Lolomiina o se pepa ile Microsoft Excel

Pin
Send
Share
Send

E masani lava o le sini autu o le galue i se Excel pepa, o le lolomiina. Ae o le mea e leaga ai, e le o tagata uma e iloa ona faʻataunuʻu lenei faiga, ae maise lava pe a fai e te manaʻomia e lolomi uma mea a le tusi, ae naʻo ni laupepa. Seʻi o tatou vaai pe faʻapefea ona lolomi se pepa i Excel.

Galuega Faʻatino i se lolomitusi

Ae e te leʻi amataina lolomiina soʻo se pepa, e tatau ona e mautinoa o loʻo faʻapipiʻi saʻo le komipiuta i lau komepiuta ma o faʻamatalaga talafeagai na faia i le Windows. Ma le isi mea, ole igoa ole masini lea e te fuafua e lolomiina e tatau ona faʻaalia i le Excel interface. Ina ia mautinoa le saʻo ma le faʻatulagaga e lelei, alu i le tab Faila. Le isi, agai i le vaega "Lolomi". I le ogatotonu o le matala na matala i le poloka "Lolomi" E tatau ona faʻaalia le igoa o le masini lea o loʻo e fuafua e lolomi ai pepa.

Ae e tusa lava pe o le mea e faʻaalia saʻo, e leʻo mautinoa ai e fesoʻotaʻi. Lenei mea moni o lona uiga ua faʻatulaga saʻo i le polokalama. O le mea lea, ao le i lolomiina, ia mautinoa o loʻo faʻafesoʻotaʻi le lolomiina i le fesoʻotaiga ma fesoʻotaʻiga i le komepiuta e ala i uaea poʻo uaealesi.

Metotia 1: lolomi atoa pepa

A maeʻa ona faʻamaonia le fesoʻotaʻiga, e mafai ona e alu lolomi le anotusi o le Excel file. Ole faigofie ole auala e lolomi ai le pepa atoa. O iina tatou te amata ai.

  1. Alu i le tab Faila.
  2. O le isi a matou agaʻi atu i le vaega "Lolomi"i le kiliki i luga o mea talafeagai i le itu tauagavale o le faamalama e matala.
  3. Le itulau lolomi amata. Le isi, alu i le filifiliga masini. I le fanua "Lolomi" O le igoa o le masini lea e te fuafua e lolomiina e tatau ona faʻaalia. Afai o loʻo faʻaalia le igoa o se isi lolomitusi iina, e tatau ona e kiliki i luga ma filifili le filifiliga e fetaui ma oe mai le lisi paʻu i lalo.
  4. Ina ua maeʻa, matou seʻe atu i le seti poloka o loʻo i lalo. Talu ai tatou te manaʻomia e lolomi atoa mea a le faila, kiliki i le muamua fanua ma filifili mai le lisi e aliali mai "Lolomi le tusi atoa".
  5. I le isi vaega, oe mafai ona filifili le ituaiga lolomi e maua mai:
    • Nofofua itu lolomiina;
    • Faalua itu ma seisi itu o le umi pito;
    • Faalua itu ma seisi itu o le puʻupuʻu pito pito.

    Lenei ua uma ona manaʻomia le faia o se filifiliga e tusa ma sini faʻapitoa, ae o le muamua filifiliga e seti faʻaletonu.

