Filifiliga sela i le Microsoft Excel

Pin
Send
Share
Send

Ina ia mafai ona faʻatino gaioiga eseese ma anotusi o sela Excel, e tatau ona e filifilia muamua. Mo nei faʻamoemoe, o le polokalama e tele meafaigaluega. Muamua lava, o lenei eseʻese e mafua mai i le mea moni o loʻo iai le manaʻoga e faʻapupula tele vaega eseese o sela (laina, laina, pou), faʻapea foʻi ma le manaʻoga e faʻailo elemene e fetaui ma se tulaga patino. Tatou saili pe faʻafefea ona faʻatino lenei faʻasologa i auala eseese.

Filifiliga filifiliga

I le faagasologa o filifiliga, e mafai ona e faʻaogaina uma le isumu ma le keyboard. E i ai foʻi auala e tuʻufaʻatasia ai nei mea e fesoʻotaʻi ai ma leisi.

Metotia 1: Nofofua sela

Ina ia mafai ona filifilia se tasi sela, na o le faʻamoe moli luga ma tauagavale-kiliki. Ma le isi, o se filifiliga filifilia e mafai ona faia e faʻaaoga i luga o le keyboard keyboard faʻamau ki "I lalo", Up i luga, Taumatau, Agavale.

Metotia 2: filifili se koluma

Ina ia faʻailogaina se koluma i le laulau, tuʻu i lalo i le itu agavale isumu agavale ma toso mai le pito i luga o le sela i le pito i lalo, i le mea e tatau ai ona tatalaina le faʻamau.

E i ai leisi filifiliga mo le fofoina o lenei faʻafitauli. Umi le faamau Sifi i luga o le keyboard ma kiliki ile pito i luga ole koluma. Ma, e aunoa ma le tatalaina mai le faʻamau, kiliki i le pito i lalo. E mafai ona e faʻatinoina taga i le isi faʻasologa.

I se faʻaopopoga, o loʻo i lalo o le algorithm e mafai ona faʻaogaina e iloga ai koluma i laulau. Filifili le muamua sela o le koluma, tatala le isumu ma fetaomi le ki autu Ctrl + Sifi + Lalo Ava. I lenei tulaga, o le koluma atoa ua filifilia i le vaega mulimuli lea o loʻo aofia ai faʻamaumauga. O se tulaga taua mo le faʻatinoina o lenei faiga o le le i ai o ni gaogao sela i lenei koluma o le laulau. A leai, na o le eria i luma o le muamua gaogao elemene o le a faʻailogaina.

Afai e te manaʻo e filifili e le naʻo se koluma o le laulau, ae o le koluma atoa o le laupepa, ia i lea tulaga e te manaʻomia le tauagavale-kiliki i luga o le vaega talafeagai o le faʻatulafonoina laina uʻumi, i le mea o mataʻitusi o le alafapeta faʻailoa mai igoa o koluma.

Afai e manaʻomia le filifilia o ni koluma o se laupepa, ona toso lea o le isumu ma le agavale tauagavale oomi i luga o vaega tutusa o le faamaopoopo vaega.

E i ai se isi vaifofo. Umi le faamau Sifi ma faailoga le muamua koluma i le faʻailogaina maualuga le faasologa. Ma, e aunoa ma le tatalaina mai le faʻamau, kiliki i luga o le vaega mulimuli o le faʻatulaga panel i le faʻasologa o pou.

A e manaʻo e filifili kolisi na faʻasalalauina ole laupepa, ona taofi lea o le ki Ctrl ma, e aunoa ma le tatalaina mai, matou te kiliki i luga o le vaega i le faʻatulafonoina o laina o koluma taʻitasi e faʻailogaina.

Metotia 3: iloga le laina

E faapena foi, ua fai ma laina i Excel.

Ina ia filifilia se tasi laina i le laulau, na o le tusi o se faʻataʻoto i luga ae o le isumu isumu taofimau i lalo

Afai e lapoʻa le laulau, e faigofie ona taofi le ki Sifi ma faʻasolo i luga o le sela muamua ma mulimuli o le laina.

