Toe sui le amio ile Microsoft Excel

Pin
Send
Share
Send

E i ai tulaga pe a oʻo i se pepa e te manaʻomia e suia se tasi amio (po o se vaega o mataʻitusi) ma le isi. E mafai ona tele mafuaʻaga, e amata mai i se mea faʻaletonu le mea sese, ma faʻaiʻu i le toe suʻesuʻeina o le mamanu poʻo le aveeseina o avanoa. Sei o tatou sailia pe faʻafefea ona vave suia faʻailoga i le Microsoft Excel.

Faʻafefea ona suia mataitusi i Excel

O le mea moni, o le faigofie lea auala e sui ai se tasi uiga ma le isi o le faʻapipiʻi lima i sela. Ae, e pei ona faʻaalia e faʻataʻitaʻiga, o lenei auala e leai se auala e sili ona faigofie i lapoʻa laupepa, pe a fai o le numera o faʻailoga o lea lava ituaiga e tatau ona suia e mafai ona oʻo atu i se numera tele. E oʻo i le mauaina o le saʻo sela mafai ona tele le taimi, ae le o le taimi na faia e faʻasaʻosaʻoina ai taʻitasi.

O le mea e lelei ai, o le Excel meafaigaluega e i ai le Find and Replace meafaigaluega e fesoasoani ia te oe e vave maua ai sela e te manaʻomia ma faia le toe suia o latou tagata i totonu.

Saili ma sui

O se sui faigofie ma se suʻesuʻega e aofia ai le suiina o se tasi sosoo faʻatasi ma tumau seti o tagata (numera, upu, mataʻitusi, ma isi) ma le isi pe a uma nei tagata maua i le faʻaaogaina o se mea faʻapitoa faʻapitoa i totonu polokalama polokalama.

  1. Kiliki le ki Saili ma Faʻamalamalamao loʻo i totonu o le tab "Fale" i le faasologa poloka "Faʻatonutonuina". I le lisi e faʻaalia mulimuli ane lea, alu i le aitema Sui.
  2. Ua matala matala Saili ma Sui i le tab Sui. I le fanua Saili tuu i totonu le numera, upu poʻo tagata uiga e te manaʻo e suʻe ma suia. I le fanua "Sui i le" matou te faia faamatalaga i mea e sui ai.

    E pei ona e vaʻaia, i le pito i lalo o le faʻamalama o loʻo i ai sui sui - Sui mea uma ma le Sui, ma saili faʻamau - Saili Mea Uma ma le "Suʻe le isi". Kiliki le ki "Suʻe le isi".

  3. Ina ua uma lena, e sailia le pepa mo le upu sailia. O le tulaga faʻaletonu, o le suʻesuʻeina o loʻo faia i lea laina i lea laina. O le faʻataʻoto e taofi i le uluaʻi iʻuga e fetaui. Ina ia suia le anotusi o le sela, kiliki i le ki Sui.
  4. Ina ia faʻaauau le sailiga mo faʻamaumauga, toe kiliki i le faʻamau "Suʻe le isi". I le tulaga lava lea e tasi, matou te suia le iʻuga mulimuli, ma isi.

E mafai ona e mauaina iuga uma e faʻamalieina ai lau suʻega i le taimi lava.

  1. Ina ua uma ona ulufale i le sailiga sailiga ma sui sui, kiliki i le ki Saili Mea Uma.
  2. O sela fesoʻotaʻi uma o loʻo suʻesuʻeina. La latou lisi, e faʻailoa ai le taua ma tuatusi o sela taʻitasi, tatala i le pito i lalo o le faʻamalama. O lenei e mafai kiliki i luga o soʻo se sela lea tatou te mananaʻo e faʻatino se sui, ma kiliki i le faʻamau Sui.
  3. O le taua o le a suia, ma o le tagata e mafai ona faʻaauau ona saili i totonu o le sailiga faʻaiuga e suʻe le mea na ia manaʻomia mo le toe fai o le gaioiga.

Auto Sui

E mafai ona e faia se otometi sui i le fetaomi atu o se ki e tasi. Ina ia faia lea mea, pe a uma ona ulufale i mea taua e sui, ma faʻatauaina o loʻo suia, faʻamau le faʻamau Sui uma.

O le faʻagasologa e faʻatinoina vave.

