Faʻaogaina vaevaega i le Microsoft Excel

Pin
Send
Share
Send

Vaevaega o se tasi o le fa masani masani o numera. E seasea lava fuafuaina mea e fai, e mafai ona fai e aunoa ma ia. E tele galuega a Excel e faʻaaogaina ai lenei numera numera. Seʻio tatou suʻeina poʻo a ni auala e mafai ai ona faʻatino le vaevaega i Excel.

Faia o le vaevaega

I Microsoft Excel, vaevaega e mafai ona faia e faʻaaogaina fusifusia faʻapea foi ma le faʻaaogaina o galuega. I lenei tulaga, o numera ma tuatusi o sela e vavaeeseina ma vavaeina.

Metotia 1: vaevae se numera ile numera

O le laupepa Excel e mafai ona faʻaaogaina o se ituaiga mea fuafua, naʻo le vaevaeina o le tasi numera ma le isi. O le ata lafo mo le vaevaega faʻailoga (backslash) - "/".

  1. Matou te ulufale i totonu o soo se sela fua o le laupepa pe i le laina o fua faʻavae. Na matou tuuina se faailoga tutusa (=). Matou te tusia mai le keyboard se numera vaevaeina. Na matou tuʻuina se faʻailoga vaeluaina (/). Matou te taina le vavaeese mai le keyboard. I nisi o tulaga, e sili atu nai lo le toʻa le toʻalua. Ae, i luma o failauga taʻitasi matou te tipiina se ata (/).
  2. Ina ia mafai ona faia se suʻega ma faʻaalia lona iʻuga i luga o le siaki, kiliki i le ki Ulufale.

A maeʻa, ona faʻavasega lea e Excel le faʻasologa ma ile sela faʻapitoa o le a faʻaalia ai le iʻuga o le fuafuaina.

Afai o le faʻatulagaina e faia ma le tele o mataitusi, o lona uiga o le faʻasologa o latou faʻatinoina e faia e le polokalama e tusa ma tulafono o le numera. O lona uiga, muamua lava, vaevaega ma faʻatoʻaga faia, ma naʻo le taimi lava - faʻaopopo ma faʻamuta.

E pei ona e iloa, vaeluaina e 0 o se gaioiga le saʻo. O le mea lea, ma i se taumafaiga faapena e faia se faʻatusatusaina o le fuafuaina i Excel, o le taunuuga o le a aliali mai i totonu o le sela "#DEL / 0!".

Lesona: Galulue ma faʻasologa i Excel

Metotia 2: vaevaeina o mea i totonu o sela

Faʻapea foi i Excel, e mafai ona vaeluaina faʻamaumauga i totonu o sela.

  1. Tatou filifili i le sela e faʻasino i ai le faʻaiuga o le fuafuaina. Na matou tuuina se faailoga i totonu "=". Ma le isi, kiliki i le nofoaga o loʻo iai le tufatufaga. Ina ua maeʻa lena, na aliali mai lana tuatusi i le laina o faʻasologa i le maea ai o le faʻailoga tutusa. Le isi, seti le faʻailoga mai le keyboard "/". Kiliki i luga o le sela le mea o loʻo iai le tagata vavae. Afai e i ai ni vaevaega, pei ona i ai i le faiga muamua, matou te faʻailoaina i latou uma, ma tuʻu se vaevaega faʻailoga i luma o latou tuatusi.
  2. Ina ia mafai ona faʻatinoa se gaioiga (vaevaega), kiliki i le ki "Ulufale".

E mafai foʻi ona e tuʻufaʻatasia, o se tufatufaga poʻo se mea e faʻaaoga e iloa ai, faʻaaoga uma tuatusi tuatusi ma numera numera.

Metotia 3: vaevaeina o le pou i le pou

Mo le fuafuaina i siata, e masani ona tatau ona vaevae tulaga taua o le tasi koluma i faʻamaumauga o le koluma lona lua. O le mea moni, e mafai ona vaeluaina le taua o sela taʻitasi i le auala faʻamatala i luga, ae e mafai ona vave faia lenei faʻatonuga.

