Tusitusiga mataga i le Microsoft Excel

Pin
Send
Share
Send

O le sipelaina o faʻailoaina o loʻo faʻaaogaina e faʻaalia ai le le faʻatagaina, e le talafeagai se gaioiga poʻo se mea e tupu. O nisi taimi o lenei foliga e tatau ona faʻaaoga pe a galue i Excel. Ae paga lea, e le o le keyboard pe o le vaʻai vaega o le polokalame e iai le atamai meafaigaluega e fai ai lenei gaioiga. Seʻi o tatou iloaina pe faʻapefea ona mafai ona e faʻaaogaina satauro ese mai i le Excel.

Lesona: Tusitusiga mataga i le Microsoft Word

Faʻaogaina ni tusitusiga mataina

O le Strikethrough i Excel o se elemene elemene. Tusa ai, o lenei meatotino e mafai ona tuʻuina atu i le tusitusiga e faʻaaoga ai meafaigaluega.

Metotia 1: o le anotusi menu

O le auala taatele mo tagata e aofia ai satauro ese tusitusiga i totonu o tagata faaaoga o le alu i le faamalama e ala i le talaaga menu Feaveai Faiga.

  1. Filifili le sela poʻo le laina o loʻo e savali ese mai ai le tusitusiga e te manaʻo ai. Taumatau kiliki. Tatala le tusiga mataupu. Kiliki ile lisi ile lisi Feaveai Faiga.
  2. Ua tatalaina le faʻamalama faʻailoga. Alu i le tab Faʻapitoa. Siaki le pusa i autafa o le aitema Fetauilea e i le faasologa vaega "Fesuiaiga". Kiliki le ki "Ua lelei".

E pei ona e vaʻaia, pe a maeʻa nei gaioiga, o faʻailoga sa i fafo atu.

Lesona: Faia o laulau i Excel

Metotia 2: faʻavasega upu taʻitasi i sela

E tele taimi e manaʻomia ai ona e mafaia ona sopoʻesea mea uma o loʻo i totonu o se sela, ae naʻo ni upu faʻapitoa o iai i totonu, pe o se vaega foʻi o se upu. I Excel, e mafai foi.

  1. Tatou te tuu le faʻata i totonu o le sela ma filifilia le vaega o le mau e tatau ona sopoia fafo. Taumatau-kiliki i le anotusi menu. E pei ona e vaʻai, e fai lava si eseʻeseʻese o foliga nai lo le faʻaaogaina o le metotia muamua. Peitai, o le aitema tatou te manaʻomia "Faiga sela ..." iinei foʻi. Kiliki i luga.
  2. Le pupuni Feaveai Faiga tatalaina. E pei ona e vaʻaia, o le taimi lenei e aofia ai le tasi laupepa Faʻapitoa, lea e faʻafaigofie atili le galuega, ona e le manaʻomia le alu i se isi mea. Siaki le pusa i autafa o le aitema Fetaui ma kiliki i le faʻamau "Ua lelei".

E pei ona e vaʻaia, pe a maeʻa nei faiga, na o le vaega filifilia o mataʻitusi i totonu o le sela na kolosi ese mai.

Metotia 3: lipine meafaigaluega

O le fesuiaʻiga i le fausiaina o sela e tuʻuina atu ai i le tusitusiga se sitaili foliga e mafai ona faia e ala i le lipine.

  1. Filifili se sela, se vaega o sela poʻo le mau i totonu. Alu i le tab "Fale". Tatou kiliki i luga o le ata i le foliga o se sikuea uila o loʻo i le pito i lalo taumatau o le meafaigaluega poloka Faʻapitoa luga o le mea faapipii.
  2. O le faʻatulafonoina o le faʻamalama e faʻaavanoaina e pe a atoa ma le puʻupuʻu. E fuafua lava ile mea na e filifilia ai: sela pe naʻo ni tusitusiga. Ae tusa lava pe faʻapea o loʻo i ai le faʻaogaina atoa i luga o le laupepa matala, o le a tatalaina i le laupepa Faʻapitoa, lea e tatou te manaʻomia le fofo le faʻafitauli. Ma le isi, matou te faia tutusa pei i filifiliga muamua e lua.

Metotia 4: keyboard auala 'alo

Ae o le faigofie auala e faʻatonutonu ai tusitusiga o le faʻaaogaina o ki vevela. Ina ia faia lea mea, filifili le sela poʻo le faʻaupuga o loʻo i ai ma faʻaigoaina le poloketi poloka i luga o le ki Ctrl + 5.

O le mea moni, o le sili talafeagai lea ma vave o mea uma faʻamatalaina metotia, ae peitaʻi o le mea moni o se numera faʻatapulaʻa o tagata e faʻaaogaina fesoʻotaʻiga hotkey i la latou manatua, o lenei filifiliga mo le fausiaina esea tusitusiga e sili atu le lelei i le faʻaaogaina e faʻataʻitaʻi lea auala i le faʻatulafonoina faamalama.

Lesona: Excel hotkeys

I Excel, e tele auala e faʻatonutonu ai tusitusiga. O nei filifiliga uma e fesoʻotaʻi ma le galuega faʻatulagaina. O le faigofie auala e faʻatino ai le faʻataʻitaʻiga suia le faʻaaogaina o se fesoʻotaʻiga vevela.

Pin
Send
Share
Send