ArchiCAD 20.5011

Pin
Send
Share
Send

ArchiCAD o se tasi o polokalama sili ona lauiloa mo le fuafuaina o fale ma fausaga. O le faʻavae o lana galuega o le tekonolosi o le fausiaina faʻamatalaga faʻataʻitaʻiga (Building Information Modeling, abbr. - BIM). O lenei tekonolosi e aofia ai le fausiaina o se kopi numera o le poloketi fale, lea e mafai ona e maua mai ai ni faʻamatalaga e uiga i ai, amata mai ata faʻataʻitaʻi ma ata tolu-ata, faʻaiʻu i le faʻatatau mo mea ma lipoti i luga o le malosi o le fale.

Le aoga sili o tekinolosi faʻaaogaina i le Archicad o se laveaʻi tele o taimi mo le tuuina atu o galuega poloketi. O le fausiaina ma le faʻatonutonuina o galuega e vave ma faigofie faʻafetai i se faʻaosofia faletusi o elemene, faʻapea foi ma le tomai e toe fausia vave le fale e fesoʻotaʻi ma suiga.

Faatasi ai ma le fesoasoani a le Archicad, e mafai ona e saunia se fofo manatu mo le lumanaʻi fale, i luga o lona tulaga e atiaʻe vaega faʻatulagaina ma maua ni ata atoatoa mo fausiaina e fetaui ma manaʻoga o le GOST.

Mafaufau i galuega autu a le polokalame ile faʻataʻitaʻiga o lana lomiga lata mai - Archicad 19.

Vaʻai foʻi: Polokalama mo le tusia o fale

Fuafuaga mo aiga

I le foloa fuafuaga o le fale, o le fale na faia mai luga o luga. Ina ia faia lenei mea, o le Archicad faaaoga meafaigaluega o puipui, faamalama, faitotoa, faasitepu, taualuga, faʻamau ma isi elemene. Laina elemene e le na o le lua-itu-laina laina, ae faʻataʻitaʻiga atoa volumetric o loʻo tauaveina le tele tele o faʻataʻitaʻiga masani.

O le Arcade ei ai le taua tele meafaigaluega o le "Sone". Ile faʻaogaina, o le nofoaga ma le aofaʻi o fale e faigofie ona faʻavasega, faʻamatalaga o loʻo tuʻuina atu i totonu o fale, teuteuga o fale, ma isi.

Faatasi ai ma le fesoasoani a "Zones" e mafai ona e faʻatonutonuina ai le fuafuaina o nofoaga ma se masani tuʻutuʻu.

O le Archicad e faigofie ona faʻaogaina meafaigaluega mo le faʻaaogaina o itu, tusitusiga ma faʻailoga. O itu fua e otometi lava ona momoʻe ile elemene ma suia pe a suia suiga ile laufanua ole fale. Ole maualuga o faʻailoga e mafai foʻi ona nonoa faʻatasi ma mama mama o fola ma fola.

Fausia se tolu vaega tolu o se fale

E mafai ona faʻatonutonuina fale o le fale i le 3D poloketi. I se faʻaopopoga i le mea moni o le polokalama e mafai ai ona e faʻataʻamilo le faʻataʻoto o le fale ma "savali" e ala atu i ai, e faʻafaigofie foʻi ona faʻaali se faʻataʻitaʻiga ma mea moni o loʻo i ai, o lona wireframe poʻo le ata foliga mai.

O le 3D faamalama saunia se atoatoa seti o teuteuga meafaigaluega mo le pupuni puipui. E masani ona faʻaaoga lenei togafiti e faʻataʻitaʻia ai foliga o fale faitele. I le tolu-itu o le fuafuaga, e le gata e mafai ona fausia se pupuni puipui, ae e mafai foi ona faʻasaʻosaʻo ona faʻatulagaga, faʻaopopo ma aveʻesea panels ma talaaga, suia o latou lanu ma fua.

I le tolu-itu o le fuafuaga, e mafai ona e faia faʻavaʻa foliga, teuteu ma suia le faʻatulagaga o elemene, faʻapea foi ma faʻataʻitaʻiina fausaga faʻataʻitaʻi. I lenei faamalama e faigofie na tuu ai fuainumera o tagata, faʻataʻitaʻiga o taʻavale ma laʻau, e aunoa ma le mea e faigata ona faʻaali le faʻaaliga mulimuli tolu tolu vaega.

