Microsoft Excel Feature: Mauaina o se Fofo

Pin
Send
Share
Send

O se tasi o mea e sili ona manaia i Microsoft Excel o Saili mo se fofo. Peitai, e tatau ona maitauina e le mafai ona faʻaogaina lenei meafaigaluega i le sili ona lauiloa i totonu o tagata faʻaaoga i lenei talosaga. Ae le aoga. I le uma, o lenei galuega, faʻaaogaina le faʻamaumauga o faʻamaumauga, e ala i le suʻesuʻe, e maua ai le sili ona lelei fofo o mea uma e maua. Sei o tatou iloaina le auala e faʻaaoga ai le Saili Fofo foliga i Microsoft Excel.

Faʻamalosi galuega

Oe mafai ona saili mo se taimi umi i luga o le lipine o loʻo tu ai le Solution Search, ae le mafai ona e mauaina lenei mea faigaluega. Na ona, e toaga ai lenei galuega, e tatau ona e faʻaogaina i totonu o le polokalama seti.

Ina ia faʻatinoina le sailiga mo fofo i Microsoft Excel 2010, ma mulimuli ane, alu i le "Fail" tab. Mo le lomiga 2007, kiliki i le Microsoft Office faamau i le pito i luga tauagavale o le faamalama. I le faʻamalama e matala, alu i le "Options" vaega.

I le filifiliga faamalama, kiliki i luga o le mea "Add-ons". A maeʻa le suiga, i le pito i lalo o le faamalama, faafeagai le "Pulega" faʻatulagaina, filifili le aoga "Excel Add-ons" ma kiliki i le "Alu" faʻamau.

Se faʻamalama ma faʻaopopo matala. Sa matou tuʻuina se faʻailoga i luma o le igoa o le faʻaopoopoga matou te manaʻomia - "Saili mo se fofo." Kiliki le ki "OK".

Ina ua mavae lena mea, o le faʻamau e tatalaina ai le Solution Search function o le a aliali mai i luga o le Excel ribbon i le "Data" tab.

Lisi sauniuniga

I le taimi nei, a uma ona matou faʻagaioia le galuega, seʻi o tatou vaʻai faʻafefea ona aoga. Lenei e faigofie ona mafaufau i ai ma le maʻoti faʻataʻitaʻiga. O lea la, e i ai la matou totogi totogi mo tagata faigaluega o le pisinisi. E tatau ona tatou fuafuaina ponesi o tagata faigaluega taʻitasi, o le oloa lena o le totogi na faʻaalia i se isi koluma, e ala i seisi faʻatulagaina. I le taimi lava e tasi, o le aofaʻi atoa o le tupe ua faʻasoaina mo le inisiua o le 30,000 rubles. O le sela lea e i ai lenei aofaʻi o loʻo iai le igoa o le manulauti, aua o la matou sini o le filifili tonu lea o faʻamatalaga mo lenei numera.

Ole fuainumera lea e faʻaogaina e fuafua ai le aofaʻi o le ponesi, ua tatau ona faʻatatauina le faʻaaogaina o le Saili mo fofo. O le sela o loʻo iai ua taʻua o le manaʻo.

E tatau ona fesoʻotaʻi le manulauti ma le sela tapulaʻa le tasi ma le isi faʻaaogaina le faʻasologa. I la matou mataupu faapitoa, o le fuainumera o loʻo tu i totonu o le sela feololo, ma e i ai le pepa nei: "= C10 * $ G $ 3", lea $ G $ 3 o le tuatusi atoa o le sela manaʻo, ma "C10" o le aofaʻi atoa o totogi na te fuafua ai le ponesi. tagata faigaluega o le pisinisi.

Tatala Solution Finder

A maeʻa ona saunia le laulau, ua i ai i le "Data" tab, kiliki i le "Saili mo fofo" faʻamau, lea o loʻo tu i luga o le lipine i totonu o le "Iloiloga" meafaigaluega poloka.

O le faʻamalama faʻamalama e matala, i totonu e te manaʻomia e ulufale ai i faʻamatalaga. I le fanua "Optimize the Object function" oe manaʻomia e ulufale i le tuatusi o le target cell, lea e maua ai le aofaʻi atoa o ponesi mo tagata faigaluega uma. O lenei mea e mafai ona faia e ala i le lolomiina o faʻatulagaina manually, pe o le kilikiina o le ki i le itu tauagavale o le faʻamatalaga ulufale fanua.

Ina ua mavae lena, o le tapulaa faamalama o le a faʻaititia, ma o le a mafai ona filifili le manaʻomia laulau laulau. Ma, e tatau ona e toe kiliki i luga o le ki lava i le itu tauagavale o le pepa faʻatasi ma faʻamaumauga ulufale mai e faʻalautele le filifiliga faʻamalama toe.

I lalo o le faamalama ma le tuatusi o le sini sela, oe manaʻomia le seti o faʻatonuga o mea taua o le ai ai i totonu. Lenei mafai ona avea ma se tapulaa maualuga, maualalo, poʻo se tau faʻapitoa. I la matou mataupu, o le filifiliga mulimuli lea. O le mea lea, matou tuʻuina le ki i le "Tauʻa" tulaga, ma i le fanua i le itu tauagavale o matou faatonuina le numera 30000. E pei ona matou manatua, o le numera tonu lea i lalo o tuutuuga e faʻatulaga ai le aofaʻi atoa le aofaʻi mo tagata faigaluega uma o le pisinisi.