  6. I le isi palakalafa, e tatau ona e filifili pe lolomi mea lolomi mo matou pe leai. I le tulaga muamua, afai e te lolomiina ni kopi o le lava pepa e tasi, o laupepa uma o le a lolomi vave i le faʻasologa: o le kopi muamua, ona sosoʻo lea ma le isi, ma isi. I le tulaga lona lua, o le tagata lolomi e vave lolomi uma kopi o le pepa muamua o kopi uma, sosoo ai ma le lona lua, etc. O lenei filifiliga e aoga tele pe a faʻaaogaina e le tagata tele kopi kopi o le pepa aloaia, ma o le a fesoasoani tele i le faʻavasegaina o ana elemene. Afai e te lolomiina se kopi se tasi, o lona uiga o lenei faʻatulagaina e le taua tele mo le tagata faʻaaoga.
  7. O le taua lava tulaga Fuafuaga. O le fanua lenei e faʻasino i le itu agai i ai le lolomiga o le a faia: i ata ma laufanua. I le tulaga muamua, o le maualuga o le laupepa e sili atu nai lo lona lautele. I laufanua tulaga, o le lautele o le pepa e sili atu nai lo le maualuga.
  8. O le isi fanua faʻasino le fua o le pepa lolomi. O le filifiliga o lenei tulaga masani e fuafua i le tele o le pepa ma le gafatia o le mea lolomi. I le tele o taimi, faʻaaoga le sitaili A4. E seti i le a faʻatulagaina faʻatulagaina. Ae o nisi taimi e tatau ai ona faʻaaoga isi avanoa talafeagai.
  9. I le isi malae, e mafai ona e setiina le tele o fanua. O le aoga faʻaalia o "Faigofie fanua". I lenei ituaiga faʻatulagaina, o le tele o le pito i luga ma lalo fanua o 1.91 cmagavale ma le taumatau 1.78 cm. I se faʻaopopoga, e mafai ona setiina ituaiga nei ole tele ole fanua:
    • Lautele;
    • Faasolosolo;
    • Tau mulimuli faʻatau masani.

    E le gata i lea, o le tele o le fanua e mafai ona seti i le lima, e pei ona tatou talanoaina i lalo.

  10. I le isi vaega, o le pepa e fua. O avanoa nei o loʻo avanoa mo le filifilia o lenei palakalafa:
    • Taimi nei (lolomiina o laupepa ma le moni tele) - i le tulaga masani;
    • Faafetaui pepa i le tasi itulau;
    • Fetaui koluma uma i luga o le tasi itulau;
    • Fetaui laina uma i le tasi itulau.
  11. I se faʻaopopoga, afai e te manaʻo e seti le fua faʻapitoa i le faʻatulagaina o se mea taua, ae aunoa ma le faʻaogaina o na tulaga i luga, e mafai ona e alu i le Filifiliga Avanoa Faʻapitoa.

    Ma le isi, e mafai ona e kiliki i luga o tusitusiga Itulau Faatulagaina, o loʻo tu i le pito i lalo i le pito i lalo o le lisi o faʻatulagaga fanua.

  12. Faatasi ai ma nisi o gaioiga o loʻo i luga, o se suiga i se faamalama ua taua Itulau Faatulagaina. Afai o loʻo i luga o faʻasologa na mafai ai ona filifili i le va o mea ua maeʻa filifilia, ona maua lea e le tagata faʻaaoga le avanoa e faʻafetauiina ai le faʻaaliga o le pepa e pei ona ia finagalo ai.

    I le muamua tab o lenei faamalama, lea e taua "Itulau" e mafai ona faʻatulaga le fua ile faʻailoaina mai o lona pasene tonu, faʻatulagaga (ata faʻataʻitaʻi poʻo laufanua), pepa laupepa ma le lolomiina o le lelei (le lelei 600 dpi).

