Fausia se faamaumauga ile Microsoft Excel

Pin
Send
Share
Send

O le Microsoft Office suite ei ai le faʻapitoa polokalama mo le fausiaina o se faʻamaumauga ma galulue ma latou - Avanoa. E ui i lea, e toʻatele tagata o loʻo mananaʻo e faʻaaogaina se mea e sili atu ona faʻaaogaina mo nei mea - Excel. E tatau ona maitauina o lenei polokalame e iai mea faigaluega uma mo le fausiaina o se database atoa (DB). Seʻio tatou suʻeina pe faapefea ona fai lenei mea.

Faia o gaioiga

O le Excel database o se faʻatulagaina o seti o faʻamatalaga faʻasoaina i kolosi ma laina o se laupepa.

Tusa ma faʻamatalaga faʻapitoa, igoa laina o igoa "faʻamaumauga". Faʻamatalaga o loʻo i ai ni faʻamatalaga e uiga i se mea taʻitasi.

Ua valaauina koluma "fanua". Taʻitasi fanua o loʻo aofia ai se tuʻufaʻatasi faʻatulagaina mo faʻamaumauga uma.

O lona uiga, o le faʻavaʻa o soʻo se faila i Excel o se laulau masani.

Laulau laulau

O lea, muamua, e tatau ona tatou faia se laulau.

  1. Matou te ulufale i le ulutala o fanua (koluma) o le nofoaga autu o faamatalaga.
  2. Faʻatumu le igoa o faʻamaumauga (laina) o faʻamaumauga.
  3. Ua matou faia e faʻatumu le nofoaga puʻupuʻu.
  4. Ina ua maeʻa faʻatumu le nofoaga autu, matou te faʻatulagaina le faʻamatalaga i totonu i la matou filifiliga (font, tuaoi, faʻatumuina, filifiliga, tusitusiga nofoaga e faʻatatau i le sela, etc.).

Ma faamaea le fausia o le database database.

Lesona: Faʻafefea ona fai se laulau i Excel

Faʻa saʻoina Faʻamatalaga uiga

Ina ia mafai ai e Excel ona iloa lelei le laulau e le naʻo le tele o sela, ae pei o se nofoaga faʻavae, e manaʻomia ona atofa mai uiga talafeagai.

  1. Alu i le tab "Faʻamatalaga".
  2. Filifili le atoa itu o le laulau. Taumatau kiliki. I le anotusi menu, kiliki i le faamau "Tuʻu se igoa ...".
  3. I le kalafi "Igoa" faʻaali le igoa matou te mananaʻo e taʻu igoa faʻavae. O le mea e manaʻomia muamua o le igoa e tatau ona amata i se mataʻitusi, ma e le tatau ona iai ni avanoa. I le kalafi "Laina" e mafai ona suia le tuatusi o le laulau eria, ae afai e te filifilia saʻo, ona e le manaʻomia e suia se mea iinei. E mafai ona e filifili maoti se faʻamatalaga i seisi fanua, ae o lenei faʻatulagaina e filifili. A maeʻa uma suiga, kiliki i le ki "Ua lelei".
  4. Kiliki le ki Sefe i le pito i luga o le faamalama pe taomi le keyboard keyboard 'alo Ctrl + S, ina ia faʻasaoina le faʻamaumauga i luga o le malo tisaini poʻo ni faʻalavelave feʻaveaʻi e fesoʻotaʻi i le PC.

E mafai ona tatou fai atu a uma lena ua uma ona i ai a tatou sauniuni-database. Oe mafai ona galulue faʻatasi ma oe i le setete e pei ona faʻaalia nei, ae o le tele o avanoa o le a faʻaitiitia. Lalo o le a tatou talanoaina faʻapefea ona fai le database sili atu galuega.

Faʻavasega ma faʻamama

Galulue faʻatasi ma faʻamaumauga, muamua mea, e maua ai le avanoa e faʻatulaga ai, filifilia ma faʻavasega faamaumauga. Fesootai nei galuega fai ile matou nofoaga.

  1. Matou te filifilia faʻamatalaga o le fanua matou te agaʻi atu ai e faʻatulaga. Kiliki i luga o le "Sort" button o loʻo i luga o le lipine i le laupepa "Faʻamatalaga" i le pusa meafaigaluega Faʻavasega ma faʻamama.

