Faʻafefea ona amata i le Google Drive

Pin
Send
Share
Send


Google Drive o se tasi o sili sili fofo mo le teuina o faila ma galulue ma i latou i le ao. E le gata i lea, o le faʻaogaina atoa foi o luga o le upega tafailagi o faʻamaumauga a le ofisa.

Afai e te leʻi faʻaaogaina nei fofo mai le Google, ae manaʻo e avea oe ma tagata e tasi, o lenei tusitusiga e mo oe. O le a matou taʻuina atu pe faʻafefea ona fausia se Google Drive ma faʻatulaga lelei galuega i totonu.

Ole mea e te manaʻomia e fausia Google Drive

Ina ia amata faʻaaogaina le teuina o ao mai Good Corporation, naʻo oe e tatau ona i ai sau oe lava Google tala. Ua uma ona matou taʻuina faʻafefea ona fai.

Faitau i luga o la matou 'upega tafaʻilagi: Fausia se Google Account

Alu i totonu Google Drive E mafai e ala i le apalai menu i luga o se tasi o le laupepa o le sailiga tinoese. I le taimi lava e tasi, o le Google account e tatau ona ulufale i totonu.

I le muamua asiasiga i le Google faila talimalo auaunaga, ua matou maua ai le tele o 15 GB o avanoa e teu ai a matou faila i le "ao". A manaʻo ai, o lenei aofaʻi mafai ona faʻateleina e ala i le faʻatauina o se tasi o avanoa faʻaavanoa fuafuaga.

I se tulaga lautele, a maeʻa le faʻatagaina ma le suiga i Google Drive, e mafai ona vave faʻaaoga le tautua. Ua uma ona matou taʻuina atu e faʻafefea ona galue ma le ao teu i luga ole laiga

Faitau i luga o la matou 'upega tafaʻilagi: Faʻafefea ona faʻaaoga le Google Drive

Lenei o le a tatou vaʻavaʻai i le faʻalauteleina avanoa i Google Drive i tua atu o tapulaʻa o se 'upega tafaʻilagi browser - komepiuta ma feaveaʻi tulaga.

Google Drive mo le PC

O se sili talafeagai auala e faʻavasega faʻamaumauga faila i le Google's "ao" i luga o se komepiuta o se faʻapitoa faʻapitoa mo Windows ma macOS.

O le Google Disk polokalama faʻatagaina oe e faʻatulaga galuega ma faila mamao ese le faʻaogaina o se faila i lau PC. O suiga uma i le fesoʻotaʻiga faʻatulagaina i luga o le komepiuta o otometi synchronized ma le 'upega tafaʻilagi lomiga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le tapeina o se faila i le Drive folder o le a aofia ai lona faʻaletonu mai le teuina o le ao. Agree, e matua faigofie lava.

E faʻafefea la ona faʻapipiʻi lenei polokalama i lau komepiuta?

Faʻapipiʻi le Google Drive app

E pei o le tele o Faalapotopotoga Aoga Lelei, le faapipiiina ma le muamua setiina o le Drive ave se mataupu o minute.

  1. Ile amataga, alu ile itulau download le apalai, lea tatou te oomi ai le faʻamau "Download lomiga mo PC".
  2. Ona faʻamaonia lea ole laiga ole polokalame.

    Ina ua mavae lena, o le faapipiiina faila download o le a otometi lava amata.
  3. Ile iuga ole installer, tamoe ma faʻatali ile maeʻa ole komipiuta.
  4. Le isi, i le faamalama fiafia, kiliki i le ki "Amataina".
  5. A maeʻa, e tatau ona matou ulufale i le apalai e faʻaaogaina ai la matou Google account.
  6. I le taimi o le faʻapipiʻi faʻagasologa, e mafai ona puʻeina puʻupuʻu le vaega autu o Google Drive toe.
  7. I le vaega mulimuli o talosaga apalai, kiliki i le ki Faia.

