Faʻaopoopo tuʻufaʻatasia i Microsoft Excel

Pin
Send
Share
Send

A galue i Excel, o nisi taimi e tatau ai ona tuʻufaʻalua pe sili atu ni koluma. O nisi tagata e le iloa le auala e faia ai lenei. O isi ua masani i filifiliga faigofie. O le a tatou talanoaina uma auala talafeagai o le tuʻufaʻatasia o nei elemene, aua i tulaga taʻitasi e talafeagai le faʻaaoga o filifiliga eseese.

Tuufaatasiga

Uma auala o le tuʻufaʻatasia koluma e mafai ona vaevaeina i ni vaega se lua: o le faʻaaogaina o le faʻatulagaina ma le faʻaaogaina o galuega. E faigofie lava le faʻatonutonuina o faiga, ae o nisi galuega mo le tuʻufaʻatasia o pou e mafai ona fofo i le faʻaaogaina o se galuega faʻapitoa. Mafaufau i filifiliga uma i sili auiliili ma iloa pe o le a le tulaga e sili atu e sili atu faʻaaoga se auala faapitoa.

Metotia 1: tuʻufaʻatasia faʻaaogaina le lisi mataupu

O le masani masani auala e tuʻufaʻatasia koluma o le faʻaaoga lea o mea e aofia ai mea faigaluega.

  1. Filifili le muamua laina o koluma sela mai le pito i luga tatou te mananao e faʻatasia. Matou te kiliki i luga o elemene filifilia ma le taumatau faamau isumu. Tatala le tusiga mataupu. Filifili aitema o i ai "Faiga sela ...".
  2. O le sela formatting faamalama tatalaina. Alu i le "Alignment" tab. I le vaega faʻatulagaina "Faaali" latalata latalata Feavea Union tuu se faʻailoga. Ina ua mavae lena, kiliki i le faamau "Ua lelei".
  3. Pei ona outou vaʻai, tatou tuʻufaʻatasia naʻo luga o sela o le laulau. E tatau ona tatou tuʻufaʻatasia uma sela o pou e lua ile laina laina. Filifili le seleni fusia Ua i ai i le tab "Fale" i luga o le lipine, kiliki i le ki "Faiga mamanu". O lenei faʻamau e iai le foliga o se pulumu ma e tu i le mea poloka mea Laupapa. Ina ua uma lena, na ona filifili le vaega atoa o totoe i totonu e te manaʻo e tuʻu faʻatasia koluma.
  4. A maeʻa ona faʻataʻitaʻi le faʻataʻitaʻiga, ona tuʻufaʻatasia lea o koluma o le laulau.

Lapataiga! Afai o le ai ai faʻamaumauga i sela e faʻatasia, ona naʻo faʻamatalaga o loʻo i le uluaʻi itu tauagavale o le vaʻaiga filifilia o le a faʻaolaina. O isi uma faʻamatalaga o le a faʻaumatia. O lenei la, ma e seasea lava, o lenei metotia ua fautuaina mo le faʻaaogaina ma gaogao sela poʻo ma koluma ma faʻamaumauga tau maualalo.

Metotia 2: tuʻu faʻatasi le faʻamau i luga o le lipine

Mafai ona tuʻu faʻatasia koluma faʻaaoga ai le faʻamau i luga o le lipine. O lenei metotia e faigofie e faʻaaoga pe a e manaʻo e tuʻufaʻatasia e le naʻo koluma o se laulau e ese, ae o le laupepa atoa.

  1. Ina ia mafai ona tuʻufaʻatasia koluma i luga o le pepa e tatau ona filifilia muamua. Matou te oʻo atu i le laina faʻatonutonu Excel faalava, lea o loʻo tusia ai igoa koluma i mataitusi o le Latina mataʻitusi. Uu le agavale isumu agavale ma filifili koluma tatou te mananao e tuʻufaʻatasia.
  2. Alu i le tab "Fale"pe afai o loʻo e i ai i seisi laupepa. Kiliki i luga o le ata ile foliga o se tafatolu, le pito e faʻasino i lalo, i le itu taumatau o le ki "Tuufaatasi ma ogatotonu"tu i luga o le lipine i le pusa meafaigaluega Ogatasi. Ua tatalaina le lisi. Filifili aitema o i ai Tuufaatasi laina.

