Fausia mataitusi i Microsoft Word

Pin
Send
Share
Send

Tele kamupani ma faʻalapotopotoga e faʻaalu tele tupe i le fausiaina o pepa kamupani ma se tulaga ese o le mamanu, e aunoa ma le iloa o oe e mafai ona fausiaina se kamupani laupepa oe lava. E le tele se taimi, ma fausiaina oe na o le tasi le polokalama, ua uma ona faʻaaogaina i totonu o ofisa uma. O le mea moni, matou te talanoa e uiga i le Microsoft Office Word.

Faʻaaoga le Microsoft's tusitusiga tusitusiga faʻatonutonu meafaigaluega, e mafai vave ona e fausiaina se tulaga tulaga ese ona faʻaaoga lea o le faʻavae mo soʻo se mea e faʻaaoga ai tusitusiga. Lalo o le a tatou talanoa e uiga i ni auala se lua e mafai ai ona e faia le laupepa i le Word.

Lesona: Faʻafefea ona fai se postcard i le Word

Faʻamanatuina

Leai se mea e taofia ai oe mai le vave amata e galue i le polokalame, ae o le a sili atu pe a fai e te otootoina ai le uiga faʻapitoa o le ulutala i luga o se laupepa pepa, faʻaauupegaina ma se peni poʻo se penitala. E faʻatagaina oe e vaʻai pe faʻafefea ona avea vaega o loʻo aofia ai i le pepa faʻatasi ma isi. A o fausia se ata, e tatau ona e mafaufau i mea taua nei:

  • Tuu avanoa ia lava mo logo, kamupani igoa, tuatusi ma isi faʻamatalaga faʻafesoʻotaʻi;
  • Mafaufau e faʻaopopo se kamupani tagline ma tagline. O lenei manatu e sili ona lelei pe a fai o le gaoioiga autu poʻo le tautua na saunia e le kamupani e le o faʻaalia i luga o le pepa lava ia.

Lesona: Faʻafefea ona fai se kalena i le Word

Tusi lesona fausia tusi

O le MS Word arsenal ei ai mea uma e te manaʻomia e fatu ai se laupepa lautele ma toe faia le ata na e faia i luga o pepa, aemaise lava.

1. Faʻalauiloa Upu ma filifili ile vaega Faia fua "Pepa fou".

Tusi: Ua i ai i le tulaga lea, e mafai ona sefe mai le leai se gaogao pepa i se nofoaga talafeagai i lau hard drive. Ina ia faia lea mea, filifili Vagana E pei ma faʻatulaga le igoa faila, mo se faʻataʻitaʻiga, “Lumpics Nofoaga Pepa”. Tusa pe e te le taimi i taimi uma e sefe ai se pepa i se taimi vave aʻo e galue, faʻafetai i le galuega "Faasao" e tupu lenei mea pe'ā maeʻa se taimi faʻapitoa.

Lesona: Sefe Faʻasao i le Upu

2. Faapipii se pito i lalo i le pepa aloaia. Ia faia lenei mea, i le laupepa "Faaofi" fetaomi le faamau Le pito i lalo, filifili "Ulutala"ma filifili lea o se faʻamatalaga vaefaʻatasia e talafeagai ma oe.

Lesona: Faalautele ma fetuunai vaefaitau i Upu

3. O lenei e tatau ona ave i le tino o le footer mea uma na e tusia i luga o pepa. Ina ia amata, faamaoti tulaga nei i lalo:

  • Le igoa o lau kamupani poʻo faʻalapotopotoga;
  • Upega tafaʻilagi tuatusi (pe afai e iai ma e le o faʻailoaina i le igoa / logo o le kamupani);
  • Faʻafesoʻotaʻi le telefoni ma le numera fax;
  • Imeli tuatusi

E taua tele faʻatonutonu taʻitasi (aitema) o faʻamaumauga amata i luga o se laina fou. O lea la, faamaotiina le igoa ole kamupani, kiliki "Ulufale", fai le tutusa lea pe a uma le numera telefoni, fax numera, ma isi. O lenei mea e faʻatagaina oe e tuʻuina uma elemene i se lalelei ma tutusa le koluma, o le faʻatulagaina o mea e tatau lava ona faʻatulaga.