O le lelei o lenei auala o le saoasaoa ma le faigofie. O le autu minus o le mea lea e tatau ona e mautinoa o le ulufale atu mataʻitusi e tatau ona suia i totonu o sela uma. Afai i auala muamua na mafai ai ona maua ma filifili sela talafeagai mo le suia, ona a faʻaaoga lea filifiliga, e ono le aofia ai lenei avanoa.

Lesona: pe faʻafefea ona suia se tulaga ma se koma i Excel

Avanoa faaopoopo

I se faʻaopopoga, o loʻo iai le avanoa o sailiga alualu i luma ma suia ile faʻaopopo tapulaa.

  1. Ua i ai i le "Replace" tab, i le "Find and Replace" window, kiliki i le Options button.
  2. Ua tatalaina le faʻamalama filifiliga lautele. E toeitiiti lava a tutusa i le suʻega lautele faʻamalama. Na pau le eseesega o le i ai o le tulaga poloka. "Sui i le".

    O le atoa lalo o le faʻamalama e nafa ma le sailia o faʻamatalaga e manaʻomia le suia. O iinei e mafai ona e setiina le mea e suʻesuʻe ai (i luga o se laupepa poʻo le tusi atoa) ma faʻafefea ona suʻesuʻe (e ala i laina poʻo le koluma). E le pei o le masani suʻesuʻega, o se sailiga mo se sui e mafai ona faia na o faʻasologa, o lona uiga, e ala i tau na e faʻailoa mai i le faʻasologa fofo pe a filifilia se sela. I se faʻaopopoga, i lea lava, i le siakiina poʻo le le siakiina o atigipusa, e mafai ona e faʻamaninoina pe tatau ona e sailia mataitusi mataʻutia mataupu poʻo pe e te sailia ni tali tutusa i sela.

    E le gata i lea, e mafai ona e faʻaalia i totonu o sela o le faʻatulagaga o le sailiga o le a faia. Ina ia faia lea mea, kiliki i le "Faiga" faʻamau e faʻasaga i le "Suʻe" tapulaʻa.

    Ina ua mavae lena, o le a tatalaina se faʻamalama lea e mafai ona e faʻamaoti ai foliga o sela e sailia.

    Pau le tulaga mo le tau e faʻaofi ai o le a tutusa sela foliga. Ina ia filifili le faʻatulagaina o le faʻailogaina aoga, kiliki i luga o le faʻamau ma le igoa tutusa e faafeagai le "Sui i le ..." tapulaʻa.

    O le faʻapipiʻi lava faʻamalama matala pei o le mataupu muamua. O seti nei pe faʻafefea ona faʻatulaga sela pe a uma ona sui a latou faʻamaumauga. E mafai ona e setiina, numera fausaga, sela lanu, tuaoi, ma isi.

    Faʻapena foi i le kiliki i luga o aitema mai le drop-down lisi i lalo o le faʻamau Fausaga ", e mafai ona seti le foliga tutusa ma soʻo se seleti filifilia i luga o le laupepa, naʻo le filifili ai.

    O se isi suʻesuʻega terminator mafai ona avea ma se faʻailoga o le tele o sela i le mea o le a faia ma suia ma suia. Ina ia faia lea, ia filifili le manaʻo manaʻo i le lima.

  3. Aua neʻi galo e faʻatino tulaga talafeagai i lau fanua "Saili" ma "Sui ma ...". Pe a faailoaina uma tulaga, matou te filifilia le auala ole taualumaga. Pe o le kiliki i le "Replace All" button, ma o le sui e tupu otometi lava, e tusa ma le ulufale atu i ai faʻamatalaga, pe kiliki i le "Find All" faʻamau, ma tuʻu ese ese i sela taʻitasi e tusa ai ma le algorithm lea o loʻo faamatalaina i luga.

Lesona: Faʻafefea ona faia se sailiga i Excel

E pei ona e vaʻaia, o le Microsoft Excel o loʻo tuʻuina mai se mea fetaui lelei ma faigofie mea faigaluega mo le sailia ma suia faʻamaumauga i laulau. Afai e te manaʻomia e sui uma le tutusa ituaiga o tulaga faʻatauaina ma se faʻamatalaga faʻapitoa, ona mafai lea ona faia e ala i le oomiina na o le tasi le faʻamau. Afai o le filifiliga e tatau ona faia i nisi auiliiliga, ona faʻaavanoaina lea o lenei vaega i lenei laulau gaioiga.

Pin
Send
Share
Send