Faʻaogaina le FILIFILI galuega i Microsoft Excel

Pin
Send
Share
Send

A o faigaluega i Excel, e faʻaaoga e tagata faʻaaoga nisi taimi i le galuega o le filifilia o se mea mai le lisi ma tuʻuina atu i ai le taua faʻavae faʻavae i luga o lana faʻavasega. Le gaioiga, lea e taʻua "FILIFILI". Seʻi o tatou sailiili auiliili pe faʻafefea ona galulue ma lenei tagata faʻatautaia, ma ni faʻafitauli e mafai ona togafitia.

Faʻaaoga le SELECT statement

Galuega FILIFILIGA auai i le ituaiga o faʻagaioiga Faʻatonuga ma Faʻasologa. O lona aoga ia maua mai se tau faʻapitoa i le sela faʻapitoa, e tali tutusa ma le faʻasino numera i se isi elemene i luga o le pepa. O le faʻataʻitaʻiga mo lea fuaitau e faʻapea:

= FILIFILI (index_number; value1; value2; ...)

Manatu finau Faasino numera o loʻo iai se fesoʻotaʻiga ile sela lea e tuʻu iai le numera faʻasologa o le elemene, lea e tuʻuina atu i le isi vaega o tagata faʻafoeina se aoga. O lenei numera faʻasologa e mafai ona eseese mai 1 muamua 254. Afai e te faʻailoaina se faʻasino i luga atu o lenei numera, e faʻagaioia e le faʻafoe se mea sese i totonu o le sela. Afai tatou te faʻalauiloaina se tau fractional e pei o lenei finauga, le galuega iloa o le a manatu o le sili ona laiti taua integer latalata i le numera tuuina atu. Afai e te fesili Faasino numeraE leai se finauga "Taua", ona toe faafoi atu lea e le tagata faigaluega se mea sese i le sela.

Le isi vaega o finauga "Taua". E mafai ona ia aitia le tele 254 elemene. E manaomia le finauga "Taua1". I le vaega lea o finauga, o itu taua o loo iai le numera numera o le finauga muamua, o loo faailoa mai. O lona uiga, pe a fai o se finauga Faasino numera fiafia i le numera "3", ona fetaui lea ma le tau aoga o loʻo tusia e avea ma finauga "Taua3".

E tele ituaiga faʻamaumauga e mafai ona avea ma mea taua:

  • Faʻasinoga
  • Numera
  • Tusitusiga
  • Fuafuaga
  • Galuega, etc.

Sei o tatou vaʻai i ni faʻataʻitaʻiga faapitoa o le faʻaaogaina o lenei faʻagaioiga.

Faataʻitaʻiga 1: faasologa elemene elemene

Sei o tatou vaʻai ile auala e galue ai lenei galuega ile faʻataʻitaʻiga faigofie. E i ai la matou laulau ma numera mai 1 muamua 12. E manaʻomia e tusa ai ma numera faʻailo numera faʻaaogaina le faʻaaogaina FILIFILIGA faʻaali mai le igoa o le masina tutusa i le koluma lona lua o le laulau.

  1. Filifili le muamua gaogao sela i le koluma. "Igoa o le masina". Kiliki i le aikona "Faaofi galuega" latalata i le laina o fuainumera.
  2. Amataina i luga Faiga faataulaitu. Alu i le vaega Faʻatonuga ma Faʻasologa. Filifili se igoa mai le lisi "FILIFILI" ma kiliki i le faʻamau "Ua lelei".
  3. Laulau Faʻaali Manulauti Pule Faʻamasinoga FILIFILIGA. I le fanua Faasino numera o le tuatusi o le muamua sela o le numera numera o masina e tatau ona faʻailoaina. O lenei faʻatinoga e mafai ona faia e ala i le avetaavale i faʻaletonu lima. Ae o le a tatou faia atili faigofie. Matou te tuu le faʻata i le malae ma tauagavale-kiliki i luga o sela e talafeagai i luga o le pepa. Oe pei ona e vaʻai, o faʻalavelave e otometi lava ona faʻaalia i totonu o le malae o le faʻamalama faʻamalama.

    Ina ua mavae lena, e tatau ona tatou avetaavale i se faʻasologa o fanua "Taua" igoa o masina. Ma le isi, o fanua taʻitasi e tatau ona fetaui ma seisi masina, lona uiga o le fanua "Taua1" tusi i lalo Ianuarii le fanua "Taua2" - Fepuari etc.

