Pepa Faʻamauina Pepa i le Microsoft Excel

Pin
Send
Share
Send

Ina ia faafaigofie ona ulufale atu faʻamatalaga i totonu o se laulau i Excel, e mafai ona e faʻaogaina faʻapitoa pepa e fesoasoani e faʻavaveina le faʻagasologa o le faʻatumuina o se laulau laina i faʻamatalaga. Excel o loʻo i ai se mea faʻaaogaina meafaigaluega e mafai ai ona e faʻatumuina i se foliga tutusa. E mafai foʻi e le tagata faʻaaogaina ona ia fatuina lana lava vaega ole pepa, lea o le a faʻateleina fetuunai i ona manaʻoga, faʻaaogaina se makro mo lenei. Sei o tatou vaʻai i 'eseʻesega faʻaaoga o nei aoga faʻatumu meafaigaluega i Excel.

Faʻaogaina o faʻatumu meafaigaluega

O le faʻatumu o pepa o se mea ma faʻatoʻa o latou igoa e fetaui ma igoa o pou koluma o le laulau e faʻatumuina. E manaʻomia lou ulufale i faʻamatalaga i nei fanua ma o le a latou faʻaopopoina i se laina fou i le laulau. O le fomu e mafai ona galue e pei o se isi fausia-i Excel meafaigaluega, pe o iai saʻo i luga o le laupepa i le foliga o lona lautele, pe a fai e fausia e le tagata faʻaaoga.

Ia tatou vaʻai i le faʻafefea ona faʻaaoga nei ituaiga e lua o mea faigaluega.

Metotia 1: fausia-i totonu mea mo Excel faamatalaga sao

Muamua lava, tatou aʻoaʻo pe faʻafefea ona faʻaaoga le fausia-i pepa e ulufale ai i Excel data.

  1. E tatau ona maitauina e faʻapea o foliga o le aikona na amataina ai o loʻo natia ma manaʻomia ona faʻaola. Ina ia faia lenei mea, alu i le laupepa Failama kiliki i luga o le aitema "Filifiliga".
  2. I le matala avanoa filifiliga Excel, agai atu i le vaega Vave Avanoa Toolbar. Tele o le faʻamalama o loʻo nofoia e se lautele o faʻasologa. I le itu tauagavale o mea faigaluega e mafai ona faʻaopopoina i le vave avanoa panel, ma i le taumatau - ua uma ona iai.

    I le fanua "Filifili 'au mai" seti taua "Au e le o lipine". Le isi, mai le lisi o poloaʻiga ile faʻasologa o mataʻitusi, matou te maua ma filifili le tulaga "Faʻamatalaga ...". Ona kiliki ai lea i le ki Faaopopo.