  1. Filifili le muamua sela i le koluma i le mea e tatau ona faʻaalia le iuga. Na matou tuuina se faailoga "=". Kiliki i le sela le tufatufaina. O loʻo ta taina le faʻailoga "/". Kiliki i luga ole sela tufatufa.
  2. Kiliki le ki Ulufalee fuafua le faʻaiuga.
  3. O lea la, o le iʻuga ua faʻamaonia, ae naʻo le tasi le laina. Ina ia mafai ona faʻatinoina le faʻatulagaina i isi laina, e tatau ona e faia le maualuga laasaga i luga o latou taʻitasi. Ae e mafai ona sefeina lou taimi faigofie i le faia o se tasi manipulation. Seti le fa’ata i le pito i lalo taumatau o le sela ma le fua. E pei ona e vaʻaia, o le aikini e aliali mai i foliga o le koluse. Ua taʻua o le faʻatumu o maka. Uu i lalo le agavaʻa isumu ma toso le faʻailoga faʻatumu i lalo i le pito o le laulau.

E pei ona e vaʻaia, pe a maeʻa lenei gaioiga, o le faʻagaioiga mo le vaevaeina o le tasi koluma i le sekone o le a faʻataunuʻuina atoa, ma o le iʻuga o le a faʻaalia i se isi koluma. O le mea moni o le faʻaaogaina o le faʻatumu o faʻailoga, o le fuainumera e kopiina i lalo ifo o sela. Ae, i le mafaufauina o le mea moni e ala i sootaga uma sootaga, ma le atoatoa, ona i le fuainumera ao e agai i lalo, o tuatusi o sela suia e faatatau i le muamua faamaopoopo. Ma o le mea tonu lea tatou te manaʻomia mo se mataupu faapitoa.

Lesona: Faʻafefea ona fai e maeʻa i le Excel

Metotia 4: vaevaeina o se koluma i le faifai pea

E i ai taimi e manaʻomia ai le vaevaeina o se koluma i le tutusa numera tumau - se tulaga faifai pea, ma faʻaali le vaevaega aofaʻi i se isi koluma.

  1. Na matou tuuina se faailoga tutusa i le muamua sela o le aotelega koluma. Kiliki i le vaevaeina o lenei laina. Na matou tuʻuina se faʻailoga vaeluaina. Ma faʻatonuga lava ia mai le keyboard tatou tuu i lalo le numera manaʻo.
  2. Kiliki le ki Ulufale. Le faʻatatauina o tali mo le laina muamua o loʻo faʻaalia i luga o le siaki.
  3. Ina ia fuafua le taua mo isi laina, pei o le taimi muamua, matou te taua le faʻatumu faʻailoga. O le ala foʻi lea e tasi tatou te faʻaloaloa ai i lalo.

Pei ona outou vaʻaia, o le vaitau lenei ua faʻaalu foi le saʻo. I lenei tulaga, pe a kopiina faʻamaumauga ma faʻailoga faʻatumu, na toe tumau fesoʻotaʻiga o fesoʻotaʻiga. O le tufatufaga tuatusi mo laina taʻitasi na otometi suia. Peitaʻi o le tagata e vaʻavaʻaia i lenei mea o se numera faʻaauau, o lona uiga e le fetaui le mea totino o le fesoʻotaʻiga. O le mea lea, matou te vaevaeina mea i totonu o le koluma seleni i se tulaga faifai pea.

Metotia 5: vaevaeina o se koluma i le sela

Ae o le mea e tatau ona fai pe a fai e te manaʻomia le vaevaeina o se koluma i le mea i totonu o le tasi sela. Moni, e tusa ma le faʻavae o fesoʻotaʻiga o soʻotaga, o tuʻufaʻatasia o le tufatufaga ma le tufatufaga o le a faʻasolo ese atu. E tatau ona tatou faia le tuatusi o le sela ma le tufatufa faʻalelei.