Aua neʻi galo o taimi nei e le mimilo elemene e faigofie ona natia faʻaaoga le "Layers" galuega

Faʻaaogaina mea faletusi i galuega

Faʻaauau le autu o elemene laiti, e taua le taʻu atu o loʻo iai faletusi o le Archikad o loʻo iai le tele o faʻataʻitaʻiga o meafale, mea faʻapipiʻi, mea e faʻaaoga ai mea faigaluega, mea faigaluega, masini masini. O nei mea uma e fesoasoani i le sili atu le saʻo o le fale e fausia se auiliiliga faʻapitoa aunoa ma le faʻaogaina i isi polokalame.

Afai e le manaʻomia i totonu o le faletusi, e mafai ona e faʻaopopo faʻataʻitaʻiga na download mai le Initaneti i le polokalama.

Galue i foliga ma vaega

Archicad fausia vaega atoa ma faafoliga mo poloketi tusiga. I le faaopoopo atu i le faaaogaina o itu, taʻitaʻi laina, tulaga faʻailoga ma isi mea e tatau ai o na ata, o le polokalama e ofoina atu e faʻalauteleina o latou ata e ala i le faʻaogaina o ata lafoia, auivi, faʻaaliga eseese o mea ma mea. I le ata tusi, e mafai foi ona tuʻuina fuainumera o tagata mo le manino ma malamalama o le fua.

Faʻafetai i le tekinolosi o talaʻaga faʻagaioiga o ata, ata o fasia ma vaega ua faʻafouina ma le saoasaoa maualuga pe a faia suiga i le faʻataʻitaʻiga o le fale.

Fuafuaina o le multilayer fausaga

O le Arcade ei ai lona aoga tele e fausiaina fausaga mai le tele o vaega. I le faʻamalama e fesoʻotaʻi, e mafai ona e setiina le aofaʻi o vaega, fuafua a latou mea fau fale, seti le mafiafia. O le iʻuga o le ata o le a faʻaalia i luga o ata talafeagai uma, o nofoaga o lona tuʻufaʻatasiga ma soʻoga o le a saʻo (ma faʻatulaga talafeagai), le aofaʻi o mea o le a fuafua.

O le mea fau fale latou foi na faia ma teuteuina i le polokalama. Mo i latou, o le faʻaaliga auala, foliga tino ma isi ua setiina.

Faitauina o le aofaʻi o mea faʻaaoga

A taua tele galuega e mafai ai ona e tusia auiliili ma faʻatatau. O le faitauina o tulaga e sili ona fetuutuunai. Le faʻalauiloaina o se tasi poʻo seisi mea i le faʻamatalaga faʻapitoa e mafai ona faʻatinoina e se lava tele numera o tapulaʻa.

O le otometi mea e faitauina e maua ai le taua tele. Mo se faʻataʻitaʻiga, Arkhikad faʻaputu taimi uma aofaʻi o mea i mea curvilinear fausaga poʻo puipui e teuteuina i lalo ole taualuga. Ioe, o la latou tusi lesona fuafuaina o le a sili tele nisi taimi ma e leai se eseʻesega i le saʻo.

Iloiloga Malosiaga Lelei faafoe

O le Archikad ei ai le alualu i luma galuega faʻatonutonu ma e mafai ona e iloiloina le vevela inisinia mamanu tali e tusa ai ma faʻatatau o le lotoifale o le tau. I faamalama talafeagai, e filifilia ai auala faʻagaioia a le nofoaga, tau faʻatatau ma faʻamatalaga i le siosiomaga. O le auiliiliga o le malosi o le faʻatulagaina o loʻo tuʻuina mai i se lipoti e faʻailoa ai uiga faʻapitoa o fausaga, le aofaʻi o le malosi faʻaaluina ma le malosi paleni.

Fausia Photorealistic Ata

O le polokalama faʻatinoina le avanoa o ata faʻataʻitaʻiga faʻaaogaina le faʻaaogaina o le tomai faapitoa afi Cine Render. O loʻo iai le tele o tulaga mo mea, siosiomaga, malamalama ma siosiomaga. E mafai ona e faʻaogaina HDRI-kata e fatu ai se ata sili atu le moni. O lenei faʻatulagaina masini e le puʻea ma mafai ona galue i komupiuta ma averesi gaioiga.

Mo le faʻatulagaina o le ata, e mafai ona tuʻuina atu se ata atoa paʻepaʻe pe faʻailoaina se ata.

