Fausiaina o Faiga i Microsoft Excel

Pin
Send
Share
Send

O se tasi o itu iloga o le Microsoft Excel o le mafai lea ona galulue ma fesuiaiga. Lenei matua faʻafaigofie ma faʻavavevave le taualumaga mo le fuafuaina o aofaʻiga atoa o faʻaiuga, ma le faʻaalia o faʻamatalaga manaʻo. O lenei meafaigaluega o le ituaiga o foliga o le talosaga. Sei o tatou vaʻai pe faʻafefea ona fatufatu ni fuainumera i le Microsoft Excel, ma pe faʻapefea ona galulue ma i latou.

Fausia faigofie fua

O fua faigofie e faʻaaogaina i le Microsoft Excel o faʻaaliga o galuega faʻatino i le va o faʻamaumauga o loʻo i totonu o sela. Ina ia mafai ona fausia se faʻasologa, muamua lava, matou te tuʻuina se faʻailoga tutusa i totonu o le sela lea e tatau ona faʻaalia le iʻuga maua mai le faʻasologa o numera. Pe mafai foi ona e tu i luga o le sela ma tuʻu faʻailoga tutusa i le laina o fuainumera. O nei gaioiga e tutusa, ma e otometi lava toe faia.

Ona matou filifilia se sela faʻatumu i faʻamaumauga ma tuʻu le faʻailoga numera fia iloa ("+", "-", "*", "/", etc.). O nei faʻailoga ua taʻua o fetaʻaloʻaga faʻagaioia. Filifili le isi sela. O lea la toe fai seia uma sela tatou te manaʻomia. A maeʻa ona faʻaofi uma le faʻaaliga, ina ia mafai ona vaʻaia le iʻuga o le fuafuaina, faʻamau le faʻamau o le ki i luga o le ki.

Faatatauina faataitaiga

Faapea e iai lo tatou laulau e faʻailoa ai le aofaʻi o oloa, ma le tau o lona iunite. Tatau ona tatou iloa le aofaʻiga atoa o le tau o mea taʻitasi o oloa. E mafai lenei mea i le faʻateleina o le tele i le tau o oloa. E avea i tatou ma faʻatautau i le sela e tatau ona faʻaali atu le aofaʻiga, ma tuʻu le faʻailoga tutusa (=) iina. Le isi, filifili le sela ma le aofaʻi o oloa. A oe vaʻai, o se fesoʻotaʻiga i ai i le taimi nei e aliali mai pe a uma le tutusa faʻailoga. Ma, a uma ona faʻatonuina o le sela, oe manaʻomia le faʻaofi i le numera numera. I lea, o le a avea ma faʻailoga tele (*). Le isi, tatou kiliki i le sela le mea o loʻo tuʻuina ai faʻamaumauga ma le tau o le iunite. O le numera numera ua sauni.

Ina ia vaʻai i lona iʻuga, ia naʻo le faʻamau ole ki i le ki.

Ina ia aua le ulufale atu i lenei faʻasologa i taimi uma e fuafua ai le aofaʻi o tau o oloa taʻitasi, naʻo le faʻataʻamilo o le faʻataʻoto i le pito i lalo taumatau o le sela ma le faʻaiuga, ma toso ifo i lalo atoa o le laina o laina lea o loʻo iai le igoa oloa.

A oe vaʻai, o le fuainumera na kopiina, ma o le aofaʻi o tau na otometi ona fuafuaina mo ituaiga uma o oloa, e tusa ma lona tele ma le tau.

I se auala tutusa, e mafai e se tasi ona fuafua fuainumera i le tele o gaioiga, ma ma eseese numera numera. O le mea moni, Excel faʻaputuina fuainumera e tusa ai ma le tutusa mataupu faavae lea e masani faʻataʻitaʻiga numera e faia i le matematika. I lenei mataupu, toeititi tutusa tutusa ma le faʻaaogaina.

Matou te faʻafaigataina le galuega i le vaevaeina o aofaʻi o oloa i le laulau i ni lua vaega. O lenei, ina ia mafai ona sailia le aofaʻi atoa, tatou manaʻomia muamua e faʻaopopo le numera o mea uma e lua, ona faʻateleina lea o le faʻatatau i le tau. I le numera, o nei gaioiga e faia i puipui, a leai, o le faʻataʻitaʻiga o le a faia o se gaioiga muamua, lea o le a oʻo ai i se sese fuafuaina. Matou te faaogaina ni puipui, ma fofo le faafitauli lea i Excel.

O lea, tuu le tutusa tutusa (=) i le muamua sela o le koluma "Sum". Ona matou tatalaina le puipui, kiliki i le cell muamua ile koluma "1 batch", tuʻu le faʻailoga plus (+), kiliki i le cell muamua i le "2 batch" koluma. Le isi, tapuni le puipui, ma tuʻu le faʻailoga e faʻateleina (*). Kiliki i luga o le cell muamua i le "Price" koluma. O lea ua matou maua le faʻasologa.

Kiliki i le Ulufale faamau e saili ai le tali.

Ile auala lava e tasi pei ole taimi mulimuli, faʻaaoga le drag and drop metotia, kopi le faʻasologa lea mo isi laina ole laulau.

E tatau ona maitauina e le o nei uma formula e tatau ona i totonu o sela latalata, pe i totonu o le laulau tutusa. E mafai ona fai i se isi laulau, pe o se isi laupepa. O le polokalama o le a faʻatagaina saʻo le tali.

Mea fuafua

E ui lava, o le galuega autu o Microsoft Excel o le fuafuaina lea i laulau, ae o le tusi talosaga e mafai ona faʻaaogaina e fai ma mea fuafua faigofie. Naʻo le tuʻu o se faʻailoga e tutusa ma le ulufale atu i mea e manaʻo ai i soʻo se sela o le pepa, pe o gaioiga e mafai ona tusia i le faʻasologa pa.

Ina ia maua le tali, kiliki i le Enter button.

Faavae Excel faamatalaga

O le tele fuafuaina tagata faʻaaogaina o loʻo faʻaaogaina i le Microsoft Excel e aofia ai mea nei:

  • = ("tutusa faailoga") - tutusa ile;
  • + ("plus") - faʻaopopo;
  • - ("minus") - toesea;
  • ("asterisk") - faʻateleina;
  • / ("slash") - vaevaega;
  • ^ ("circumflex") - faʻalauteleina.

E pei ona e vaʻaia, o le Microsoft Excel o loʻo tuʻuina maia se pusa faʻapitoa mo le tagata faʻaaogaina e faʻatautaia ai gaioiga eseese o numera. O nei gaioiga e mafai ona faʻatinoina uma ile taimi e tuʻufaʻatasia ai laulau, ma tuʻufaʻatasi e fuafua ai le iʻuga o nisi o faʻatonuga numera.

Pin
Send
Share
Send