Galue ma le CLIP galuega ile Microsoft Excel

Pin
Send
Share
Send

O se tasi o mea manaia o Microsoft Excel o le aoga Kiliki. O lona galuega autu o le tuʻufaʻatasia o mea i totonu o le lua pe sili atu sela i le tasi. O lenei tagata faʻagaioia fesoasoani e foia nisi faʻafitauli e le mafai ona faʻatinoina i le faʻaaogaina o isi meafaigaluega. Mo se faʻataʻitaʻiga, ma lana fesoasoani e faigofie e faʻatinoina le gaioiga o le tuʻufaʻatasia o sela e aunoa ma leiloa. Mafaufau i foliga o lenei galuega ma nuances o lona aoga.

Le faʻaaogaina o le CLICK operator

Galuega Kiliki faatatau i se vaega o tusitusiga tusitusiga Excel. O lona galuega autu o le tuʻufaʻatasia i totonu o le tasi sela le anotusi o nisi sela, faʻapea foʻi ma mataʻitusi taʻitasi. Amata mai Excel 2016, o le faʻaaogaina o se mea ae le ole lenei faʻaaogaina TOFAGA. Ae ina ia mafai ona faatumauina tua le talafeagai, le tagata faʻafoe Kiliki agavale, ma e mafai ona faʻaaoga faʻatasi ma TOFAGA.

O le faʻataʻitaʻiga mo lea fuaitau e faʻapea:

= TAGATA (text1; text2; ...)

O finauga e mafai ona fai uma tusitusiga ma fesoʻotaʻiga i sela o iai. Ole aofai o finauga mafai eseese mai 1 i 255 aofia.

Metotia 1: tuʻufaʻatasiga faʻamaumauga i sela

E pei ona e iloa, o le masani tuʻufaʻatasiga o sela i Excel e tau atu i le leiloa o faʻamaumauga. Naʻo faʻamatalaga i le itu tauagavale pito i luga e sefe. Ina ia mafai ona tuʻufaʻatasia mea oi totonu o le lua pe sili atu sela i le Excel e aunoa ma le leiloa, e mafai ona e faʻaaogaina le galuega Kiliki.

  1. Filifili le sela tatou te fuafua e tuu le tuʻufaʻatasia faʻamaumauga. Kiliki le ki "Faaofi galuega". O loʻo i ai le foliga o se faʻailoga ma e tu i le itu tauagavale o le laina o fuʻa.
  2. Tatalaina FAAALIA Wizard. I le vaega "Tusitusiga" pe "Atoa lisi faʻapitoa" saili mo se faʻagaioiga FESOOTAI. Filifili le igoa lea ma kiliki ile faʻamau. "Ua lelei".
  3. Le galuega faʻamasinoga faʻamalama amata. O finauga e ono faʻasino i sela o loʻo iai faʻamatalaga poʻo se isi tusitusiga. Afai o le galuega e aofia ai le tuʻufaʻatasia o mea i totonu o sela, ona e oʻo foi i lenei tulaga o le a matou galulue faʻatasi ma sootaga.

    Seti le fa’ata i le muamua fanua o le fa’amalama. Ona filifili ai lea o le soʻotaga i luga o le pepa, o loʻo iai faʻamatalaga e manaʻomia mo le luni. A maeʻa ona faʻaopoopo ia faʻaaliga i le faʻamalama, matou te faia tutusa ma le vaega lona lua. E tusa ai, filifili se isi sela. Matou te faia se gaioiga tutusa seia oʻo i faʻalavelave o sela uma e manaʻomia ona tuʻufaʻatasia ua ulufale atu i le galuega faʻamalama faʻamalama. Ina ua mavae lena, kiliki i le faamau "Ua lelei".

  4. E pei ona e vaʻai, o mea o loʻo filifilia i le itu na filifilia Ae o lenei auala e iai lona taua tele. A faʻaaogaina, e taua le mea e taʻu o le "seamless seam bonding". O lona uiga, e leai se avanoa i le va o upu ma faʻapipiʻi i le laina e tasi. I lenei tulaga, faʻapipiʻi faʻaopopo se avanoa o le a le galue, ae naʻo ala i le teuteuina o le fua.

Lesona: Galuega Faiva i Excel

Metotia 2: faʻaaogaina se galuega ma se avanoa

E i ai avanoa e faʻasaʻo ai lenei faʻaletonu e ala i le faʻaofiina o avanoa i le va o finauga a le tagata faʻafoe.

  1. Matou te faia le galuega faʻaaogaina le algorithm tutusa e pei ona faamatalaina i luga.
  2. Faalua-kiliki le agavale agavale tauagavale i luga o se sela ma se faʻasologa ma faʻamalosia mo le faʻatonutonuina.
  3. I le va o finauga taʻitasi, tusi se faʻaaliga i foliga o se avanoa, faʻataʻamilo uma i itu uma e ala i faʻailoga upusii. A uma ona ulufale i le taua lena, tuu loa ma le penitala. O le lautele lautele o manatu faʻaopopo e tatau ona faʻapea:

    " ";

  4. Ina ia faʻaalia le iuga i luga o le lau, kiliki i le ki Ulufale.

A oe vaʻai, i le nofoaga o le faʻapipiʻi o avanoa ma upusii i totonu o le sela, vaeluaina i le va o upu faʻaalia.

Metotia 3: faʻaopopo se avanoa i le faʻamalama faʻamalama

O le mea moni, pe a fai e le tele ni tau faʻatauaina, o le filifiliga i luga mo le saeaina o le pipiʻi faʻatasi e atoatoa. Ae o le a faigata ona vave faʻatino pe a tele ni sela e manaʻomia ona tuʻufaʻatasia. A maise pe afai o nei sela e leʻo iai i se laina e tasi. Uiga faigofie le tuʻuina o se avanoa, e mafai ona e faʻaaogaina le filifiliga e faʻaofi i ai i le faʻamalama faʻamalama.

