FAʻATINO galuega i Microsoft Excel

Pin
Send
Share
Send

O se tasi o fausia-i totonu o Excel o Initia. O lana galuega o le toe foʻi atu i le pepa elemene i le mea o loʻo tu ai, mea o loʻo i totonu o le sela e fesoʻotaʻi ai le fesoʻotaʻiga i le ituaiga o se finauga i le faʻatusa tusitusiga.

E foliga mai e leai se mea faʻapitoa i lea mea, talu ai e mafai ona faʻaalia mea i totonu o le tasi sela i le isi i auala faigofie. Ae, pei ona aliali mai, o le faʻaaogaina o lenei faʻagaioia e aofia ai ni tuʻuaiga e faʻapitoa ai. I nisi o tulaga, o lenei fua faatatau e mafai ona foia faʻafitauli e le mafai ona feiloaʻi i isi auala, pe o le a sili atu le faigata tele ona fai. Seʻi tatou saʻilia faʻamatalaga auiliili pe o le a le faʻagaioia. Initia ma faʻapefea ona faʻaaogaina i le faʻataʻitaʻiga.

Faʻaogaina o le formula MANATU

Le igoa o le tagata faʻaaluaina Initia tu mo le auala Lua Oti. O le mea moni, ua faailoa mai ai lona mafuaʻaga - e faʻaalu ai faʻamatalaga e ala i le fesoʻotaʻiga patino mai le tasi sela i le isi. I le ma lea, e le pei o le tele o isi galuega e aoga ma fesoʻotaʻiga, e tatau ona faʻailo i tusitusiga, o lona uiga, ua faʻailogaina faʻailoga faʻailoga i itu uma e lua.

O lenei tagata faʻagaioiga a le vaega lea o galuega. Faʻatonuga ma Faʻasologa ma e i ai le vaega lenei:

= LALOLAGI (cell_link; [a1])

O le mea lea, o le faiga e naʻo le lua finauga.

Manatu finau Feaveai Link tuuina atu o se sootaga i se pepa elemene, le faamatalaga aofia ai i totonu lea e te manao e faaali atu. I le taimi lava lea e tasi, o le fesoʻotaʻiga faʻapitoa e tatau ona iai se foliga vaʻaia, o lona uiga, "faʻapipiʻiina" ma faʻailoga faʻailoga.

Manatu finau "A1" e paʻi i le filifiliga ma i le tele o mataupu e le manaʻomia le faʻailoa atu. E mafai ona lua uiga "MONI" ma le SES. I le muamua tulaga, faʻatautaia e le faʻafoe soʻotaga i le sitaili "A1", o lona uiga, o lenei sitaili o loʻo aofia i totonu ole Excel. Afai e le faʻapitoa le taua o le finauga, ona avea lea o le a iloiloina e pei lava "MONI". I le tulaga lona lua, o fesoʻotaʻiga e faʻamatalaina i le sitaili "R1C1". O lenei sitaili o fesoʻotaʻiga e tatau ona aofia faapitoa i le Excel nofoaga.

O lona uiga faigofie Initia O se ituaiga fesoʻotaʻiga tutusa mai le tasi sela i le isi pe a uma le faʻailoga tutusa. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le tele lava o tulaga, o le faʻaaliga

= LALOLAGI ("A1")

o le a tutusa i lefaʻaaliga

= A1

Ae lē pei ole faaalia "= A1" tagata faʻatau Initia gaui e le o se sela faʻapitoa, ae o mea faʻaletonu o le elemene i luga o le pepa.

Mafaufau i le uiga o lenei mea i se faʻataʻitaʻiga faigofie. I sela E8 ma le E9 faʻapea ona tusia i lalo "=" fomu ma galuega Initia. O itu uma e lua e faasino i se elemene. E4 ma faʻaali ana mea i luga o se pepa. O le mea e masani ai, o lenei mea e tutusa.

Faaopopo se isi mea gaogao i le laulau. E pei ona e vaaia, ua suia laina. I le faʻaaogaina tatau tutusa e tutusa lava le taua, aua e faasino i le sela mulimuli, tusa lava pe o ona faamaopoopo ua suia, ae o faʻamaumauga na faʻaalia e le tagata faʻafoe Initia ua suia. E mafua mai i le mea moni e le o faasino i le pepa elemene, ae o mea faʻaletonu. Ina ua uma ona faʻaopopo le laina tuatusi E4 aofia ai seisi pepa. O mea o loʻo i ai nei o se faʻavae ma faʻaalia luga o se pepa galue.