    Faavasegaina mafai ona faia i luga o toetoe lava soʻo se faʻatusa:

    • igoa faʻapitoa;
    • Aso
    • numera ma isi
  2. I le isi faamalama e aliali mai, o le fesili o le pe o le faʻaaogaina o le na filifilia eria mo le faʻavasegaina pe otometi faʻalautele. Filifili le faʻalauteleina otometi ma kiliki i le faʻamau "Faʻavasega ...".
  3. O le faʻavasegaga faʻatulagaina matala matala. I le fanua Faʻavasega i taʻu igoa o le fanua lea o le a faʻatautaia ai.
    • I le fanua "Faʻavasega" taʻu tonu le auala e faʻatino ai. Mo le DB e sili le filifilia o se palakalafa "Taua".
    • I le fanua "Poloaiga" Faʻaali mai le faʻatonuga e faia ai le faʻavasegaina. Mo eseese ituaiga o faʻamatalaga, eseʻese faʻatauga o loʻo faʻaalia i lenei faʻamalama. Mo se faʻataʻitaʻiga, mo tusitusiga faʻamatalaga - o le mea lena o le taua "Mai le A i le Z" pe "Mai le Z i le A", ma mo numera - "Afaina" pe "Afio ifo".
    • E taua le faʻamautinoa o loʻo siomia le tau "O aʻu faʻamatalaga e aofia ai ulutala" na i ai le siakiina. Afai e leai, ona tatau lea ona e tuʻuina atu.

    Ina ua uma ona ulufale atu i vaega talafeagai uma, kiliki i le ki "Ua lelei".

    A maeʻa lena, o faʻamatalaga i totonu o le nofoaga puʻupuʻu ona faʻavasega lea e tusa ma le faʻatulagaina nofoaga. I lea tulaga, e faʻavasega i igoa o tagata faigaluega a le pisinisi.

  4. O se tasi o mea pito sili ona faigofie pe a galue i se Excel database o le autofilter. Matou te filifilia le atoa o le laina o faʻamatalaga i totonu o poloka poloka Faʻavasega ma faʻamama kiliki i le ki "Faamama".
  5. E pei ona e vaʻai, o loʻo i ai i totonu o sela ma faʻavasega igoa ata foliga mai i foliga o taʻimua taʻimua. Tatou kiliki i luga o le ata o le koluma le lona aoga o le a tatou faʻamama. I le faʻamalama e matala, tatalaina le faʻatauvaʻa ma te manaʻo e nana faʻamaumauga ma mea. A maeʻa le filifiliga, kiliki i le faʻamau "Ua lelei".

    E pei ona e vaʻai, ua maeʻa ona faʻaliloloina laina mai le laulau.

  6. Ina ia mafai ona toe faʻafoʻi uma faʻamaumauga ile laupepa, matou te kiliki i luga o le ata o le koluma na sa faʻamamaina, ma i le faamalama e matala, siaki pusa faʻasaga i isi mea uma. Ona kiliki ai lea i le ki "Ua lelei".
  7. Ina ia mafai ona aveese atoa le faamama, kiliki i le ki "Faamama" luga o le mea faapipii.

Lesona: Faʻavasega ma faʻamama faʻamaumauga i Excel

Saili

A faʻapea e i ai se lapoʻa 'upega tafaʻilagi, e faigofie le suʻea e faʻaaogaina ai se mea faigaluega faapitoa

  1. Ina ia faia lenei mea, alu i le laupepa "Fale" ma i luga o le lipine i le pusa meafaigaluega "Faʻatonutonuina" kiliki i le ki Saili ma Faʻamalamalama.
  2. Ua matala se faʻamalama e te manaʻo ai e faʻailoaina le tau manaʻomia. Ina ua mavae lena, kiliki i le faamau "Suʻe le isi" pe Saili Mea Uma.
  3. I le muamua tulaga, o le muamua sela lea e i ai se faʻamaoniga taua e avea ma malosi.

    I le mataupu lona lua, o le lisi atoa o sela o loʻo iai lenei taua ua tatalaina.