  3. A uma lena mea, o le meafaigaluega tatou te manaʻomia o le a faʻaalia i luga o le itu taumatau o le faamalama. Kiliki le ki "Ua lelei".
  4. O lenei ua maua lenei meafaigaluega i le Excel faamalama i luga o le saoasaoa vaega, ma e mafai ona tatou faʻaogaina. O le ai ai i taimi pe a tatalaina soʻo se tusi galuega ma lenei vaʻaiga o Excel.
  5. O lenei, ina ia mafai ona malamalama i le mea faigaluega mea tonu e manaʻomia e faʻatumu, e tatau ona e faʻatumuina le ulutala o le laulau ma tusi i lalo soʻo se taua i totonu. Tuu atu ile laulau faʻatasi ma matou e aofia ai koluma e fa e iai igoa "Oloa Igoa", "Aotelega", "Tau" ma le "Aofaiga". Ulu atu i le igoa faʻamaumauga i se laina faʻasaʻo i le laupepa.
  6. Faʻapena foi, mo le polokalame ia malamalama poʻo le fea itu e manaʻomia e galue ai, e tatau ona e ulufale i se taua i le laina muamua o le laulau array.
  7. Ina ua mavae lena, filifili soʻo se sela o le laulau avanoa ma kiliki i luga o le aikona i le avanoa avanoa "Faʻamatalaga ..."na tatou faʻaola muamua.
  8. O lea, e matala le faʻamalama o le mea faʻapitoa mea. Pei ona outou vaʻaia, o lenei mea o loʻo iai fanua e faʻatatau i koluma igoa o la matou laulau lisi. E le gata i lea, o le muamua fanua ua maeʻa faʻatumuina i se tau, talu ai matou ulufale faʻatasi i luga o le pepa.
  9. Ulu atu i tulaga taua ua tatou manatu e tatau i isi fanua, ona kiliki ai lea o le ki Faaopopo.
  10. Ina ua maeʻa, pei ona e vaʻai, o mea taua na faʻauluina na otometi ona lafoina i le laina muamua o le laulau, ma i le faiga na i ai se suiga i le isi poloka fanua, lea e fetaui ma le laina lona lua o le laulau faʻasologa.
  11. Faʻatumu le meafaigaluega o le faʻamalama i tulaga taua matou te mananaʻo e vaʻaia i le laina lona lua o le laulau, ma toe kiliki le faʻamau Faaopopo.
  12. A o e vaʻai atu, o tau o le laina lona lua na faʻaopopo foʻi, ma e leʻi manaʻomia foʻi le toe faʻatulagaina o le faʻataʻoto i le laulau lava ia.
  13. O le mea lea, matou te faʻatumu le laulau i 'au taua uma matou te manaʻo e ulufale i ai.
  14. I se faʻaopopoga, a e manaʻo i ai, e mafai ona e folau atu i isi ulufale atu i le faʻaaogaina o faʻamau "Toe foi" ma le "Le isi" poʻo le faʻatu toso laina.
  15. A manaʻomia, e mafai ona e fetuunai soʻo se taua i le laulau e ala i le suia i le pepa. Ina ia faia suiga o loʻo faʻaalia i luga o le laupepa, pe a maeʻa ona faia i le poloka tutusa o le mea faigaluega, kiliki i le ki Faaopopo.
  16. E pei ona e vaaia, o le suiga na tupu vave ile vaega ole laulau.
  17. Afai tatou te manaʻomia e tape se laina, ona faʻasolo lea i le faʻamau o faʻamau poʻo le scroll bar tatou te o atu i le poloka fanua faʻatulagaina i le pepa faʻatumu. Ina ua mavae lena, kiliki i le faamau Tapē i le meafaigaluega faamalama.
  18. Ua tatalaina se talanoaga lapataiga, e taʻu atu ia te oe o le laina o le a soloia. Afai ua e mautinoa i au gaioiga, ona kiliki ai lea ole ki "Ua lelei".
  19. E pei ona e vaaia, na aveina le laina mai le laulau. A maeʻa ona faʻatumuina ma faʻatonutonuina, e mafai ona e alu i fafo le meafaigaluega faamalama i le kilikiina o le ki Tapunia.
  20. Ina ua mavae lena, e tuuina atu ai i le laulau le sili atu vaʻaiga vaʻaia foliga vaaia, mafai ai ona faatino le faʻatulagaina.

Metotia 2: faia se fomu masani

I se faʻaopopoga, i le fesoasoani a se makro ma le tele o isi meafaigaluega, e mafai ona fatuina lau oe lava foliga masani e faʻatumu ai le laulau vaega. O le a fausia tuusaʻo i luga o le pepa, ma o le a fai ma sui o lona lautele. I le faʻaaogaina o lenei mea faigaluega, o le tagata faʻaaoga lava ia o le a mafai ona iloa na avanoa na ia manatu ua tatau ai. I le tulaga o galuega, o le a i se auala e maualalo ifo i le fausia-i Excel analog, ma i nisi auala atonu e sili atu nai lo. Pau lava le tulaga faʻaletonu o le mo laina laulau uma e tatau ona e tusia se eseʻese pepa, ma aua le faʻaogaina le tutusa template, e pei ona mafai pe a faʻaaogaina le lomiga masani.