Lenei tagata faʻaaogaina mafai ona faʻaalia i se isi sela e le gata fuainumera, ae o tusitusiga, o le iʻuga o le fuafuaina o fuainumera ma soʻo se isi tulaga taua o loʻo i totonu o le fasi pepa elemene. Ae i le faʻataʻitaʻiga, o lenei galuega e seasea faʻaogaina tutoʻatasi, ma e tele naua o se tuʻufaʻatasiga o lavelave fuainumera.

E tatau ona maitauina e faʻaaogaina e le tagata faʻafoe mo fesoʻotaʻiga i isi laupepa tusi ma e oʻo i mea i isi tusitusiga a Excel, peitaʻi i lea tulaga, e tatau ona faʻalauiloa.

Sei o tatou vaʻai i ni faʻataʻitaʻiga faʻapitoa o le faʻaogaina o le faʻaaogaina.

Faʻataʻitaʻiga 1: toʻatasi le faʻaaogaina

Ina ia amata, mafaufau i le faʻafaigofie faʻataʻitaʻiga lea o se gaioiga Initia galue tutoʻatasi ina ia mafai ona malamalama i le aano o lana galuega.

E i ai le matou faʻavaʻa. O le galuega o le faʻafanua ia faʻamaumauga o sela muamua o le koluma muamua i le vaega muamua o se isi koluma faʻaaoga ai le fomaʻi suʻesuʻe.

  1. Filifili le muamua avanoa koluma elemene lea tatou te fuafua e faʻaofi i luga le faʻasologa. Kiliki i le aikona "Faaofi galuega".
  2. Ua amata nei le faamalama. Faiga faataulaitu. Ua tatou o atu i le vaega Faʻatonuga ma Faʻasologa. Mai le lisi, filifili le taua "Initia". Kiliki le ki "Ua lelei".
  3. O le faʻamasinoga faʻamalama o le faʻatautaia faʻatulagaina amata. I le fanua Feaveai Link e manaʻomia e faʻailoa ai le tuatusi o lena elemene i luga o le pepa o ona mea o le a tatou faʻaalia. E moni, e mafai ona ulufale i le lima, ae o le a sili atu ona sili atu ona aoga ma talafeagai. Seti le faʻatautee ile malae, ma kiliki-kiliki i luga o le mea e tutusa i luga ole laupepa. A o e vaʻai i ai, i le taimi lava na faʻaalia ai lana tuatusi i le laufanua. Ma, i itu uma e lua, filifili le sooga ma faʻailoga tau. Pei ona tatou manatua, o le mea lea o le faigaluega ma le finauga o lenei fua faatatau.

    I le fanua "A1", talu ai matou te galulue i le masani masani ituaiga faʻamaopoopo, e mafai ona matou setiina le taua "MONI", ae e mafai ona e tuu esea atoa, o le a matou faia. O mea tutusa ia.

    Ina ua mavae lena, kiliki i le faamau "Ua lelei".

  4. Oe pei ona e vaʻai, o loʻo faʻaalia i mea o loʻo i totonu o le pepa muamua o le laulau i le pepa elemene o loʻo tu ai le fuainumera Initia.
  5. Afai tatou te mananaʻo e faʻaaoga lenei gaioiga i sela o loʻo i lalo, ona i lenei tulaga o le a tatau ona tatou ulufale i ai se faʻasologa i totonu o elemene taitasi tuʻu ese. Afai tatou te taumafai e faʻapipiʻi ia faʻaaogaina le faʻatumu le faʻailoga poʻo se isi metotia kopi, ona faʻaalia ai lea o le igoa lava e tasi i vaega uma o le koluma. O le mea moni o lena, e pei ona tatou manatua, o le fesoʻotaʻiga e avea o se finauga i le faʻatusa tusitusiga (afifi i faʻailoga faʻailoga), o lona uiga e le mafai ona fesoʻotaʻi.

Lesona: Excel Feature Wizard

Faʻataʻitaʻiga 2: faʻaaogaina se tagata faʻaaogaina i se faiga faigata

Sei o tatou vaʻai i se faʻataʻitaʻiga o se sili masani ona faʻaaogaina le faʻaaogaina Initiaa e o se vaega o se fusuga faigata.

