Microsoft Excel: Fuafua le aofaʻi

Pin
Send
Share
Send

A o e galue i Microsoft Excel, e masani ona e manaʻomia le tuʻituʻi i lalo o le aofaʻi i le koluma ma laina o laulau, faʻapea foi ma le naʻo le fuafuaina o le aofaʻiga o le lautele o sela. O le polokalama e saunia ni mea faigaluega e fofo ai lenei mataupu. Sei o tatou vaʻai pe faʻapefea ona aofaʻi sela i Excel.

AutoSum

Le sili lauiloa ma faigofie-e-faʻaaogaina meafaigaluega mo le fuafuaina o le aofaʻi o faʻamaumauga i sela i le Microsoft Excel o le avtosum.

Ina ia fuafua le aofaʻi i lenei auala, matou te kiliki i le avanoa gaogao mulimuli o se koluma po o le laina, ma, i ai i le "Fale" tab, kiliki i le "AutoSum" faamau.

O le polokalama e faʻaalia le faʻasologa i le sela.

Ina ia mafai ona e iloaina le iʻuga, e tatau ona e fetaomi le Ulufale faamau i luga o le keyboard.

E mafai ona faia si eseʻesega. Afai tatou te mananaʻo e faʻaopopo sela e le o le laina atoa poʻo le koluma, ae naʻo se vaega, ona filifili lea ituaiga. Ona tatou kiliki lea i le faʻamau "Autosum" ua masani ai tatou.

O le iʻuga e faʻaalia vave i le mata.

O le tulaga le lelei autu o le fuafuaina ma le fesoasoani a otometi-vaʻaiga e mafai ai ona e faʻavasega se faasologa faasologa o faʻamaumauga tuʻuina i le tasi laina poʻo le faʻasologa. Ae o le tele o faʻamaumauga o loʻo tu i totonu o laina ma laina e le mafai ona faʻamatalaina i lenei auala. E le gata i lea, ma lana fesoasoani e le mafai ona faʻatatauina le aofaʻi o tele sela e mamao ese mai le tasi ma le isi.

Mo se faʻataʻitaʻiga, matou te filifilia le tele o sela, ma kiliki i le "AutoSum" faʻamau.

Ae e le o le aofaʻiga o nei sela uma faʻaalia i luga o le laupepa, ae o le aofaʻi mo koluma taʻitasi tuʻueseʻese.

Aotelega galuega

Ina ia mafai ona maimoaina le aotelega o se faʻasologa atoa, poʻo ni faʻasologa o faʻamaumauga, o loʻo i ai le gaioiga "SUM" i le Microsoft Excel.

Filifili le sela tatou te manaʻo ai ia faʻaali le aofaiga. Kiliki i le "Insert Function" button o loʻo i le itu tauagavale o le formula bar.

Ua matala le faamalama Function Wizard. I le lisi o galuega matou te sailia ai le gaioiga "SUM". Filifili i ai, ma kiliki i le "OK" faʻamau.

I le tatalaina o le faamalama o galuega finau, ulufale atu i le faamaopoopoina o sela, le aofaʻi o mea tatou te o le a fuafuaina e faʻatatau. O le mea moni, o le sao i le ulufale atu i faʻalavelave e faigata, o lea kiliki i le faʻamau o loʻo i le itu taumatau o faʻamaumauga ulufale fanua.

Ina ua mavae lena, o le faʻamasinoga faʻamalama faʻamalama e faʻaititia, ma e mafai ona tatou filifilia na sela poʻo laina o sela o latou aofaʻi o tau tatou te manaʻo e fuafua. A maeʻa ona filifilia le faʻasologa, ma aliali lona tuatusi i se fanua faʻapitoa, kiliki i le ki i le itu taumatau o lenei laufanua.

Matou te toe foʻi atu i le galuega faʻamalama faʻamalama. Afai e te manaʻomia e faʻaopopo se isi laina o faʻamatalaga i le aofaʻiga atoa, ona matou toe faʻataua lea o gaioiga tutusa na taʻua i luga, ae naʻo le malae lava ma le palakalafa "Numera 2". A manaʻomia, i le auala lea e mafai ona ulufale i tuatusi o le toeitiiti le faʻatapulaʻa numera o array. Ina ua uma ona faʻaalia uma o finauga o le gaioiga, kiliki i le "Lelei" faamau.

Ina ua mavae lena mea, i totonu o le sela lea tatou te setiina ai le mea e maua mai ai iʻuga, o le aofaʻi o faʻamatalaga aofaiga o sela uma faʻaalia o le a faʻaalia.

Faʻaogaina le faʻasologa

Le aofaʻi o faʻamaumauga i sela i le Microsoft Excel e mafai foi ona fuafua le faʻaaogaina o se faigofie faʻaopopoga formula. Ina ia faia lenei mea, filifili le sela i le mea e tatau ona iai le aofaiga, ma tuʻu le "=" saini i totonu. A uma lena, matou te kiliki i luga o sela taʻitasi, o se tasi o na mea e te manaʻomia e fuafua le aofaʻiga o tau. A maeʻa ona faʻaopopo le tuatusi feʻaveaʻi i le formula bar, ulufale i le "+" faʻailoga mai le keyboard, ma isi pe a uma ona ulufale atu i faʻamaopoopo o sela taʻitasi.

Ina ua tuʻuina atu tuatusi o sela uma, faʻamau le Faʻamau ulufale i le ki. Ina ua mavae lena, o le aofaʻi atoa o faʻamatalaga ulufale sa faʻaalia i totonu o le sela e faʻaalia.

O le autu le lelei o lenei metotia o le tuatusi o sela taitasi e tatau ona ulufale ese, ma e le mafai ona vave filifilia se tele ituaiga o sela.

Vaʻai numera ile Microsoft Excel

Faʻapena foʻi i le Microsoft Excel, e mafai ona e vaʻai i le aofaʻiga o sela filifilia e aunoa ma le faʻaalia o lenei aofaʻi i se isi sela. Pau le mea na manaʻo ai, o sela uma, le aotelega o na mea e tatau ona fuafuaina, e tatau ona latalata ane, i le tasi laina.

Naʻo le filifili o le tele o sela, le aofaʻi o faʻamatalaga e te manaʻomia e saili ai, ma vaʻai i le iʻuga i le tulaga pa o Microsoft Excel.

E pei ona e vaaia, e tele ni auala e aotele ai faʻamatalaga i Microsoft Excel. Soʻo se tasi o nei metotia ei ai lona lava tulaga o lavelave ma faʻafaigofie. I le avea ai o se tulafono, faigofie le filifiliga, o le a itiiti fetuutuunai. Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a fuafuaina le aofaʻi e faʻaaoga aofaʻiga atoa, e mafai ona e faʻaaogaina i luga o faʻatulaga faʻatulagaina i se laina. O le mea lea, i tulaga patino taʻitasi, e tatau i le tagata faʻaaoga ona filifili pe o le fea auala e sili atu talafeagai.

Pin
Send
Share
Send