A maeʻa nei sitepu, o koluma filifilia o le pepa atoa o le a tuʻufaʻatasia. A faʻaaoga le metotia lea, pei ona i ai i le lomiga muamua, o faʻamaumauga uma, vagana i latou na sa i le itu tauagavale i luma o le tuʻufaʻatasia, o le a leiloa.

Metotia 3: Faʻaopopo Faʻaaogaina se Galuega

I le taimi lava e tasi, e mafai ona tuʻufaʻatasia koluma e aunoa ma le leiloa o faʻamatalaga. Ole faʻatinoina ole faiga lea e sili atu ona faigata nai lo le metotia muamua. Na faʻatinoina faʻaogaina le galuega tauave Kiliki.

  1. Filifili soo se sela i se avanoa avanoa i luga o le Excel pepa laupepa. E valaau FAAALIA Wizardkiliki i le ki "Faaofi galuega"tu latalata i le laina o fuainumera.
  2. E matala se faʻamalama ma se lisi o galuega eseese. E tatau ona iai se igoa ia latou. FESOOTAI. A uma ona matou mauaina, filifili le aitema lea ma kiliki i le faʻamau "Ua lelei".
  3. Ina ua mavae lena, e matala le faʻamalama faʻamalama Kiliki. O ana finauga o tuatusi o sela o ana mea e manaʻomia ona tuʻufaʻatasia. Totonu o fanua "Tusitusiga1", "Tusitusiga2" etc. tatau ona tatou ulufale i tuatusi o sela ile laina pito i luga o laina faʻatasia. E mafai ona e faia lea i le tusia i totonu o tuatusi tusi. Ae, e sili atu ai ona talafeagai le tuʻuina o le faʻatautee i le fanua o le tutusa finauga, ona filifili ai lea o le sela e tuʻufaʻatasia. E tutusa lelei a tatou auala e faia i isi sela o le laina muamua o laina faʻatasi. Ina ua uma ona faʻaali tino faʻatasi i le fanua "Suesuega1", "Tusitusiga2" etc., kiliki i le ki "Ua lelei".
  4. I totonu o le sela o loʻo faʻaalia ai le faʻaiuga o le faʻatautaia o tulaga taua i le gaioiga, o loʻo faʻaalia uma tuʻufaʻatasiga o le laina muamua o pou e goto. Ae e pei ona tatou vaʻaia, o upu i totonu o le sela ma le iʻuga e faʻaputuputu faʻatasi, e leai se avanoa i le va.

    Ina ia vavaeʻese latou, i le faʻasologa fofo pe a maeʻa le faʻatonu i le va o le sela faʻamaopoopo, faaofi nei amio:

    " ";

    I le taimi lava e tasi, matou te tuʻuina se avanoa i le va o faʻailoga sii e lua i nei faʻailoga faaopoopo. Afai tatou te talanoa e uiga i se faʻapitoa faʻataʻitaʻiga, ona i ai lea i la tatou mataupu le faʻaaliga:

    = Kiliki (B3; C3)

    ua suia i le mea nei:

    = Kiliki (B3; ""; C3)

    A e vaʻai, o le avanoa e va i le va o upu, ma e le toe tuʻu faʻatasi. A manaʻomia, e mafai ona e tuʻuina se koma poʻo seisi lava vavaeʻese faʻatasi ma se avanoa.

