Microsoft Excel: aotelega

Pin
Send
Share
Send

A galulue ma laulau, e masani ona i ai taimi e, faʻaopopo atu i le aofaiga atoa, e tatau ona tuʻituʻi tagata feololo. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le laulau e faʻatau atu ai oloa mo le masina, lea e faʻailoa ai e le laina taʻitasi le aofaʻi o tupe maua mai le faʻatau atu o se ituaiga o oloa i le aso, e mafai ona e faʻaopopo i ai ni aofaʻi i lalo o oloa mai le faʻatau atu o oloa uma, ma i le pito i tua o le laulau faʻailoa mai le aofaʻi o le aofaʻi o tupe maua mo le pisinisi. Sei o tatou sailia pe faʻafefea ona e faia ni aofaʻi i Microsoft Excel.

Tulaga mo le faʻaaogaina o le gaioiga

Ae paga lea, e leʻo ni laulau ma faʻamaumauga e talafeagai mo le faʻaogaina o ni faʻamanatuga ia i latou. O aiaiga masani e aofia ai mea nei:

  • o le laulau e tatau ona i ai i foliga o se masani sela eria;
  • o le ulutala o le laulau e tatau ona aofia ai le laina e tasi, ma tuʻu i luga o le laina muamua o le laupepa;
  • o le laulau e le tatau ona aofia ai laina ma ni faʻamatalaga gaogao.

Fausia soofaatasi

Ina ia mafai ona fatuina ni fuainumera, alu i le "Data" tab i Excel. Filifili soo se sela i le laulau. Ina ua mavae lena mea, kiliki i le "Subtotal" faamau, o loʻo tu i luga o le lipine i totonu o le "Structure" pusa meafaigaluega.

Le isi, se matala e matala i totonu lea e te manaʻomia ai le faʻatonutonuina o le galuega faatino o vaʻai vaega. I lenei faʻataʻitaʻiga, e tatau ona tatou vaʻavaʻaia le aofaʻi o tupe maua mo oloa uma mo aso taʻitasi. Le tau aoga o loʻo tu i le koluma o le igoa e tasi. O le mea lea, i le "Uma taimi e te suia i le" fanua, filifili le "Aso" koluma.

I le "Faagaioiga" fanua, filifili le "Aofaiga" taua, ona e tatau ona tatou taia le aofaʻi mo le aso. E le gata i le aofaʻi, e tele isi gaioiga e avanoa, e aofia ai:

  • aofaʻiga;
  • maualuga;
  • maualalo;
  • galuega.

Talu ai o faʻatatauina o faʻaalia o loʻo faʻaalia i le koluma "Tupe maua aofaʻi, olo.", Ona i ai lea i le "Faʻaopopo atotupe e ala i" fanua, tatou filifilia mai le lisi o pou i lenei laulau.

Ma le isi, oe manaʻomia le siakiina le pusa, pe a fai e le o faʻapipiʻiina, i tafatafa o le "Sui le taimi nei aofaʻi" filifiliga. Lenei o le a mafai ai oe e toe taulia le laulau, pe a fai o oe le faiga o le fuafuaina o le aofaʻi tuʻufaʻatasi ma ia le muamua taimi, aua le toe faia le faʻamaumauga o le tutusa aofaʻi faifai pea.

Afai e te siakiina le pusa "Iuga o le itulau i le va o faʻalapotopotoga", ona pe a lolomiina, poloka uma o le laulau ma subtotals o le a lolomiina i luga o se isi itulau.

A e vaʻai i le pusa faʻasaga i le taua "Totonu i lalo o faʻamaumauga", soototasi o le a seti i lalo o le poloka laina, o le aofaʻiga o lea e laina i totonu. Afai e te le tatalaina le pusa, ona faʻaalia ai lea o iʻuga i luga aʻe o laina. Ae, o le tagata faʻaaogaina lava ia e faʻamatalaina le auala e sili atu lona mafanafana. Mo le toʻatele o tagata, e sili atu ona faigofie le tuu aofaʻi i lalo o laina.

A maeʻa uma faʻasologa o fuainumera, kiliki i le "OK" faʻamau.

A oe vaʻai, na faʻaopopoa i luga o le matou laulau. I se faʻaopopoga, o vaega uma o laina tuʻufaʻatasia e se tasi laupepa e mafai ona faʻaseʻe i le na o le kiliki i luga o le minus faʻailoga i le itu tauagavale o le laulau, faʻafeagai i le vaega faʻapitoa.