  1. E pei o le faiga muamua, muamua, e tatau ona e faia se ulutala o le lumanaʻi laulau i luga o le pepa. O le a aofia ai lima sela ma igoa: "Leai.", "Oloa Igoa", "Aotelega", "Tau", "Aofaiga".
  2. Le isi, tatou manaʻomia e fai le mea e taʻu o le "atamai" laulau mai la tatou laulau faasologa, ma le tomai e otometi faʻaopopo laina pe a faʻatumuina laina tuaoi poʻo sela ma faʻamaumauga. Ina ia faia lea mea, filifili le ulutala ma, i le laupepa "Fale"kiliki i le ki "Faatusa o se laulau" i le pusa meafaigaluega Faiga. O lenei tatalaina ai o se lisi o avanoa avanoa filifiliga. O le filifiliga o se tasi o latou e le afaina ai le faʻagaioiga i soʻo se auala, o lea ua na ona tatou filifilia le filifiliga tatou te manatu e sili atu ona talafeagai.
  3. Ona tatalaina lea o se tamai faamalama mo tisaina le laulau. E faʻailoa mai le faʻasologa na tuʻuina muamua atu matou, o le ituaiga o le ulutala. I le avea ai o se tulafono, i lenei malae mea uma faʻatumuina faʻamalieina. Ae e tatau ona tatou siaki le pusa i autafa o le faʻataʻitaʻiga Ulutala Laulau. Ina ua mavae lena, kiliki i le faamau "Ua lelei".
  4. O lea la, o la matou fuainumera ua faʻatulaga o se "atamai" laulau, e pei ona faʻamaonia e ala i se suiga i foliga vaaia. E pei ona mafai ona e vaʻaia, faʻatasi ai ma isi mea, faʻamalama foliga o loʻo aliali i tafatafa o koluma ulutala igoa. E tatau ona le atoatoa. Ina ia faia lenei mea, filifili soʻo se sela o le "atamai" laulau ma alu i le laupepa "Faʻamatalaga". O iina i luga o le lipine i totonu o le pusa meafaigaluega Faʻavasega ma faʻamama kiliki i le aikona "Faamama".

    E i ai le isi filifiliga e faʻamuta le faʻamama. I lea tulaga, e a e le o se manaʻomia le suia i seisi laupepa, ae tumau pea i le tab "Fale". Ina ua uma ona filifilia o sela o le laulau eria i luga o le lipine i le nofoaga poloka "Faʻatonutonuina" kiliki i le aikona Faʻavasega ma faʻamama. I le lisi e aliali mai, filifili le tulaga "Faamama".

  5. E pei ona e vaʻaia, pe a maeʻa lenei gaioiga, o faʻamamaina o aikona na mou atu mai le ulu o le laulau, pe a manaʻomia.
  6. Ona tatau lea ona tatou faia faʻamaumauga ulufale pepa ia lava. O le a avea foi o se ituaiga o laulau array e aofia ai lua koluma. O laina laina o lenei mea o le a fetaui ma koluma igoa o le laulau autu. O le tuusaunoaga o ni pou "Leai." ma le "Aofaiga". O latou o le a le auai. Muamua o le a faitauina le faʻaaogaina o se makro, ma o le lona lua taua o le a fuafua e ala i le faʻaogaina o le faʻavae mo le faʻateleina o aofaiga i le tau.

    O le koluma lona lua o faʻamaumauga ulufale faʻatagaina avanoa mo le taimi nei. Faʻatonu mulimuli ane faʻamau faʻailoga o le a ulufale ai i totonu e faʻatumuina laina o laina tele laulau.