E i ai la matou masina o tupe maua a le pisinisi. E tatau ona matou fuafua le aofaʻi o tupe maua mo se taimi taimi, mo se faʻataʻitaʻiga, Mati - Me po o Iuni - Novema. O le mea moni, mo lenei e mafai ona e faʻaogaina le faʻavae o faigofie aotelega, ae i lenei tulaga, afai e te manaʻomia e fuafua le aotelega iuga mo vaitau taʻitasi, tatou o taimi uma e tatau ona suia lenei faiga. Ae a le faʻaaoga le gaioiga Initia le a mafai ona suia le aotelega o le laina e ala i le faamaotiina tonu le masina talafeagai i vavaeʻese sela. Sei o tatou taumafai e faʻaaoga lenei filifiliga i le faʻataʻitaʻiga muamua e fuafua le aofaʻi mo le vaitau mai ia Mati ia Me. Lenei o le a faʻaaogaina se faʻasologa ma se tuʻufaʻatasiga o faʻagaioia PULE ma le Initia.

  1. Muamua lava, i elemene tagata taʻitasi i luga o le pepa matou te ulufale i igoa o masina o le amataga ma le faaiuga o le vaitaimi lea o le a faia ai le fuafuaina, faʻatulagaina Mati ma le Me.
  2. Nei tuu se igoa i sela uma i le koluma Tupe maua, lea o le a tutusa i le igoa o le masina tutusa. O lena, o le mea muamua i le koluma Tupe maualea e aofia ai ma le tupe maua tele e tatau ona valaauina Ianuarilona lua - Fepuari etc.

    O lea, e tofia se igoa i le muamua elemene o le koluma, filifili ma kiliki le taumatau isumu isumu. Tatala le tusiga mataupu. Filifili aitema o i ai "Tuʻu se igoa ...".

  3. Le igoa foafoaina faamalama amata. I le fanua "Igoa" ulu atu le igoa Ianuari. Leai ni isi suiga e manaʻomia i le faamalama, e ui lava ina neʻi fuafua oe, e mafai ona e siaki mai pe o le maopoopo i le fanua "Laina" fetaui lelei ma le tuatusi o le sela o loʻo i ai tupe maua mo Ianuari. Ina ua mavae lena, kiliki i le faamau "Ua lelei".
  4. Pei ona outou vaʻaia, o lenei ua filifilia le mea lea i le igoa faamalama, e leʻo lona tuatusi o faʻaalia, ae o le igoa na matou tuʻuina atu. Matou te faia se tutusa gaioiga ma isi vaega uma o le koluma. Tupe mauafaaigoaina i latou i le faasologa Fepuari, Mati, Aperila etc. seʻia oʻo ia Tesema aofia ai.
  5. Filifili le sela i le mea o le aofaʻi o mea taua o le faʻailogaina o le a faʻailoaina o le a faʻaalia, ma filifili. Ona kiliki ai le aikona "Faaofi galuega". O lo o tu i le itu tauagavale o le formula bar ma i le itu taumatau o le fanua o loʻo faʻaalia le igoa o sela.
  6. I le faʻamalama matala Faiga faataulaitu alu atu i le vaega "Matematika". O iina tatou te filifilia ai le igoa PULE. Kiliki le ki "Ua lelei".
  7. I le maeʻa ai o lenei gaioiga, ua amata loa e le faʻaali faʻamasinoga faʻamalama PULEo lona lava ia galuega o le aofaʻi o mea taua. O le faʻataʻitaʻiga mo lea galuega e faigofie lava:

    = SUM (numera1; numera2; ...)

    I se tulaga lautele, o le aofaʻiga o finauga e mafai ona oʻo atu i le taua 255. Ae o nei finauga uma e tutusa. Latou sui le fuainumera poʻo faʻatulagaina o sela o loʻo iai le numera. E mafai foi ona latou faʻatinoina se fausaga ua faʻavaeina e fuafua le numera manaʻomia pe faʻaalia le tuatusi o le pepa elemene i le mea o iai. O loʻo i totonu o lenei uiga o le fausia-in function lea o le faʻaaogaina e faʻaaogaina e tatou Initia i lenei mataupu.

    Faatulaga le faʻatautee i le malae "Numera1". Ona kiliki i luga o le ata ile foliga o se tafatolu liliu i le itu taumatau o le laina igoa igoa. O loʻo faʻaalia se lisi o galuega lata mai. Afai i totonu o latou e iai le igoa "Initia", ona kiliki loa lea e alu i le faʻamalama faʻamalama o lenei galuega. Ae atonu e te le maua i lenei lisi. I lea tulaga, kiliki i le igoa "O isi mea ..." i le pito i lalo o le lisi.

