Feʻaveaʻi sela faatatau i le tasi ma le isi i Microsoft Excel

Pin
Send
Share
Send

O le manaʻoga e sui aa sela ma le tasi ma le isi pe a galue i totonu o le Microsoft Excel spreadsheet e seasea lava. Peitaʻi, e iai tulaga e tatau ona iai. Seʻio tatou suʻeina poʻo a ni auala e mafai ai ona e suia le sela i le Excel.

Aveesea sela

Ae paga lea, i totonu o le pusa meafaigaluega e leai se galuega faapena o le a mafai ona faʻafesuiaʻi lua sela e aunoa ma nisi gaioiga pe aunoa ma le suia o le laina. Ae i le taimi lava e tasi, e ui lava o lenei gaioiga faʻagaioiga e le faigofie pei ona tatou manaʻo ai, e mafai lava ona faʻatulaga, ma i nisi auala.

Metotia 1: Agai Faʻaaogaina Kopi

O le fofo muamua i le faʻafitauli e aofia ai le kopiina o faʻamaumauga i se nofoaga eseʻese ma le toe sui. Seʻio tatou vaai pe faʻapefea ona faia.

  1. Filifili le sela e feʻaveaʻi. Kiliki le ki Kopi. O lo o tuu i luga o le lipine i le tab "Fale" i le faʻavasegaga vaega Laupapa.
  2. Filifili seisi mea gaogao i luga o le pepa. Kiliki le ki Faapipii. O loʻo i ai i le meafaigaluega lava ia i le lipine e pei o le ki. Kopi, ae e le pei ona i ai i se foliga sili atu ona matauina ona o lona tele.
  3. Le isi, alu i le sela lona lua, o le faʻamatalaga o ia e tatau ona siitia atu i le nofoaga o le muamua. Filifili lelei ona toe kiliki lea i le faʻamau. Kopi.
  4. Filifili le muamua sela ma faʻamatalaga ma le faʻataʻitaʻi ma kiliki i le ki Faapipii luga o le mea faapipii.
  5. Ua matou siitia atu le tasi taua i le mea matou te manaomiaina. Toe foʻi i le taua na matou ofuina i totonu o le gaogao sela. Filifili i ai ma kiliki i le faʻamau. Kopi.
  6. Filifili le sela lona lua o loʻo e manaʻo e faʻaleleia ni faʻamatalaga. Kiliki le ki Faapipii luga o le mea faapipii.
  7. Ma, matou fesuiaʻi faʻamatalaga taua. O lenei e tatau ona e tape le anotusi o le transit cell. Filifili na ma kiliki-kiliki. I le tusiga menu na faʻamalosia ina ua maeʻa nei gaioiga, alu i le E manino mea.

O lenei ua tipiʻesea faʻamaumauga feʻaveaʻi, ma ua maeʻa uma le galuega o le feaveaʻi o sela.

Ioe, o lenei metotia e le fetaui gofie ma e manaʻomia le tele o isi laasaga. Ae ui i lea, e talafeagai mo le tele o tagata faʻaaoga.

Metotia 2: Toso ma Faʻapa

O le isi auala e mafai ai ona fesuiaʻi sela e mafai ona taʻua faigofie faigofie toso ma faapau. Moni, pe a faʻaogaina lenei filifiliga, o le a tupu se sela suiga.

Filifili le sela e te manaʻo e alu i se isi nofoaga. Tuu le fetuu i lona tuaoi. I le taimi lava e tasi, e tatau ona liua i se aū, i le pito i tua o lo o i ai ni faʻasino faʻatonuina i itu e fa. Taofi le ki Sifi luga o le keyboard ma toso i le mea matou te mananaʻo ai.

I le avea ai o se tulafono, o lenei tatau ona avea ma tuaoi sela, talu ai pe a fesiitai i lenei auala, ua suia atoa le laina.

O le mea lea, feaveaʻi mai i le tele o sela e masani ona tupu sese i le tulaga o se laulau faapitoa ma e seasea faʻaaoga. Peitaʻi o le manaʻoga e suia le anotusi o vaega e mamao le tasi ma le isi e le mou ese, ae manaʻomia isi fofo.