  7. Ina ua mavae lena matou fausia se isi laulau laʻititi sili. O le a aofia ai le tasi koluma ma o le a iai le lisi o oloa o le a tatou faʻaalia i le koluma lona lua o le laulau autu. Mo le manino, o le sela ma le ulutala o lenei lisi ("Lisi o Oloa") e mafai ona faʻatumuina i lanu.
  8. Ona filifili le muamua gaogao sela o le taua sao mea. Alu i le tab "Faʻamatalaga". Kiliki i le aikona Faamatalaga Faamatalagalea e tuʻu i luga o le lipine i totonu o le pusa mea "Galulue ma faʻamaumauga".
  9. Ua amata le faʻamalama faʻamaufaʻailoga i totonu. Kiliki le malae "Faamatalaga ituaiga"e le ki "Soo se tau".
  10. Mai le avanoa na filifilia, filifili le tulaga Lisi.
  11. Pei ona outou vaʻai, a maeʻa, o le faʻamalama mo le siakiina o mea taua faʻatulagaina ua suia sina faʻasologa. O leisi malae ua aliali mai "Punavai". Matou te kiliki i le aikona i le itu taumatau o le itu tauagavale mouse ki.
  12. Ona faʻaititia le faʻailo siaki siaki. Filifili le lisi o faʻamaumauga o loʻo tuʻuina i luga o se laupepa i se vaega laulau faʻatasi ma le faʻataʻitaʻi aʻo uʻuina le ki o le agavale agavale "Lisi o Oloa". Ina ua mavae lena, toe kiliki i luga o le ata i le itu taumatau o le fanua lea e aliali mai ai le tuatusi o le filifilia filifilia.
  13. Lenei le toe foʻi i le pusa siaki mo le ulufale atu i tau taua. E pei ona e vaʻaia, o tuʻufaʻatasia o alafua filifilia i totonu ua maeʻa faʻaalia i totonu o le malae "Punavai". Kiliki le ki "Ua lelei" i le pito i lalo o le faamalama.
  14. O lenei, i le taumatau o le gaogao gaogao sela o le faʻamatalaga ulufale atu mea, se foliga tafatolu ua aliali mai. A e kiliki i luga, e matala le lisi faʻapipiʻi, e aofia ai igoa ua toso mai le laulau array "Lisi o Oloa". Ua le mafai nei ona ulufale i le faʻatulafonoina faʻamatalaga i totonu o le sela e faʻasino atu, peitaʻi e mafai ona e filifilia na o le tulaga manaʻo mai le lisi faʻaalia. Filifili se aitema i le lisi paʻu i lalo.
  15. A o e vaʻai, o le tulaga filifilia na faʻaalia vave lava ile malae "Oloa Igoa".
  16. Le isi, tatou te manaʻomia le tofiaina o igoa i na sela e tolu o le sao pepa lea o le a tatou ulufale ai i le faʻamatalaga. Filifili le muamua sela, lea ua uma ona tuʻuina le igoa i la tatou mataupu "Pateta". Le isi, alu i le fanua igoa igoa. O lo o tu i le itu tauagavale o le Excel faamalama i le tutusa tulaga e pei o le formula bar. Ulufale se igoa faʻavae i ai iina. E mafai ona i ai se igoa i le Latina, lea e leai ni avanoa, ae sili atu le faʻaaogaina o igoa e latalata i galuega o loʻo foʻia e lenei vaega. O le mea lea, ua faʻaigoaina le uluaʻi sela, lea e aofia ai ma le igoa o le oloa "Igoa". Matou te tusia lenei igoa ile fanua ma oomi le ki Ulufale luga o le keyboard.
  17. I le auala lava e tasi matou te tuʻuina atu se igoa i le sela lea matou te ulufale ai i le tele o oloa "Volum".
  18. Ma le sela ma le tau - "Tau".
  19. Ina ua uma lena, i le tutusa tutusa a tuʻuina atu le igoa i le atoaga o ituaiga o loʻo i luga o sela e tolu. Mea muamua lava, filifili, ona togi lea o se igoa i se faʻapitoa fanua. Seʻi o se igoa "Taʻamilosaga".
  20. Ina ua maeʻa le gaioiga mulimuli ane, ua tatau ona tatou sefe le pepa faʻapitoa ina ia mafai ona iloa ai igoa na matou tofiaina e le makro na matou fausia i le lumanaʻi. Ina ia sefe, alu i le tab Faila ma kiliki i le aitema "Vagana E Pei ...".
  21. I le faʻasao matala e matala, i le laufanua Ituaiga faila filifili tau "Tusi Fesoasoani Macro Mac (.xlsm)". Le isi, kiliki i le faamau Sefe.
  22. Ona e tatau faʻatagaina le macros i lau faʻamatalaga o Excel ma faʻaalia le tab "Atiina aʻe"pe a fai e te leʻi faia. O le mea moni o nei galuega uma e le atoatoa i le polokalame, ma o latou gaioiga e tatau ona faia malosi i le Excel faʻatulagaina faamalama.
  23. A uma ona e faia lenei mea, alu i le lau "Atiina aʻe". Kiliki le ata tele "Vaaia Faʻavae"tu i luga o le lipine i le pusa meafaigaluega "Tulafono".
  24. O le gaioiga mulimuli e mafua ai ona amata le faʻatonutonu a le vaitau VBA. I le eria "Poloketi", o loʻo tu i le pito i luga tauagavale o le faʻamalama, filifili le igoa o le pepa lea o loʻo iai la matou laulau. I lenei tulaga, e mafai "Pepa 1".
  25. Ina ua uma lena, alu i le pito i lalo tauagavale o le faamalama ua taua Meatotino. Nei o le setiina o le laupepa filifilia. I le fanua "(Igoa)" Cyrillic igoa e tatau ona suia ("Pepa 1") i le igoa tusia i le Latina. E mafai ona e faʻaigoaina soʻo se igoa e sili atu ona fetaui mo oe, o le mea taua o loʻo i ai faʻapitoa lava tagata Latina mataʻitusi poʻo numera ma leai ni isi faʻailoga poʻo avanoa. Ole igoa lea ole a aoga ai le meaola. Ia i tatou i le tulaga lea igoa "Lelei", e ui lava e mafai ona e filifilia seisi e fetaui ma tuʻutuʻuga e pei ona taʻua i luga.