  1. Faalua-kiliki le agavale agavale tauagavale i soʻo se gaogao sela i luga o le pepa. Faʻaoga le keyboard, faʻatulaga se avanoa i totonu. E fautuaina e taofi ese mai le faʻasologa autu. E taua tele e le mafai ona faʻatumuina lenei sela i soʻo se faʻamaumauga pe a maeʻa lenei.
  2. Matou te faia tutusa gaioiga pei o le muamua auala e faʻaaoga ai le gaioiga Kiliki, i luga o le tatalaina o le tagata faʻamalama faʻamalama faamalama. Faʻaopopo le aoga o le muamua sela ma faʻamaumauga i le faʻamalama fanua, pei ona uma ona faʻamatalaina muamua. Ona matou setiina lea o le fa’ataua i le vaega lona lua, ma filifili le gaogao sela ma le avanoa, na talanoaina muamua. O se sootaga e aliali mai i le finauga pusa fanua. Ina ia faʻavavevaveina le faʻagasologa, e mafai ona e kopiina e ala i le faʻamamaina ma oomi le ki autu Ctrl + C.
  3. Ona tatou faʻaopopo lea o le fesoʻotaʻiga i le isi mea e tatau ona faʻaopopo. I le isi fanua, faʻaopopo le fesoʻotaʻiga i le gaogao sela toe. Talu ona matou kopi lona tuatusi, o le a mafai ona matou tuʻuina le faʻatautee i le fanua ma fetaomi le ki tuufaatasiga Ctrl + V. Faʻaopoopo o le a faaofi atu. I lenei auala, matou te suia fanua ma tuatusi o elemene ma le gaogao sela. A uma ona faʻamaumauga uma, kiliki i le ki "Ua lelei".

Oe pei ona e vaʻai, o le tuʻufaʻatasia faʻamaumauga na fausia i le tapulaa sela, aofia ai ma mea uma o elemene uma, ae i ai avanoa i le va o upu taʻitasi.

Lapataiga! E pei ona e vaʻai, o le auala i luga e faʻatelevave le taualumaga mo le tuʻufaʻatasia saʻo o faʻamatalaga i sela. Peitai e tatau ona maitauina o lenei filifiliga e tumu i mailei. E taua tele i le elemene o loʻo i ai se avanoa, i le aluga o taimi o nisi faʻaaliga e le aliali mai pe ua le lelea foi.

Metotia 4: tuʻu koluma

Faaaogaina galuega Kiliki E mafai ona vave faʻatasia faʻamaumauga o koluma i le tasi.

  1. Faatasi ai ma sela o le laina muamua o laina soofaatasi, matou te filifilia gaioiga o loʻo faʻaalia i le auala lona lua ma le tolu o le faʻaaogaina o le finauga. Peitai, afai e te filifili e faʻaaoga le metotia ma se gaogao sela, ona o le soʻotaga i ai o le a manaʻomia e faia atoatoa. Ina ia faia lea mea, tuʻuina se faʻailoga tala i luma o soʻo se laina o le sela e faʻatulagaina o laina maʻitaga o le sela lea ($). E masani lava, e sili le faia o lenei mea i le amataga, ina ia i isi itu o loʻo aofia ai lenei tuatusi, e mafai e le tagata faʻaaoga ona kopiina o loʻo i ai maʻoti tumau fesoʻotaʻiga. I toe fanua, tuʻu faʻamatalaga sootaga. E pei ona masani, pe a uma le taualumaga, kiliki i le ki "Ua lelei".
  2. Matou te tuu le faʻata i le pito i lalo taumatau o le elemene ma le faʻasologa. O se faʻailoga e aliali mai e foliga o se koluse, lea e taʻua o le faʻailoaina o faʻailoga. Uu le ki isumu agavale ma toso i lalo tutusa i le tulaga o le elemene e tuʻufaʻatasia.
  3. Ina ua maeʻa lenei faiga, o le faʻamatalaga i koluma faʻapitoa o le a tuʻufaʻatasia i se tasi koluma.

Lesona: Faʻafefea ona tuʻufaʻatasia koluma ile Excel

Metotia 5: faʻaopopo isi mataitusi

Galuega Kiliki mafai foi ona faʻaoga e faʻaopopo isi mataʻitusi ma faʻaaliga e leʻi i ai i le vaega amata faʻatasi. Ma le isi, e mafai faʻatinoina isi tagata faʻaaogaina faʻaogaina lenei galuega.

  1. Matou te faia gaioiga e faʻaopopo ai tau i le galuega faʻamalama faʻamalama e faʻaaogaina ai soʻo se metotia faʻamatalaina o i luga. I se tasi o fanua (pe a manaʻomia, e mafai ona tele) faʻaopopo soʻo se tusitusiga tusitusiga e manatu le tagata e aoga talafeagai e faʻaopopo. E tatau ona faʻamau i lenei upusii faʻailoga. Kiliki le ki "Ua lelei".
  2. E pei ona e vaʻaia, pe a maeʻa lenei gaioiga, o loʻo tuʻufaʻatasia mea uma i mea tuʻufaʻatasia.

Tagata e faafoe Kiliki - Le auala e tasi e tuʻufaʻatasia ai sela e leiloa i Excel. I se faʻaopopoga, e mafai ona faʻaoga e tuʻufaʻatasia koluma uma, faʻaopopo mea taua i tusitusiga, ma faia nisi gaioiga. Malamalama o le algorithm mo le galue ma lenei galuega faʻafaigofie ai le foia o le tele o mataupu mo le tagata faʻaaogaina le polokalama.

Pin
Send
Share
Send