Tatala faʻalua pepa MS Word faʻatasi

Pin
Send
Share
Send

O nisi taimi, aʻo e galue i le Microsoft Word, ua tatau ona avanoa uma pepa e lua i le taimi e tasi. O le mea moni, leai se mea e taofia ai oe mai le na o le tatalaina o ni nai faila ma fesuiaʻi i le va oi latou i le kilikiina o le aikona i le tulaga pa ona filifili ai lea o le mea e moomia pepa. Ae e le faʻatoa nei mea uma, ae maise pe a fai e lapoʻa pepa ma e manaʻomia le gasolo atu i taimi uma, faʻatusatusa.

I se isi auala, e mafai ona e tuʻuina ia faʻamalama i luga ole pupuni i tafatafa - mai le agavale i le taumatau pe mai le pito i luga i le pito i lalo, pe a e manaʻo ai. Ae o lenei galuega faʻafaigofie e faʻaaogaina naʻo luga o mea tetele mataitu, ma o loʻo faʻatino e sili atu pe naʻo le lelei ile Windows 10. E mafai lava e le tele o tagata faʻaaogaina lenei mea. Ae a pe a tatou fai atu o loʻo i ai se sili sili talafeagai ma lelei metotia na mafai ai ona e faʻatino taimi faʻatasi ma pepa e lua?

Upu e faʻatagaina oe e tatala ni pepa se lua (poʻo le tasi pepa e faalua) e le gata i le laupepa e tasi, ae ma le tasi i se siosiomaga galue, e maua ai le avanoa e galulue atoatoa ma latou. E le gata i lea, e mafai ona e tatalaina ni pepa se lua i le MS Word i le tele o auala, ma o le a matou talanoa e uiga i latou taʻitasi i lalo.

Nofoaga o faʻamalama lata ane

O lea, e tusa lava poʻo le a le metotia o le faʻatulagaina o pepa e lua i luga o le lau e te filifilia, muamua e tatau ona e tatalaina nei lua pepa. Ma o se tasi o latou faia nei:

Alu i le poloka poloka i le la "Vaʻai" ma i le kulupu "Faamalama" fetaomi le faamau "Latalata mai".

Tusi: Afai o le taimi nei e sili atu i le lua pepa faʻaavanoaina, o le a fautua atu Word faʻailoa mai ai le mea e tatau ona tuu i tafatafa.

I le tulaga masani, o tusi uma o le a tusi i le taimi e tasi. Afai e te manaʻo e aveʻese le synchronous scrolling, o loʻo iai mea uma i le laʻau e tasi "Vaʻai" i le kulupu "Faamalama" kiliki i le ki faʻamuta le filifiliga Afioili Fetuunai.

I tusi tatala uma, e mafai ona e faia uma gaioiga tutusa e pei ona masani ai, naʻo le pau lava le eseesega o le tab, vaega ma mea faigaluega i luga ole vave laupepa e faʻaluaina ona o le le lava o le avanoa avanoa.

Tusi: O le tatalaina o ni upu se lua i talaane o le agavaʻa e tusi i lalo ma faasaʻosaʻo faʻatasi i taimi uma, e mafai ai foʻi ona e faʻatusatusaina ia faila ia oe. Afai o lau galuega o le faia o se otometi faatusatusaga o pepa e lua, matou te fautua atu ia e faamasani oe i la matou mea i lenei mataupu.

Lesona: Faʻafefea ona faatusatusa pepa e lua i le Word

Window okaina

I le faʻaopopo i le faʻatulagaina o se paga o pepa mai le agavale i le taumatau, i le MS Word e mafai foi ona e tuʻuina ni pepa se lua pe sili atu ile tasi. Ia faia lenei mea, i le laupepa "Vaʻai" i le kulupu "Faamalama" tatau ona filifilia se au Faʻavasega mea uma.

A maeʻa ona okaina, o le a tatalaina pepa taʻitasi i lona lava laupepa, ae o le a maua i luga o le laupepa i se auala e le mafai ai ona faʻamalama se tasi faamalama le isi. O le vaega avanoa vave, faʻapea foi ma le vaega o mea i totonu o tusitusiga uma, o le a vaaia i taimi uma.

O se tali faʻapitoa o pepa faʻatonutonu e mafai foi ona faia ma le lima i le faʻamamaina o faamalama ma fetuunai o latou tele.

Vaeluaina faamalama

O nisi taimi pe a galue ma ni tusi se lua pe sili atu i le taimi lava e tasi, e manaʻomia le mautinoa o lena vaega o le tasi pepa e masani ona faʻaalia i luga o le mata. Galue faʻatasi ma isi vaega o le pepa, pei foʻi o isi tusitusiga uma, e tatau ona faʻasolosolo e pei ona masani ai.

O lea, mo se faʻataʻitaʻiga, i le pito i luga o le tasi pepa e ono i ai se laulau ulutala, nisi ituaiga o faʻatonuga poʻo galuega fautuaina. Ole vaega lea e manaʻomia ona faʻamautu ile laupepa, e faʻasaina ai le tusiina mo ia. O le toe vaega o le pepa o le a tusiina ma mafai ona toe teuteuina. Ina ia faia lea mea, mulimuli i laʻasaga nei:

1. I le laupepa e manaʻomia le vaevaeina i ni vaega se lua, alu i le laupepa "Vaʻai" ma faʻamau le faʻamau "Vaeluaina"o loʻo i le kulupu "Faamalama".

2. O le laina valavala o le a aliali mai i luga o le mata, kiliki i luga o le agavale isumu agavale ma tuu i le itu taumatau i luga o le mata, e faʻailoa mai ai le nofoaga tuʻituʻi (vaega pito i luga) ma le tasi o le a tusiina.

3. O le pepa o le a vaevaeina i ni vaega se lua o galuega.

    Fautuaga: Ia faʻaleaogaina vaeluaina se pepa tusia i se tab "Vaʻai" ma le faʻapotopotoga "Faamalama" fetaomi le faamau “Aveese le vavaeeseina”.

Lea ua matou suesueina uma avanoa talafeagai lea e mafai ai ona e tatalaina le lua pe sili atu pepa ile Word ma faʻatulaga i luga ole laupepa ina ia faigofie ona galue.

Pin
Send
Share
Send