    Ina ua maeʻa galuega faʻapitoa, kiliki i le faʻamau "Ua lelei" i le pito i lalo o le faamalama.

  4. A o e vaʻai, i le taimi lava i totonu o le sela na ma maitauina i le sitepu muamua, na faʻaalia le iʻuga, o le igoa Ianuarifetaui i le numera muamua o le masina o le tausaga.
  5. O lenei, ina ia aua neʻi ulufale faʻatumu i le fua mo isi sela uma i le koluma "Igoa o le masina", e tatau ona tatou kopiina. Ina ia faia lea mea, seti le faʻata i le pito i lalo taumatau o le sela o loʻo i ai le faʻasologa. E i ai le faʻailoga sikoa. Uu i lalo i le itu tauagavale isumu ma toso le faʻailoga faʻatumu i lalo i le pito o le koluma.
  6. A o e vaʻai, o le fuainumera na kopiina i le tulaga matou te manaʻomia. I lenei tulaga, o igoa uma o masina ua faʻaalia i sela e fetaui ma a latou numera faʻasologa mai le koluma i le itu tauagavale.

Lesona: Excel Feature Wizard

Faʻataʻitaʻiga 2: faʻatulagaina faʻasologa o elemene

I le mataupu muamua, matou faʻaaoga le formula FILIFILIGAina ua faʻavasegaina faʻasologa uma o numera o numera. Ae faʻafefea ona faʻagaioia lenei tagata faʻagaioia pe a fai o le faʻaaliga taua e faʻafefiloi ma toe faia? Sei o tatou vaʻai i se faʻataʻitaʻiga o se faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻi a tamaiti. O le muamua koluma o le laulau e faʻaali le igoa o le tamaititi aoga, le vasega lua (mai 1 muamua 5 manatu), ma le lona tolu e tatau ona tatou faʻaaogaina le galuega FILIFILIGA tuu i lenei iloiloga se faʻailoga talafeagai ("leaga tele", "leaga", faʻamalieina, lelei, sili ona lelei).

  1. Filifili le muamua sela i le koluma "Faʻamatalaga" ma faʻasolo i le metotia na uma ona talanoaina i luga, i le tagata faʻamalama faʻamalama faʻamalama FILIFILIGA.

    I le fanua Faasino numera faʻamatala mai le soʻotaga i le muamua sela o le pou "Vasega"o loʻo i ai le tofa.

    Vaega o fanua "Taua" faʻatumu e pei ona taua i lalo:

    • "Taua1" - "Leaga tele";
    • "Taua2" - "Leaga";
    • "Taua3" - "Faʻamalieina";
    • "Taua 4" - Lelei;
    • "Taua5" - "Lelei".

    A maeʻa le folasaga o faamatalaga i luga ua faia, kiliki i le ki "Ua lelei".

  2. O le togi mo mea muamua e faʻaalia i totonu o sela.
  3. Ina ia mafai ona faʻatino se gaioiga tutusa mo mea o loʻo totoe o le koluma, kopi le faʻamatalaga i ana sela e faʻaaoga ai le faʻailoga faʻatumu, e pei ona faia i Faiga 1. Pei ona outou vaʻaia, o le taimi lea ua lelei le faʻasologa ma faʻaali uma faʻaiuga e tusa ai ma le faʻavasegaina o loʻo tuʻuina atu.

Faʻataʻitaʻiga 3: faʻaaoga i le tuʻufaʻatasiga ma isi tagata e faʻagaioia

Ae o le faʻatautaia e sili atu le aoga FILIFILIGA mafai ona faʻaoga faʻatasi ma isi galuega. Sei o tatou vaʻaia pe faʻafefea ona faia lea faʻaaogaina faʻataʻitaʻiga. FILIFILIGA ma le PULE.

E i ai le laulau o faʻatau atu e faleoloa. E vaevaeina i ni koluma se fa, o ia taʻitasi e fetaui ma seisi togafiti. Tupe maua o loʻo faʻaalia faʻatasi mo seisi aso i lea laina. O la tatou galuega o le ia mautinoa pe a uma ona ulufale i le numera o le faʻatau i se vaega sela o le laupepa, o loʻo faʻaalia le aofaʻi o tupe maua mo aso uma o le faleoloa faʻapitoa. Mo lenei, matou te faʻaaogaina le tuʻufaʻatasiga o tagata faʻafoe PULE ma le FILIFILIGA.