Metotia 3: faʻaaoga macros

E pei ona taʻua i luga, e leai se auala vave ma saʻo i Excel e kopi ni sela se lua i le va o latou lava e aunoa ma le kopiina i totonu o le laina femalagaiga pe a fai e le o latou i autafa o itu. Ae o lenei e mafai ona ausia i le faʻaaogaina o macros poʻo isi vaega-faʻaopoopo. O le a matou talanoa e uiga i le faʻaaogaina o se tasi o faʻapitoa faʻapitoa i lalo ifo.

  1. Muamua lava, e manaʻomia le faʻatulagaina le polokalame o le makro ma le vaega atiaʻe i lau polokalama peʻa fai e te leʻi faʻaagaina i latou, talu ai ua faʻaletonu i latou i le tulaga le lelei.
  2. Le isi, alu i le "Developer" tab. Kiliki i le "Visual Basic" faʻamau, lea e tu i luga o le lipine i totonu o le "Code" mea poloka poloka.
  3. Ua amata nei le faatonu. Faʻaofi i lalo le tulafono nei i totonu:

    Vaega sela gaioi ()
    Dim ra As Range: Seti ra = Filifiliga
    msg1 = "Filifili LUA laina o tutusa tutusa"
    msg2 = "Filifili lua laina o le tele faʻailoa"
    Afai ra.Areas.Count 2 Ona MsgBox msg1, vbCritical, Problem: Exit Sub
    Afai ra.Areas (1) .Count ra.Areas (2) .Count Ona MsgBox msg2, vbCritical, "Problem": Exit Sub
    Application.ScreenUpdating = Sese
    arr2 = ra. Aasa (2). Tau faʻatauaina
    ra.Areas (2) .Value = ra.Areas (1) .Value
    ra.Areas (1) .Value = arr2
    Iuga pito

    A maeʻa ona faʻaofi le faʻailoga, tapuni le faʻamalama e ala i le kiliki i luga o le faʻamau faʻamau i le pito i luga taumatau. O le mea lea, o le faʻamaumauga o le a faʻamaumau i totonu o le tusi o loʻo manatua ma lona faʻavasegaina e mafai ona toe gaosia e faia faʻagaioiga tatou te manaʻomia.

  4. Matou te filifilia ni sela se lua pe lua laina o le tutusa le lapoʻa, matou te manaʻo e fesuiaʻi mai. Ina ia faia lea mea, kiliki i le vaega muamua (laina) ma le agavale agavale tauagavale. Ona uu lea o le ki Ctrl i luga o le keyboard ma agavale-kiliki i luga o le sela lona lua (laina).
  5. Ina ia tamoe le makro, kiliki i le ki Fuatuu i luga o le lipine i le ie "Atiina aʻe" i le meafaigaluega kulupu "Tulafono".
  6. Ua tatalaina matala le filifiliga filifiliga. Faailoga le mea manaʻo ma kiliki i le ki Tamoe.
  7. I le maeʻa ai o lenei gaioiga, o le makro e otometi ona faʻafesuiaʻi mea sa i totonu o sela filifilia.

E taua le maitauina pe a e tapunia le faila, o le makro e otometi ona tape, o lea la i le isi taimi o le a tatau ona toe tusia. Ina ia aua le faia o lenei galuega i taimi uma mo se tusi faapitoa, afai e te fuafua e faia i taimi uma ia gaioiga i totonu o lea, e tatau ona e teuina le faila o se Excel Workbook ma lagolago lagolago (xlsm).

Lesona: Faʻafefea ona fai se makro i Excel

Pei ona e vaʻai, i Excel e tele auala e feaveaʻi ai sela faʻatatau i le tasi ma le isi. O lenei mafai ona faia i mea masani mo meafaigaluega o le polokalame, ae o nei filifiliga e tele e le talafeagai ma alu ai le taimi. O le mea e lelei ai, e i ai le tolu-vaega macros ma faʻaopopo e faʻatagaina oe e foia le galuega i se taimi vave ma faigofie e mafai ai. Lea mo tagata e tatau ona faʻaaogaina e le aunoa ia gaioiga, o le filifiliga mulimuli o le a sili ona sili ona lelei.

Pin
Send
Share
Send