Mo aitema taitasi i lenei poloka, filifili le talafeagai fon, tele, ma le lanu.

Tusi: O lanu e tatau ona fealofani ma fetaui lelei. O le fonoa o le igoa ole kamupani e tatau ona le i lalo ifo o le lua iunite lapisi nai lo le faatanoa mo faʻamatalaga faʻafesoʻotaʻi. O le mea mulimuli, ala i le auala, e mafai ona faailogaina i se isi lanu. E tutusa lava le taua o nei mea uma o loʻo valivali e o gatasi ma logo, lea e leʻi faʻaopopo tatou.

4. Faʻaopopoga se tagavai kamupani i le vaega pito i lalo. Ina ia faia lea mea, e aunoa ma le tuʻua o le vaega i lalo o le vae, i le laupepa "Faaofi" fetaomi le faamau "Ata" ma tatala le talafeagai faila.

Lesona: Faaofi i totonu le Word ata

5. Faʻatu le tatau talafeagai ma le tulaga mo le logo. E tatau ona "matauina", ae le lapoa, ma, e le sili le taua, alu lelei ma le tusitusiga faʻailoa i le ulutala o le pepa.

    Fautuaga: Ina ia faʻafaigofie atili ona ave le logo ma toe sui i tafatafa o le tuaoi o le vaefaʻi, seti lona tulaga "I luma o tusitusiga"i le kiliki i luga o le ki "Faʻailoga filifiliga"tu i le itu taumatau o le mea o loʻo iai le mea faitino.

Ina ia faʻaosoina le logo, kiliki i luga e iloga, ona toso lea i le mea saʻo i luga o le vaefa.

Tusi: I le tatou faʻataʻitaʻiga, o le poloka ma tusitusiga e i le itu tauagavale, o le tagavai i le itu taumatau o le footer. E mafai ona e filifilia tuu elemene nei eseʻese. Ae, aua le faʻataapeapeina i latou.

Ina ia toe suʻe se logo, faʻapipiʻii luga se tasi o tulimanu o lona tino. A maeʻa ona fesuiaʻi i se faʻailoga, toso ile itu manaʻo e toe sui.

Tusi: A toe suʻeina se logo, taumafai e aua le faʻasolo ese lona faʻataʻamilomilo ma le aufaʻataʻoto - nai lo le faʻaitiitia pe faʻalauteleina e te manaʻomia, o le a faia ai e le faʻapitoa.

Taumafai e filifili le tele o le logo ina ia fetaui ma le aofaʻiga atoa o tusitusiga uma elemene o loʻo maua foi i le ulutala.

6. Pe a talafeagai ai, e mafai ona faʻaopopo isi elemene vaaia i lau mataitusi. Mo se faʻataʻitaʻiga, ina ia vavaeʻese mea o loʻo i luga o le itulau mai le vaega o totoe o le itulau, e mafai ona tusia se laina mautu i lalo o le pito i lalo o le footer mai le itu tauagavale i le itu taumatau o le laupepa.

Lesona: Faʻafefea ona tusia se laina i le Word

Tusi: Manatua o le laina, e le gata i lanu ma i le lapoʻa (lautele) ma foliga vaaia, e tatau ona tuʻufaʻatasia ma tusitusiga i le ulutala ma le kamupani kamupani.

7. I le vaefaamatalaga e mafai (pe talafeagai foi) ona tuu se mea aoga faʻamatalaga e uiga i le kamupani poʻo le faʻalapotopotoga lea o loʻo iai lenei pepa. E le gata i lea faʻataga e mafai ona e faʻaleleia paleni le ulutala ma le pito i lalo o le fomu, ae o le a maua ai foi faʻaopoopoga faʻamatalaga e uiga ia te oe i se tagata e faʻamasani le kamupani mo le taimi muamua.

    Fautuaga: I le vaefaamatalaga e mafai ona e faʻailoa mai motto a le kamupani, pe a iai, ioe, se numera telefoni, eria o gaioiga, ma isi.