    I le fanua "Igoa" E mafai foi ona sui le igoa ma se sili atu talafeagai. Ae le talafeagai lea mea. I lenei tulaga, e faʻataga le faʻaoga o avanoa, Cyrillic ma isi lava amio. E le pei o le faʻatulagaga muamua, o loʻo tuʻuina mai le pepa laupepa mo le polokalame, o lenei faʻatapulaʻaina e tuʻuina atu se igoa i le laupepa e iloa atu e le tagata e faʻaaoga i le poloka poloka.

    E pei ona e vaʻai, a maeʻa ona toe sui foi lea ole igoa Pepa 1 i le fanua "Poloketi", i le tasi na o matou setiina i le tulaga.

  26. Ma alu i le ogatotonu vaega o le faamalama. Lenei o le a tatou manaʻomia le tusia o le macro code lava ia. Afai e le o faʻaalia le malae o le paʻepaʻe faʻatonutonu i le eria faʻasino, e pei o la matou mataupu, ona faʻaaoga lea o le ki ki U7 ma o le a aliali mai.
  27. Nei mo la tatou faʻataʻitaʻiga faapitoa, tatou te manaʻomia e tusi le tulafono lea o loʻo i lalo i le fanua:


    Luga o FaʻamatalagaEntryForm ()
    Faʻamau sosoo le laina
    sosoo aiRow = Producty.Cells (Producty.Rows.Count, 2) .End (xlUp). Offset (1, 0). laina
    Faʻatau oloa
    Afai .Range ("A2"). Value = "" Ma .Range ("B2"). Value = "" Ona
    sosoo aiRow = nextRow - 1
    Tumau pe a
    Producty.Range ("Igoa"). Kopi
    .Cells (nextRow, 2) .PasteSpecial faapipii: = xlPasteValues
    .Cells (nextRow, 3) .Value = Producty.Range ("Volum"). Tau aoga
    .Cells (nextRow, 4) .Value = Producty.Range ("Tau"). Tau aoga
    .Cells (nextRow, 5) .Value = Producty.Range ("Volum"). Value * Producty.Range ("Tau") Tau.
    .Range ("A2"). Faiga = "= AFAI (ISBLANK (B2)," "" ", COUNTA ($ B $ 2: B2))"
    Afai o le isi Lisi> 2 Ona
    Tapolo ("A2"). Filifili
    Filifiliga.AutoFill Destination: = Range ("A2: A" & nextRow)
    Tapolo ("A2: A" & nextRow) Filifili
    Tumau pe a
    .Range ("Diapason"). ClearContents
    Taʻu ma
    Iuga pito

    Ae o lenei tulafono e le lautele, o lona uiga, e le suia ma le talafeagai mo a tatou mataupu. A e manaʻo e faʻafetauiina i ou manaʻoga, ona tatau loa lea ona toe fetuunai e tusa. Ina ia mafai ona e faia e oe lava, tatou vaʻai i mea o loʻo aofia ai lenei tulafono, mea e tatau ona suia, ma mea e le tatau ona suia.

