Fausia le faavae mo faʻaaliga i MS Word

Pin
Send
Share
Send

Toeitiiti lava o komepiuta uma e iai le Microsoft Office, lea e aofia ai ma le tele o polokalama faʻapitoa. O nei polokalame taʻitasi ua fuafuaina mo eseese faʻamoemoe, ae o le tele o latou gaioiga e tutusa. O lea la, mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e faia laulau e le gata i Excel, ae o le Word, ma faʻaaliga e le gata i le PowerPoint, ae faʻapea foi i Word. Tulaga sili atu, i lenei polokalame, e mafai ona fausiaina le faavae mo le faʻaaliga.

Lesona: Faʻafefea ona fai se laulau i le Word

I le taimi o le sauniuniga o le folasaga, e taua tele le aua le palaoa i mea matagofie uma ma le tele o mea a le PowerPoint, e ono le mautonu ai se tagata e le masani ai PC tagata faigaluega. Ole sitepu muamua ole taulaʻi lea ile tusitusiga, ma iloa ai le aano o le folasaga i le lumanaʻi, fatuina lona auivi. Naʻo mea uma nei e mafai ona fai i le Word, e uiga i lenei mea o le a tatou taʻuina atu i lalo.

O le masani a faʻasalalauga o se seti o ata faʻaopopo lea, faʻaopopo atu i faʻailoga ata, e i ai se ulutala (ulutala) ma tusitusiga. O le mea lea, fausia se faʻavae o le folasaga i le Word, e tatau ona e faʻatulaga uma faʻamatalaga e tusa ma le mafuaʻaga o lana isi faʻaaliga (faʻaali).

Tusi: I totonu o le Word, e mafai ona e faia ulutala ma tusitusiga mo faʻamatalaga ata, ae e sili atu le faʻapipiʻi o le ata i le PowerPoint. A leai, o le ata faila o le a le faʻaalia saʻo, pe o le a le mafai foi.

1. Filifili pe fia ni ata o le ae mauaina i le folasaga ma tusi se ulutala mo latou taʻitasi i le Word pepa aloaia.

2. I lalo o ulutala taʻitasi, ulu atu i tusitusiga manaʻomia.

Tusi: O le tusitusiga i lalo o ulutala atonu e aofia ai ni palakalafa, e ono aofia ai ma faʻailoga lisi.

Lesona: Faʻafefea ona fai se lisi faʻapipiʻi i le Word

    Fautuaga: Aua le soona uumi tusi, aua o lenei o le a faʻafaigofie manatu o le folasaga.

3. Suia le sitaili o ulutala ma le tusitusiga i lalo ifo ina ia mafai e le PowerPoint ona otometi faʻavasegaina vaega taʻitasi i ata eseese.

  • Filifili faʻapitoa tasi i le taimi ma faʻaogaina se sitaili mo taitasi. "Ulutala 1";
  • Filifili taʻitasi lalo o ulutala taʻitasi, faʻaaoga se sitaili mo ia "Ulutala 2".

Tusi: O le faʻamalama mo le filifilia o sitaili mo tusitusiga i totonu ole laupepa "Fale" i le kulupu "Sitaili".

Lesona: Faʻafefea ona fai se ulutala i le Upu

4. Sefe le pepa aloaia i se tulaga masani o le polokalame (DOCX poʻo le DOC) i se nofoaga talafeagai.

Tusi: Afai o loʻo e faʻaaogaina se lomiga tuai ole Microsoft Word (luma ole 2007), pe a e filifilia se faʻatulagaga mo le sefeina o le faila (tusi Vagana E pei), e mafai ona e filifilia le faʻatulagaina o le polokalame PowerPoint - Pptx pe Itulau.

5. Tatala le faila ma le mea e sefe ai le faʻavae ma kiliki taumatau o iai.

6. I le tusiga menu, kiliki "Tatala ma" ma filifili le PowerPoint.

Tusi: Afai e le o lisi le polokalama, saili i totonu "Filifiliga Polokalama". I le polokalame filifilia filifiliga, ia mautinoa e faʻasaga i le aitema "Faʻaaoga le polokalame filifilia mo faila uma o lenei ituaiga" le siakiina.

    Fautuaga: I le faʻaopopoga i le tatalaina o le faila e ala i le mataupu menu, e mafai foi ona e tatalaina le PowerPoint, ona tatala lea o le pepa ma le faʻavae mo le folasaga i totonu.

O le faʻavaʻa o tulaga o loʻo faia i le Word o le a tatalaina i le PowerPoint ma vaevaeina i ata, o le aofaʻi o le a tutusa i le numera o ulutala.

O le a tatou faʻaiʻu mai iinei, mai lenei puʻupu puʻupu ua e aʻoaʻoina pe faʻafefea ona fai le faʻavae o le folasaga i le Word. Aumaia faʻalelei ma faʻaleleia atili, o le a fesoasoani i se polokalama faʻapitoa - PowerPoint. I le mea mulimuli, ala, e mafai foi ona e faaopoopo laulau.

Lesona: Faʻafefea ona faʻapipiʻi se upu laupepa i se ata

Pin
Send
Share
Send