Faʻalauteleina se numera ile paoa ile Microsoft Excel

Pin
Send
Share
Send

Faʻaosoina se mana i se mana o se faʻataʻitaʻiga masani taotoga. E faʻaaogaina i matala eseese, e le gata mo aʻoga ma faʻataʻitaʻi. Excel o loʻo fausia i totonu mea faigaluega e faʻatino ai lenei tau. Sei o tatou vaʻai pe faʻapefea ona faʻaaoga i latou i ni tulaga eseese.

Lesona: Faʻafefea ona tuʻu se tikeri faʻailoga i le Microsoft Word

Faasaʻoina o numera

I Excel, e tele auala e siitia ai le mana i se numera ile taimi e tasi. E mafai ona faia lenei mea i le faʻaaogaina o se faʻailoga masani, galuega pe e ala i le faʻaaogaina o nisi, ae le masani, filifiliga.

Metotia 1: faʻusiaina e faʻaaoga ai se faʻailoga

O le sili lauiloa ma lauiloa auala e faʻaosoina ai se mana i se numera i Excel o loʻo faʻaaogaina se amio masani "^" mo nei faʻamoemoe. O le fua faʻataʻitaʻia mo le fausiaina e pei ona taua i lalo:

= x ^ n

I lenei faʻavae x o le fuainumera ua faʻatuina, l - tikeri o le faʻatuina.

  1. Mo se faʻataʻitaʻiga, e siʻitia le numera 5 i le lona fa o mana, matou te gaosia le ulufale atu i lalo i soʻo se sela o le laupepa poʻo i le faʻasologa fula:

    =5^4

  2. Ina ia fuafua ma faʻaalia ana faʻaiuga i luga o le komipiuta komipiuta, kiliki i le ki Ulufale luga o le keyboard. E pei ona mafai ona e vaʻaia, i la matou mataupu faʻapitoa, o le iʻuga o le 625.

Afai o le fauina o se vaega tuʻufaʻatasi o se sili atu lavelave faʻamaumauga, ona faʻatautaia lea o le faʻatulagaina e tusa ma tulafono lautele o le matematika. O lena, mo se faʻataʻitaʻiga, i le faʻataʻitaʻiga 5+4^3 Excel vave siitia i le mana o le 4, ona faʻaopoopo lea.

Ma se faʻaopopoga, faʻaaoga le faʻagaioia "^" Oe mafai fausia e le gata numera masani, ae o faʻamatalaga o loʻo i ai i totonu o se vaega o le pepa.

Matou te siitia atu i le lona ono mana o mea i totonu o le sela A2.

  1. I soo se avanoa avanoa i luga o le pepa, tusi ai le faʻaaliga:

    = A2 ^ 6

  2. Kiliki le ki Ulufale. E pei ona e vaʻaia, o le faʻatulagaina sa faʻatinoina saʻo. Talu ai o le numera 7 sa i totonu o le sela A2, o le iʻuga o le fuafuaina na o 117649.
  3. Afai tatou te mananaʻo e siʻitia se koluma atoa o fuainumera i le tikeri tutusa, e le manaʻomia le tusi o se faʻasologa mo tau taʻitasi. Ua lava na tusi ai mo le laina muamua o le laulau. Ona e tatau ona e faʻaliliu le kuli i le pito i lalo taumatau o le sela ma le fua. O le faʻatumu o le a aliali mai. Uu i le agavale isumu agavale ma toso i le pito i lalo o le laulau.

Pei ona outou vaʻai, o tau uma o le manaʻo manaʻo na siitia i luga e faʻailoaina.

O lenei metotia e faigofie lava ma faigofie e mafai ai, ma o le mea lea e matua lauiloa i tagata faʻaaoga. O le mea lea e faʻaoga i le tele o mataupu o le fuafuaina.

Lesona: Galulue ma faʻasologa i Excel

Lesona: Faʻafefea ona fai e maeʻa i le Excel

Metotia 2: faʻaaogaina le galuega

O loʻo iai foʻi le vaega faapitoa a le Excel mo le faʻatinoina o lenei iloiloga. Ua taʻua lena mea - VAEGA. O le fogafoga e faʻapea:

= TUPE (numera; tikeri)

Sei o tatou iloiloina lona faʻaaogaina i luga ole faʻataʻitaʻiga manino.

  1. Tatou kiliki i luga o le sela le mea tatou te fuafuaina e faʻaali le faʻatatauina tali. Kiliki le ki "Faaofi galuega".
  2. Tatalaina FAAALIA Wizard. I le lisi o elemene o loo tatou sailia se ulufalega "VAEGA". A uma ona matou mauaina, filifili ma kiliki i le ki "Ua lelei".
  3. Ua matala le finauga. Le pule lea e lua ana finauga - o se numera ma se paoa. E le gata i lea, o le numera numera ma le sela e mafai ona galue o le muamua finauga. O lona uiga, o gaioiga e faia e ala i le tala faatusa ma le muamua metotia. A faʻapea o le tuatusi o le sela o le uluaʻi faʻauiga, ona tuu lea o le isumu isumu i le fanua "Numera", ma kiliki i le vaega manaʻomia o le pepa. A uma lena, o le numera numera o loʻo teuina i totonu o le a faʻaalia i totonu o le fanua. Faʻamaliega i malae "Tikeri" mafai ona faʻaaogaina le tuatusi sela o se finauga, ae i le faʻataʻitaʻiga o lenei mea e seasea faʻaaogaina. Ina ua uma ona faʻamaumauga uma, ina ia mafai ai ona faʻatino le fuafuaina, kiliki i le ki "Ua lelei".