Ma le laina, e mafai ona matauina laina i laulau i se auala tutusa i koluma. Kiliki le muamua elemene i le koluma, ona lolomiina lea i le keyboard shortcut Ctrl + Shift + Ava Tonu. O loʻo faʻamauina le laina i le pito o le laulau. Ae o lenei, o se mea e manaʻomia i lenei mataupu o le mauaina o faʻamaumauga i potu uma o le laina.

Ina ia filifilia le laina atoa o le laupepa, kiliki i luga o le vaega talafeagai o le faʻatulagaina laina faʻatasi, o loʻo faʻaalia le numera.

Afai e manaʻomia le filifilia o ni laina tuaoi i lenei ala, ona toso le itu tauagavale i luga o le tutusa vaega o vaega o le faamaopoopo vaega ma le isumu.

E mafai foi ona uuina le faamau Sifi ma kiliki i le vaega muamua ma le mulimuli i le faʻatulagaina vaega o laina o laina e tatau ona filifilia.

Afai e te manaʻomia le filifilia o laina eseese, ona kiliki lea i vaega taʻitasi i luga o le faʻatulagaina laina faʻatasi ma le faʻamau e oomi Ctrl.

Metotia 4: filifili le pepa atoa

E lua filifiliga mo lenei faiga mo le pepa atoa. O le mea muamua o le kiliki i luga o le ki sikuea o loʻo tu i le fetaulaiga ala o faʻataʻamilomilo ma faʻataʻamilomilo. A maeʻa lenei gaioiga, matua filifili uma sela i luga o le pepa o le a filifilia.

Faʻapipiʻiina o se ki soʻotaga o le a tau atu i le tali tutusa. Ctrl + A. Peitai, pe a fai o le taimi lea o loʻo iai ile faʻatautaiga o ala ile auiliiliga o faʻamatalaga, mo se faʻataʻitaʻiga, i se laulau, ona naʻo lea vaega ole a muai filifilia. Naʻo le tosoina o le tuʻufaʻatasiga o le a mafai ai ona filifili le pepa atoa.

Metotia 5: Highlight Range

Ia seʻi o tatou iloaina pe faʻafefea ona filifili ituaiga tagata taʻitasi i luga o se laupepa. Ina ia faia lenei mea, e lava le lio o le faʻataʻamilosaga ma le itu tauagavale-kiliki i luga o se vaega faapitoa i luga o le laupepa.

O le lautele e mafai ona filifilia e ala i le uuina o le faʻamau Sifi luga o le keyboard ma faʻasolosolo kiliki i le pito i luga agavale ma lalo taumatau sela o le nofoaga filifilia. Pe o le faʻatinoina o le gaioiga i le faʻasologa i tua: kiliki i lalo o le itu tauagavale i lalo ma luga taumatau o le laina. Le tini i le va o ia elemene o le a faʻamamaina.

O loʻo i ai foʻi le avanoa e faʻapupula atili ai sela poʻo tofa mamao. Ina ia faia lea mea, i soʻo se tasi o metotia o loʻo i luga, e tatau ona e filifilia eseese vaega taʻitasi e manaʻo le tagata e filifilia, ae o le ki e tatau ona pipi Ctrl.

Metotia 6: faʻaaoga kuki

E mafai ona e filifilia vaega taʻitasi faʻaaogaina ki vevela:

  • Ctrl + Fale - filifiliga o le muamua sela ma faʻamaumauga;
  • Ctrl + Iuga - filifiliga o le sela mulimuli ma faʻamaumauga;
  • Ctrl + Sifi + Iuga - filifiliga o sela e oʻo atu i le taimi mulimuli;
  • Ctrl + Sifi + Fale - filifiliga o sela seʻia oʻo i le amataga o le pepa.

O nei filifiliga e tele se taimi e sefe ai galuega.

Lesona: Excel hotkeys

Pei ona e vaʻai, e tele le aofaʻiga o filifiliga mo le filifilia o sela ma a latou vaega 'eseʻese e faʻaaogaina le keyboard poʻo le mouse, faʻapea foʻi ma le faʻaaogaina o le tuʻufaʻatasiga o nei masini e lua. Tagata taʻitoʻatasi mafai ona filifilia le faiga filifilia sili atu fetaui mo ia lava i se tulaga patino, aua e sili atu le faigofie e filifili ai se tasi poʻo le tele sela i le tasi auala, ma ia filifilia se atoa laina poʻo le pepa atoa i le isi.

Pin
Send
Share
Send