Faʻafefea ona faʻaaoga le Google Drive app mo le PC

O lenei e mafai ona tatou syncronise o tatou faila ma le "ao", ma tuʻu i latou i totonu o se faʻapitoa faila. E mafai ona e faʻaavanoaina uma mai le vave avanoa lisi i le Windows Explorer, ma le faʻaaogaina o le fata o faʻailoga.

O lenei aikona e tatalaina se faʻamalama e mafai ai ona e vave maua le Google Drive faila i lau PC poʻo le upega tafaʻilagi o le tautua.

Lenei e mafai foi ona e alu i se tasi o pepa aloaia na tatalaina talu ai nei i le ao.

Faitau i luga o la matou 'upega tafaʻilagi: Faʻafefea ona fai se Google Doc

O le mea moni, mai le taimi nei, o mea uma e te manaʻomia e faʻapipiʻi ai se faila i ao teuina ua tuʻu i totonu o se faila Google Drive luga o lau komepiuta.

Oe mafai foi ona galulue ma faʻamaumauga o loʻo i totonu o le faʻasino lenei e aunoa ma ni faʻafitauli. I le maeʻa o le teuteuina o le faila, o se faʻafouga faʻapipiʻi o le a otometi ona aumaia i le "ao".

Sa matou vaʻai i le faʻapipiʻiina ma le amata faʻaaogaina le Google Drive e faʻaaoga ai le faʻataʻitaʻiga a se Windows computer. E pei ona taʻua muamua, o loʻo i ai se faʻamatalaga o le talosaga mo masini e faʻaaogaina macOS. O le faʻavae o le galulue ma Drive i totonu o le Apple e faʻagaioia faiga e tutusa uma lava i luga.

Google Drive mo le Android

I le faʻaopopoina o le polokalame mo le tuʻufaʻatasia o faila ma le Google cloud storage, o loʻo iai foʻi se talosaga mo masini feaveaʻi.

E mafai ona download ma faʻapipiʻi Google Drive i lau telefoni poʻo le tablet mai itulau polokalame luga o le Google Play.

E le pei o le PC polokalama, o le mobile version o Google faʻatagaina oe e faia mea uma e tutusa ma le 'upega tafaʻilagi faʻatulagaina o cloud storage. Ma i se tulaga lautele, o le mamanu e foliga tutusa.

E mafai ona e faʻaopopoina faila i le ao i le faʻamau +.

Lenei, i le pop-up menu, filifiliga mo le fausiaina o se faila, se siaki, se tusitusiga pepa, se laulau, se faʻamatalaga, poʻo le lalagaina mai o se faila mai se masini e avanoa.

O le faila faila e mafai ona valaʻau i luga e ala i le oomiina o le faʻailoga o loʻo i ai ma le ata o se tuna eli e latalata i le igoa o le manaʻomia pepa.

O loʻo avanoa iinei le tele o vaega: mai le fesiitaiina o le faila i seisi lisi i lona teuina i totonu ole masini manatua.

Mai le itu menu, e mafai ona e alu i le aoina o ata i le Google Photos auaunaga, pepa e avanoa ia te oe e isi tagata faʻaaoga ma isi faila vaega.

Ae o le galue ai ma pepa, e le masani na o le avanoa e vaʻai i ai o loʻo avanoa.

Afai e te manaʻomia e teuteu se mea, oe manaʻomia le tali talafeagai mai le Google afifi: Pepa aloaia, Laulau ma Faʻasalalauga. A manaʻomia, e mafai ona laʻititi mai le faila ma tatala i seisi vaega e tolu.

I se tulaga lautele, galulue ma le Drive feaveai polokalama e talafeagai ma faigofie tele. Ia, talanoa e uiga i le iOS lomiga o le polokalama tuʻu ese na le toe aoga - o lona aoga e tutusa lelei.

Talosaga mo PC ma masini feaveaʻi, faʻapea foi ma le upega tafaʻilagi o Google Drive, e fai ma sui o le atoa siosiomaga mo le galulue ma faʻamaumauga ma la latou teuina mamao. O lona faʻaaogaina e atoatoa gafatia e sui ai le atoʻatoa ofisa suite.

Pin
Send
Share
Send