I le vaʻaiga vaʻaia, oe mafai ona filifilia templates mo rendering. Amataga muamua o loʻo faʻatulaga mo le lelei ma le gaoa o faʻafoliga o totonu ma fafo.

O se mea laʻititi lalelei - mafai ona e tamoe se faʻataʻitaʻiga o le mulimuli vaʻavaʻaia faʻaletonu ma maualalo tali.

Fausia o ata tusi

Polokalama Archicad saunia mea mo le lolomiga tisaina ata. Tulaga faigofie o pepa pepa e aofia ai:

- Le avanoa e tuu i luga o le pepa laupepa o soʻo se numera o ata ma faʻafetaui fua, ulutala, faavaa ma isi uiga;
- i le faʻaaogaina o le tuʻufaʻatasia faʻataʻitaʻiga o pepa faʻapitoa e tusa ai ma le GOST.

Faʻamatalaga o loʻo faʻaalia i totonu o le poloketi tuʻufaʻatasia e otometi lava ona setiina e tusa ma faʻatulagaga. O faʻataʻitaʻiga maeʻa mafai ona vave lafoina mo le lolomiga poʻo le teuina i le PDF format.

Galulue faʻatasi

Faʻafetai i le Archikad, e mafai e nisi tagata faʻapitoa ona auai i le fuafuaina o se fale. Galue i se tasi faʻataʻitaʻiga, tusiata ma inisinia o loʻo galulue i se nofoaga e faʻamaonia lelei. O le faʻaiuga, e faʻateleina le saoasaoa o le faʻamatuʻuina o le poloketi, o le aofaʻi o teuteuga i faʻaiuga faia. E mafai ona e galue i se poloketi tu toʻatasi ma mamao, a o le faiga e mautinoa ai le saogalemu ma le malupuipuia o galuega galuega faila.

O lea sa matou vaʻavaʻai totoʻa i galuega autu a Archicad, o se tuʻutuʻuga lelei mo le faʻapitoa o fale fale. E mafai ona e aʻoaʻo atili e uiga i agavaʻa o le Archikad mai le faʻasino tusi faʻasino Rusia, ua faʻapipiʻiina ma le polokalama.

Lelei:

- Ole tomai e faʻataʻitaʻi atoa ai le ata mai le fausaga e oʻo atu i le tatalaina mai o ata mo le fausiaina.
- Televave o le fausiaina ma le faʻatonutonuina o poloketi faʻamaumauga
- Le mafai ona galulue faʻatasi ile poloketi.
- O le tulaga o loʻo i ai le faʻatulagaina o galuega e mafai ai ona e faia faʻatopetope le fuafuaina i luga o komupiuta ma gaioiga masani.
- A faauo ma le mafanafana siosiomaga galuega ma le tele o faʻatulagaga.
- Mafai ona maua maualuga-lelei 3D-vaaia ma faʻafiafiaga.
- Malosiaga e fai se suʻesuʻega malosi ole poloketi fale.
Lauga faʻa-Rusia i le faʻaleleia ma le lagolago mo le GOST.

Le atoatoa

- Faʻatapulaʻa taimi faʻaavanoaina o le polokalame.
- Le faigata o le faʻataʻitaʻia elemene e le masani ai.
- Le lava le fetuʻunaʻi pe a fegalegaleai ma isi polokalama. Faila e le o ni masaniga ituaiga atonu e le faʻaalia saʻo pe ono mafua ai le le lelei pe a faʻaaogaina.

Sii maia se faʻataʻitaʻiga o le ArchiCAD

Sii maia le lomiga lata mai o le polokalame mai le tulaga aloaia itulau

Fuafua le polokalame:

★ ★ ★ ★ ★
Faʻatulagaina: 4.33 i fafo mai 5 (9 palota)

E tutusa polokalame ma tala:

Hotkeys i ArchiCAD Faʻafefea ona sefe le PDF ata i le Archicad Vaʻai vaaia i totonu ole Archicad Fausia pa puipui i ArchiCAD

Faasoa atu tusitusiga i luga o agafesootai:
Ole Archicad ose komipiuta sili ona mamanuina mo le fausiaina ole fale.
★ ★ ★ ★ ★
Faʻatulagaina: 4.33 i fafo mai 5 (9 palota)
Faigaluega: Windows 7, 8, 8.1, 10, XP, Vista
Category: Iloiloga polokalame
Atiaʻe: GRAPHISOFT SE
Tau: $ 4,522
Tele: 1500 MB
Gagana: Lusia
Lomiga: 20.5011

Pin
Send
Share
Send