  5. Ae, e oʻo mai nei vaʻai i le iʻuga e naʻo le tasi le laina. Ina ia maua le tuʻufaʻatasia tau o pou i isi sela, tatou te manaʻomia e kopi le galuega Kiliki i lalo ifo. Ina ia faia lea mea, seti le faʻata i le pito i lalo taumatau o le sela o loʻo i ai le faʻasologa. O le faʻatumu o loʻo aliali mai i foliga o le koluse. Uu i le agavale isumu agavale ma toso i lalo i le pito o le laulau.
  6. A oe vaʻai, o le fuainumera e kopiina i le laina i lalo ifo, ma o tali tutusa o loʻo faʻaalia i sela. Ae e na matou tuʻuina atu faʻasologa i se isi koluma. Ole mea lea e te manaʻomia e tuʻufaʻatasia le uluaʻi sela ma toe faʻafoʻi mai le faʻamatalaga i lona tulaga na i ai muamua. Afai e na ona e tuʻufaʻatasia pe tape le uluaʻi koluma, ona faʻapea lea o faiga Kiliki o le a solia ma o le a tatou leiloa le faʻamatalaga pea. O le mea lea, o le a tatou gaoioi laʻititi ese. Filifili le koluma ma le faʻatasiga faʻaiuga. I le "Fale" laupepa, kiliki i le "Kopi" faʻamau o loʻo i luga o le lipine i totonu o le "Laupepa laupapa" poloka meafaigaluega. O se isi gaioiga, pe a uma ona filifilia se koluma, e mafai ona e tusia se tuʻufaʻatasiga o ki i luga o le keyboard Ctrl + C.
  7. Faʻatulaga le faʻataʻitaʻi i soʻo se nofoaga tuʻu o le laupepa. Taumatau kiliki. I le mataupu menu e aliali mai i le poloka Faaofi i totonu filifiliga filifili mea "Taua".
  8. Tatou sefe a le taua o le tuufaatasia koluma, ma ua latou le toe faalagolago i luga o le fua. Toe fai, kopi le faʻamaumauga, ae mai le nofoaga fou.
  9. Filifili le muamua koluma o le muamua laina, o le a manaʻomia ona tuʻufaʻatasia ma isi koluma. Kiliki le ki Faapipii tuu i luga o le afifi "Fale" i le meafaigaluega kulupu Laupapa. Nai lo le gaoioiga mulimuli, e mafai ona e taomiina le auala puʻupuʻu ki luga ole keyboard Ctrl + V.
  10. Filifili uluai koluma e tuʻufaʻatasia. I le laupepa "Fale" i le pusa meafaigaluega Ogatasi tatala le lisi ua leva ona matou masani ai i le metotia muamua ma filifili le aitema o i ai Tuufaatasi laina.
  11. Ina ua mavae lena, o se faʻamalama ma se feʻau faʻamatalaga faʻamatalaga e uiga leiloa leiloa mafai ona aliali mai tele taimi. O taimi uma e oomi ai le ki "Ua lelei".
  12. Pei ona outou vaʻaia, mulimuli ane faʻatasia faʻamaumauga i le tasi koluma i le nofoaga na manaʻomia muamua. Oe la e tatau ona kilia le laupepa feʻaveaʻi faʻamaumauga. E lua a matou itu: o le koluma ma faʻasologa ma se koluma ma kopi taua. Matou te filifilia le muamua ma le lona lua laina. Taumatau-kiliki i le eria filifilia. I le anotusi menu, filifili E manino mea.
  13. A maeʻa ona matou aveeseina le fesuiaʻiga o faʻamatalaga, ona matou faʻatulagaina lea o le koluma tuʻufaʻatasi i lo matou faitalia, aua o le iʻuga o matou faʻafitauli, na toe setiina lana faʻasologa. Lenei o mea uma e faʻamoemoeina i luga o le mafuaʻaga o se laulau faʻapitoa ma tumau pea i le faʻatonuga a le tagata faʻaaoga.

I luga o lenei, o le taualumaga mo le tuʻufaʻatasia koluma aunoa faamatalaga leiloa mafai ona manatu atoatoa. Ioe, o lenei auala e sili atu faigata nai lo filifiliga muamua, ae i nisi tulaga e taua tele.

Lesona: Galuega Faiva i Excel

E pei ona e vaaia, e tele ni auala e tuʻufaʻatasia ai pou i le Excel. E mafai ona e faʻaaogaina se tasi o ia mea, ae i nisi tulaga e tatau ona faʻamuamua le filifili i se filifiliga faapitoa.

O lea la, o le toatele o tagata e fiafia e faʻaaogaina le fegalegaleaiga i totonu o le anotusi menu, o le sili ona tupu fua. Afai e te manaʻomia e tuʻufaʻatasia koluma e le gata i le laulau, ae i le laupepa atoa, ona faʻasolosolo lea i luga o le lisi mea i luga o le lipine o le a sau e laveaʻi Tuufaatasi laina. A e manaʻomia e tuʻufaʻatasia e aunoa ma le leiloa o faʻamaumauga, ona mafai lea ona e feagai ma lenei galuega i le faʻaaogaina o le galuega masani Kiliki. E ui lava, pe a fai e le o le faʻasao o le sefeina o faʻamatalaga, ma e sili atu pe a na o le sela e faʻatasia e leai, o lenei filifiliga e le fautuaina. E mafua lenei mea ona o le mea moni e fai lava si lavelave ma o lona faʻatinoina e fai si umi umi.

Pin
Send
Share
Send