Ina ia faʻaopopo ma sui se vaefaʻi, fai mea nei:

  • I le laupepa "Faaofi" i le lisi ki Le pito i lalo filifili se pito i lalo. Filifili mai le mataʻu i lalo pusa o se tasi e foliga tutusa i le ulutala na e filifilia muamua;
  • I le laupepa "Fale" i le kulupu "Palakalafa" fetaomi le faamau “Tusitusiga i le ogatotonu”, filifili le talafeagai ituaiga ma le lapoʻa mo le tusitusiga.

Lesona: Fausia tusitusiga i le Word

Tusi: O le faaupuga a le kamupani e sili ona tusia i luga o faʻailoga. I nisi tulaga, e sili le tusiina o lenei vaega i mataitusi tetele pe naʻo le faʻamamafa o mataʻitusi muamua o upu taua.

Lesona: Faʻafefea ona suia le mataupu ile Upu

8. Afai e talafeagai, e mafai ona e faʻaopopo se laina mo le saini i luga ole pepa, pe o le saini lava ia. Afai o le pito i lalo o lau pepa o loʻo iai tusitusiga, o le laina saini e tatau ona i luga aʻe o luga.

    Fautuaga: Ina ia o ese mai le auala vaefa, fetaomi "ESC" pe faʻalua-kiliki i seisi avanoa o le laupepa.

Lesona: Faʻafefea ona fai se saini i le Upu

9. Sefe lau laupepa i le vaʻai muamua.

Lesona: Muai vaʻaiga pepa i le Word

10. Lolomi le fomu i luga o le lolomitusi e vaʻai ai pe faʻafefea ona foliga mai. Masalo ua ia te oe le mea e faʻaaoga ai.

Lesona: Lolomiina pepa i le Word

Fausia se fomu faʻavae i luga o se faʻatusa

Sa uma ona matou talanoa e uiga i le mea moni o Microsoft Word ei ai le tele tele seti o fausia-i templates. I latou, e mafai ona e mauaina i latou o le a tautua o se lelei faavae mo laupepa. I se faʻaopopoga, oe mafai ona fausiaina se templet mo faʻaauau le faʻaaogaina i totonu o lenei polokalama.

Lesona: Fausia se template ile Word

1. Tatala le MS Word ma le vaega Faia totonu o le pa faʻamuta ulufale "Fomu".

2. I le lisi i le itu tauagavale, filifili le vaega talafeagai, mo se faʻataʻitaʻiga, "Pisinisi".

3. Filifili le faʻatulagaina talafeagai, kiliki i luga ma kiliki Faia.

Tusi: O nisi o auivi o loʻo taua atu i le Word o loʻo tuʻufaʻatasia saʻo i totonu o le polokalama, ae o nisi o na ata, e ui lava o loʻo faʻaalia, o loʻo sii mai i le upega tafailagi aloaʻia. E le gata i lea, tuusao ile upega tafailagi Ofisa.com E mafai ona e mauaina se tele tele filifiliga o auivi e le o iai i le MS Word editor window.

4. O le fomu na e filifilia o le a matala i se fou faamalama. O lenei e mafai ona e suia ma fetuunai elemene uma mo oe lava, tutusa i le auala na tusia ai i le vaega muamua o le tusitusiga.

Ulu atu i le igoa ole kamupani, faʻailoa le tuatusi 'upega tafaʻilagi, faʻafesoʻotaʻi faʻamatalaga, aua nei galo ona tuʻu le logo i luga o le pepa. E le gata i lea ae o le mea na fai e le kamupani lea o le a le i ai se mea.

Sefe le mataitusi i lau hard drive. A talafeagai, lolomi. I se faʻaopopoga, e mafai ona e faasino i taimi uma ile faʻaeletonika o le pepa, e faʻatumu e tusa ma manaʻoga ua tuʻuina atu.

Lesona: Faʻafefea ona fai se tusi i le Upu

O lea ua e iloa o le faia o se mataitusi, e le manaʻomia le alu i le fale lolomi ma faʻaalu se tele o tupe. O se mataʻitusi matagofie ma iloa lelei e mafai ona faia tutoʻatasi, aemaise lava pe a fai e te faʻaaogaina atoatoa le agavaʻa o Microsoft Word.

Pin
Send
Share
Send