau laulau i soʻo se faʻaseʻe ma faʻaoga atili.

Suia le auala

O le tagata faʻaaoga e mafai foi fetuutuunai fetuʻunaʻiga o laupepa i le ata. Ae paga lea, e mafai ona e faʻatulagaina le atoa o pepa; taʻitoʻatasi, e le mafai ona atofaina slides lona tele.

Lesona: Faʻafefea ona Suia se Slide

Faʻaopopo Suiga

O le vaega mulimuli e uiga i faʻaseʻe o le faʻatulagaina lea suiga. O lenei galuega faʻatagaina oe e faʻamatalaina le aafiaga po o gaioiga o le auala e sui se tasi faʻavaʻa. O lea faʻatagaina oe e taunuʻu i se suiga faigofie i le va o itulau, ma i se tulaga lautele e foliga manaia.

  1. O le seti mo lenei gaioiga o loʻo i ai i le tasi laupepa i le polokalama ulutala - Suiga.
  2. Muamua vaega valaʻaulia "Alu i le faʻaseʻe" faataga oe e filifili le aafiaga lea o le tasi slaid o le a suia le isi.
  3. A e kiliki i le ki faʻapipiʻi, o se lisi atoa o uma avanoa maua mai.
  4. Mo nisi faʻaopoopo animation tulaga, kiliki i le faʻamau vave. "Aafiaga itu".
  5. O le vaega lona lua o "Ata Faaali Taimi" - tatala ai avanoa mo le teuteuina o le umi o otometi faʻaali, o le ituaiga o fesuiaiga suiga, le leo i le taimi o le fesuiaiga, ma isi.
  6. Ina ia faʻaaogaina le aoga mo mea uma ata, kiliki i le ki Faatatau i mea uma.

Faatasi ai ma nei tulaga, le foliga foliga sili atu a o matamata. Ae e taua foi le maitauina o le tele o faʻasee ma ni suiga e mafai ona matua faʻateleina le faʻataʻitaʻiga taimi ona o le mea moni o le a naʻo le tau o le suiga. Lea e sili sili ona faia o aafiaga mo pepa laiti.

Faaiuga

O lenei seti o filifiliga o le a le faia le faʻaaliga o le tumutumu o le sili ona lelei, ae ui i lea, o le a faʻatagaina oe e maua moni maua maualuga taunuʻuga mai le faʻailoga e le gata i le vaʻaiga vaʻaia ma i le itu o gaioiga. Ma e le mafai i taimi uma ona gafatia e faia se pepa i luga ole itulau masani.

Pin
Send
Share
Send