  1. Seti le faʻataʻamilosaga i le pito i luga sela i le koluma e faʻaali ai le iʻuga. Na matou tuuina se faailoga "=". O loʻo tatou kiliki i le faʻasoasoaina o le tufatufaga, ia e i ai le fesuiaʻiga taua. Na ma tuuina se ata (/). Kiliki i luga o le sela le mea o loʻo iai pea le tagata tufatufa.
  2. Ina ia mafai ona faʻasino atu i le tagata faʻauʻuina le faʻamaoni, o lona uiga, ia tuʻu pea le faʻailoga o le tala ($) i le faʻasologa i luma o le maopopoga o le sela faʻatafafa ma faʻailo. O lenei o le tuatusi e le suia pe a kopi le faʻailoga faʻailoga.
  3. Kiliki le ki Ulufalee faʻaali atu le faʻatatauina o iʻuga mo le laina muamua i luga o le mata.
  4. I le faʻaaogaina o le faʻatumu maka, kopi le fuainumera i totonu o mea o loʻo totoe o le koluma ma le faʻaiuga lautele.

Ina ua uma lena, o le iʻuga mo le koluma atoa ua sauni. E pei ona e vaʻai, i lenei mea, o le pou na vaevaeina i totonu o sela ma le tuatusi tuʻusaʻo.

Lesona: Lautele ma faʻafesoʻotaʻi soʻotaga i Excel

Metotia 6: faʻaolataga galuega

E mafai foi ona faʻatino le vaega vaevaega i le faʻaaogaina o se vaega faʻapitoa ua taua 'AOFAI. O le uiga ese o lenei faʻatinoga o le faʻasoa atu lea, ae a aunoa ma se toega. O lona uiga, pe a faʻaaogaina lenei metotia o le vaevaeina, o le iuga o le a avea pea ma numera. I le taimi lava e tasi, faataamilo e le o faia e tusa ai ma tulafono lautele matematika taliaina i le latalata numera, ae i se laiti modulus. O lona uiga, o le numera 5.8 function e le o le taʻamilosaga e oʻo i le 6, ae o le 5.

Sei o tatou vaʻai i le faʻaaogaina o lenei gaioiga i faʻataʻitaʻiga.

  1. Kiliki i le sela le mea e faʻaalia ai le iuga faʻatatau. Kiliki le ki "Faaofi galuega" i le itu tauagavale o le formula bar.
  2. Tatalaina FAAALIA Wizard. I le lisi o galuega na te saunia mo matou, matou te sailia se elemene SILISILI. Filifili i ai ma kiliki i le faʻamau. "Ua lelei".
  3. E tatalaina le faʻamalama faʻamalama 'AOFAI. O lenei galuega e i ai ni finauga se lua: numerator ma denominator. E ulufale mai i fanua ma o loʻo fetaui igoa. I le fanua Numerator faʻailoa se tufatufaga. I le fanua Faaigoa - faʻafiafia. E mafai ona e ulufale uma i numera faʻapitoa ma tuatusi o sela o loʻo i ai faʻamaumauga. A uma ona faʻatau uma aoga, kiliki i le ki "Ua lelei".

Ina ua uma nei sitepu, o le gaioiga 'AOFAI faʻataunuʻuina faʻamaumauga ma tuʻuina mai se tali i totonu o le sela na faʻailoaina i le muamua laʻasaga o lenei vaevaega metotia.

E mafai foi ona e ulufale i lenei galuega le lima e aunoa ma le faʻaaogaina o le Wizard. O le fogafoga e faʻapea:

= PRIVATE (numera; faapaʻu)

Lesona: Galuega Faiva i Excel

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le auala autu o vaevaega i le Microsoft Office polokalame o le faʻaaogaina o formula. O le faʻailoga o le vaevaega ia i latou o se faʻailoga - "/". I le taimi lava e tasi, mo nisi mafuaʻaga, e mafai ona e faʻaaogaina le gaioiga i le vaevaega faʻagasologa. 'AOFAI. Ae, e tatau ona mafaufau e faʻapea pe a fuafua i lenei auala o le eseʻesega e maua e aunoa ma se toega, o se integer. I le taimi lava e tasi, faataamilo e le faia e tusa ai ma tulaga lautele taliaina, ae i se laiti integer i tulaga atoatoa.

Pin
Send
Share
Send