4 auala e toe faaigoa ai se laupepa i Microsoft Excel

Pin
Send
Share
Send

E pei ona e iloa, o Excel e maua ai le avanoa mo le tagata e faʻaaogaina e faigaluega i le tasi pepa i luga ole tele o laupepa i le taimi e tasi. E otometi ona tuʻuina mai le talosaga ile igoa i elemene fou taʻitasi: "Pepa 1", "Pepa 2", ma isi. E leʻo naʻo le mago, o le a seisi mea e mafai ona e tuʻu i ai ma a o e galue ma faʻamaumauga, ae le faʻamatalaina. O le tagata e ala i le igoa e tasi o le a le mafai ona iloa ai poʻo a faʻamatalaga o loʻo tuʻuina i se vaega faʻapitoa. O le mea lea, o le mataupu o le toe faaigoaina pepa o avea talafeagai. Sei o tatou vaʻai pe faʻapefea ona faia lea i Excel.

Faaigoaina faagasologa

O le faiga mo le toe faʻaigoaina o laupepa i Excel e masani lava tupu fua. Ae ui i lea, o nisi tagata faʻaaogaina na o le amata ona aʻoaʻoina le polokalame ei ai ni faigata.

A o le i alu saʻo i le faʻamatalaga o le toe faʻaigoaina metotia, tatou o le a suʻesuʻe poʻo ai igoa e mafai ona tuʻuina atu, ma le tofiga o lea e le saʻo. E mafai ona tofi le igoa i soʻo se gagana. E mafai ona e faʻaogaina avanoa pe a tusia. Ae o mea taua lava ia tapulaʻa, o mea nei e tatau ona faʻalauiloa:

  • O igoa faapena e le tatau ona iai i le igoa: "?", "/", "", ":", "*", "[]";
  • E le mafai ona gaogao le igoa;
  • Ole umi atoa ole igoa e le tatau ona sili atu ile 31 mataitusi.

A tuʻufaʻatasia se pepa o igoa, o tulafono o lo oi luga e tatau ona amanaia. A le o lea, e le faʻatagaina oe e le polokalama ona faʻatumu lenei faiga.

Metotia 1: auala 'alo

O le auala e sili ona tupu fua e toe faʻaigoa ai o le faʻaaoga tatau lea o le avanoa o loʻo i luga o le laupepa pito i luga ole itu i lalo ole itu tauagavale.

  1. E taumatau le kiliki i luga o le auala 'alo ua tatou manaʻo e faʻatautaia. I le anotusi menu, filifili Faʻaigoa.
  2. E pei ona e vaʻaia, pe a uma le faʻagaioiga, ua amata ona faʻagaioia le fanua ma le igoa ole faʻailoga. E na ona matou faʻailoaina soʻo se igoa e talafeagai mo le aano mai le keyboard.
  3. Kiliki le ki Ulufale. A uma lena, o le pepa o le a tuuina atu se igoa fou.

Metotia 2: faalua-kiliki i luga o le 'auala' alo

E i ai se auala faigofie e toe faʻaigoa ai. E te manaʻomia le faaluaina-kiliki i luga o le auala 'alo ua manaʻomia, ae ui i lea, e le pei o le faʻaaliga muamua, e le ma le ki taumatau o le ki, ae ma le agavale. A faʻaaoga le metotia lea, e te le manaʻomia le valaʻau i se lisi. Le igoa igoa o le a faʻagaioia ma sauni e toe faʻaigoaina. E tatau lava ona e tusia le igoa manaʻomia mai le keyboard.

Metotia 3: lipine faamau

Faʻaigoaina mafai foi ona faia e faʻaaoga ai se faʻamau faʻapitoa i luga o le lipine.

  1. O le kiliki i luga o le auala 'alo, alu i le laupepa e te manaʻo e toe faʻaigoa. Alu ile tab "Fale". Kiliki le ki Fausaga ", lea e tuu i luga ole lipine i totonu ole poloka meafaigaluega Feaveai. Ua tatalaina le lisi. I totonu o le vaega faʻasologa Faʻavasega laupepa manaomia ona kiliki i le aitema Suafaʻi Pepa.
  2. Ina ua mavae lena, o le igoa i luga o le igoa o le pepa nei, e pei foi o isi metotia muamua, avea malosi. Na o le fesuiaʻi i le igoa e te manaʻo ai.

E le faigofie ma faigofie le auala lea pei ona iai muamua. Peitai, e faʻaaogaina foi e nisi tagata faʻaaoga.

Metotia 4: faʻaaoga faʻapipiʻi ma makro

I se faʻaopopoga, o loʻo i ai ni faʻapitoa seti ma faʻailoga tusitusi mo Excel e tagata atiaʻe faʻapitoa. Latou faʻatagaina oe e faʻatele igoa igoa, ma aua le faia faʻatasi i laupepa taʻitasi.

O tuʻutuʻuga o le galue faʻatasi ma mea faʻapitoa o lenei ituaiga e ese le fuafua i le tagata atiaʻe faʻapitoa, ae o le faʻavae o gaioiga e tutusa.

  1. E tatau ona e faia ni lisi se lua i le Excel laulau: i le tasi lisi o igoa laupepa tuai, ma i le lona lua - se lisi o igoa lea e te manaʻo e sui ai.
  2. Tamoe faʻaopoopoga poʻo tofa. Ulufale mai le fesoʻotaʻiga o le sela laina ma igoa tuai i se isi vaega o le faʻaopopo faamalama, ma faatasi ai ma fou i se isi fanua. Kiliki i luga o le faʻamau e faʻagaioia le toe igoa.
  3. A maeʻa, e toe faaigoaina e le vaega pepa.

A iai nisi mea e manaʻomia e toe faʻaigoa ai, o le faʻaogaina o lenei filifiliga o le a fesoasoani mo se tele o le sefe o le faʻaaoga taimi.

Lapataiga! A o le i faʻapipiʻi ni mea totino se tolu ma ni faʻaopoopoga, ia mautinoa ua latou downloadina mai se mafuaʻaga mau ma e le aofia ai ni mea leaga. A uma, e mafai ona latou faʻamaʻi siama i le faiga.

A o e vaʻai, e mafai ona toe faʻaigoaina laupepa i Excel faʻaaogaina nisi filifiliga. O nisi o latou e le tupu fua (faʻamatalaga o auala o auala 'alo), o isi e fai si sili atu le lavelave, ae le o iai foʻi ni mea faʻapitoa i le aʻoaʻoina. O le mea mulimuli, muamua, e faasino i le toe igoa i le faʻamau Fausaga " luga o le mea faapipii. I se faʻaopopoga, vaega lona tolu macros ma faʻaopopo e mafai foi ona faʻaaogaina mo le tele o igoa.

Pin
Send
Share
Send