Lesona: Faʻafefea ona fai se sailiga i Excel

Faʻaleleia vaega

A fausia se nofoaga puʻupuʻu, e faigofie e faʻasaʻo sela ma igoa o faʻamaumauga ma laufanua. A o galulue ma se tele database - o lenei lava o se tulaga tatau. A leai, e tatau ona e faʻaaluina taimi faʻasolosolo solo i le laupepa e vaʻai poʻo fea laina poʻo le koluma e talafeagai ma se tau aoga.

  1. Filifili le sela, le eria i le pito i luga ma le itu tauagavale lea e te manao e faʻalelei. O le a maua loa i lalo o le ulu ma i le taumatau o igoa o le ulufale atu.
  2. Ua i ai i le tab "Vaʻai" kiliki i le ki "Avanoa loka"o loʻo i totonu o le kulupu kulupu "Faamalama". I le lisi paʻu i lalo, filifili le taua "Avanoa loka".

Ole taimi lava ole igoa o laufanua ma faʻamaumauga ole a i taimi uma i ou mata, e tusa lava poʻo le a le mamao e te tataina ai faʻamaumauga.

Lesona: Faʻafefea ona faʻapipiʻi se vaega i Excel

Lisi i lalo lisi

Mo nisi fanua o le laulau, o le a sili ona lelei e faʻatulaga se lisi tuʻu i lalo ina ia faʻaaogaina e tagata, faʻaopopo faʻamaumauga fou, naʻo ni vaega patino. E talafeagai lelei lenei mea, mo se faʻataʻitaʻiga, mo se laufanua "Paulo". Ioe, e na o le lua filifiliga: male male fafine.

  1. Fausia se lisi faaopoopo. O le a sili le talafeagai faʻamau i luga o se isi laupepa. I totonu matou te faailoa atu le lisi o tulaga faatauaina o le a aliali mai i le paʻu i lalo lisi.
  2. Filifili lenei lisi ma kiliki i luga o le ki taumatau faamau. I le lisi e aliali mai, filifili "Tuʻu se igoa ...".
  3. Ua tatala se faʻamalama e masani ai matou. I le tala feagai, matou te tuʻuina se igoa i le matou laina, e tusa ma tuutuuga na taʻua i luga.
  4. Matou te toe foʻi i le laupepa ma faʻamaumauga. Filifili le laina o le a faʻaaoga i ai le mataʻu i lalo lisi. Alu i le tab "Faʻamatalaga". Kiliki le ki Faamatalaga Faamatalagatu i luga o le lipine i le pusa meafaigaluega "Galulue ma faʻamaumauga".
  5. Ua matala le faamalama mo le siakiina o mea taua. I le fanua "Faamatalaga ituaiga" tuu le ki i le tulaga Lisi. I le fanua "Punavai" seti le faailo "=" ma i le taimi lava na maeʻa, leai se avanoa, tusi ai le igoa o le tusi paʻu i lalo lisi, lea na matou aveina ia te ia teisi atu le maualuga. Ina ua mavae lena, kiliki i le faamau "Ua lelei".

O lenei, pe ae taumafai e ulufale i totonu o faʻamatalaga i totonu o le laina na tuu ai le faʻatapulaʻa, sau se lisi e mafai ona e filifili i le va o manino faʻatulagaina tulaga taua.

Afai e te taumafai e tusia uiga faʻatupu i nei sela, o le a aliali mai se faʻaletonu feʻau. E tatau ona e toe foʻi i tua ma fai se sao saʻo.

Lesona: Faʻafefea ona fai se lisi tuʻu i lalo ile Excel

O le mea moni, Excel e maualalo ifo i lona gafatia i polokalame faʻapitoa mo le fausiaina o faʻamaumauga. Peitai, o loʻo i ai meafaigaluega o le tele lava o taimi o le a faʻamalieina manaoga o tagata faʻaaoga e manaʻo e fausia se nofoaga faʻavae. Tuuina atu i le mea moni e pei ona faʻaalia foliga Excel, faʻatusatusa i polokalama faʻapitoa, ua lauiloa i tagata masani masani sili atu ona sili atu, i lenei tulaga, o le atinaʻeina o Microsoft e i ai lava ni isi tulaga lelei.

Pin
Send
Share
Send