    Ma le muamua laina:

    Luga o FaʻamatalagaEntryForm ()

    Faʻamaumauga "DataEntryForm" o le igoa o le makro lava ia. E mafai ona e faʻaavanoa mai i le mea sa i ai, pe mafai foi ona e suia i seisi lava na te fetaui ma tulafono lautele mo le fausiaina o igoa makro (leai ni avanoa, faʻaaoga na o mataitusi o le mataitusi Latina, etc.). Suia o le igoa o le a le afaina ai se mea.

    Poʻo fea lava e tupu ai le upu ile numera "Lelei" e tatau ona e sui i le igoa na e muamua avatu i lau laupepa i le fanua "(Igoa)" vaega o Meatotino faatonu faatonu. I se tulaga masani, e tatau ona faia pe a na e faʻaigoaina le pepa i se 'eseʻese auala.

    Mafaufau nei i le laina lea:

    sosoo aiRow = Producty.Cells (Producty.Rows.Count, 2) .End (xlUp). Offset (1, 0). laina

    Faitagata "2" i lenei laina o lona uiga o le koluma lona lua o le laupepa. O le pou lenei "Oloa Igoa". O luga o le a matou faitauina le numera o laina. O le mea lea, pe a fai i lau mataupu o se koluma tutusa e ese le faʻasologa i totonu o le teugatupe, ona tatau ai lea ona e ulufale i le numera e tutusa. Taua "Iuga (xlUp). Afe (1, 0). Laina" i soo se tulaga, tuʻu e le suia.

    Le isi, mafaufau i le laina

    Afai .Range ("A2"). Value = "" Ma .Range ("B2"). Value = "" Ona

    "A2" - o fesoʻotaʻiga ia o le muamua sela lea o le a faʻaalia ai le laina numera. "B2" - o fesoʻotaʻiga ia o le sela muamua e faʻaogaina ai faʻamatalaga ("Oloa Igoa") A faʻapea e ese, ulufale i au faʻamatalaga ae le o nei fesoʻotaʻiga.

    Alu ile laina

    Producty.Range ("Igoa"). Kopi

    E i ai se tapulaa "Igoa" uiga o le igoa na matou tofia i le fanua "Oloa Igoa" i le pepa faatumu.

    I le laina


    .Cells (nextRow, 2) .PasteSpecial faapipii: = xlPasteValues
    .Cells (nextRow, 3) .Value = Producty.Range ("Volum"). Tau aoga
    .Cells (nextRow, 4) .Value = Producty.Range ("Tau"). Tau aoga
    .Cells (nextRow, 5) .Value = Producty.Range ("Volum"). Value * Producty.Range ("Tau") Tau.

    igoa "Volum" ma le "Tau" o igoa na matou atofa atu i fanua "Aotelega" ma le "Tau" i lea lava pepa faʻatumu.

    I laina tutusa na matou faailoaina i luga, fuainumera "2", "3", "4", "5" uiga o koluma numera i le Excel pepa galue e fetaui lelei ma koluma "Oloa Igoa", "Aotelega", "Tau" ma le "Aofaiga". O le mea lea, afai i lau mataupu o le laulau ua fesuiai, o lona uiga ua tatau ona e faʻaali mai le tali koluma numera. Afai e tele ni koluma, ona faʻatusa lea e te manaʻomia e faʻaopopo ona laina i le faʻailoga, pe a itiiti ifo - ona aveese loa lea o isi mea.

    O le laina faʻateleina le tele o oloa i lona tau:

    .Cells (nextRow, 5) .Value = Producty.Range ("Volum"). Value * Producty.Range ("Tau") Tau.

    Ole iʻuga, pei ona tatou vaʻaia mai ile syntax o faʻamaumauga, ole a faʻaalia lea ile vaega lima ole Excel.

    O lenei faʻaogaina e faʻatinoina ai le laina numera:


    Afai o le isi Lisi> 2 Ona
    Tapolo ("A2"). Filifili
    Filifiliga.AutoFill Destination: = Range ("A2: A" & nextRow)
    Tapolo ("A2: A" & nextRow) Filifili
    Tumau pe a

    Taua uma "A2" o lona uiga o le tuatusi o le muamua sela lea o le a faia ai numera, ma faʻamaopoopo "A " - O le tuatusi o le koluma atoa ma numera. Siaki poʻo fea tonu o le a faʻaalia ai numera i lau laulau ma sui nei faʻatulagaina i totonu ole tulafono, pe a tatau ai.