O loʻo mulimuli mai, o le iʻuga o le fuafuaina o lenei faʻaaliga o loʻo faʻaalia i le nofoaga na tuʻuina i le laasaga muamua o faʻamatalaina gaioiga.

I se faʻaopopoga, o faʻamasinoga faʻamalama e mafai ona valaʻau i luga i le alu i le laupepa Fuafuaga. I luga o le faapipii, kiliki "Matematika"tu i totonu o le meafaigaluega poloka Faʻataʻitaʻiga Faletusi. I le lisi o mea avanoa e tatalaina, filifili "VAEGA". Ina ua mavae lena, o le finauga faamalama mo lenei galuega o le a amata.

Tagata e iai le poto masani e ono le telefoni FAAALIA Wizard, ae naʻo le faʻauluina o le formula i totonu o le sela pe a uma le faʻailoga "="tusa i lona fausaga.

O lenei auala e sili atu faigata nai lo le muamua. O lona faʻaaogaina e mafai ona faʻamauina pe a fai o le faʻatatauina e tatau ona faia i totonu o tapulaʻa o se galuega tuʻufaʻatasi o loʻo aofia ai ni tagata faʻatautaia.

Lesona: Galuega Faiva i Excel

Metotia 3: exponentiation ala le aʻa

E moni, o lenei metotia e le masani ai, ae e mafai foi ona e maua i ai pe a fai e te manaʻomia le faʻateleina o le numera i le mana o le 0.5. Matou te auiliiliina lenei mataupu ma se faʻapitoa faʻataʻitaʻiga.

E tatau ona tatou faʻaosoina le 9 i le mana o le 0.5, pe i se isi auala - ½.

  1. Filifili le sela e faʻaali ai le iʻuga. Kiliki le ki "Faaofi galuega".
  2. I le faʻamalama e matala Faiga faataulaitu saili mo se elemene AOFAIʻU. Filifili i ai ma kiliki i le faʻamau. "Ua lelei".
  3. Ua matala le finauga. Malosiaga tasi finauga AOFAIʻU o se numera. O le gaioiga lava ia e faʻatinoina le pikiina o le sikuea aʻa o le numera ulufale. Ae, talu ai o le sikuea aʻa e foliga tutusa ma siitia i se mana o ½, o lenei filifiliga e fetaui lelei mo i tatou. I le fanua "Numera" ulu atu i le numera 9 ma kiliki i le ki "Ua lelei".
  4. Ina ua mavae lena, o le iuga na fuafuaina i le sela. O lesi foi itu, e tutusa ma le 3. Ole numera lea ua mafua mai ole siisii ​​9 ile mana o 0.5.

Ae o le mea moni, latou taumafai atu i lenei fuafuaina auala auala seasea, faaaogaina sili lauiloa ma intuitif filifiliga filifiliga.

Lesona: Faʻafefea ona fuaina le aʻa i Excel

Metotia 4: tusi se numera ma le tikeri i totonu o sela

O lenei metotia e le faʻamauina ai i le fauga fuafua. E faʻaaogaina pe a naʻo oe e tatau ona tusia se numera ma se tikeri i le sela.

  1. Matou te faʻatulagaina le sela lea e puʻeina ai le faʻamaumauga, i tusitusiga. Filifili na. Ua i ai i le em tab "Fale" luga o le mea faapipii i totonu o le pusa mea faigaluega "Numera"kiliki i luga o le faʻasologa filifili filifiliga drop-down lisi. Kiliki le aitema "Tusitusiga".
  2. I le tasi sela, tusi ai le numera ma lona tikeri. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e manaʻomia ona tatou tusia tolu i le tulaga lua, ona tatou tusia lea "32".
  3. Matou te faʻataʻuina le faʻata i totonu o le sela ma filifili naʻo le numera lona lua.
  4. I le oomiina o se keyboard auala 'alo Ctrl + 1 vili atu le faʻamalama matala. Siaki le atigipusa i autafa o le tapulaʻa "Tusitusiga Paia". Kiliki le ki "Ua lelei".
  5. A maeʻa nei faiga, o le a faʻaali atu le laupepa i le numera.

Lapataiga! E ui i le mea moni o le numera o le a faʻaalia i totonu o sela i le tikeri, e faʻamatala e Excel ia pei o ni tusitusiga manino, ae le o se numera faʻaali. Ole mea lea, e le mafai ona faʻaaoga lenei filifiliga mo le fuafuaina. Mo nei mafuaʻaga, o le tulaga faʻailoga ulufale atu i lenei polokalame ua faʻaaogaina - "^".

Lesona: Faʻafefea ona suia le sela format i Excel

A e vaʻai i ai, i Excel e tele auala e siitia ai le paoa i le paoa. Ina ia mafai ona filifilia se filifiliga patino, muamua lava, e tatau ona e filifili le mea e te manaʻomia ai le faʻaaliga mo. Afai e te manaʻo e fai le fauga e tusi ai le faʻaupuga i le faʻavae poʻo naʻo le fuafua o le aoga, ona sili ai lea ona faigofie le tusi e ala i le faʻailoga "^". I nisi tulaga, e mafai ona apalai le gaioiga VAEGA. Afai e te manaʻo e siitia le numera i le mana o le 0.5, ona mafai lea ona faʻaaoga le galuega AOFAIʻU. Afai o le tagata e manaʻo e faʻaali vaaia vaʻaia se mana faʻaalia e aunoa ma ni gaioiga faʻatulagaina, ona faʻatulafonoina lea o le a sau e laveaʻi ai.

Pin
Send
Share
Send