  13. I le laupepa "Fanua" faia lelei o le fanua faʻatau lelei. Manatua, na matou talanoa e uiga i lenei faʻaaliga maualuga teisi. O iinei e mafai ona seti le saʻo, faʻaalia i faʻamatalaga atoatoa, tapulaʻa o fanua taʻitasi. I se faʻaopopoga, e mafai ona e vave faʻatutuina le laina laʻau peʻo le ogatotonu.
  14. I le laupepa "Ulutala ma vaefaasese" Oe mafai fausiaina footers ma fetuunai o latou nofoaga.
  15. I le laupepa Laupepa E mafai ona e faʻataʻitaʻia le faʻaali o laina, o lona uiga, o laina faʻapipiʻi e lomia i luga o laupepa taʻitasi i se nofoaga faʻapitoa. I se faʻaopopoga, e mafai ona e vave faʻatulagaina le faasologa o pepa laupepa i le masini lolomi. E mafai foi ona lolomi le grid o le laupepa lava ia, e le masani ona lolomiina, laina ma laina ulutala, ma nisi elemene.
  16. I le faamalama Itulau Faatulagaina maea uma tapenaga, aua nei galo e kiliki i le ki "Ua lelei" i lona itu i lalo ina ia sefe ai latou mo le lolomiga.
  17. Matou te toe foi i le vaega "Lolomi" afifi Faila. O le vaega o loʻo matamata lea o loʻo tu mai i le itu taumatau o le faʻamalama e matala. O loʻo faʻaalia le vaega o le pepa o loʻo faʻaalia luga o le masini lolomi. Ole mea masani, afai e te le i faia ni suiga faaopoopo i le tulaga, e tatau ona lolomi uma aano o le faila, o lona uiga o le atoa pepa e tatau ona faʻaalia i le vaega muamua. Ina ia faamaonia lenei, e mafai ona tusi i luga tusi.
  18. A uma ona faʻaavanoaina tulaga e te manatu e tatau ona seti, kiliki i le ki "Lolomi"tu i totonu o le vaega lava lea ole tab Faila.
  19. A maeʻa, o mea uma o le faila o le a lolomiina i luga o le masini lolomi.

E i ai se isi filifiliga mo mea lolomi tulaga. E mafai ona fai e ala i le alu i le tab Itulau Lisi. Lolomi faʻaali faʻatonutonu o loʻo i totonu o le pusa meafaigaluega. Itulau Faatulagaina. E pei ona e vaʻaia, e toeititi lava tutusa i latou i le laupepa Faila ma o loo pulea e nei tapulaʻa.

E alu i le faʻamalama Itulau Faatulagaina e tatau ona e kiliki i luga o le ata ile foliga o se sikuea sikoa i le pito i lalo taumatau o le poloka o le igoa tutusa.

Ina ua mavae lena, o le ua masani masani parameter faʻamalama o le a faʻalauiloa, i totonu e mafai ai ona e faʻataʻitaʻi gaioiga e tusa ma le i luga o le algorithm.

Metotia 2: lolomiina le tele o itulau maoti itulau

Luga, tatou tilotilo i le auala e faʻatulaga lomia o se tusi atoa, ma o lenei tatou vaʻai i le auala e faia ai lea mo elemene tagata pe a tatou le manaʻo e lolomi atoa pepa.

  1. Muamua lava, tatou te manaʻomia le fuafua poʻo fea itulau i luga o le teugatupe e tatau ona lolomiina. Ina ia maeʻa lenei galuega, alu i le itulau mode. E mafai ona faia i le kiliki i luga o le aikona. "Itulau", lea e tu i luga ole tulaga pa i lona itu taumatau.

    E i ai foi le isi suiga filifiliga. Ina ia faia lenei mea, alu i le laupepa "Vaʻai". Le isi kiliki i le ki Itulau Faiga, lea e tu i luga o le lipine i le nofoaga poloka Tusi Vaaiga Faiga.

  2. Ina ua mavae lena, e amata le itulau maimoa auala o le pepa. Pei ona outou vaʻai i ai, o laupepa ua vavaeʻese mai le tasi i le isi ua motusia tuaoi, ma o latou numera o loʻo iloa atu faʻasaga i tua o le pepa. O lenei e tatau ona e manatua le numera o na itulau o le a tatou lolomiina.
  3. E pei o le taimi muamua, alu i le laupepa Faila. Ona alu lea ile vaega "Lolomi".
  4. E lua fanua i le faʻatulagaga Itulau. I le muamua fanua matou te faʻailoaina le itulau muamua o le vaʻaiga matou te mananaʻo e lolomiina, ma i le lua - o le mulimuli.

    A e manaʻomia le lolomiina naʻo le tasi le laupepa, ona tatau lea ona faʻatino i numera ia lua numera.

  5. A maeʻa, pe a manaʻomia, matou te faʻatinoina tulaga uma sa talanoaina pe a faʻaaogaina Faiga 1. Le isi, kiliki i le faamau "Lolomi".
  6. Ina ua mavae lena, e lolomi e le lolomi le faʻatulagaina o ituʻaiga itulau poʻo se laupepa e tasi faʻapitoa i le faʻatulagaina.

