E lima fua faʻasoasoa i le Microsoft Word tusitusiga faʻatonu

Pin
Send
Share
Send

MS Word - tatau ona avea ma tusitusiga e sili ona lauiloa ile faʻatonuga ole lalolagi. O lenei polokalama e maua lona apalai i le tele o itu ma o le a tutusa lelei mo le fale, tagata poto ma faʻaaoga aoga. Lisi o se tasi o polokalame o loʻo aofia i le Microsoft Office suite, lea, pei ona e iloa, ua tufatufaina atu i le saofaga faʻatasi ma se totogi faʻaletausaga pe masina.

O le mea moni, o le tau o le lesitala i Word e faia le tele o tagata e sailia ni tala faʻatusa o lenei tusitusiga faatonu. Ma o loʻo i ai le tele o latou i nei aso, ma o nisi o latou e le o ni manatu maualalo i lo latou agavaʻa i le faʻatonutonu atoatoa galuega mai Microsoft. Lalo o le a tatou iloiloina le sili ona talafeagai filifiliga i le Word.

Tusi: Ole faʻatulagaina ole faʻamatala o polokalame ile tusitusiga e le tatau ona manatu iai o le faʻatulagaina mai le leaga ile sili ona lelei, pe mai le sili i le leaga, ua naʻo se lisi o oloa lelei ma se vaʻaiga lautele o latou uiga autu.

Tatala avanoa

Lenei o se koluse-tulaga ofisa ofisa, o se tasi o sili ona lauiloa i le saolotoga vaega. O le oloa e aofia ai pe a tutusa polokalame pei o le Microsoft Office suite, e sili atu lava. Lenei o se tusitusiga tusitusiga, o se laulau e galue ai, o se mea faigaluega mo le fatuina o folasaga, o le faʻatulagaina o le aufaasese faʻatulaga, se faʻatusa ata, se faʻatonu o fuainumera matematika.

Lesona: Faʻafefea ona faʻaopopo se faʻasologa i le Word

Ole aoga ole OpenOffice e sili atu nai lo le faʻamalieina mo galuega mananaia. A o le upu faʻatonutonu tuusaʻo, vaʻai Tusitala, e faʻatagaina oe e fai ma faʻatonutonu pepa, suia a latou mamanu ma faʻailoga. E pei ona i totonu o le Upu, o loʻo lagolagoina iinei le faʻapipiʻi o faila faila ma isi mea, o le faia o laulau, kalafi ma tele isi mea e maua. O nei mea uma, e pei ona mafaufauina, e afifiina i se faigofie ma tupu fua, faigofie ona faʻaoga. E taua le maitauina o le mea moni o le polokalame e fetaui ma le Word documents.

Sii mai OpenOffice Tusitala

Faʻavaomalo

O se isi saʻolotoga ma le satauro-tulaga ofisa faʻatonutonu ma foliga sili ona lelei mo galuega. E pei ole OpenOffice Writer, o lenei potu ofisa e fetaui lelei ma Microsoft Word faʻatusa, e tusa ai ma nisi o tagata e faʻaaogaina, e oʻo lava i sina vaega tele atu. Afai e te talitonu ia i latou, o lenei polokalama e galue faʻatelevave. Analogi o vaega uma e aofia ai i le Microsoft Office suite e fiafia tele foi iinei, ae matou e na o le fiafia i se tasi o latou.

LibreOffice Writer - o le upu lea e faʻauia ai galuega, lea e pei ona talafeagai i se polokalame tutusa, e lagolagoina uma galuega ma agavaʻa e manaʻomia mo le faʻamaninoina o galuega ma tusitusiga. O iinei e mafai ona faʻatonutonu tusitusiga o sitaili ma faʻatonutonu le fauga. E mafai e faʻaopopo ata i se pepa, faia ma faʻapipiʻi laulau, ua i ai koluma. E i ai se otometi siaki sipela ma sili atu.