    O le laina e faʻamamaina le tele o faʻamaumauga o faʻamaumauga pe a uma ona tuʻuina mai i le laulau faʻamatalaga:

    .Range ("Diapason"). ClearContents

    E le faigata ona mate lena mea ("Taʻamilosaga") o lona uiga o le igoa o le faʻasologa na matou tofia muamua i faʻamaumauga ulufale fanua. Afai e te tuʻuina i latou se igoa eseʻese, ona tatau lea ona faʻaofi le laina tonu lena.

    O le isi vaega o le tulafono e lautele ma i tulaga uma o le a folasia e aunoa ma suiga.

    A maeʻa ona e faʻamaumauina le faʻatonu numera i le faʻatonutonu faamalama, kiliki i luga o le save icon i le foliga o se diskette i le itu tauagavale o le faamalama. Ona e mafai ona tapunia i le kilikiina o le standard button mo tapuni faamalama i le pito i luga taumatau.

  28. Ina ua mavae lena, matou te toe foʻi i le Excel pepa. O lenei e tatau ona tatou tuʻuina se faʻamau o le a faʻamalosia le fausiaina makro. Ina ia faia lenei mea, alu i le laupepa "Atiina aʻe". I le tulaga poloka "Pule" i luga o le lipine, kiliki i le ki Faapipii. Ua tatalaina se lisi o mea faigaluega. I le kulupu kulupu "Faʻatonutonu Pepa" filifili le muamua - Faamau.
  29. Ma, i le agavale o le isumu tauagavale o loʻo tosoina, tusi se faʻatautee luga o le vaega lea tatou te mananao e tuu ai le makro launch button, lea o le a fesiuaʻi faʻamaumauga mai le faiga i le laulau.
  30. A uma ona faʻataʻamilo le vaega, tatala le faʻamau o le ki. Ona, o le makro tofiga faamalama mo le mea amata amata otometi. Afai e faʻaogaina le tele o faʻaupuga i lau tusi, ona filifili lea o le igoa o le tasi na matou faia i luga mai le lisi. Matou te taʻua Faʻamaumauga "DataEntryForm". Ae i lenei tulaga, o le makro e tasi, o lea na ona filifili ma kiliki i le ki "Ua lelei" i le pito i lalo o le faamalama.
  31. A maeʻa, e mafai ona toe faʻaigoa le faʻamau pe a e manaʻo ai, naʻo le faʻailoaina o lona igoa i le taimi nei.

    I la matou mataupu, mo se faʻataʻitaʻiga, e talafeagai le tuʻuina atu o ia i le igoa Faaopopo. Faʻautaʻu ma kiliki i soʻo se lote fua i le pepa.

  32. O lea la, ua uma na sauni uma le matou pepa. Sei o tatou vaʻai pe faʻafefea ona aoga. Ulu atu i taua tatau i ona fanua ma kiliki le ki Faaopopo.
  33. E pei ona e vaʻai, o loʻo faʻatauina atu i le laulau, o le laina e otometi ona tuʻuina iai se numera, o le aofaʻi e fuafua, o faʻatusa o kilia kilia.
  34. Toe faatumu le pepa ma kiliki i le ki Faaopopo.
  35. A oe vaʻai, o le laina lona lua e faʻaopopoina foʻi i le laulau. O lona uiga o loʻo galue le mea faigaluega.

Faitau foi:
Faʻafefea ona fai se makro i Excel
Faʻafefea ona fatuina se faʻamau i Excel

I Excel, e lua auala e faʻaaoga ai le faʻatumu fuainumera pepa: faʻusia-i totonu ma faʻaaoga-faʻauiga. Le faʻaaogaina o le built-in filifiliga manaʻomia le itiiti ifo o taumafaiga mai le tagata faʻaaoga. E mafai ona e faʻalauiloa i taimi uma i le faʻaopopoina o le ata talafeagai i le vave avanoa meafaigaluega. E te manaʻomia le fauina oe lava se tu masani, ae afai e te malamalama lelei i le VBA code, ona mafai lea ona e faia lenei mea faigaluega e faʻafaigofie ma talafeagai mo ou manaʻoga pe a mafai.

Pin
Send
Share
Send