Cell fegalegaleai i Excel

Pin
Send
Share
Send

E masani lava, pe a galulue ma laulau i Microsoft Excel, o se tulaga e tupu pe ae manaʻomia le tuʻufaʻatasia o ni sela. E le faigata le galuega pe a le maua i nei sela ni faʻamatalaga. Ae o le a le mea e fai pe afai o faʻamaumauga ua uma ona ulufale ia i latou? Po o le a faʻaumatia i latou? Sei o tatou vaʻai pe faʻapefea ona tuʻufaʻatasia sela, e aofia ai ma le leai o faʻamaumauga, i le Microsoft Excel.

Faigofie sela soofaatasi

E ui lava, o le a tatou faʻaalia le tuʻufaʻatasia o sela i luga o le faʻataʻitaʻiga o Excel 2010, ae o lenei metotia e talafeagai mo isi faʻaaliga o lenei talosaga.

Ina ia tuʻufaʻatasia ni sela, ia naʻo le tasi o loʻo faʻatumuina i faʻamaumauga, pe o se mea gaogao atoa, filifili sela talafeagai ma le faʻataʻitaʻi. Ma, i le Excel tab "Fale", kiliki i luga o le ata i luga o le lipine "Tuufaatasi ma tuʻu i le ogatotonu."

I lenei tulaga, o sela o le a tuʻufaʻatasia, ma o faʻamaumauga uma o le a ofi atu i totonu o le sela tuʻufaʻatasia o le a tuu i le ogatotonu.

Afai e te manaʻo i faʻamaumauga ia nofoaga e tusa ma le faʻatulagaina o le sela, ona tatau lea ona e filifilia le "Merge Cells" aitema mai le lisi paʻu i lalo.

I lenei tulaga, o le le lelei puʻeina o le a amata mai i le itu taumatau o le sela tuufaatasi.

E le gata i lea, e mafai ona tuʻufaʻatasia ni sela i lea laina ma lea laina. Ina ia faia lea mea, filifili le manaʻo manaʻo, ma mai le lisi paʻu i lalo, kiliki i luga o le taua "Tuufaatasi i laina."

Pei ona outou vaʻai, o le taimi lea e leʻi tuʻufaʻatasia sela i totonu o le tasi sela masani, ae faʻatulagaina soʻotaga-laina-laina faʻatasi.

Anotusi menu tuufaatasiga

E mafai ona tuʻufaʻatasia sela i le maimoa o le lisi. Ina ia faia lea mea, filifili sela e faʻatasia ma le faʻatautau, taumatau kiliki ia latou, ma filifili le "Faiga Sela" aitema i le anotusi menu e aliali mai.

I le tatalaina matala o le sela faʻatonuga, alu i le "Alignment" tab. Siaki le pusa i autafa o le "Merge cell". Lenei oe mafai foi ona setiina isi tapulaa: le faʻatonutonuga ma le faʻasologa o le tusitusiga, ogatasi faʻataʻotoʻo ma laina saʻo, otometi-lautele, upu afifi. Ina ua maeʻa uma tulaga, kiliki i le "Lelei" faamau.

E pei ona e vaaia, sa iai le tuʻufaʻatasiga o sela.

Leiloa le tuufaatasiga

Ae o le a le mea e fai pe a fai o loʻo iai faʻamatalaga i nisi o sela o loʻo tuʻufaʻatasia, aua pe a tuʻu faʻatasia, o mea taua uma seʻi vagana le itu tauagavale pito i luga o le a leiloa?

O loʻo i ai se auala faʻataʻitaʻi i lenei tulaga. Ole a matou faaaogaina le "SALAMO" galuega tauave. Muamua lava, e tatau ona e faʻaopopo se isi sela i le va o sela o le ae alu e faʻafesoʻotaʻi. Ina ia faia lenei mea, taumatau-kiliki i le taumatau o sela e tuʻufaʻatasia. I le tusiga menu e aliali mai, filifili le "Insert ..." aitema.

E matala se faʻamalama i le mea e te manaʻo ai e toe faʻavasega le ki i le "Add koluma" tulaga. Matou te faia lenei mea, ma kiliki i le "OK" faʻamau.

I totonu o le sela na fausia i le va o na sela o le a tatou tuʻufaʻatasia, tatou te tuʻuina le taua e aunoa ma le faʻamatalaina "= FAʻAFETAI (X; Y)", i le mea o X ma Y o fesoʻotaʻiga o fesoʻotaʻiga sela, ina ua maeʻa faʻaopopo le koluma. Mo se faʻataʻitaʻiga, ina ia tuʻufaʻatasia sela A2 ma C2 i lenei auala, tuʻufaʻatasia le faʻaupuga "= FAʻAFETAI (A2; C2)" i totonu o le sela B2.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, pe a maeʻa lena, o mataʻitusi i le sela masani "pipii faatasi."

Ae o lenei, nai lo le tasi sela faʻatasia, ua i ai tatou tolu: lua sela ma le muamua faʻamatalaga, ma le tasi ua fusia. Ina ia faia se tasi sela, kiliki i le sela tuʻufaʻatasi ma le taumatau ki o le ki ma filifili le "Kopi" aitema i le anotusi menu.

Ma, tatou agai i le taumatau sela ma le muamua faʻamaumauga, ma kiliki i luga, filifili le "Tau" aitema i le faʻaofi filifiliga.

Pei ona e vaʻai, i lenei sela na faʻaali mai faʻamaumauga na muamua i totonu o le sela ma le faʻasologa.

O lenei, tape le itu tauagavale pito i ai le sela ma le muamua faʻamaumauga, ma le koluma o loʻo i ai le sela ma le faʻasologa o afifi.

O le mea lea, tatou maua se fou sela o loʻo i ai faʻamaumauga na tatau ona tuʻufaʻatasia, ma uma sela feaveaʻi ua uma ona tape.

E pei ona e vaʻai, afai o le masani tuʻufaʻatasiga o sela i le Microsoft Excel e faigofie tele, ona e tatau lea ona e alu ma tuʻufaʻatasia sela e aunoa ma le maʻimau. Peitaʻi, o le galuega faʻatino foi lea mo lenei polokalame.

Pin
Send
Share
Send