Siata i le Microsoft Excel

Pin
Send
Share
Send

O le polokalame Microsoft Excel e ofoina atu le avanoa e le gata e galulue ai ma numera numera, ae o loʻo maua foi mea faigaluega mo le fausiaina o ata e faʻavae i luga o faʻatonutonu sao. I le taimi lava e tasi, o a latou faʻaaliga vaaia e mafai ona matua eseese. Sei o tatou vaʻai i le auala e tusia ai ituaiga eseese o siata faʻaaoga Microsoft Excel.

Fuafuaina o se laulau

Le fausiaina o ituaiga eseese o ata e masani lava e leai se eseʻesega. Naʻo le taimi e tatau ai ona e filifilia le ata talafeagai.

Ae e te lei amataina fausia se siata, e tatau ona e fausia se laulau ma faʻamatalaga i luga o le tulaga o le a fausia ai. Ona, alu i le "Insert" tab, ma filifili le eria o lenei laulau, lea o le a faʻaalia i le ata.

I luga o le lipine i totonu o le "Faaofi" tab, filifili se tasi o le ono ituaiga o faavae ata:

  • Histogram;
  • Faʻasologa;
  • Lapotopoto;
  • Puleaina;
  • Ma eria;
  • Tusi.

I se faʻaopopoga, i le kiliki i luga o le "Isi" faʻamau, e mafai ona e filifilia ni nai masani ituaiga o ata: faʻasoa, laualuga, mama, puta, lauulu.

A maeʻa, e ala i le kiliki i soʻo se ituaiga o ata ata, o loʻo fautuaina e filifili se mea faʻapitoa. Mo se faʻataʻitaʻiga, mo se histogram, poʻo se faʻafanua pa, o elemene nei o le a avea ma mea faʻapitoa: histogram masani, volumetric, silinder, conical, pyramidal.

Ina ua uma ona filifilia se mea faʻapitoa vaega, o se ata e otometi ona fatuina. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le masani histogram o le a pei o le tasi o loʻo faʻaalia i le ata i lalo.

O le siata aliali ole a foliga mai faapenei.

O le siata ole eria o le a foliga mai i lenei.

Galue ma siata

A maeʻa ona faʻatino le siata, i le laupepa fou "Galue ma Siata" faʻaopopo mea faigaluega mo le faʻatonutonuina ma suia ua avea ma avanoa. E mafai ona suia le ituaiga siata, lona sitaili, ma le tele o isi tapulaʻa.

O le laupepa "Galulue ma Siata" e tolu isi vaega o loʻo i ai: "Design", "Layout" ma le "Format".

Igoa o se siata, alu i le "Layout" tab, ma filifili se tasi o filifiliga mo le tulaga o le igoa: i le ogatotonu poʻo luga o le siata.

A maeʻa lea tulaga, ona aliali mai lea o le faʻailoga igoa "Siata Igoa". Suia i soo se tusipasi e talafeagai mo le faʻatusatusaga o lenei laulau.

O igoa o igoa o ata ua sainia i le auala tutusa, ae mo lenei mea e tatau ona e kiliki i le "Axis Names" faʻamau.

Pasene Ata Siata

Ina ia faʻaalia ai le pasene o faʻailoga eseese, e sili atu le fausiaina o se siata pai.

I auala tutusa e pei ona matou faia i luga, matou te fausiaina se laulau, ona filifilia lea o le vaega manaʻo i ai. Sosoo ai, alu i le "Faʻaofi" tab, filifili le siata pai i luga o le lipine, ona, lea, i le lisi e aliali mai, kiliki i soʻo se ituaiga o siata pai.

Ma le isi mea, o le polokalama tutoʻatasi na te aveina matou i se tasi o laupepa galulue mo siata - "Tufuga Mea". I totonu o le siata faʻasologa i le lipine, filifili soʻo se tasi ma le pasene faʻailoga.

Pai siata o loʻo faʻaalia ai pasene faʻamaumauga ua sauni.

Pareto siata

Ile talitonuga a Wilfredo Pareto, ole 20% o gaioiga sili ona aoga e aumaia ai le 80% ole taunuʻuga atoa. O le mea lea, toe lava 80% o le aofaʻi o seti gaioiga e le aoga, aumai na o le 20% o le iʻuga. O le fausiaina o le faʻataʻitaʻiga Pareto ua naʻo le faʻatulaga e fuafua ai gaioiga sili ona aoga e maua ai le maualuga o le faʻatagaina. O le a matou faia lea faʻaoga Microsoft Excel.

E sili ona faigofie le fausia o le Pareto ata i le tulaga o se histogram, lea ua uma ona tatou talanoaina i luga.

Fausiaina faʻataʻitaʻiga. O loʻo tuʻuina atu ile laulau se lisi o meaʻai meaʻai. I le tasi koluma, ua faʻatau mai le tau na faʻatau mai ai le aofaʻi atoa o le ituaiga oloa i le oloa tele faleoloa, ma i le lona lua, le tupe maua mai lona faʻatau atu. E tatau ona tatou faʻataua poʻo a mea e aumai ai le sili "toe faʻafoʻi" i le faʻatau atu.

Muamua lava, matou te fausiaina se masani histogram. Alu i le "Insert" tab, filifili le atoa aofaʻiga o laulau taua, fetaomi le "Histogram" faʻamau, ma filifili le ituaiga manaʻomia o le histogram.

E pei ona e vaʻaia, o le aʻafiaga o nei faʻatinoga, o le ata na faia ma ni ituaiga se lua o koluma: lanumoana ma mumu.

O lenei, tatou te manaʻomia le liua o mumu koluma i se kalafi. Ina ia faia lea mea, filifili nei koluma ma le kursor, ma i totonu o le "Design" tab, kiliki i le "Suiga siata ituaiga" faamau.

E matala le faʻavasega ituaiga suiga. Alu i le "Siata" vaega, ma filifili le ituaiga o siata talafeagai mo o matou mafuaʻaga.

Ma, o le Pareto ata na fausia. O lenei, e mafai ona e teuteu ia elemene (igoa o le siata ma matau, sitaili, etc.), e pei lava ona faʻamatalaina e faʻaaogaina le faʻataʻitaʻiga o le siata pa.

E pei ona e vaʻai, o le Microsoft Excel o loʻo tuʻuina mai ai le lautele o mea faigaluega mo le fausiaina ma le faʻatonutonuina o ituaiga o ata. I se tulaga lautele, o le galuega ma nei mea faigaluega e sili atu ona faʻafaigofie e tagata atiaʻe ina ia mafai e tagata faʻaaogaina ma eseese tulaga o aʻoaʻoga ona taulimaina i latou.

Pin
Send
Share
Send