  8. O le masani faamalama amata i luga. Faiga faataulaitu. Ua matou o atu i le vaega Faʻatonuga ma Faʻasologa ma filifili le igoa o le faʻagaioia iina Initia. A maeʻa lenei gaioiga, kiliki i le ki "Ua lelei" i le pito i lalo o le faamalama.
  9. Laulau Faʻaali Manulauti Pule Faʻamasinoga Initia. I le fanua Feaveai Link faailoa le tuatusi o le pepa elemene o lo o iai le igoa o le amataga masina o le laina fuafuaina mo le fuafuaina o le aofaʻi. Faʻamolemole ia matau o mea lava ia e te le manaʻomia e faʻataua le soʻotaga, ona o le tulaga lea e le o tuʻufaʻatasia le tuatusi o le sela, ae o ona mea o loʻo iai, lea ua maeʻa faʻatino ni tusitusiga (upu Mati) O le fanua "A1" tuu ia gaogao, aua matou te faʻaogaina le ituaiga masani ole koordinat designation.

    A maeʻa ona faʻaalia le tuatusi i le laufanua, aua le faʻatopetope e oomi le faʻamau "Ua lelei", talu ai o lenei faʻatonuga o le faʻaaogaina, ma o gaioiga faʻatasi ma ia e ese mai le masani i luga ole faʻasologa. Kiliki le igoa PULE i le formula bar.

  10. Ina ua maeʻa lena, matou te toe foʻi i le finauga faʻamalama PULE. A o lau vaʻai, i le fanua "Numera1" tagata faʻaaogaina ua uma ona faʻaalia Initia ma ona uiga. Tatou te tuuina le tala i le fanua e tasi i le taimi lava e mulimuli ai le amio mulimuli i le faʻamaumauga. Tuʻu se faʻailoga o le kolone (:) O lenei faailoga o lona uiga o le tuatusi faʻailoga o le tele o sela. Ma le isi, e aunoa ma le aveeseina o le faʻasino mai le fanua, toe kiliki i luga o le ata ile foliga o se tafatolu e filifili galuega. Ole taimi lea ile lisi o faʻaaoga faʻatoa faaaoga talu ai nei "Initia" tatau ona iai nei, talu ai talu ai nei na tatou faʻaaogaina ai le vaega lea. Matou te kiliki ile igoa.
  11. E toe tatalaina foi le faʻamalama faʻalavelave Initia. Na matou tuʻuina i le malae Feaveai Link o le tuatusi o le aitema i luga o le pepa lea o loʻo iai le igoa o le masina lea e faʻamaeʻa ai le vaitaimi faʻapipiʻi iai. Ma le isi, e tatau ona ulu atu i ai faʻatonutonu e aunoa ma faʻailoga faʻailoga. O le fanua "A1" tuua toe gaogao. Ina ua mavae lena, kiliki i le faamau "Ua lelei".
  12. E pei ona e vaʻaia, pe a maeʻa nei gaioiga, o le polokalama e faʻataʻitaʻia ma faʻaalia le iʻuga o le faʻaopopoina o tupe maua a le kamupani mo le vaitaimi faʻapitoa (Mati - Me) i le pepa sa filifilia talu ai o loʻo i ai le fuainumera.
  13. Afai matou te suia i totonu o sela na faʻaigoaina igoa o masina o le amataga ma le faaiuga o le pili vaitaimi, i isi, mo se faʻataʻitaʻiga, e Iuni ma le Novema, ona sui ai lea o le taunuuga. Ole aofaʻi ole tupemaua mo le taimi faʻapitoa o le a faʻaopoopoina.

Lesona: Faʻafefea ona fuafua le aofaʻi i Excel

E pei ona mafai ona e vaʻai, e ui lava i le mea moni o le gaioiga Initia le mafai ona faʻaigoaina o se tasi o sili ona lauiloa i totonu o tagata faʻaaoga, ae peitai, e fesoasoani e fofo ai galuega o le eseese faigata i Excel e sili atu faigofie nai lo le mafai ona faia faʻaaoga isi meafaigaluega. Tele lava mea uma, lenei faʻagaioio e aoga i fesuiaiga faʻavaea ia o se itu taua o se faʻaaliga. Peitaʻi, e tatau pea ona maitauina o agavaʻa uma o le tagata faʻafoe Initia faigata tele ona malamalama. Lenei na faʻamatalaina le maualalo lauiloa o lenei aoga aoga i totonu o tagata faʻaaoga.

Pin
Send
Share
Send