O le mea lea, e mafai lava ona faʻaumatia laina uma i le laulau, faʻaavanoa na o mea lilo ma faʻaiʻuga uma.

E tatau foi ona maitauina pe a suia faʻamaumauga i laina o le laulau, o le subtotal o le a toe faʻaogaina otometi.

Faʻamatalaga "INTERMEDIATE. IʻUGA"

I se faʻaopopoga, e mafai ona faʻaali subtotals e le ala i se ki i luga o le mea faapipii, ae i le faʻaaoga tatau o le tomai e valaʻau ai se galuega faʻapitoa e ala i le "Insert Function" faamau. Ina ia faia lenei mea, pe a uma ona kiliki i luga o le sela lea o le a faʻaalia ai subtotals, kiliki le faʻamau faʻamau, o loʻo i le itu tauagavale o le formula bar.

Ua tatalaina le Function Wizard. I totonu o le lisi o galuega o loʻo tatou sailia mo le aitema "INTERMEDIATE. TULAFONO". Filifili i ai, ma kiliki i le "OK" faʻamau.

Ua matala se faʻamalama lea e te manaʻo ai e ulufale i le galuega faʻamasinoga. I le laina "Function Numera" e tatau ona e tusia le numera o se tasi o le sefulutasi faʻamaumauga filifiliga filifiliga, e pei o:

  1. numera numera numera;
  2. numera o sela;
  3. numera o faʻatumu sela;
  4. maualuga taua i le filifilia faʻasologa faʻasologa;
  5. tau maualalo;
  6. oloa o faʻamatalaga i totonu o sela;
  7. sampling tulaga tulaga ese;
  8. faitau aofai tulaga eseʻese;
  9. Aofaiga
  10. faataitaiga suiga;
  11. eseese e ala i le faitau aofai o tagata.

O lea, matou ulufale i le fanua lena numera numera matou te manaʻo e faʻaaoga i se mataupu faapitoa.

I le koluma "Link 1" e te manaʻomia e faʻapitoa se fesoʻotaʻiga i le faʻasologa o sela mo oe e te manaʻo e seti tulaga faʻavasega. Faʻatagaina ai e oʻo atu i le fa laina eseʻese. A faʻaopopo faʻamaopoopo o le tele o sela, e vave ona aliali mai se faʻamalama mo le gafatia e faʻaopopo le isi laina.

Talu ai o le ulufale atu i le faʻasologa o le lima e le talafeagai i tulaga uma, e mafai ona e kiliki i luga o le faʻamau o loʻo i le itu taumatau o le pepa faʻatumu.

I le taimi lava e tasi, o le faʻaaliga faʻamalama faʻamalama o le a faʻaititia. O lenei e mafai ona na ona filifili le faʻamoemoega o faʻatulaga ma le faʻataʻitaʻi. A maeʻa ona otometi ona faʻatulagaina i totonu o le pepa, kiliki i le faʻamau i le itu taumatau o ia.

Ua toe tatalaina foʻi le faʻamalama faʻamalama. Afai e te manaʻomia e faʻaopopo se tasi poʻo le sili atu faʻatulagaga faʻatulagaina, ona matou faʻaopopo lea e tusa ma le tutusa algorithm e pei ona faamatalaina i luga. A leai, kiliki i le "Lelei" faamau.

A maeʻa, tuʻufaʻatasiga o fuainumera filifilia o le a gaosia i le sela o loʻo iai le fuainumera.

O le faiga o lenei gaioiga e faapenei: "INTERMEDIATE. RESULTS (function_number; address of array_cells). I la matou mataupu faapitoa, o le formula o le a foliga faʻapena:" INTERIM. RESULTS (9; C2: C6) " ma le taupulega, e aunoa ma le valaʻau i le Function Wizard, naʻo oe e tatau ona manatua e tuʻu le faʻailoga "=" i luma o le faʻavae i le sela.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, e lua auala autu o le fausiaina o taunuʻuga iuga: ala i le faʻamau i luga o le lipine, ma ala mai i se faʻavae faʻapitoa. I se faʻaopopoga, e tatau ona faʻaalia e le tagata faʻaaoga le aoga o le a faʻaalia mai aofaʻi: aofaʻi, laʻitiiti, averesi, maualuga le tau, ma isi.

Pin
Send
Share
Send