Mozilla Firefox e le utaina itulau: mafuaʻaga ma fofo

Pin
Send
Share
Send


O se tasi o na o faʻafitauli masani i soʻo se browser o taimi pe a mimilo e itulau itulau i luga o le upega tafailagi. O aso nei o le a tatou vaʻai totoʻa i mafuaʻaga ma fofo i le faʻafitauli pe a le leleina itulau e le browser Mozilla Firefox.

Le le mafai ona tuʻu i luga itulau uepesite i le Mozilla Firefox browser o se masani masani faʻafitauli e mafai ona afaina i mea eseese. Lalo tatou manatu le sili masani.

Aisea e le faʻamau ai Firefox itulau?

Mafuaʻaga 1: leai se initaneti

Le taatele masani, ae masani foʻi mafuaaga e le avega itulau Mozilla Firefox.

Muamua lava, e tatau ona e mautinoa o lau komepiuta e iai se fesoʻotaʻiga Initaneti. E mafai ona e faʻamaonia lea i le taumafai e faʻamau seisi browser e faʻapipiʻi i luga o le komupiuta, ma e alu atu i se itulau i totonu.

I se faʻaopopoga, e tatau ona e siaki pe o seisi polokalame e faʻapipiʻi i luga o komupiuta e maua uma le saoasaoa, mo se faʻataʻitaʻiga, soʻo se torrent client o loʻo download nei faila i le komipiuta.

Mafuaʻaga 2: polokaina le faʻagaioiga o Firefox antivirus

O sina mafuaʻaga ese, e ono fesoʻotaʻi ma le antivirus ua tuʻuina i lau komepiuta, e ono taofia ai le ulufale atu i le Mozilla Firefox network.

Ina ia faʻateʻa pe faʻamaonia lenei tulaga o se faʻafitauli, e tatau ona e taofia le tumau lou antivirus, ona e siaki lea pe ave itulau i le Mozilla Firefox. Afai, o le faʻaiuga o le faʻatinoina o nei gaioiga, e mafai e le masini suʻesuʻe, ona e manaʻomia le faʻaonaina le network scan i le antivirus, lea, o le tulafono, e faʻaosofia ai le tupu mai o se faʻafitauli.

Mafuaaga 3: fetuunaiga vali nofoaga

Le le mafai ona aveina itulau i luga ole laiga i le Firefox e ono tupu pe a fai o se browser e fesoʻotaʻi ma se sui sui e le o tali mai. Ina ia siaki lea, kiliki i luga o le lisi lisi menu i le pito i luga taumatau. I le lisi e aliali mai, alu i le vaega "Tulaga".

I le itu tauagavale, alu i le lau "Avea" ma i totonu o le sub "Fesootaiga" i le poloka Fesootaiga kiliki i le ki Faʻavasega.

Ia mautinoa e iai se siaki siaki i autafa "Leai se sui sui". A manaʻomia, fai suiga talafeagai, ona sefe lea o tulaga.

Mafuaaga 4: add-ons galue sese

O nisi faʻaopopo, ae maise o i latou e faʻamoemoe e suia lau moni tuatusi IP, e ono mafua ai Mozilla Firefox e le utaina itulau. I lenei tulaga, naʻo le pau lava le vaifofo o le faʻamuta pe aveʻese mea faʻaopopo na mafua ai lenei faʻafitauli.

Ina ia faia lea mea, kiliki i le browser menu button, ona alu ai lea i le vaega "Faaopopo".

I le itu tauagavale, alu i le lau "Tufaaga". O loʻo faʻaalia le lisi o faʻaopoopoga i totonu ole browser. Faʻamalolo pe aveese le sili atu le numera o faʻapipiʻi i le kiliki i luga o le ki talafeagai i le itu taumatau o taʻitasi.

Mafuaaga 5: DNS Prefetch feature faʻamalosia

Mozilla Firefox o loʻo iai le faʻaaogaina i se tulaga masani DNS Faʻatomuaga, lea e faʻamoemoe e faʻavavevaveina o le utaina o itulau uepesite, ae i nisi itu tulaga e mafai ai ona mafua ai faʻalavelave i le browser.

Faʻamuta lenei galuega, alu i le tuatusi pa i le fesoʻotaʻiga e uiga i: config, ma faʻasolo i le faʻamalama e aliali mai, kiliki i le ki "Ou te avea le mea lamatia!".

O se faʻamalama ma nofoaga lilo o le a faʻaalia i luga o le mata, lea e te manaʻomia e taumatau-kiliki i soʻo se vaega saoloto mai tapulaʻa ma alu i le aitema i le faʻaaliga faʻasino lisi Fatu - Faʻatau.

I le faʻamalama e matala, o le a manaʻomia le ulufale atu i le igoa o le faʻatulagaina. Tusi mea nei:

network.dns.disablePrefetch

Saili le fausia faʻatulagaina ma ia mautinoa e iai lona aoga "moni". A e vaʻai ile tau pepelo, faaluaina le kiliki i luga o le palakalafa e suia ai le aoga. Tapuni le mea lilo faamalama.

Mafuaʻaga 6: faʻateleina o faʻamatalaga faʻaputuputu

I le taimi o iai le polokalame o le browser, o le aoina e Mozilla Firefox faamatalaga e pei o le cache, kuki, ma le sailiiliga o talaʻaga. Ova taimi, a e le lava le faʻamamaina e faʻamamaina ai lau browser, e ono i ai ni faʻafitauli faafitauli utaina itulau web.

Faʻafefea ona fufulu le cache i le Mozilla Firefox browser

Mafuaʻaga 7: faʻaletonu le polokalame

Afai e leai se tasi o metotia na faamatalaina i luga na fesoasoani ia te oe, atonu e te masalosalo o lau browser e le o galue lelei, o lona uiga o le tali i lenei tulaga o le toe tuʻufaʻatasia Firefox.

Muamua lava, o le a e manaʻomia e aveese atoa le browser mai le komepiuta e aunoa ma le tuua o se faila e tasi e fesoʻotaʻi ma Firefox i luga o le komupiuta.

Faʻafefea ona aveese atoa Mozilla Firefox mai lau PC

Ma a maeʻa ona aveese le browser, oe manaʻomia le toe amataina o le komupiuta, ona e alu loa lea i le laʻuina mai i lalo o le tufatufaga fou, lea e mulimuli ane ona manaʻomia e faʻalauiloa ina ia mafai ona faʻapipiʻi Firefox i luga o le komupiuta.

Matou te talosia o nei fautuaga na fesoasoani ia te oe e foʻia le faʻafitauli. A iai sau oe lava faʻamatalaga i le auala e foia ai le faʻafitauli i le utaina o itulau, fefaʻasoaaʻi i tala.

Pin
Send
Share
Send