Metotia 3: lolomi itulau taʻitasi

Ae a pe a e manaʻomia e lolomiina e le tasi laina, ae o le tele laina o itulau po o niisi laupepa eseese? Afai i upu Word ma laina e mafai ona faʻapitoa ma se koma, ona leai lea o se filifiliga i Excel. Ae o loʻo i ai lava se auala e alu ese ai mai lenei tulaga, ma e taoto lava i se mea faigaluega igoa "Lolomiina le Eria".

  1. Matou te suʻe i le Excel itulau faiga o le faʻaaogaina o se tasi o metotia na talanoaina i luga. Ma le isi, ia tuʻu i lalo le agavaʻa isumu ma filifili le laina o na itulau o le a tatou lolomiina. Afai e te manaʻo e filifili se lapoʻa tele, ona kiliki vave loa lea i lana vaega pito i luga (sela), ona e alu lea i le sela mulimuli i le laina ma kiliki i luga o le agavale isumu agavale a o taofi i lalo Sifi. I lenei auala, e mafai ona e filifilia ni faʻasologa sosoo i le taimi e tasi. Afai, faʻaopopo atu i lenei, matou te manaʻo e lolomi se numera o isi laina poʻo laupepa, matou te filifilia ni laupepa talafeagai ma le faʻamau na faʻamau Ctrl. Ma o lea, mea taua uma e tatau ona faʻailoaina atu.
  2. A uma lena, alu i le laupepa Itulau Lisi. I le pusa meafaigaluega Itulau Faatulagaina i luga o le lipine, kiliki i le ki "Lolomiina le Eria". Ona aliali mai lea o le tamai lisi. Filifili aitema o i ai "Seti".
  3. A maeʻa lenei faʻatinoga, matou te toe o foʻi i le laupepa Faila.
  4. O le isi a matou agaʻi atu i le vaega "Lolomi".
  5. I le faʻatulagaga i laufanua talafeagai, filifili "Lolomiina filifiliga".
  6. A manaʻomia, tatou faia isi faʻatulagaina, o loʻo faamatala auiliili i Faiga 1. A maeʻa, i le vaega tomua, matou te vaʻavaʻaia tonu lava pepa o lo o lolomiina. E tatau ona naʻo ni fasi vaega na matou faʻamamafa i le laasaga muamua o lenei metotia.
  7. Ina ua uma ona ulufale uma faʻatulagaina ma le saʻo o latou faʻaaliga, oe e mautinoa o le muamua faʻamalama, kiliki i le ki "Lolomi".
  8. A maeʻa lenei gaioiga, o laupepa filifilia e tatau ona lolomiina i luga o se masini lolomi e fesoʻotaʻi i le komipiuta.

I le ala, i le faiga lava lea e tasi, i le faʻatulagaina o vaega filifilia, e mafai ona lolomi e le gata laupepa taʻitasi, ae faapea foʻi laina o sela taʻitasi poʻo laulau i totonu o le laupepa. O le faʻavaeina o le valavala i lenei mataupu e tumau lava le tutusa pei ona i ai i le tulaga o loʻo faamatala mai i luga.

Lesona: Faʻafefea ona seti tulaga lolomi i le Excel 2010

E pei ona e vaʻai, o le faʻatulagaina o le lolomiina o mea e tatau ai ile Excel i le faiga e te manaʻo ai, e tatau ona e faʻafefeteina teisi. Ole afa mea faigata, pe a e manaʻo e lolomi le pepa atoa, ae afai e te manaʻo e lolomi ana elemene taʻitoʻatasi (faʻataʻamilosaga, pepa, etc.), ona amata ai lea o faigata. Peitaʻi, afai e te masani i tulafono mo le lolomiina o pepa i totonu o lenei spreadsheet processor, e mafai lava ona e foia le faʻafitauli. Ia, ma e uiga i metotia fofo, aemaise i le faʻatulagaina o tulaga lolomi, o lenei tala e na ona faʻamatala.

Pin
Send
Share
Send