Sii mai le LibreOffice Tusitala

Ofisa WPS

Lenei o le isi ofisa suite, lea, pei o isi i luga, o se saoloto ma sili ona agavaa i le Microsoft Office. Ui i lea, o le polokalame polokalama e matua tutusa lava ma lena i le brainchild o Microsoft, ae peitai, pe a fai e te le o mafaufau i le fou lomiga o le polokalama. Afai o le foliga e le fetaui ma oe i se mea, e mafai ona e suia i taimi uma mo oe.

O le Office Writer word processor lagolagoina le Word document formats, e maua ai le agavaa e momoli atu pepa i le PDF ma mafai ona laʻuina mai faila faila mai le Initaneti. E pei ona faʻamoemoeina, o agavaʻa o lenei faʻatonutonu e le faʻatapulaʻaina ile na o le tusitusi ma faʻauigaina tusitusiga. Tusitala lagolagoina le faaofiina o ata, o le fausiaina o laulau, matematika formula, ma sili atu e avanoa, e aunoa ma lea e le mafai i aso nei ona mafaufau i le mafanafana galue ma tusitusiga pepa.

Sii mai le WPS Office Tusitala

Galligra gemini

Ma le isi, le ofisa ofisa, ma toe tele lava se agavaa agavaa e faʻatinoina o le tamaititi o Microsoft. O le oloa e aofia ai se tusi talosaga mo le fatuina o faʻaaliga ma se faʻauo galuega, lea o le a tatou iloiloina. O le maitauina o le polokalame mo le galulue ai ma tusitusiga e sili ona fetuʻunai mo paʻi paʻu, e i ai aulelei foliga ata faʻataʻitaʻi ata ma le tele o isi lelei.

I Galligra Gemini, pei ona i ai i polokalama uma i luga, e mafai ona e faʻaopopo ata ma fuainumera matematika. O loʻo i ai mea faigaluega mo itulau itulau, lagolagoina tulaga masani Word format DOC ma DOCX. O le ofisa suite galue vave ma le mautu, e aunoa ma utaina le faiga. Moni, luga o Windows e iai taimi e iai ai lava lemu.

Sii mai Galligra Gemini

Google pepa

O se ofisa ofisa mai le lalolagi lauiloa suʻesuʻe tetele, lea, e le pei o polokalame uma o loʻo i luga, e leai se faʻamatalaga desktop. Pepa mai le Google na faʻamalosia faʻapitoa mo le galue i luga ole laiga i se upega tafailagi. O lenei auala o se manuia ma se tulaga le manuia. I le faʻaopopoina o le upu faʻapolokalame, o le afifi e aofia ai mea faigaluega mo le fausiaina o faʻasalalauga pepa ma faʻaaliga. Pau le mea e manaʻomia e amata ai o le iai o se Google account.

Uma polokalama faakomepiuta mai le Google Docs afifi o se vaega o le Google Drive cloud storage, i totonu o le siosiomaga e alu ai le galuega. Fausiaina pepa e teuina i le moni taimi, i taimi uma synchronized. Uma i latou i le ao, ma avanoa i poloketi e mafai ona maua mai soʻo se masini - ala i le faʻapitoa poʻo se upega tafailagi.

O lenei oloa e faʻaautu i le galulue faʻatasi ma pepa faʻapitoa, mo i ai o loʻo manaʻomia uma foliga. Tagata e mafai ona fefaʻasoaaʻi faila, tuʻua manatu ma faʻamatalaga, teuteu. Afai tatou te talanoa tuusaʻo e uiga i meafaigaluega mo galulue ma tusitusiga, o iinei e sili atu mo lava mo le tele o tagata faʻaaoga.

Alu ile Google Docs

Lea ua matou iloiloina le lima sili talafeagai ma tutusa tutusa analog tala o le Microsoft Word. O le fea e te filifilia e mo oe. Manatua o oloa uma na talanoaina i lenei tusitusiga e leai se totogi.

Pin
Send
Share
Send