Tapē le "Itulau 1" i le Microsoft Excel

Pin
Send
Share
Send

O nisi taimi pe a galue ma Excel, i luga o laupepa taʻitasi o le tusi "Itulau 1", "Itulau 2" etc. O se tagata e le masani ai ona masani ona mafaufau i le mea e fai ma faʻapefea ona tape. O le mea moni, o le mataupu e fofo faigofie. Sei o tatou mafaufau pe faʻafefea ona aveese na tusitusiga mai le pepa.

Tapē le faʻaaliga vaaia o numera

O le tulaga ma le faʻaaliga vaaia o le tuʻufaʻatasia mo lolomiga e tupu pe a suia le tagata ma le loto i ai poʻo le le mafaufauina mai le masani faʻagaoioiga faiga poʻo le faʻasologa i le itulau vaʻaiga o le pepa. O lea, e tape faʻaaliga numera, e tatau ona e sui i se isi ituaiga o faʻaali. E lua auala e faia ai lenei mea, lea o le a talanoaina i lalo.

E tatau ona maitauina faʻapea e le mafai ona tape le faʻaaliga o faʻapipiʻi ma tumau pea i le itulau itulau. E taua foi le taʻuina e faapea pe a tuʻuina e le tagata laupepa e lolomi ai, ona i ai lea i mea lolomi o le a faʻailo faʻailoga o le a toesea, talu ai na o latou faʻamoemoe e naʻo le vaʻai mai le mataitu.

Metotia 1: Tulaga pa

O le faigofie auala e fesuiaʻi ai le vaʻaiga vaʻaiga o se Excel tusitusiga o le faʻaaoga lea o aikona o loʻo i luga o le tulaga pa i le pito i lalo taumatau o le faamalama.

O le itulau tulaga faʻailoga o le muamua lea o le tolu tulaga fesuiaʻi aikona i le itu taumatau. Ina ia tape le faʻaaliga vaaia o itulau itulau, na o le kiliki i soʻo se tasi o loʻo totoe faʻailoga e lua: "Masani ai" pe Itulau Lisi. Mo le faia o le tele o galuega, e sili atu le faigofie le galue i le muamua.

Ina ua maeʻa le ki, sa faʻaitiitia numera faʻasologa i le pito i tua o le laupepa.

Metotia 2: lipine faamau

E mafai foi ona tape le faʻaali o le tala mai le igoa i le faʻamau e sui le ata vaʻaia i luga o le lipine.

  1. Alu i le tab "Vaʻai".
  2. I luga o le mea faapipii o loʻo tatou sailia se poloka meafaigaluega Tusi Vaaiga Faiga. O le a faigofie ona maua, talu ai e tu i le itu tauagavale o le lipine. Tatou kiliki i se tasi o faʻamau tu i totonu o lenei kulupu - "Masani ai" pe Itulau Lisi.

A maeʻa ia gaioiga, o le itulau itulau vaʻaiga o le a faʻaliliu, o lona uiga o le tala mai numera o le a mou atu foi.

E pei ona e vaʻaia, o le aveeseina o le tala faʻailo ma le faʻailogaina i Excel e faigofie tele. Na ona sui le vaʻaiga, lea e mafai ona faia i auala e lua. I le taimi lava lea e tasi, pe afai o loʻo taumafai se tasi e saili se auala e faʻamuta ai nei igoa, ae i le taimi lava lea e manaʻo ai o ia i le itulau itulau, e tatau ona faʻapea o ana suʻesuʻega o le a le aoga, talu ai o lea filifiliga e le o iai. Ae, muamua faʻamuta ai le tusiga, e tatau ona mafaufau atili le tagata faʻaaoga pe o le a le mea e faʻalavelave ia te ia pe ono, i le isi itu, fesoasoani i le faʻatuatuaina o le pepa aloaia. E le gata i lea, o faʻailoga mamao e leʻo vaaia le lolomiina.

Pin
Send
Share
Send