Faʻafefea ona fai soʻo se ata se itulau pito i tua i le MS Word

Pin
Send
Share
Send

Afai ua e masani i le faʻatulagaina o tusitusiga tusitusiga na faia i le Microsoft Word, e le gata e saʻo, ae e matagofie foʻi, mo le mautinoa, o le a e fiafia e aʻoaʻo e uiga i le faiga o se ata se pito i tua. Faʻafetai i lea vaega, e mafai ona e faia soʻo se ata poʻo se ata tua o le laupepa.

Tusitusiga tusia i luga o se talaʻaga faʻapitoa lava o le a tosina maia le gauai, ma o le faʻataʻitaʻiga ata lava ia o le a foliga mai e sili atu le aulelei nai lo se faʻailoga vai poʻo le talaʻaga, e le o taʻua ai le laʻau paʻepaʻe ma le lanu uliuli.

Lesona: Faʻafefea ona fai se vaega i le Word

Ua uma ona matou tusia e uiga i le faʻapipiʻi o se ata i le Word, pe faʻapefea ona manino, pe faʻafefea ona suia le pito i tua o le itulau. E mafai ona e mauaina faʻafefea ona faia lenei mea i luga o la matou upega tafaʻilagi. O le mea moni, o le faia o soʻo se ata poʻo se ata e pito i tua e faigofie lava, o lea ia tatou o atu i pisinisi ma upu.

Matou te fautuaina oe e faʻamasani oe i le:
Faʻafefea ona faʻapipiʻi se ata
Faʻafefea ona suia le manino o se ata
Faʻafefea ona sui le itulau itulau

1. Tatala le Word pepa lea e te manaʻo e faʻaaoga le ata e pei o le pito i tua o le itulau. Alu i le tab "Fuafuaga".

Tusi: I faʻaupuga Upu aʻo leʻi oʻo i le 2012, e manaʻomia ona e alu i le laupepa Itulau Lisi.

2. I le kulupu kulupu Itulau Talaaga fetaomi le faamau Itulau Valivali ma filifili i lana lisi mea "Auala e faʻatumu ai".

3. Alu i le laupepa "Ata" i le faamalama e matala.

4. Fetaomi le faamau "Ata", ma, ona, i le faʻamalama e matala, faʻasaga i le aitema "Mai le faila (Suʻesuʻe faila i luga o komepiuta)"kiliki i le ki "Vaʻaiga lautele".

Tusi: E mafai foi ona faʻaopopo ata mai le OneDrive cloud storage, Bing search, ma Facebook.

5. I le explorer faamalama e aliali mai i luga o le mata, faamaoti le auala i le faila e te manaʻo e faʻaaogaina e avea ma tala i tua, kiliki Faapipii.

6.Tusi le faʻamau Ua lelei i le faamalama "Auala e faʻatumu ai".

Tusi: Afai o le tele o le ata e le tutusa ma le tulaga masani itulau (A4), o le a tipiina. E mafai foʻi ona fua, e ono afaina ai le lelei o foliga.

Lesona: Faʻafefea ona suia le itulau itulau i le Word

O le ata na e filifilia o le a faʻaopopoina i le itulau o loʻo matamata i tua. Ae paga lea, le teuteuina, atoa ai ma le suia o le tulaga o le manino o Upu e le faʻatagaina. O lea la, pe a filifilia se ata, mafaufau totoʻa pe faʻapefea ona avea le tusitusiga e te manaʻo e tusia ai o le a foliga mai. O le mea moni, e leai se mea e taofia ai oe mai le suia o le font size ma le lanu e faia ai le tusitusiga e sili atu ona iloga i le faʻataʻitaʻiga o le ata na e filifilia.

Lesona: Faʻafefea ona suia le vai upu i le Upu

Na o le pau lena, o lea ua e iloa i le Upu e mafai ona e faia soʻo se ata poʻo se ata tua. E pei ona taʻua i luga, e mafai ona e faʻaopopoina ata faila e le gata mai le komupiuta, ae faʻapena foi mai le Initaneti.

Pin
Send
Share
Send