Lalo o le fanua "Suiga sela o fesuiaiga". Lenei oe manaʻomia le faʻailoa mai le tuatusi o le sela manaʻomia, lea, pei ona tatou manatua, o le faʻaaogaina e maua e ala i le faʻateleina lea o le a totogi muamua le totogi e fuafua ai le aofaʻi o le ponesi. O le tuatusi e mafai ona lesitala i auala tutusa e pei ona matou faia mo le sini sela.

I le "E tusa ai faʻatapulaʻa" fanua, e mafai ona seti nisi tapulaʻa mo le faʻamaumauga, mo se faʻataʻitaʻiga, faia le taua taua integer poʻo le le-lelei. Ina ia faia lea mea, kiliki i le "Add" button.

Ina ua uma lena, e matala le faʻamalama mo le faʻaopopo tapulaa. I le "Link to sela" fanua, faʻamanino le tuatusi o sela e faʻatatau i le faʻatapulaʻa faʻafeiloaʻi. I la matou mataupu, o le manaʻomia sela lea ma se fuainumera. Sosoʻo mai, na matou tuʻu i lalo le faʻailoga manaʻomia: "i lalo ifo pe tutusa i", "sili atu pe tutusa i", "tutusa", "integer", "binary", etc. I la matou mataupu, matou te filifilia le faʻailoga "sili atu pe tutusa" e fai le fuainumera lelei. O le mea lea, i le fanua "Faʻatonu" faʻamanino le numera 0. Afai tatou te mananaʻo e faʻatonutonu se isi tapulaʻa, ona kiliki i le "Add" button. A leai, kiliki i le "Lelei" faamau e sefe ai faʻatapulaʻaina ulufale.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, pe a maeʻa lenei mea, o le faʻatapulaʻa faʻaalia i totonu o le tali fanua faʻavaea o le fofo sailiiliga faʻamalama. Faʻapea foʻi, ina ia faia le fesuisuiai e le le lelei, e mafai ona e siaki le pusa i autafa o le tutusa parameter a itiiti ifo maualalo. E manaʻo le faʻatulagaina o seti iinei e le feteenaʻi ma mea na e faʻapitoa mai ai i le faʻatapulaʻaina, a leai, e ono tupu se feteenaiga.

E mafai ona faʻatulaga isi faʻatulaga e ala i le kiliki i luga o le "Options" button.

Lenei e mafai ona e setiina le saʻo o le faʻatapulaʻa ma tapulaʻa o le fofo. A ulufale mai faʻamatalaga taua, kiliki i le "OK" faʻamau. Ae, mo a matou mataupu, e le manaʻomia le suia o nei faʻatatau.

Ina ua maeʻa uma tulaga, kiliki i le "Saili se fofo" faʻamau.

Le isi, o le Excel polokalame i totonu o sela e faʻatinoina fuafua tatau. I le taimi lava e tasi ma le taunuʻuga o iʻuga, e faʻaavanoaina se faʻamalama e mafai ai ona e sefe le fofo na maua pe toe faʻaleleia tulaga taua e ala i le siiina o le ki i le tulaga talafeagai. Tusa lava poʻo le a le filifiliga na filifilia, e ala i le siakiina o le "Toe foʻi i le faʻatalatalanoaga" pusa siaki, e mafai ona e toe alu i le fofo suʻesuʻega tulaga. A maeʻa ona faʻatulagaina siaki ma ona ki, kiliki i le "Lelei" faamau.

Afai, mo soʻo se mafuaʻaga, o faʻaiuga o le sailiga mo fofo e le faʻamalieina ai oe, pe afai o le polokalama faʻatatauina se mea sese, ona, i lea tulaga, matou toe foi atu, pei ona faʻamatala i luga, i le faʻapolokalama talanoaga. O loʻo matou iloiloina uma faamatalaga na ofuina, talu ai sa ono faia se mea sese i se mea. Afai e leʻi mauaina se mea sese, ona e alu lea i le "Filifili se fofo metotia" parameter. Lea ua e maua le avanoa e filifili ai se tasi o le tolu metotia suʻega: "Saili mo se fofo i faʻafitauli nonlinear e le OPG metotia", "Saili mo se fofo i laina linear ala i le simplex metotia", ma "Evolutionary fofo sailiiliga". E le faʻatatau, ua faʻaaoga le auala muamua. O loʻo matou taumafai e fofo le faʻafitauli e ala ile filifilia o se isi metotia. I le faʻaletonu, taumafai toe faʻaaoga le metotia mulimuli. O le faʻavasegaina o taga e tutusa lava pei ona matou faʻamatala i luga.

E pei ona e vaʻaia, o le Solution Search function o se mea manaia meafaigaluega, lea, pe a faʻaaogaina saʻo, e mafai ona sefe tele le taimi o le tagata faʻaaoga i le tele o matata eseese. Ae paga lea, e le o tagata uma e iloa lona i ai, e le o le faʻafefea ona fai lelei galuega ma lenei faʻaopopo. I nisi auala, o lenei mea faigaluega e foliga tutusa ma se galuega "Filifiliga Parameter ...", ae i le taimi lava e tasi, ei ai eseesega taua ma ia.

Pin
Send
Share
Send