  1. Filifili le sela le mea o le a faʻaalia le faʻaiuga o se aotelega. Ina ua mavae lena mea, kiliki i luga o le aikona ua uma ona tatou iloa "Faaofi galuega".
  2. Ua faʻamalama le faʻamalama Faiga faataulaitu. O le taimi lea tatou te agaʻi atu ai i le vaega "Matematika". Saili ma faailoga le igoa PULE. Ina ua mavae lena, kiliki i le faamau "Ua lelei".
  3. Le galuega faʻamasinoga faʻamalama amata. PULE. Lenei tagata faʻaaoga e faʻaaoga e fuafua ai le aofaʻi o fuainumera i sela o le pepa. O lona syntax e matua faigofie ma tuusaʻo:

    = SUM (numera1; numera2; ...)

    O lona uiga, o finauga a lenei faʻafoeina e masani lava o numera, pe, sili atu ona masani, fesoʻotaʻiga i sela o loʻo iai numera e faʻaopopo. Ae o la ma a tu, naʻo le finauga e leʻo se numera pe se fesoʻotaʻiga, a o mea o loʻo i totonu o le gaioiga FILIFILIGA.

    Faatulaga le faʻatautee i le malae "Numera1". Ona tatou kiliki lea i luga o le faʻailoga, e pei ona faʻaalia o se tafatolu liliu. O lenei aikona o loʻo i ai i le laina laina faʻatasi ma le faʻamau. "Faaofi galuega" ma se laina o fuainumera, ae i lo latou agavale. Ua tatalaina se lisi o mea lata mai faʻaaogaina. Talu mai le alafua FILIFILIGA faʻaaogaina talu ai nei e matou i le metotia muamua, ona i ai lea i le lisi. O le mea lea, kiliki i luga o lenei mea e alu i le finauga faamalama. Ae e sili aʻe le mafai ona e le o iai lenei igoa ile lisi. I lenei tulaga, kiliki i le tulaga "O isi mea ...".

  4. Amataina i luga Faiga faataulaitui totonu i Faʻatonuga ma Faʻasologa e tatau ona tatou maua le igoa "FILIFILI" ma faailoga iai. Kiliki le ki "Ua lelei".
  5. Le faʻamalama o faʻatautaia finauga ua faʻagaioia. FILIFILIGA. I le fanua Faasino numera faamaoti se sootaga i le sela i le pepa i totonu o le a matou ulufale i le numera o le outlet mo le faʻaalia mulimuli ane o le aofaʻi o tupe maua mo ia.

    I le fanua "Taua1" manaʻomia le ulufale i le koluma faʻamaopoopo "1 outlet". E fai lava si faigofie lenei mea. Seti le faʻataʻitaʻi i le fanua faʻapitoa. Ma, umia i lalo o le agavale isumu agavale, filifili le aofaʻi o koluma sela "1 outlet". O le tuatusi o le a vave ona aliali mai i finauga faamalama.

    E faapena foi ile malae "Taua2" faaopopo koleni fuainumera "2 faleoloa"i le fanua "Taua3" - "3 manatu o le faʻatau atu", ma i le fanua "Taua 4" - "4 faleoloa".

    A maeʻa nei sitepu, kiliki i le ki "Ua lelei".

  6. Ae, e pei ona tatou vaʻaia, o le fuainumera faʻaalia ai se sese faʻataua. E mafua lea ona o le mea moni tatou te leʻi ulufaleina le numera o le outlet i le sela e tatau ai.
  7. Ulufale le numera o le outlet i le pusa fuafuaina mo nei faʻamoemoe. O le aofai o tupe maua mo le koluma tutusa o loʻo faʻaalia vave i le pepa elemene lea na faʻatulaga ai le fuainumera.

E taua ona maitauina e mafai ona e ulufale i naʻo numera mai le 1 i le 4, e fetaui lelei ma le numera o le outlet. Afai e te ulufale i seisi numera, o le faʻavae o le a toe avatu se mea sese.

Lesona: Faʻafefea ona fuafua le aofaʻi i Excel

E pei ona e vaaia, o le gaioiga FILIFILIGA A faʻaaogaina saʻo, e mafai ona avea ma se fesoasoaniga lelei tele mo le faʻamaeʻaina o galuega atofaina. A faʻaoga faʻatasi ma isi taotoga, o avanoa e faʻateleina.

Pin
Send
Share
Send